Šta je najvažnije na biciklu?

poruka: 75
|
čitano: 92.096
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Samo da pojasnim neke stvari. Proizvođači poput uglavnom koriste jednu te istu ramu za nekoliko raznih serija bicikala (sad govorim o najčešćim, MBT biciklima). Ostali dijelovi - kočnice, prijenos, kotači, amortizeri.. su uglavnom univerzalni i odabiru se prema klasi odn. cjenovnom razredu.

Kada se kupuje bicikl, kupuje se rama! Razlike u materijalu, obliku, težini.. rame definiraju da li će bicikl voziti vas ili vi njega. Poslije rame najvažnija je prednja vilica sa amortizerom - zna svatko tko je preletio barem pola metra visine (par stepenica) što je recimo realna situacija u gradskoj vožnji. Poslije ovoga je sve ostalo, iako kvaliteta ostalih dijelova najčešće prati kvalitetu vilice.

Prema mom skromom mišljenju najbolja trgovina biciklima je Ciklo-centar (Kona), zatim Kindl (Corrado, Cannondale), te ona u Vlaškoj blizu Bauerove (Jamis). U svakom slučaju treba kupovati tamo gdje su trgovci (i sami biciklisti) spremi odvojiti 10-tak minuta kako bi pronašli pravi bicikl za vas prema izraženim željama oko namjene/cijene/kvalitete.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
17 godina
neaktivan

S većinom se slažem, al ovim dijelom o amortizerima, ne... Po meni (a i većina će se složiti), je puno važniji dio mjenjač od amortizera...

Letenje preko stepenica nije najrealnija situacija u kojoj ćeš se zateći... :D (govorim naravno za prosječnog "korisnika")

Za po gradu ne trebaš amortizere s hodom s više od 60 mm... Rađe uložiti u bolji mjenjač...

Can't find a better Jam!
17 godina
neaktivan
orks is made for two thing' fighting and winnning we are going smash hummies who isten to folk
17 godina
neaktivan

evo  ovo sam naručil baš danas...je da nije baš vrijeme za kupovinu bicikla, al mu je cijena pala 20%, pa na proljeće u akciju...e da, to je ovo :

http://www.authorbicycles.com/en/kola/katalog/&cid=716&pid=601615

http://www.youtube.com/user/hoggar001
17 godina
moderator
RE: Šta je najvažnije na biciklu?
Gunner_V kaže...

S većinom se slažem, al ovim dijelom o amortizerima, ne... Po meni (a i većina će se složiti), je puno važniji dio mjenjač od amortizera...

Letenje preko stepenica nije najrealnija situacija u kojoj ćeš se zateći... :D (govorim naravno za prosječnog "korisnika")

Za po gradu ne trebaš amortizere s hodom s više od 60 mm... Rađe uložiti u bolji mjenjač...

Realno gledajuci, prosjecnom korisniku za po gradu ne treba nista jace od Acere. I kvalitetni amortizer i kvalitetni mjenjac primarno trebaju za teren da, kad ides uzbrdo, mozes brzo i jednostavno promijeniti u sto nizi stupanj prijenosa, a kad se spustas po gadnim terenima da ti amortizer zastiti ruke i da lakse svladas prepreke. Ako govorimo o gradu Zagrebu, usudit cu se reci da tu covjek ima vise koristi od kvalitetnijeg amortizera nego od kvalitetnijeg mjenjaca, zbog povremenih ne tako malih rubnika i jednostavno zbog ugodnije voznje. Naravno, uvjet za ovo je da je bicikl odrzavan, da mjenjac nije ostecen te da su sajle dobre i buziri podmazani (ovo zapravo spada pod odrzavanje).

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 11:45 (mbaksa).
15 godina
neaktivan

Evo! Ja imam Gianta Rocka i super me služi već godinu i pol jer je cijeli preuređen.Kupio sam Scottove felge, Velo gripove, brzinomjer, Scootovu torbicu, pumpu, "Nordica" lulu, XLC rogove, sic, gume Schwable Nobby nic i Maxxis Mobster, Scottove osovine, original pedale od Cube Acida, bolji zadnji mjenjač itd...Bicikl je zbilja izdržljiv jer skačem s njim i puno vozim kroz šumu i redovito je čišćen i podmazivan. :)

15 godina
neaktivan

Koje su to vilice?

15 godina
neaktivan

kupio sam wheeler 1900 pro imogu reći da je odličan Namigiva............

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 11:41 (bartul).
15 godina

Imam Nakamuru Cliff Runner

u biti bike je bio sasvim uredan i nisam imao nikakvih problema sa njim. Stavio sam brzinomjer, a uskoro stavljam i diskove Osmijeh

Bike ima el motor. Max brzina mu je 65kmH. Onaj sanduk koji vidite su samo spremište za 6x12v baterija povezanih u seriju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 22:01 (sbcreation).
17 godina
moderator
sbcreation kaže...

u biti bike je bio sasvim uredan i nisam imao nikakvih problema sa njim. Stavio sam brzinomjer, a uskoro stavljam i diskove Osmijeh

Bike ima el motor.

Zasto?

15 godina
protjeran
sbcreation kaže...

Bike ima el motor. Max brzina mu je 65kmH. Onaj sanduk koji vidite su samo spremište za 6x12v baterija povezanih u seriju.

to si dobio s biciklom ili ...?

Ljubi svoju zemlju i brani je krvlju svojom
17 godina
moderator
bartul kaže...

kupio sam wheeler 1900 pro imogu reći da je odličan Namigiva............

Za ulozene pare mozda jest dobar, ali... To je i dalje biciklic. Namigiva Ne kuzim sto si stavljao dva Wheelerova logoa u poruku - dodje mi da je obrisem.

16 godina
neaktivan
leos kaže...

Evo! Ja imam Gianta Rocka i super me služi već godinu i pol jer je cijeli preuređen.Kupio sam Scottove felge, Velo gripove, brzinomjer, Scootovu torbicu, pumpu, "Nordica" lulu, XLC rogove, sic, gume Schwable Nobby nic i Maxxis Mobster, Scottove osovine, original pedale od Cube Acida, bolji zadnji mjenjač itd...Bicikl je zbilja izdržljiv jer skačem s njim i puno vozim kroz šumu i redovito je čišćen i podmazivan. :)

Previše si ju nekako nakitio nepotrebnim stvarima.

15 godina
mbaksa kaže...
sbcreation kaže...

Bike ima el motor.

Zasto?

Iz više razloga... kad idem negdje dalje po gradu, kad žurim, kad mi se jednostavno ne da pedaliti ;)

Jednostavna alternativa nekom skuteru do 50 kubika.

Toni93 kaže...
sbcreation kaže...

to si dobio s biciklom ili ...?

Ne. Može se kupiti naknadno kit za samogradnju. 

17 godina
iPhone kaže...

koja je najbolja kvaliteta bicikla...navedite i primjer...

Kad već moraš pitati - evo ti primjer onoga što je najbolje na biciklu:

Na biciklu je najbolji - pogled! Na biciklu je najbolji - pogled!
Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 7:18 (Veliki Brat).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice