Ma da budu i malo slabije 480, ja ću prodat 290 kojoj je prošla garancija i uzet novu 480 sa tri god garancije za sličnu lovu. i ja mislim da je to ok logika pogotovo ako dobijem dobru lovu za 290.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
lol ovo je AMDovo predstavljanje 460 i 470 jucer
http://cdn.videocardz.com/1/2016/06/2016-06-13-21_06_59-PCGamer-Twitch-e1465845505535-900x398.jpg
nikakve specifikacije, cijene, benchmarci, pickematerine
ma nemaju ništa konkretno, igraju na neke jeftine grafe, a mi očekujemo neka čuda.
Ispada da igraju na to da spojiš dvije jeftine u cf.
Neka naprave pravu grafu i stave cijenu malo manju od Nvidije i to je to.
Ovo je klošarenje.
ma nemaju ništa konkretno, igraju na neke jeftine grafe, a mi očekujemo neka čuda.
Nije istina, zašto ulićeš kao padobranac? 480 bi trebala bit odlična grafa za Full HD gaming (većina se igra upravo na Full HDu). Istina je da High End grafe dosta kasne ali doći će i one. Oni koji ne mogu čekati imaju brze i skupe nVidije.
pa prezentirali su cf protiv jedne nvidije.
fhd mi više nije bitan jer želim preći na 1440p.
mene zanima što će i po kojoj cijeni u tom segmentu ponuditi.
Koji si lik. Kaj ak nema sliku zmaja ili ledice na sebi nije dobra graficka? LoL
Kolko sam skuzio, to jucer je bila samo najava ostatka RX serije, nikakvo posebno predstavljanje.
fhd mi više nije bitan jer želim preći na 1440p.
mene zanima što će i po kojoj cijeni u tom segmentu ponuditi.
Shvati da si manjina, i to debela. Za 1440 imaš nove nVidije, a ako nećeš dati hrpetinu dukata za 1080-ku, sa 1070-kom budi spreman za određene kompromise s grafičkim postavkama (ili igraj Witcher 3 na 30FPSova na ultra). AMD sprema Vegu ali o njoj se ništa ne zna osim da dolazi.
EDIT evo Tone/mod mi pobrisao post
Ovo je klošarenje.
Pa ti se isprsi i kupi Radeon ProDuo najjacu karticu na svijetu ako hoces igrati 1440p kako treba, nece ti ni 1080 pomoci tu
Ovo je klošarenje.
Pa ti se isprsi i kupi Radeon ProDuo najjacu karticu na svijetu ako hoces igrati 1440p kako treba, nece ti ni 1080 pomoci tu
Nvidia će spustit cijenu 970 na razinu 480 i to je to.
Svejedno 970ka nema sto traziti u dx12 igrama kraj 480-ke
New AMD Radeon RX 480 3DMark Benchmarks
We are assuming that these are stock results (but bear in mind that it is PC Partner sample, which might be slightly factory-overclocked). We are working on obtaining overclocking scores, but it may take a while. Of course these are 100% legit scores, unlike some strange charts you saw on Chinese forums. Anyway, this puts RX 480 in between R9 390X and GTX 980. There are no Fire Strike Performance Preset scores yet (which could alter overall % figures a bit).
Svejedno 970ka nema sto traziti u dx12 igrama kraj 480-ke
Nakon ovih benčeva izgleda ni u dx11.Ko misli prodat R9 390x/gtx980 u srpnju,moguće neče uhvatit više od 1500kn.Bit će ona i jača kad joj ispeglaju drivere.
Ma ne, ako ce biti slicna performansama 980, znaci da ce se 980 moci bez problema prodavati po cijeni 480, ako ne i vise jer ipak je Nvidia, a nekima to vise znaci u poslu. Cijena 390/X vec sada pada vise naspram 970 na Casekingu da.
Dobri su benchmarci, izgledaju jos malo realniji, nego zadnji put, znaci blizu 980, ali kad clockas 980 ju vjerojatno nece moc dostic. Budemo vidjeli..
ali kad clockas 980 ju vjerojatno nece moc dostic. Budemo vidjeli..
Standardno nVidija testiranje - max clock nVidija vs stock AMD
Pa možda se i 480-ka može clockati, vidjet ćemo
Test je bio uz clock 1266Mhz. Nadam se da je to stock, a ne onih 1080Mhz ili kolko je vec bilo. Bojim se da ce biti kao kod Nvidije, vec nabrijani chipovi koji se tesko dodatno clockaju, ali to najvise zavisi o nereferentnim izvedbama koje me i najvise zanimaju.
Kolko ja to pratim dojma sam da je 2 soma premalo za maloprodajnu pocetnu cijenu, razumnije je da ce kostati oko 2300 kn ili mozda i vise?
Super stvar radi Amd sto se orjentira na mid range, to je glavnina trzista. Ja npr nikad nisam za karticu dao vise od 1900kn, i uvijek mi igre rade na high dobro.
Razmisljam si da mozda uzmem ovu 480 ako ce recenzije biti dobre, bitno mi je da Battlefield 1 najesen radi dobro i to na 1440p, gdje mislim da bi se 280x mogao lagano muciti na toj rezoluciji.
Ali prilicno sam siguran da bi ta grafa i sve u tom rangu vrtile ionako u iduce 1-2 godine vecinu igra na high u 1080.
Ma ne, ako ce biti slicna performansama 980, znaci da ce se 980 moci bez problema prodavati po cijeni 480, ako ne i vise jer ipak je Nvidia
zaboravljas da su to polovni komadi plastike koji su izašli na tržište prije dvije godine naspram skroz novog proizvoda
Računajte i kako će kartica imati još veće perfomanse kako novi driveri i optimizacije budu dolazili iz mjeseca u mjesec kao sa svakom serijom do sada.
Kolko ja to pratim dojma sam da je 2 soma premalo za maloprodajnu pocetnu cijenu, razumnije je da ce kostati oko 2300 kn ili mozda i vise?
Super stvar radi Amd sto se orjentira na mid range, to je glavnina trzista. Ja npr nikad nisam za karticu dao vise od 1900kn, i uvijek mi igre rade na high dobro.
Razmisljam si da mozda uzmem ovu 480 ako ce recenzije biti dobre, bitno mi je da Battlefield 1 najesen radi dobro i to na 1440p, gdje mislim da bi se 280x mogao lagano muciti na toj rezoluciji.
Ali prilicno sam siguran da bi ta grafa i sve u tom rangu vrtile ionako u iduce 1-2 godine vecinu igra na high u 1080.
nisam siguran koliko ce ta grafa biti dobra da se bf1 igra an toj rezoluciji.takodjer sam na toj rezi i nemam pojma koju graf da gledam.1070 mi je malo preskupa a ova mi se cini opet slaba
Ma zasto? Meni se cini da ce biti taman, pise da je to grafa za 1440. Ako se spominje da ce biti bolje od 970 ili u rangu sa 980 to bi trebalo biti dobro i dovoljno, mozda ne za ultra naravno ali za high da.
Ma ne, ako ce biti slicna performansama 980, znaci da ce se 980 moci bez problema prodavati po cijeni 480, ako ne i vise jer ipak je Nvidia
zaboravljas da su to polovni komadi plastike koji su izašli na tržište prije dvije godine naspram skroz novog proizvoda
Nvidia se gotovo uvijek prodaje i kupuje za skuplje, tak to ide, barem na Njuskalu. Osim toga, postoji oni kojima specificno treba Nvidia radi CUDA jezgri.
Naravno da, ako ce 480 biti jaka kao 980, prodaja polovne 980 po cijeni nove 480 nije ok, no velim da ce se sigurno prodavat.
Pogledaj samo forum, neki od poznatijih forumasa su mahom kupili gtx970 po 2K kn, bez obzira na 480, hehe.
Ma zasto? Meni se cini da ce biti taman, pise da je to grafa za 1440. Ako se spominje da ce biti bolje od 970 ili u rangu sa 980 to bi trebalo biti dobro i dovoljno, mozda ne za ultra naravno ali za high da.
I za 390 su govorili da je 1440p kartica u pocetku, a nije, za 290X su prije izlaska brijali na 4k, a dobiš 30fpsa na 4k s njom... To ce bit 1080p 60+ kartica i 1440p 45fps. (Moje misljenje samo)
Još nemamo 1440 kartice, sve su 1080, od 480/960 do GTX1080/FuryX, samo je pitanje na kojim detaljima i refreshu, 60-144.
Još nemamo 1440 kartice, sve su 1080, od 480/960 do GTX1080/FuryX, samo je pitanje na kojim detaljima i refreshu, 60-144.
Što ti ovo ^ znači?
Znači da još nemamo karticu koja može svaku igru maxed out na 144fps lock.
Ali ako staviš u CF četiri 480-tke onda ide glatko.
I jos da tih 144fps bude minimum!
Da.
Nemože ni jedna ni 60 FPS max settings stabilno drzat kamoli 144 na 1440p