Bug 216

poruka: 99
|
čitano: 23.834
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Bug 216

Evo kupio i ja svoj primjerak, kao i obićno 40% su reklame, ali nema veze

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Bug 216
mind_challenge kaže...

Mora na necemu da se zaradjuje, ali mislim da bug pretjeruje. Ako hoce da poveca broj reklama neka i poveca broj stranica. {#}

...Queter you become more able you can hear..
16 godina
Sk8eR kaže...
mind_challenge kaže...

Mora na necemu da se zaradjuje, ali mislim da bug pretjeruje. Ako hoce da poveca broj reklama neka i poveca broj stranica. {#}

ali kao povećaju broj stranica, to povećava trošak tiskanja, tako da nebi išlo

17 godina
Bug 216

Pretjerujete, ima ih puno manje od 40% meni jako zanimljiv broj, oglasi (nisu 'reklame') mi uopće ne smetaju, vidim sadržaj na netu i uopće me ne zanima koliko ima oglasa, bar ne stavljaju iste kao u dnevnim novinama - kao da erotiku listaš... Bar su kulturni oglasi, čisto informativni.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Bug 216

meni je ovaj broj dobar, ima svašta nešto, siva zona nije tema koja me pretjerano zanima ali je to subjektivno, svakako puno bolje od šturog faq off-a iz prethodnog broja

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bug 216

Ja se taman ponado da ce danas da dodje na kioske ,sidjem do kioska ono nema buga ni danas..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

Stavi AdBlock

[=XII=] (_.:BRUNO:._) /////// Work less, relax more
15 godina
neaktivan
Bug 216

Jel ima mozda test gts 450.

0 0 hvala 0
17 godina
Intelovac123 kaže...

Jel ima mozda test gts 450.

ne, samo novi radeoni

16 godina
Šef kaže...
mind_challenge kaže...

Stavi AdBlock

Opera ima ugrađen, ali novi Bug nije napisan za Operu

17 godina
moderator
lebo1 kaže...

Zanima me zašto samo 5 (pet) procesora od intela, nema po meni najboljeg jeftinog procesora intel pentium g9650 (jedino ako se više ne prodaje, ali imaju isto jeftiniji modeli od i3xxx), a kod testiranih mislim ako su intel i amd djalili mjesto najboljeg, a intel osjetno jeftiniji, onda je i i530 mogao isto tako stajati uz amd x3 (od kojeg je osjetno bolji). STOP

Procesor nam nije nitko isporučio na test, pa ga nismo ni testirali. To je jedini jeftiniji LGA-1156 procesor od modela Core i3-530 kojeg smo obradili.

Core i3-530 jednostavno nije toliko isplativ kao Athlon II X3 445 i zbog toga nije dijelio Best Buy nagradu s AMD-ovim procesorom. Ako pogledaš aktualne cijene procesora (s nabave.net), ispada da je Intel u prosjeku Intel 40-50% skuplji od Athlona. Performanse su mu nekim testovima lošije, u nekima bolje, no tamo gdje su bolje prednost nije ni približino 40% već od 5-15%.

Uzgred rečeno, cijena AMD varijante našeg izbora je osjetno pala (što je bilo očekivano jer je cijena pala na američkom tržištu), pa je sada Phenom II 1075T otprilike jednako skup kao i5-760 (napominjem da opet govorim o cijenama s nabave.net).

15 godina
Bug 216

Odličan broj,drago mi je da sam kupio novi bug nakon duuugo vremena,puno zanimljivih tema,prvenstveno o grafuljama i dead space dvojci {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bug 216

dobar je novi bug, još da se više piše o softver di bi mu bio kraj

perodigitron
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
mind_challenge kaže...

Eh da si barem u pravu! {#} Kako si došao do tog postotka? Ma i nije bitno - uglavnom, napisao si netočnost i laž.

perodigitron kaže...

Pa čak je 14 stranica "čistih" opisa softvera (plus u nekim drugim temam, gdje je mješovito područje), zar ni to nije dosta?

...
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 13:33 (Miro).
14 godina
neaktivan

ako se mene pita i to je premalo

pišite više u rubrici internet barem 5 strana

perodigitron
17 godina
Bug 216

Meni je opet... ocjena... 5/10... jednostavno ne mogu pronaci zadovoljstinu :(

Biljezim se sa stovanjem...

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Bug 216

Za mene samo solidno, tako će biti i sve dok ima premalo softwarea (ovaj broj je izuzetak) i dok su sigurnosni programi zapostavljeni (tu nema izuzetaka, osim kada je tema broja nešto vezano za sigurnost).

...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Miro kaže...
mind_challenge kaže...

Eh da si barem u pravu! {#} Kako si došao do tog postotka? Ma i nije bitno - uglavnom, napisao si netočnost i laž.

perodigitron kaže...

Pa čak je 14 stranica "čistih" opisa softvera (plus u nekim drugim temam, gdje je mješovito područje), zar ni to nije dosta?

evo kajem se za svoju laž, ali na prvih nekoliko desetaka stranica ide jedna stranica pa jedna stranica reklame, ako želite točan postotak mogu izračunati i izvjestiti vas u toku tekućeg dana

16 godina
neaktivan
kingmedo kaže...

Poslao sam pismo prije par mjeseci uredništvu te sam dobio odgovor. Odgovor je bio da je ta tema povremeno u fokusu, ali za one malobrojne.

Mislim da je, barem na forumu, veliki interes za tu tematiku te bih bio zahvalan za skoriji članak.

Uz test firewallova mislim da biste trebali obuhvatiti i HIPS komponentu te tim putem spomenuti nekoliko najboljih programa.

Comodo sam predložio jer je iznimno popularan na našem forumu (i sam ga koristim).

Htio sam još čestitati na odličnom članku iz teme broja BUG-a 206 ("izrada i preprodaja virusa") koji me se dojmio.

Hvala na odgovoru.

Pozdrav

HIPS tematika definitivno je povezana sa firewallovima pa to sve ima smisla obraditi zajedno. Riječ je o testu koji ipak nije skroz jednostavan, ako se želi dobro obraditi (obična blokiranja nisu nešto jako zanimljiva, jedna od stvari koju bi definitivno htio obraditi je npr. ponašanje HIPS/firewall komponente na procese u koje je ubačen malware i slično). No, biti će ;-)

Hvala na pohvalama, tema je (meni barem) zanimljiva i može se još dosta toga napisati pa možda i toga bude još u budućnosti.

Pozdrav,

Bojan

15 godina
neaktivan
Bug 216

Jel moze link za onaj virus maker 2000 i buga 216 sa strane 87.

0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
bojanz kaže...

HIPS tematika definitivno je povezana sa firewallovima ...

HIPS tematika bi trebala biti povezana sa kontrolom sistema i borbom protiv malvera, na sreću/nesreću počeli su je intenzivno uvoditi upravo proizvođači FWa kao behavior blocking komponentu koja će osnažiti njihov paket filter, danas se u ovom ili onom obliku nalazi u svakom boljem internet suiteu/securityju dok je u sklopu hardening setupa ta komponenta prisutna već odavno u svom rudimentarnom obliku u samim winsima (SRP)....

Uglavnom HIPS je već dugo s nama i zaslužuje biti obrađen u bugu (zajedno sa svojim mlađim/starijim {#} sandbox bratom i ostalim inačicama)

rather sniffin glue instead of private networks
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 14:04 ((s)izgoreo).
15 godina
neaktivan
Bug 216

Yupi ye! Uslišene su moje želje vezano za mali review eksternih diskova. {#} Hvala vam urednici ;)

I sve pohvale za test volana,ono mi je trebalo..

Welcome to Srbija, gde murija ubija,gde nema pravde ni za lek i samo Bog je sudija!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bug 216

Odličan je ovaj broj. Osobno smatram da svaki PC časopis treba u svakom broju imati opis barem jednog procesora, matične ili barem grafičke, tako da je ovaj broj za mene zakon, pogotovo što planiram sastaviti novo računalo u neko dogledno vrijeme.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Bug 216

U uvodniku sam pročitao da je u tijeku digitalizacija starih brojeva. Uvijek prvo prolistam časopis i onda započinjem čitanje Uvodnikom.

Urednik reče: ".....ali sustav je već sada spreman za javni rad. Tako ćemo u idućim danima ili tjednima krenuti s nekom vrstom javnog beta-rada sustava koja će nam poslužiti zatestiranje stabilnosti sustava i opterećenja servera."

Miro možeš li nabaciti malo podataka tipa kada, kako i tko će imati pristup arhivi?

1 0 hvala 0
14 godina
mario.L_hr kaže...

U uvodniku sam pročitao da je u tijeku digitalizacija starih brojeva. Uvijek prvo prolistam časopis i onda započinjem čitanje Uvodnikom.

Urednik reče: ".....ali sustav je već sada spreman za javni rad. Tako ćemo u idućim danima ili tjednima krenuti s nekom vrstom javnog beta-rada sustava koja će nam poslužiti zatestiranje stabilnosti sustava i opterećenja servera."

Miro možeš li nabaciti malo podataka tipa kada, kako i tko će imati pristup arhivi?

Ako ne može urednik, možda netko drugi iz redakcije može nabaciti koju informaciju.

17 godina
protjeran

Kišica pada , toplo vrijeme , ali kišovito , nema košarice i nogometa , a ni ekipe na kavama u gradu pa je red je da malo zasučem rukave , uključim svoju (ionako slabu ... kako kažu moji prijatelji i poznanici...{#}) pamet , te skomentiram BUG 216 nakon pomnijeg čitanja ...

Već prvim pogledom uviđam na naslovnici temu broja Siva boja interneta ... Oh iznenadi se , tema koje bi se jako malo informatičkih časopisa dotaklo, i tu skidam kapu BUG-ovoj redakciji što se odlučila ljude upoznati i sa sivom stranom interneta. Svi smo mi nekada bar malo bili izvan zakona ,  normalno mnogi to neće priznati ... Nismo mi  Rockfelleri , Bildeberg grupa, Polančec ,  Kutle, Sanader, Mesić, Bush, Thacher i slična ekipa...,  ali sigurno svi smo skinuli koju pjesmu preko torrenta , puštali glazbu na nekim partijima za koju treba blesava dozvola , pogledali neki xxx uradak nelegalno i slično. ZAšto onda svi izbjegavamo takve teme . Možda zato što u svijetu svi žele ispasti sveci , možda zato što se o toj temi "ne priča" , možda zato što se sa rogatim ne valja bosti ... Pohvala temi broja sa napomenom da riječ stručnjaka da li je to legalno ili ne je po meni apsolutno nepotrebna , jer "vladari svijeta " mogu odrediti praktički sve da je nelegalno...

Ono što me je  više privuklo od teme broja je test novih začuđujuće pristupačnih Radeonki serije 68xx i test procesora do 2000 kuna. PRvi test je izvanredno odrađen i svaka pohvala autorima na radu , trudu , jednostavnim i preglednim grafovima , te svima razumljivim zaključcima : Radeonke serije 68xx su super !{#} Drugi test koliko god se trudili je ispao na kraju HRKLJUŠ . Nabacali ste brdo procesora i na kraju izvukli neke BEST i BEST BUY , a da praktički niste ništa objasnili zašto ste im te titule dodjelili .{#} Jedina svjetla točka testa je izvrsno informiranje koliko se može dobiti clockiranje izvanrednog procesora za to iz serije I3...

Za razliku od testa procesora test USB 3.0 diskova i  test volana je obavljen kvalitetno i tu se stvarno dobija uvid zašto je neki volanček ili disk bolji od drugog . Imam osjećaj da vaš pisac Šustić kod testa volana je uživao u tome...

Reklama je previše , pa ipak na to sam se već odavno navikao da uz BUG vidim NIVEA i AUTO reklame koje bi prije pristajale uz neki auto ili glamour časopis . Ipak nešto mi smeta , plaćeni oglasi su ipak po meni malo previše , jer ne volim hvalisanja mi smo najbolji , najjači , najkvalitetniji , a kada to izađe u BUGU sa napomenom da u gornjem uglu napišete plaćeni oglas (na koji mnogi ne obrate pažnju ... PODEBLJAJTE (LAIČKI ZABOLDAJTE )  SLOVA !...) , ispada da je redakcija BUG-a ocjenila neku informatičku komponentu odličnom, što znam da nije...

Recenzije Kasperskog i ostalog softwarea su poslovično dobre , čak i odlične ... Ono što me danas previše ljuti je ipak previše odvajanja BUG-a na mobilne uređaje koji ni dan danas nisu  kompići , niti su u mogućnosti zamijeniti kompijutore . Svaki BUG-a 10-20 stranica potrošiti na mobitele je previše , a od pisanja o IPHONE-u se meni već diže kosa na glavi... Znamo svi odličan je to mobitel , ali to već i iz ranijih tekstova znamo i sada praviti novi tekst o njemu samo zato što je on došao na naše područje mi spada u dio još jednog plaćenog oglasa kod kojeg ovaj put ne piše PLAĆENI OGLAS... Umjesto tih pretjerivanja ja očekujem već mjesecima test kvalitetnih kućišta i napajanja te njihovu detaljnu analizu...

Kolumne su priča za sebe , kada pročitaš Dvoraka {#} odmah shvatiš zašto je čovjek ugledno ime u svijetu informatike , novinarstva i pisanja ... Tako jednostavno , tako čitljivo , tako zanimljivo da jednu stranicu pročitaš par puta i složiš se sa Dvorakom : Kuda ide ovaj svijet ? U propast ? Da li je kriza zaustavljena ? Teško... ? Zašto bespotrebno prčkamo na kavicama i papicama toliko po tim mobitelima i tabletima...? Da li se gubi kultura razgovora i druženja...?  Kada se usporedi Dvoraka sa Maštrukom i Podnarom odmah se uvidi Dvorak je klasa više , Dvorak je pravi pisac koji sa jednostavnim rečenicama pogodi srž teme i detaljno nam je dočara... {#} Da ne mislite nisu Maštruko i Podnar loši , dapače solidnii su (+2) , ali Dvorak je za njih svemirac ... Bez dlake na jeziku udara tamo gdje treba , dok imam osjećaj da  Maštruko i Podnar imaju mnogo puta kočnicu u glavi i razmišljaju , neću previše o tome pisati moglo bi mi se odbiti o glavu ... Da sam ja na Podnarovom mjestu iskreno bi napisao u kolumni , DA LI SU TE KORPORACIJE USLIJED UTRKE ZA NOVCEM TOTALNO POLUDJELE , O DA JESU , tolika paranoja nije vidljiva bila ni za hladnog rata između SSSR-a i  USA...

Za kraj ostavio sam igrice i kolumnu Ante Vrdelje kojemu savjetujem kada obrađuje neku temu neka je bolje prouči ... Pisati o nekoj tamo DOTI (te ICEfrogovoj aferici sa Valveom...) ko o traljavoj igrici sa par tisuća igrača (dat ću natuknicu broj od par tisuća je mogao slobodno promijeniti u 100 -tisuća , čak i milijun...)  mi daje za pitanje da li je Ante uopće pravi GAMER , jer ono što je on napisao nije vrijedno spomena , odnosno vrijedno je ... ITEKAKO i malo ću bolje ja to ovdje na forumu obraditi (najvjerovatnije jednom svojom kolumnicom...) Igre ko DOTA , Heroji 3 , Civilization 4, Call of Duty 2 su izrazito svjetli primjeri kako se GAME zajednica zna boriti i ko takve igre marginalizira taj nije pravi GAMER, niti je proveo ikada cijeli dan uz komp, hranu  i piće i udarao tipkovnicu kako me klinac od 15 godina nadmudrio sa ekipom... (čak i sa puno mlađim klincima... ) Nažalost danas je sve manje vrijedna igrivnost , a sve više cijenimo grafiku , razne kerefeke i nepotrebne gluposti proizvođača koje znaju biti stvarno ubijajuće " U POJAM " . Opisivanje FIFE 2011 bez velikog minusa od strane recezenta kod izvođenja jedanaesteraca je veliki propust , nedavanje bar 2-3% manje F1 2010 na probleme sa bugovima isto  (jedan boks je toliko traljavo odrađen da se zapitaš da li su tih dana programeri Codemastera bili pijani...), dok hvaljenje Civilization 5 ( da se razumijemo igra je dobra , ali ne i odlična...)  i davanje ocjene ko Civilization 4 što je postala još jedna dječja LEGO igrica u kojoj neće trebati previše mozganja je zabrinjavajuće... Igre su dio razvijanja mozganja čovjeka i imam osjećaj da koda ovim VLADARIMA svijeta i Hrvatske dajemo do znanja , da mi postajemo gluplji i tulaviji , mi postaje roboti , zato pravite igrice gdje mozak može na pašu. Za mene je to katastrofalno , jer mnoge nove igre nisu ni do koljena nekim starijim naslovima iz kojih se puno više dalo naučiti o povijesti , zemljopisu , taktici i o važnosti upotrebljavanja "moždanih vijugica" !

Nadam se da nisam bio dosadan , želim da se još popravite i unaprijedite (imam osjećaj da Vam fali pisaca i recezenata , pa zaposlite par mladih neka guraju{#}...) !

Ocjena 216 BUGA +3

16 godina
neaktivan
Bug 216

RESPECT!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bug 216

Sa mnogim stavovima Busole se slažem, meni je posebno zapelo za oko ocjena F 11 protiv PES-a 2011, vidi se da oni nevole preciznost dodavanja, ovo je osnovni meni plus kod PES-A to da ja mogu usmjeriti loptu tačno gdje hoću i da se moram potruditi da je igrač primi, igrga je na ovaj način dignuta na viši nivo. Još jedna stvar kad smo kod fife i pesa lijepo tamo stoji "S druge strane, FIFA 11 nudi mnogo ljepše, raznolikije i uvjerljivije travnjake i trebine"..... molim vas ko od vas gleda u trebine dok igra traje (to se gleda kada počinje utakmica i više se na to oči i ne osvrću) mnogo su bitni igrači i njihove proporcije nego tamo neke trebine " i dalje iza trebina" bitno je kako se ljudi kreću kako dodaju i kao šutiraju, ne nije FIFA totalno smeće to je odlična igra ali da je pes toliko loš i da FIFA vodi 5:1 e to nije objektivno!!!!

1 0 hvala 0
17 godina
ČAP kaže...

Sa mnogim stavovima Busole se slažem, meni je posebno zapelo za oko ocjena F 11 protiv PES-a 2011, vidi se da oni nevole preciznost dodavanja, ovo je osnovni meni plus kod PES-A to da ja mogu usmjeriti loptu tačno gdje hoću i da se moram potruditi da je igrač primi, igrga je na ovaj način dignuta na viši nivo. Još jedna stvar kad smo kod fife i pesa lijepo tamo stoji "S druge strane, FIFA 11 nudi mnogo ljepše, raznolikije i uvjerljivije travnjake i trebine"..... molim vas ko od vas gleda u trebine dok igra traje (to se gleda kada počinje utakmica i više se na to oči i ne osvrću) mnogo su bitni igrači i njihove proporcije nego tamo neke trebine " i dalje iza trebina" bitno je kako se ljudi kreću kako dodaju i kao šutiraju, ne nije FIFA totalno smeće to je odlična igra ali da je pes toliko loš i da FIFA vodi 5:1 e to nije objektivno!!!!

evo ja npr gledam na tribine i to je po meni dodatni plus,  jer su dosad ljudi na tribinama bili kartoni koji su samo sjedili i vikale jeeeee, a sad je to bolje optimizirano i ti ljudi ustaju kod akcija, sjedaju kod promasaja i neizgledaju tolko kartonski! eto ti plusa!!

posjetite moj novi blog...http://vtxcro.bloger.hr/
16 godina
neaktivan
Bug 216

vidiš ti to pratiš meni je to posve nebitno.

Naravno da je realističnije kada ljudi skaču još da se i mlate i da bude i prekida utakmica i to bi bilo jako dobro ali ljudi rezultat 5:1 je više nego previše navučen na jednu stranu.

Igrao sam i jednu igru i drugu više mi se sviđa pes,   FIFA se je popravila kad se sjetim starih verzija totalno smeće i kod PESa i kod fife verzije tamo 2008 ili 2009 su totalno smeće barem za mene uvijek sam tukao pes 6 sve do ove verzije i FIFU kod prijatelja jer on više voli FIFU i kupovao je verziju jednu za drugom, pomaci su bili uvijek mali osim sada, možda je to bugovce navuklo da pohvale fifu.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice