A nacekat ce se i ovi koji idu na RX 480 posto prije 20.7 sumnjam da ce biti dostupne kod nas sta se tice custom modela. Proslo je vec 20 dana od pustanja u prodaju gtx 1080 pa jos ni referentne nisu u popunile police, a custom modeli nece jos barem 10 dana.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Recimo da ce 480 biti naj jaca, ali samo recimo jer to polazem u novi chip, iako ovako na papiru nije jaca od primjer 390. Svakako je naj bolja kupnja 480, kod nas ce bit vise od 2000kn, pogotovo ako ces 8gb verziju, to ce vec bit 2500kn, a kod te cifre neznam zasto bi zaobisao polovne starije po nizoj cijeni
Zasad, nakon svega procitanog mislim da bi famozna 490 mogla biti "full" Polaris 10 cip sa vecim power limitom i bjesnim OC-om. Kao protuteza Nvidia Ti modelima, te se smjestila do 1070, nesto kao R9 390 prema 970-980(u dx12).

Recimo da ce 480 biti naj jaca, ali samo recimo jer to polazem u novi chip, iako ovako na papiru nije jaca od primjer 390. Svakako je naj bolja kupnja 480, kod nas ce bit vise od 2000kn, pogotovo ako ces 8gb verziju, to ce vec bit 2500kn, a kod te cifre neznam zasto bi zaobisao polovne starije po nizoj cijeni
Kako nije jača? RX 480 je baš na papiru jača od R9 390.
Zasad, nakon svega procitanog mislim da bi famozna 490 mogla biti "full" Polaris 10 cip sa vecim power limitom i bjesnim OC-om. Kao protuteza Nvidia Ti modelima, te se smjestila do 1070, nesto kao R9 390 prema 970-980(u dx12).
AMD je na prezentaciji potvrdio da su sad predstavili full polaris lineup: 460,470 i 480
490 je vega i mogla bi izaci tipa Q1/Q2 2017 jer im cip nije jos spreman..
a sta sam ja na prosloj stranici napisao!
Nemam bas sve info, al nesto mi je sumnjivo, kao da nesto skrivaju.
Imam osjecaj da bi moglo biti neke sporke igre.

a sta sam ja na prosloj stranici napisao!
Pogledaj 4. post iz ove teme napisan 18.02.
nista AMD ne skriva - likovi polazu sve nade u low-mid end
od high enda nista narednih 6mj, od Zena nista narednih tko zna koliko
sad su imali tu "prezentaciju" na E3 na kojoj su samo otkrili imena 460 i 470 te prikazali neki kratki gameplay dooma na zenu (bez ikakvih dodatnih informacija)
1. R9 290X Lightning - Memory Bandwidth: 320GB/sec, Shader Processing Units: 2816, Texture Rate: 190.1 GTexel/s, Pixel Rate: 69.1 GPixel/s
2. R9 390 G1 Gaming- Memory Bandwidth: 384GB/sec, Shader Processing Units: 2560, Texture Rate: 164 GTexel/s, Pixel Rate: 65.6 GPixel/s
3. RX 480 referentna- Memory Bandwidth: 256GB/sec, Shader Processing Units: 2304, Texture Rate: 182.3 GTexel/s, Pixel Rate: 81 GPixel/s
Ispada koda svog konja hvalim, ali po papiru je moja jos naj brza, ne referentna 480 ce biti kao 390 ili maaalo brza. Eto to su moja skromna očekivanja
svaka cast vizionaru
ok ali nije bandwtich toliko bitno kod nove arhitekture o tome je tonchi pisao
svaka cast vizionaru
inače microsoft najavio konzolu sa hrpom teraflopsa...brijem da bu to moj novi zen+polaris za par godina + neki 4K TV. To ili novi PS4. Dižem ruke lagano od PC gaminga.
Znam i na mojoj je 384 bandwith posto memoriju drzim na 1500 i ugl. nema razlike, ali nije bandwith jedini... Zato kažem po papiru gledano zaostaje 480 za obje, ali eto polažem nade pošto je nova arhitektura i sve, ali ne želim bit pre optimistican.
Fanu, kad napises likovi za AMD team, to zvuci kao da su neki amateri/luzeri.
Ta ekipa nije od jucer, zasto ne bi imali asa u rukavu nakon toliko vremena, logika to podrzava. Bar meni doduse.....

Lol, HBM je cudo-bog-batina, al bandwidth nije bitan
1. R9 290X Lightning - Memory Bandwidth: 320GB/sec, Shader Processing Units: 2816, Texture Rate: 190.1 GTexel/s, Pixel Rate: 69.1 GPixel/s
2. R9 390 G1 Gaming- Memory Bandwidth: 384GB/sec, Shader Processing Units: 2560, Texture Rate: 164 GTexel/s, Pixel Rate: 65.6 GPixel/s
3. RX 480 referentna- Memory Bandwidth: 256GB/sec, Shader Processing Units: 2304, Texture Rate: 182.3 GTexel/s, Pixel Rate: 81 GPixel/s
Ispada koda svog konja hvalim, ali po papiru je moja jos naj brza, ne referentna 480 ce biti kao 390 ili maaalo brza. Eto to su moja skromna očekivanja
A po čemu je to tvoja najbrža ??
To je kao da si usporedio R9 290X s Titanom po broju jezgri
Usporedba može biti jedino u istoj arhitektiri, a jezgre Polarisa trebaju biti 40% brže od GCN 1.1. Također, clockovi na novoj arhitekturi će biti veći. Memorijska propusnost nije toliko bitna, pogotovo za 1080p, a na 1440p u većini slučajeva neće biti limitirajući faktor.
bandwitch kod gddr-a tko spominje HBM daj se skoncentriraj
A po čemu je to tvoja najbrža ??
Po "papiru" po treci put.... Pošto su 290X i 390 obje GCN 1.1
A ovo za 480 kažem jedino polažem nade u novi chip iako mislim da ce te se razocarati. 480 je odlicna kartica po apsolutno svemu i nema razloga za ne kupiti ju, ali govorit o njenim performansama kao da ce biti nešto novo (nešto divlje) je meni bezveze, pa od pocetka znamo da ce Polaris biti mid range.
EDIT: A tako uzdizanje neke kartice pa onda nagli pad u optimizmu kad vidimo prave rezultate je igralište za Nvidia fanboyeve i njihove teorije o AMDu.
Lol, HBM je cudo-bog-batina, al bandwidth nije bitan
mislim da je pisalo da je bitan hbm bandwidth na više rezolucije,tj one rezolucije na koje polaris ni ne cilja, isto tako mislim da je delta kompresija prisutna na polarisu tako da nebi trebalo bit problema na rezolucijama na kojima je ćip iskoristiv.
btw tko če kupit karticu od 200dolara a monitor od 700?
Fanu, kad napises likovi za AMD team, to zvuci kao da su neki amateri/luzeri.
Ta ekipa nije od jucer, zasto ne bi imali asa u rukavu nakon toliko vremena, logika to podrzava. Bar meni doduse.....
pa marketing im se ocito sastoji od amatera
naravno, ekipa nije od jucer ali sumnjam da ako zadnjih 5g nisu imali asa u rukavu, da ce ga imati i sad .
imali su uzasne najave - ajd RX 480 je bio OK, ali od njegovog predstavljanja prakticki se i dalje ne zna nista o tom GPU
Isto vrijedi i za Zen
srecom ne kupujem komp ove godine, inace bih opet morao na nvidiu..
moras uzet u obzira da su 2xx i 3xx linije sve dodatne performanse ispucale sa svojim dirverima a 4xx jos nije izasla pa ce i
driveri vjerovatno bit gimick u pocetku dok sve nesjedne na svoje mjesto
recimo 970 kad je izasla je bila sporije od 290 radi drivera ....
@D3lboy; Pa mid range 2016 sa 5 teraflopsa nije isto sto je bio mid-range u 2014. Kuzis!

pa znam to je tada bio high enda ali kazem korz drivere se moze dobit jos malo jucie-a i sudeci po crimsonima tj
amd koji se soft deparmet probudio mozemo ocekivati samo cuda
"Tonči pisao" je vrlo paušalna reference (nadam se da će me toliko citirati i nakon doktorata :D )...
Svakako. Bitan je i memorijski bandwidth i ROP-ovi i TFLOPS-i. Dobro je rečeno i da se ista arhitektura može uspoređivati, malo je teže (iako ne potpuno pogrešno) uspoređivati različite.
Jedno vrijeme se spominjano da je RX 480 5,5 TFLOPS kartica, a pričalo se o 1266MHz. Napisao sam da je navodno 5,5, jer nismo znali točan broj jezgara, a ni stvarni takt. Ne znamo ni danas sigurno pa je 5,5 i dalje brojka koju očekujemo, ali moguće je da bude i više i manje, ovisno o specifikacijama
Ako RX 480 bude 2560x1266 kartica, to je osjetno brže od 390. Memorijska propusnost je bitna, ali na nižim detaljima i rezolucijama ne uvijek. No nije samo rezolucija slike važna, nego i teksture, broj i kompleksnost shadera i sl. Više je bolje vrijedi uvijek.
bandwitch kod gddr-a tko spominje HBM daj se skoncentriraj
Ovo je isto za ranjavanje izjava...
hocemo all mighty one
@D3lboy; Pa mid range 2016 sa 5 teraflopsa nije isto sto je bio mid-range u 2014. Kuzis!
Not the point... Ja govorim o specsima 480 vs 290/390 i kako mislim da ce performanse biti iste. Što se tice Polarisa to je to, sad ce bit samo modulacije clockova kod određenih firmi i u naj boljem slucaju 480X koji ce biti malo jace tvornicki OCan 480. To je to, živi bili pa vidjeli, ali cekajmo bencheve neutralnih izvora. Performanse UVIJEK budu niže nego što ekipa ocekuje (oba tabora)