A tek Vega
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
290x nije konkurent gtx 980, za nju ej tu R9 Fury.

290, 290X/390, 390x tak bi isao redosljed gledajuci rezultate benchmarka. Ja pricam o onom video i gdje si rekao da gtx 980 SLI dobija r9 290X CFX, za taj video je trebalo upariti r9 Fury u CFX jer su one direktan konkurent gtx 980 a ne r9 290X.

Ne, obicna Fury i 980 su imale istu cijenu na izlasku tj 549$ znaci ista klasa, to sto je Fury pere nisam ja kriv
P.S. ebes stare grafe, evo nesto novo leaked
A nije nitko ni kriv Nvidia sta ima manje modela, pa određeni modeli od AMD-a su liga za sebe bez konkurencije. Moglim su i R9 Nano staviti za usporedbu sa gtx 980, al jbg kako je tako je, a to da je r9 290x konkurencija gtx 980 je biser za sebe.
Ako ce se klokati kako se prica onda ce dosta odskociti od r9 390.
Uspoređujuči rezultat sa jednim drugim grafikonom jednaka je R9 390x, tako da je tu negdje kako se predpostavlja.
Ako ce se klokati kako se prica onda ce dosta odskociti od r9 390.
Mislis dosta odskociti od 390X i pribliziti se eliti, 1070, FuryX, TitanX..
Jedna naclockana 470 bi trebala uhvatiti 390!
290, 290X/390, 390x tak bi isao redosljed gledajuci rezultate benchmarka. Ja pricam o onom video i gdje si rekao da gtx 980 SLI dobija r9 290X CFX, za taj video je trebalo upariti r9 Fury u CFX jer su one direktan konkurent gtx 980 a ne r9 290X.
GTX 780 vs R9 290
GTX 780ti vs R9 290x
GTX 970 vs R9 390
GTX 980 vs R9 390X
Fury, Fury Nano i Fury X je ista kartica i oni su trebalo biti konkurencija GTX 980TI i Titan X-u.
nisu ista fury ima manje sp i gcn cu-a
a nano i x su iste uz manji tdp i za 50hz kod nano -a
Po svemu sudeci ce performanse bit otprilike izjednacene sa 390-kom, mozda malko iznad.
Treba uzet u obzir da se i 390-ka clockne bez problema 10-15%, al potrosnja je neusporediva i to je zapravo najveci napredak, steta sta nam to nije pretjerano bitno..
Po svemu sudeci ce performanse bit otprilike izjednacene sa 390-kom, mozda malko iznad.
Treba uzet u obzir da se i 390-ka clockne bez problema 10-15%, al potrosnja je neusporediva i to je zapravo najveci napredak, steta sta nam to nije pretjerano bitno..
osim toga će ljudi konačno moći vratiti mami ventilator u spavaću sobu, i to je nekakav napredak
kako ne, jedna od bitnijih stavki i jedna od većih prednosti + manji račun za struju.
Točno to, svi nešto nabrijani a za 2300kn imaju već sad nove 390 i 970, svi odjednom ekološki osvješteni
Ovo ispada da je 290 jos uvijek al pari :)
Točno to, svi nešto nabrijani a za 2300kn imaju već sad nove 390 i 970, svi odjednom ekološki osvješteni
pa jbga, netko sa slabijim napajanjem ne mora investirat više love u novo ili ako uzima novo, može proći i s jeftinijim
kao drugo manja potrošnja znači i lakše hlađenje - negdje su pokazali 60-ak stupnjeva u loadu s referentnim hladnjakom - to bi bilo fantastično, jer može skoro sa svakim nereferentnim hlađenjem osigurati niske temperature uz minimu buke
da ne spominjemo kako nestaje i potreba za pojačanim hlađenjem pećnice u koje se kućište pretvara malo dužim gejmanjem na 390/390x, a time i dodatnom bukom
tu je vjerojatno i bolja podrška za dx12, manja početna cijena i još manja kasnije, puno je to prednosti za nekoga tko ne razmišlja samo koliko je kuna kilo fps-a
kako ne, jedna od bitnijih stavki i jedna od većih prednosti + manji račun za struju.
ako zelis manji racun za struju komp ti je najmanji problem u kucanstvu. samo mi reci jel mama i tata racune placaju ili ti?
Točno to, svi nešto nabrijani a za 2300kn imaju već sad nove 390 i 970
Nemoj mi kvariti zabavu i posao, ako nitko neće kupovati nove grafe, nitko neće ni prodavati stare i ne bude bilo modela
tipa GTX 970 po 1500 kn.
samo mi reci jel mama i tata racune placaju ili ti?
Mama i tata.
Ovo ispada da je 290 jos uvijek al pari :)
taman za 1080p i dx12..
Ja iskreno na 1080 jos nisam naisao na probleme sa 290X, Witcher 3 je bila uvijek jedina koju sam igrao da bi padala ispod 60fps, ali sa ovim 1.21 patchem je taman skroz na 60-65 sve max. bez HW, ali me kopka ta 480 jer eto nova je
Ja iskreno na 1080 jos nisam naisao na probleme sa 290X, Witcher 3 je bila uvijek jedina koju sam igrao da bi padala ispod 60fps, ali sa ovim 1.21 patchem je taman skroz na 60-65 sve max. bez HW, ali me kopka ta 480 jer eto nova je
Ma nemoj bacati novce na nešto s čime budeš dobio nekakv sitni ili nikakav napredak.
ps. po meni najbolja kupovina je polovna sa garancijom GTX 980 Ti.
Ova RX480 me uvelike podsjetila na staru HD3870. Prvo je izašla HD 2900XT, bila je brza ali i jako vruća i skupa(400USD). Pola godine nakon dolazi HD3870, jednako brza ali skoro duplo jeftinija i duplo efikasnija. Slična priča sad s R9 290X/390X, samo što smo malo duže čekali na RX480.
Ma nemoj bacati novce na nešto s čime budeš dobio nekakv sitni ili nikakav napredak.
ps. po meni najbolja kupovina je polovna sa garancijom GTX 980 Ti.
A i to sam gledao vec :D Ima primamljivih ponuda na njuškalu, al onda opet je slicna cijena i nove 1070.... ohh hassle

Te skupe grafe su postale čisto kockanje, teže na njima špekulirati nego sa dionicama
a sljedece 1500...low end Navi 2k18 ce bit ko 290x ikostat 150 ojra max!