Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 686.079
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
15 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
moze li se i kako instalirati os (windows) bez da imam vec instalirani os na kompu?
'mrzim kad mi Metro 2033 ide manje od 250fps || EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
moderator
tonchy kaže...
moze li se i kako instalirati os (windows) bez da imam vec instalirani os na kompu?

pročitaj prve postove u temi

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
15 godina
neaktivan
Znači na kompu u primjeru na 1. stranici nije bila instalirana prethodna verzija Windowsa?
'mrzim kad mi Metro 2033 ide manje od 250fps || EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
moderator

nije...

a i po tom postupku je sasvim svejedno dal je bila ili nije

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
15 godina
neaktivan
a drivere koje treba skinuti, može li ih se skinuti naknadno, ako u vrijeme instalacije nisam povezan s internetom?
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
moderator

naravno da se može

a imaš ih i na cd-u koji dobiješ s matičnom

17 godina
neaktivan
moderator
tonchy kaže...
a drivere koje treba skinuti, može li ih se skinuti naknadno, ako u vrijeme instalacije nisam povezan s internetom?

Ako ti Windows prepozna mreznu karticu onda mozes naknadno. Sa svaki slucaj imas te drivere na nesto (particija, stick, cd...)

Nakon instalacije ozezi windows update i on (trebalo bi) ce pronaci sve drivere

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
13 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

imam novu i frisku konfiguraciju, imam 1gb rama i instalirao sam 32bitnu verziju w7, da li to znaci da uopce necu moci instalirati 64bitnu zbog manjka rama ili cu moci instalirati 64bitnu verziju al ce stekat malo, da li windows 7 setup provjerava kolicinu rama, jer sam probao instalirati 64bitnu pa nije htjelo a 32bitnu sam instaliro bez problema??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
111Ante111 kaže...

imam novu i frisku konfiguraciju, imam 1gb rama i instalirao sam 32bitnu verziju w7, da li to znaci da uopce necu moci instalirati 64bitnu zbog manjka rama ili cu moci instalirati 64bitnu verziju al ce stekat malo, da li windows 7 setup provjerava kolicinu rama, jer sam probao instalirati 64bitnu pa nije htjelo a 32bitnu sam instaliro bez problema??

Za 64-bit moras imati min. 2GB RAM-a

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
13 godina
neaktivan

znaci UOPCE ih necu moc instalirat ih bez 2gb rama?

13 godina

jedno pitanje koliko je max rama u 32bitnom 4gb ili vise..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

32-bit prepoznaje oko 3.5gb.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 23:41 (mario1990).
13 godina

a 64 bit neograniceno sam cuo ili..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

a 64 bit neograniceno sam cuo ili..??

link

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 23:50 (mario1990).
16 godina
odjavljen

Nije baš tako ružičasto...

U pravilu, trebalo bi biti tako ali sve ovisi o čipsetu (koliko on može RAMa maksimalno mapirati - nešto ide grafici, nešto za BIOS...) pa onda za 32bit varira od 3.2 do 3.75GB. Ako čipset ne podržava više od 6GB RAMa (a ti imaš 8GB npr.) bit će iskoristivo manje od 6GB (raspodjela po sustavu + ograničenje čipseta).

Ali unazad 3-4 godine sve je ok od 6GB na više.

[edit] - forumaš ihush je to negdje fino objasnio. Mapiranje RAMa, ograničenja 32/64bit sustava, PAE kernel, patcheve za 32bit (omogućuje korištenje 4+GB na x32 sustavu). I Win2000 DataCenter 32bit koji podržava do 128GB RAMa, ako se dobro sjećam :)

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.7.2012 13:56 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan
Pozdrav!
Prijatelj je uzo Hp Probook 4530s.Na laptopu je vec instaliran neki Linux.Sada me zanima kako da uđem u Bios, da mi prvo boota cd.
Kad se upali laptop bude prvo Hp slika, u kutu pise nesto press ESC to Menu.
Donio sam W7 prijatelju i uspostavilo se da je prazan.Ne razumijem kako moze bit prazan, kad se okrene vidi se onaj tamni krug?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

F2, Del, Esc...neka od tih tipki...piše u manualu koji dođe s laptopom, preporučujem pročitati...

neispravan dvd?

15 godina
neaktivan
Ne znam.Proizvodžač:Valuepack
15 godina
neaktivan

Evo trenutno sam kod prijatelja i patim se kako da mu instaliram windows 7.Usli smo u Bios, stavio sam postavku da mi prvo boota cd i nista.Onda sam stavio da mi prvo buda neki upgrade bay i nista ponovo.Na racunalu je vec instaliran Linux, a mislim da Linux sere.Molim nekog da mi hitno pomogne sta da uradim.

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Mogući uzroci:

DVD nije spržen kako treba tj. nije bootabilan. Spržen je samo image.

DVD spržen prevelikom brzinom (smeta nekim DVD čitačima, jeftinijim ugl)

DVD oštećen/ogreban

DVD čitač ne radi kako treba - posudi eksterni na USB ili pokušaj bootati instalaciju sa USB sticka

Gremlini

Ugl, nije do linuxa.

[edit] - dodao bi i neispravan (nebootabilan) image. Tipa Black Ultimate 2012 Edition fore.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 17:04 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan

Ma problem je u seriji 4530s, svi imaju problem s instalacijom w7, glupi linux jede govna pokrece sam od sebe

16 godina
odjavljen

Ne lupetaj. BIOS loada OS (tj. OS loader) i boli njega briga što je instalirano. Ako ne može do boot sektora na DVD uređaju (oštećen/nepostojeći/nedostupan), onda ide na idući uređaj u lancu - HDD.

15 godina
neaktivan

Sam sam napravio.Sum, nisi pogodio koji je bio problem.Radi se o Hp probook 4530s.Kad stavis da ti se prvo boota CD, nece ti ga bootati.Moras ici preko Upgrade Baya i onda ce ti tek bootat.

LP

14 godina
Pošto želim na svoje računalo ponovno instalirati Windows 7,e sada dali mi možete preporučiti kakav live CD os sa kojega bi izravno mogao formartirati i obrisati Disk za novu instalaciju?
15 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Pošto želim na svoje računalo ponovno instalirati Windows 7,e sada dali mi možete preporučiti kakav live CD os sa kojega bi izravno mogao formartirati i obrisati Disk za novu instalaciju?

Pa disk formatiraš tokom instalacije windowsa, imaš tu opciju.

14 godina
Znači pošto sada na računalu imam Windowse 7 koje bih htio reinstalirati potrebno je samo ubaciti instalacijski disk i ponovno ih instalirati...
15 godina
neaktivan

Da, imaš detaljno na prvoj stranici teme, ubaciš dvd, staviš u biosu first boot device cd/dvd rom, bootaš.. i imaš opcije prije instaliranja, formatiranje, brisanje itd.

14 godina
neaktivan

Ovako, imam problem. Internet mi šteka/ne otvara stranice/veli pokušajte kasnije/ova stranica nije dostupna, ugl. sere. Kako znam da nije u stranici stvar? Pa neće mi niti google otvorit nekad(to nekad je 90% slučaja). Počelo se događati prije kakvih tjedan dana. Antivirus nije, Bnet veli da je sve oke tam. Ugl., da prijeđem na stvar. Htio bih reinstallirati Windows 7, jer mislim da mi nešto po kompu sere, ali postoji sitan problemčić. Dobio sam Windows već instaliran na kompu kad sam ga kupio. E sad, em nemam si~di, em nemam serial ki. Što mi je činiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
fallout3fan kaže...

Ovako, imam problem. Internet mi šteka/ne otvara stranice/veli pokušajte kasnije/ova stranica nije dostupna, ugl. sere. Kako znam da nije u stranici stvar? Pa neće mi niti google otvorit nekad(to nekad je 90% slučaja). Počelo se događati prije kakvih tjedan dana. Antivirus nije, Bnet veli da je sve oke tam. Ugl., da prijeđem na stvar. Htio bih reinstallirati Windows 7, jer mislim da mi nešto po kompu sere, ali postoji sitan problemčić. Dobio sam Windows već instaliran na kompu kad sam ga kupio. E sad, em nemam si~di, em nemam serial ki. Što mi je činiti?

Koji PC ,koji model? Popuni ''Moj PC''!!

Inače ,bilo koji iole poznatiji OEM proizvođač (HP ,Dell ,Acer ..... itd) ,ima u programima mogućnost izrade reinstalacijskog dvd-a. Samo treba potražiti u u Start Meniju.

Ako si syebal repair partiticjiu ,skini ovdje svoju verziju Windowsa. A reaktivaciju napraviš pozivom na 0800 300 300.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 10:44 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

HPovo računalo. Probat ću potražit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice