Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.435
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
15 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
ihush kaže...
fight kaže...

..

da unesem novi key,pa me zanima sto mi je dalje cinit i kako to mogu rijesit,jer sam inace htio te svoje org windowse,jer su bolje zasticeni od ovih,pom.{#}

-kupljena licenca (key) je za jedan PC, jednokratno. Samo na tom PCu možeš ponoviti uz predpostavku da nisi instalirao na drugi PC.

-svi win su original, key-aktivacija je ono što misliš pod origigi..

-možeš nazvati MS-cro 0800300300.. i možda prođe tvoja priča.

kupio sam orginal windows home prem,s tim istim racunalom platio sam ih 900kn. ima dvd s markicom na kojem je key,i bio sam ih instalirao na tom racunalu. sto ga imam dan danas,

radili su normalno,pa sam poslje se raspitao o windowsima pa sam si instalirao tu ultimate verziju,kao jaca je od hom prem.pa sam onda htio prodat te windowse,

pa sam se raspitao pa su mi rekli to sto si mi ti objasnio,da vrijede samo za to racunalo,na koje sam ih ativirao.medutim nako dosta dugo koristenja ultimate verzije,sam se odlucio na nju vratit

iz razloga sto je orginal,i bolje je zasticenija s updatima.medutim kad sam, ih ponovo vratio instalirao upisao broj s markice,nije mi prihvatio,nego trazio unesi novi key,to nije nikakva prica nego istina,znaci

pitam kaj mi je cinit,i zbog cega je to tak,a sve sam to kupio 2009g.{#}

Joker123 kaže...

nakon kaj pobrisem obje da mi se bude ono unallocate sta nebi trebalo napravit nove jedna da se windows stavi a druga sistemska, bar je tak objasnjeno

-točno kako sam napisao, sam install će automatski obaviti ostalo, ili ako želiš (i znaš) tad možeš ručno odrediti particije.

16 godina

-windowse ne možeš prodavati, to može MS-vlasnik tj trgovac. (pravno, postoji mogučnost, kad prodaješ PC uz koji je OS došao). Onaj tko od tebe kupi Win, zapravo ima 'pirata'.

-kupio si OEM win licencu, vrijedi samo uz (jedno) kupljeno računalo.

-licenca se 'troši' aktivacijom kad prvi put upališ OS i spojiš na internet.. nakon tog ne možeš jednostavno aktivirati na drugom računalu (pirati bi izgubili posao, Ms bi prodao jednu licencu..). Nazovi MS hrvatska, možda telefonom uspiješ ... APP.

btw, nakon 3g foruma, možeš kratiti i editirati poruke.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
ihush kaže...
Joker123 kaže...

nakon kaj pobrisem obje da mi se bude ono unallocate sta nebi trebalo napravit nove jedna da se windows stavi a druga sistemska, bar je tak objasnjeno

-točno kako sam napisao, sam install će automatski obaviti ostalo, ili ako želiš (i znaš) tad možeš ručno odrediti particije.

Da normalno je sve, kak i treba bit sam kaj sam bezveze zapeo na necem jednostavnom a zapravo on sve sam radi. Hvala na pomoci ;)

15 godina
ihush kaže...

-windowse ne možeš prodavati, to može MS-vlasnik tj trgovac. (pravno, postoji mogučnost, kad prodaješ PC uz koji je OS došao). Onaj tko od tebe kupi Win, zapravo ima 'pirata'.

-kupio si OEM win licencu, vrijedi samo uz (jedno) kupljeno računalo.

-licenca se 'troši' aktivacijom kad prvi put upališ OS i spojiš na internet.. nakon tog ne možeš jednostavno aktivirati na drugom računalu (pirati bi izgubili posao, Ms bi prodao jednu licencu..). Nazovi MS hrvatska, možda telefonom uspiješ ... APP.

btw, nakon 3g foruma, možeš kratiti i editirati poruke.

ma sve ja to razujem,ali ne razumjem jedno pogledaj pod moj pc,to je racunalo koje sam kupio i sklapao sam,uz njega sam i kupio tu oem verziju hom prem,s licensom,kad instaliras windowse ond na kutuju

zaljepis tu licencu,nakojo je key,i oni su radili na tom racunalu,pa ako su radili natom racunalu uz koje sam ih kupio zasto ih sad nemogu aktivirat,na tom istom racunalu na kojem su i radili.dali su problem pirat windowsi koje sam koriostio nakon njih

mene zanima imali kakav dr , trik  a da nemorem zvati ms.{#}

17 godina
fight kaže...

ma sve ja to razujem,ali ne razumjem jedno pogledaj pod moj pc,to je racunalo koje sam kupio i sklapao sam,uz njega sam i kupio tu oem verziju hom prem,s licensom,kad instaliras windowse ond na kutuju

zaljepis tu licencu,nakojo je key,i oni su radili na tom racunalu,pa ako su radili natom racunalu uz koje sam ih kupio zasto ih sad nemogu aktivirat,na tom istom racunalu na kojem su i radili.dali su problem pirat windowsi koje sam koriostio nakon njih

Jesi li pri ponovnoj instalaciji Windows 7 Home formatirao boot sistemsku particiju jer se na njoj inače nalazi "aktivator" od ultimate sedmice. Ako nisi onda nova instalacija Windowsa home ne prepoznaje tvoj PC jer mu aktivator od ultimate sedmice govori da je to drugo računalo.

16 godina
fight kaže...
...

-to računalo je ako je npr MBO... samo kućište nije PC. Aktivacija koja je obavljena na jednom PCu (hardwareu) uzme određene pdoatke i kreira ID... ponovna aktivacija je moguća samo ako taj ID prolazi ili ništa od aktivacije.

-sve ostalo se rješava pozivom MSu, to nije nikakav 'trik', to je predviđena procedura (koja ne mora proći, tj MS nema nikavu obavezu prema OEMu nego je to obaveza proizvođača... pravno, ali u praksi nema problema). Sam ih telefonom moraš ''uvjeriti u svoju priču'' tj posjedovanje legalne licence koja nije istovremeno aktivirana na x-PCa..

15 godina
Hummer kaže...
fight kaže...

Jesi li pri ponovnoj instalaciji Windows 7 Home formatirao boot sistemsku particiju jer se na njoj inače nalazi "aktivator" od ultimate sedmice. Ako nisi onda nova instalacija Windowsa home ne prepoznaje tvoj PC jer mu aktivator od ultimate sedmice govori da je to drugo računalo.

iskreno se ne sjecam,znam samo da sam ih koristio jedno vrijeme i radili su,poslje sam isao na drugu verziju. isprobao ultimate,jer su navodno bolje,pa sam i presao na njih,isto vremeno sam koristio i windows 8.no ima sam problema

s ramskom memorijom,jer nije dobro ocitavao,jer sam imao instalirano 8gb,a meni je pisalo da mi je iskoristivo 3,99,gb,sto me bilo zabrinilo,isao sam liku u trgovinu,gdije sam i kupio to racunalo,pitao za problem,rekao je da moze bit svasta.

da ponovo reinstaliram windowse. sto sam i uradio,pa sam isao s mojim orginalnim windowsima medutim su me iznenadili.e sad neznam dali ima kave veze s internetom,jer sam u to vrijem koristio od t coma,a nakon par godina sam presao na iskon.sad neznam imali kave tu razlike i ako moze bit i ona.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2014 15:54 (fight).
12 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Trenutno imam dvije particije C i D.

Planiram reinstalirati windows 7,pa me zanima:

Jel mogu formatirati C particiju i napraviti od nje C i E,a da D ne diram(jer su mi tu podatci)??

I onda bi na E stavio rezervu windowsa,to radim tako da čim instaliram(prije nego bilo šta napravim) kopiram folder "Windows" na praznu particiju E?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dancy147 kaže...

Trenutno imam dvije particije C i D.

Planiram reinstalirati windows 7,pa me zanima:

Jel mogu formatirati C particiju i napraviti od nje C i E,a da D ne diram(jer su mi tu podatci)??

I onda bi na E stavio rezervu windowsa,to radim tako da čim instaliram(prije nego bilo šta napravim) kopiram folder "Windows" na praznu particiju E?

particije nisu 'slova', postoji velika šansa ... kraće, Win dodjeljuje slova A i B je rezervirano za FDD, HDD počinje od C:.. ali.

-particija nema slovo, particije su označene brojčano opcija je labela (ili pratiš veličinu i logiku..)

-win (od Viste) kreira skrivenu boot particiju (100-350MB), nakon tog, bez obzira na koju particiju instaliraš, ta particija dobije oznaku C: ali može biti npr 5ta ili 55ta.. pa i s drugog diska.

-postoje primarne aktivne particije, jedna je obavezna za boot uz boot order u BIOSu. Standard ograničava na do 4 primarne po disku, poželjno je kreirati jednu primarnu (100-500MB) za boot i jednu extended u kojoj nema ograničenja na broj particija (ali one ne mogu biti boot, što je sporedno jer Win ionako radi jednu posebnu ako ideš po defaultnim postavkama).

-i sad iz OSa (ili drugog live-boota) možeš mijenjati particije, npr DiskManager, Easeus, gparted.. shrink-resize itd. Možeš npr shrinkati C i od oslobođenog mjesta kreirati E ako je slovo E slobodno.

-možeš i postojeću D: izmijeniti npr u E-F-... X svejdno, tj slovo ako je slobodno može se promijeniti ili ukloniti. Jedino ograničenje je da sam OS ne koristi za sys, kao npr C: je je sve povezano s pathom.

-problem koji tad nastane, je upravo razmišljanje o slovima, 99% da bi formatirao POGREŠNU particiju, tj umjesto E-D, jer im je takav redosljed izvan win koji im je dodjelio naknadno (proizvoljno) slova. Automatika ide redom, taj red se može mijenjati... zato moraš znati koja particija je stvarno ona s podatcima, ne po slovu.

Za učenje, poželjno je imati jedan prazan (bez bitnih podataka) disk i par puta se 'igrati' s tim sitnicama... nakon tog je sve lagalno-logično (što u stvari je.. ''ali'' ne dok to ne shvatiš). Slova 'ne postoje', ni particije ne moraju biti aktivne, vidljive ili iskoristive pod pojedinim OSem, npr recovery ili hidden.

edit: ovisno o nazivu u nekom soft. particije su primarne=fizičke, extended = logičke. To je nepotrebno petljanje s nazivima, ovisno o konkretnom alatu-manageru.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 12:44 (ihush).
12 godina
neaktivan

Ma šta ti briješ..

lijepo sam pitao i ništa mi nisi rekao jbt

Imam C particiju(100GB)..tu mi je windows 

Imam D particiju (400GB) tu su mi osobni podaci

Prilikom instalacije windows 7 dali mogu formatirati C particiju i od nje dobiti C i E?

I onda ako mogu bi na E particiju (tj. na treću particiju) kopirao windows tako da ako pokupim neki virus da imam rezervu!

Naravno to bi učinio odmah nakon instalacije kada nije moguće dobiti nikakve viruse(nebi išao na netu niti bi bilo kakve programe instalirao)..jer je to "izvorni" windows.

12 godina
neaktivan

ihush ti si naveo toliko gluposti,a ja sam pitao tako jednostavno pitanje 

jednostavno nemogu vjerovati {#} 

14 godina
Dancy147 kaže...

- Čovjek je dao odgovor, samo ga ti nisi skužio.{#}

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
16 godina
Dancy147 kaže...

-istina glup sam, zbog samog pokušaja da imbecilnoj amebi nešto objasnim. {#} udri format, nema problema.

17 godina
ihush kaže...
Dancy147 kaže...

-istina glup sam, zbog samog pokušaja da imbecilnoj amebi nešto objasnim. {#} udri format, nema problema.

Gle,..nitko ti nije rekao da si glup, ali čovjek te konkretno pitao, pa si po mome trebao i zdravo seljački odgovorit. Razne teorije koje si napisao i obrazlagao nisu odgovor na konkretno postavljeno pitanje..

Živ mi bio !

-- Kaj buš ti bum i ja --
16 godina
logan kaže...
ihush kaže...
Dancy147 kaže...

Gle,..nitko ti nije rekao da si glup, ali čovjek te konkretno pitao, pa si po mome trebao i zdravo seljački odgovorit. Razne teorije koje si napisao i obrazlagao nisu odgovor na konkretno postavljeno pitanje..

Živ mi bio !

-''gle, navodiš gluposti'', kad ti netko u odgovoru napiše gluposti, tad to znači što? Ako se potrudiš nekome odgovoriti, zbog mogućeg problema (podataka)... to je recimo nepristojno, jednostavno je mogao ignorirati ili tražiti 'jednostavniji' odgovor.

-recimo, DA. ... nakon 30 minuta, idući post bi bio ''kako vratiti obrisanu particiju''. To je uobičajeno kod početnika koji ne vide boot particiju pod Win, kao ni sam redosljed C-D-E..

Odgovor je kompliciran ili jednostavan, ovisno o znanju onog tko čita.

btw, uvjek je moguće ispraviti netočno. Čime sad konkretno ti sudjeluješ u temi? Pomažeš mu odgovorom? Ako znaš, pomozi mu ili ispravi netočno-nepotrebno iz mog posta. Pojednostavi mu.

Koja je to potreba za takvim odgovorima na moj post? Zar se ako vas ne zanima ne može ignorirati? Zar ako imate bolji odgovor ne možete odgovoriti? I meni ponekad dobro dođe KISS, više ljudi više zna dok je flamanje za konkretan post stvarno nepotrebno. Ovo je off, ai nije.. to je zapravo problem foruma i moderatora.

12 godina
neaktivan

Ovo je zapravo bilo moje pitanje:

Jel mogu formatirati C particiju("glavnu" particiju gdje mi je windows) i napraviti od nje C i E,a da D ne diram(jer su mi tu podatci)??

Mislim da je ovo pitanje sa odgovorom DA ili NE..

a ne da mi pišeš tekst od 150 riječi!

12 godina
Dancy147 kaže...

Jel mogu formatirati C particiju("glavnu" particiju gdje mi je windows) i napraviti od nje C i E,a da D ne diram(jer su mi tu podatci)??

Da al postoji mogučnost da sjeb.. particiju D

nicky.sl
17 godina
Dancy147 kaže...

Možeš formatirati C particiju i napraviti C i drugu particiju kojoj če windows dodjeliti sam slovo (ne mora biti E)

Kada bootaš sa windows dvdom i dođeš do izbora da formatiraš tamo nečeš imati slova particije i moraš znati točno koja je C particija. 

Koliko sam razumio ti bi od particije od 100 gb napravio dve od 50. Samo ako hočeš dva sustava onda ih moraš i dva puta instalirati. 

Prvi puta na prvu i drugi puta na drugu particiju od 50 gb.

12 godina
neaktivan

OK HVALA!! :)

15 godina
neaktivan

Uh, uh, ajmo jedan kratki rezime svega napisanoga!

Iako si možda već i obavio što si namjeravao.

Particije zapamti po veličini, a ne po slovima.

C particiju formatiraj u procesu instalacije Windowsa i na nju instaliraj.

Nakon što si instalirao Windows shrinkaj je i napravi D particiju i na nju napravi backup - nakon što si instalirao sve što želiš (to je ekvivalent kopiranju mape windows na d particiju koje ti spominješ).

Taj backup ćeš iskoristit ako ti se sistem sje*e, za vratiti na stanje kakvo je bilo odmah nakon instalacije.

Ako paziš što radiš podaci na D particiji ostaju netaknuti!

Ako je još neki detalj nejasan pitaj, a ihush-u nemoj zamjeriti što stručno objašnjava u detalje. Nije na odmet naučiti nešto novo!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Oprostite na {#} al sam postavio pitanje u Internet Explorer 11 i za Sedmicu ali nisam dobio odgovor.
Moj problem jest, na IE 11 mi je home page zadan google.com, kada idem otvoriti browser stoji mi bijela pozadina, i gdje je mjesto url mi pise adresa google.com
Isto tako kada idem na facebook.com utipkam adresu i kliknem da mi nađe i vrti mi kružić i samo piše "redirecting"   ništa više.

Dal možda znate kako to mogu ispraviti da mi ponovno sve radi kako spada.
Sve ostale stranice "normalno" rade

google.com google.com
facebook.com facebook.com

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Oprostite na {#} al sam postavio pitanje u Internet Explorer 11 i za Sedmicu ali nisam dobio odgovor.
Moj problem jest, na IE 11 mi je home page zadan google.com, kada idem otvoriti browser stoji mi bijela pozadina, i gdje je mjesto url mi pise adresa google.com
Isto tako kada idem na facebook.com utipkam adresu i kliknem da mi nađe i vrti mi kružić i samo piše "redirecting"   ništa više.

Dal možda znate kako to mogu ispraviti da mi ponovno sve radi kako spada.
Sve ostale stranice "normalno" rade

Evo probaj sa ovim alatom : http://www.tweaking.com/content/page/repair_internet_explorer.html, ovo je moguća pomoć tako da ne znam da li radi jer nisam isprobao, ako se odlućiš na to, radiš na svoju odgovornost.

"Just A Dream ".
14 godina
Fero kaže...

Evo probaj sa ovim alatom : http://www.tweaking.com/content/page/repair_internet_explorer.html, ovo je moguća pomoć tako da ne znam da li radi jer nisam isprobao, ako se odlućiš na to, radiš na svoju odgovornost.

Hvala, ali naišao sam na ovo pa ću probati s time {#}

12 godina
neaktivan
Kako instalirat sedmicu na free dos? Danas sam kupio novi laptop i isao inst windowse i nemrem nac nigdje za uc u bios da namjestim da mi ocita cd..laptop je lenovo ideapad g500

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

F2, Del?

Nisam neki ekspert za DOS (zapravo ne da nisam ekspert, nego...), ali zar nebi sve netom nakon uključivanja računala trebalo biti jednako bez obzira na OS?

BTW, što kaže manual?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pogledaj jednu tipkicu s lijeve strane... ?? ili f1-f10.. Naravno računalo mora biti ugašeno (hyber, quickboot i sl. preskaču dio POSTa..).

ili RTFM.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 21:03 (ihush).
12 godina
neaktivan
Da ima ta neka tipka recovery za pokretanje biosa, tak da sam rijesio to.. Nego, ovo mi izbacuje uvijek prilikom pokretanja, kak da rijesim to da mi ne izbacuje nego da normalno pokrene windowse?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Gdje si instalirao Windows 7?

Na koju particiju, jesi li koju od postoječih formatirao?

Ovo mi djeluje kao izbornik DOS-a u kojem nudi što se se sve može pokrenuti, a ti odaberi Windows 7 i u njemu preko Start > msconfig podesi da ti Windows 7 bude default.

A ako ne želiš DOS formatiraj particiju na kojoj se nalazi, jer mi se čini da si Sedmincu stavio na novu particiju i zadržao DOS!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Istina da, nisam izbrisao onu jednu gigu koja mi je ostala a vec sam bio napravio particije, tak da je valjda to Pise da mi je 7ica default, ovo imam kad upisem msconfing Edit: nece mi sliku prebacit, ugl pise win 7, current os, default os..jedino to imam..dolje imam za oznacit safe boot, no GUI boot, boot log, base video, OS boot information, make all boot settings petmanent
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 23:06 (Davorr3).

0 0 hvala 0
16 godina
Davorr3 kaže...
Da ima ta neka tipka recovery za pokretanje biosa, tak da sam rijesio to.. Nego, ovo mi izbacuje uvijek prilikom pokretanja, kak da rijesim to da mi ne izbacuje nego da normalno pokrene windowse?

.. to je GRUB (legacy). Boot manager koji je preživio. Možeš ga editirati ili pregaziti windowsovim. Pošto se ne zna stanje particija, mogao bi imati porblema ako ga sad makneš, to se radi prije (za vrijeme) installa win. Korisnije je ostaviti ga (ali tebi vjerojatno nije iskoristiv kao meni..), samo editiraj time na 0 i default OS...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice