Problem s zidnim tapetama

poruka: 3
|
čitano: 300
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem s zidnim tapetama

Živimo u njemačkoj u stanu kao podstanari već devet godina. Nakon dvije godine otkrili smo da se iza sjedeće garniture za blagovaonicu skriva plijesan, za koju nismo mogli znati jer se ništa nije vidjelo. Sedam godina nitko nije ništa poduzeo, pa sam na kraju sam skinuo tapete gotovo do stropa kako bi se plijesan konačno mogla ukloniti.

Prije nekoliko dana stanodavac je stavio nove tapete, ali posao je loše odrađen – spojevi se vide, neke imaju popriličnu fugu a na spoju sa stropom ostalo je nekoliko rupica, čak jedna toliko velika da se može staviti prst. Rekao sam mu da to nije završeno kako treba i da bi taj dio trebalo prebojati, ali on tvrdi da je to moja obaveza. Istina je da u ugovoru piše da ja krečim kad želim novi izgled, ali ovdje se radi o sanaciji plijesni, ne o kozmetičkom uređivanju.

Zato mislim da ne bih trebao ja krečiti taj zid. Jesam li u pravu?

Fu**ing posers
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 mjeseci
Re: Problem s zidnim tapetama
Moj zaključak za tapete da nisu dobre one plastificirane, te da je u kombinaciji sa ljepilom na bazi vode pogodna za plijeni. Znači zatvaraš ljepilo na bazi vode sa plastikom gdje nema zraka , te dom može dobiti onaj ružni miris na plijesni.
Skidao sam dvaput tapete i osjetio taj miris.

Morali bi napraviti ljepilo na bazi akrila za tapete ili nešto drugo. Papirne tapete nisu problem.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
7 godina
Re: Problem s zidnim tapetama
Milan AS kaže...

Živimo u njemačkoj u stanu kao podstanari već devet godina. Nakon dvije godine otkrili smo da se iza sjedeće garniture za blagovaonicu skriva plijesan, za koju nismo mogli znati jer se ništa nije vidjelo. Sedam godina nitko nije ništa poduzeo, pa sam na kraju sam skinuo tapete gotovo do stropa kako bi se plijesan konačno mogla ukloniti.

Prije nekoliko dana stanodavac je stavio nove tapete, ali posao je loše odrađen – spojevi se vide, neke imaju popriličnu fugu a na spoju sa stropom ostalo je nekoliko rupica, čak jedna toliko velika da se može staviti prst. Rekao sam mu da to nije završeno kako treba i da bi taj dio trebalo prebojati, ali on tvrdi da je to moja obaveza. Istina je da u ugovoru piše da ja krečim kad želim novi izgled, ali ovdje se radi o sanaciji plijesni, ne o kozmetičkom uređivanju.

Zato mislim da ne bih trebao ja krečiti taj zid. Jesam li u pravu?

Nazalost, mislim da nisi u pravu. Da, radi se o kozmetickom uredjivanju, samo mi nije jasno cemu opet stavljanje tapeta, jedino, ako gazda nije inzistirao na tome. Treba staviti premaz protiv plijesni te sve sto ide nakon i prije toga i ostaviti to bez tapeta. Ako je bas vlazno u stanu neki dehumidifier staviti da mice vlagu iz stana. Nisam najbolje shvatio, sto je on samo prekrecio plijesan i stavio tapete - doduse to mu je i najjeftinija opcija ? Ovako imate opet tapete, ispod kojih se moze stvarati opet plijesan, a ona pusta u zrak spore koje su sve samo ne zdrave. Doduse, ni ne znam tko vise stavlja tapete. Nisam ih vidio brat bratu novopostavljene sigurno 20ak godina nigdje, mozda i 30. 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 21:29 (SamoPitam3).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice