Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.241
|
čitano: 23.711.951
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 mjeseci
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
millennial kaže...

panel: identičan, Hisense 55A85N ima isti OLED panel kao i LG C4

Šta i 55A8N ima OLED Evo panel?

2 godine
Novice kaže...
millennial kaže...

https://www.stereoindex.com/tech/tv/hisense-a85n-a-solid-tv-thats-definitely-worth-checking-out/

https://www.telegraph.co.uk/recommended/tech/reviews/hisense-a85n-oled-tv-review/

4 godine
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ne znam zašto recenzenti preporučavaju It is advisable to choose either the “Movie” or “Filmmaker” picture mode for optimal viewing 

...kada je Filmmaker mod jedan od nekvalitetnijih opcija za gledanje filmova na OLEDu

Taj tv koristi identičan zaslon kao LG C4 , pa to mogu reći iz prve ruke.

Tv jednostavno nema dovoljno svjetla za film mode.

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 1:40 (Zaporožac).

0 0 hvala 0
17 godina
Reali kaže...

Poz. Na Hisense nisam uspio "sideloadati" Stremio jer mi izbacuje grešku. 

A kako si točno mislio sideloadati na nešto što nema android OS?

12 godina
yox kaže...

Pozdrav, molio bi preporuku 65" TV-a za spavaću sobu. Koristio bi se kao 3. TV u kući (ostali su LG C4, tako da mi ne treba nešto napredno), da djeca mogu pogledati crtić prije spavanja te eventualno poneki streaming servis. 

Vidio sam da se par puta preporučuje TLC 65C7K, no čini mi se da je to možda overkill za ono što meni treba. Ima li kakva alternativa, ili se ipak isplati ovaj model nego uštediti npr. 200 EUR? Također, da li je bolje čekati Black Friday/ Cyber Monday ili se ne očekuje neko daljnje padanje cijena?

Hvala unaprijed na pomoći!

Tu je isplativost stvar osobne procjene.

Ako će bit u nekoj spavaćoj sobi i djeca će gledat većinom onda može bit i neki najobičniji jeftini TV 65", a ako se traži miniLED i djeca znaju upalit HDR sadržaj onda eto TCL C6K (eventualno Hisense U7Q ako imaš neke preferencije).

Čisto da ne bacaš 100-200-300e ako je nezahtjevno gledanje u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 10:06 (gelon).
15 godina
tiki kaže...
Reali kaže...

Poz. Na Hisense nisam uspio "sideloadati" Stremio jer mi izbacuje grešku. 

A kako si točno mislio sideloadati na nešto što nema android OS?

nije pitanje za mene niti imam hisense ali evo sto kaze stremio..https://blog.stremio.com/installing-stremio-on-hisense-tv/

iako u komentarima nitko ne moze instalirati..

17 godina

Koga zanima usporedba između TCL C8K vs Hisense U8Q, prilažem link. Treba napomenuti da je ovo usporedba evropskih modela TV-a, jer se radi o poljskom sajtu, za razliku od rtingsa.

link

0 0 hvala 0
4 godine
zvir12 kaže...

Koga zanima usporedba između TCL C8K vs Hisense U8Q, prilažem link. Treba napomenuti da je ovo usporedba evropskih modela TV-a, jer se radi o poljskom sajtu, za razliku od rtingsa.

link

Nigdje jasno ne piše da se radi o točno određenoj veličini i o kojoj to veličini je riječ. Koju god veličinu izabrao, navodi se ista količina zona zatamnjenja, što je krivo. Razlike u zonama su jako velike ovisno a veličini, a često je i sam panel drugačiji (kontrast, tip panela - VA, IPS).

14 godina
suspendiran

Stigao 85" U7Q PRO. Malo o televizoru. My 2 cents.

Local dimming je top, kontrast i svjetlina extra, crna je duboka, i nemožeš vjerovat kolko je crna crna. Mini led dolazi do izražaja i stvarno je top tehnologija. Boje su žive i precizne, bez pretjerane saturacije. Vidi se razlika između pro i ne pro modela. Ghostinga gotovo da nema, ADS IPS Pro panel je pun pogodak, kutovi gledanja su izvrsni, boje ne degradiraju i uniformity slike fantastičan. Gejming je fenomenalan, input lag minimalan te HDR efekti dolaze do izražaja. Što se tiče bijelog glowa oko bijelih "predmeta"/titlova na crnoj pozadini je minimalan i ne smeta, halo efekta oko miša na crnim/sivim pozadinama nema dok se koriste Windowsi. Mislio sam da će na većem ekranu slika/tekst u windowsima biti mutnija ali začuđujuće oštrije nego na U7NQ seriji. Motion handling fantastičan, sportske utakmice izgledaju kristalno čisto bez ikakvog zamućenja gdje igrači ostavljaju za sobom kao trag crne sjene.  

Što se veličine tiče 85" je totalno nova razina imerzije. U odnosu na 75", puno jači "dopamin rush", bez zajebancije. Slika je toliko velika i upečatljiva da bi gledao i prijenos Sabora i Plenkija cijeli dan kolko je dobar tv. Jedno fantastično iskustvo koje budi želju za još većim ekranima, gledamo sa cca 2,5 metra, a osjećaj je kao da sjedimo u kinu negdje u sredini.  Stvarno vrijedi ona izreka da tv nikad ne može biti prevelik. Naravno kako kome. Jednostavno smo oduševljeni i svakako preporuka veličine za ljubitelje imerzije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 17:04 (Cryogenic).
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 mjeseci
millennial kaže...
Novice kaže...
millennial kaže...

https://www.stereoindex.com/tech/tv/hisense-a85n-a-solid-tv-thats-definitely-worth-checking-out/

https://www.telegraph.co.uk/recommended/tech/reviews/hisense-a85n-oled-tv-review/

Iz prvog linka tekst:

''Although the Hisense OLED A85N series does not utilize LG Display’s “EX panel,” it still achieves a remarkable peak brightness of approximately 1,000 nits. While this is slightly less than the LG C4’s 1,100 nits''

''Even when compared directly to the LG B4 OLED, the differences in color are minimal''

Izgleda da je usporediv sa B5 ako se priča o vrsti panela.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 17:08 (Novice).
12 godina
Cryogenic kaže...

Stigao 85" U7Q PRO. Malo o televizoru. My 2 cents.

Slika je toliko velika i upečatljiva da bi gledao i prijenos Sabora i Plenkija cijeli dan kolko je dobar tv. 

Ovaj test nisu imali hrabrosti na rtingsu uvest ni u najskupljoj kategoriji :-)))

17 godina
Ribnjak2048 kaže..
Nigdje jasno ne piše da se radi o točno određenoj veličini i o kojoj to veličini je riječ. Koju god veličinu izabrao, navodi se ista količina zona zatamnjenja, što je krivo. Razlike u zonama su jako velike ovisno a veličini, a često je i sam panel drugačiji (kontrast, tip panela - VA, IPS).

Za TCL je to 65", tako je predstavljeno u recenziji, link, a za Hisense 55", link

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2025 18:59 (zvir12).
15 godina
zvir12 kaže...

link

Nema smisla usporedbe ta dva televizora. Razlika kod iste dijagonale je od 300 do 500 eu.. do 75 inča..poslije te dimenzije je druga priča.  dodaj k tome nvidia shield 200e...

I?

Čak je c9k jeftiniji od u8q. Do 75 inča

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 9:44 (Zver).
8 godina

Gledam i ja uskoro, mozda za BF, promjeniti tv.

Imam neki smart od lg-a i uzasan je. Spor za popizditi, zvuk los... lg content trgovina uzas...

Vidim puno pisete i Hisense televizorima.

Koliko vidim, ni oni nisu android tv nego imaju neki svoj sustav.

Zanima me kakvi su inace u praksi? Preporucate li kupiti Hisense ili ipak recimo samsung?

Nisam prezahtjevan sto se tv-a tice. Bitno mi je da brzo reagira a ne kao lg kad sam na YT kasni po 2-3 sekunde svaka naredba i eventualno da je zvuk nesto bolji. Ajde 4k, uhd.. sasvim dovoljno... 

Pomozite malo.. Samsung neki, hisense mozda, nesto trece mozda?

Velicina 50-58 inca.. veci mi ne treba... i naravno, nesto jeftinija opcija. Ne trazim da ima ne znam sto i ne bih davao puno novaca za neki premium high class tv...

0 0 hvala 0
4 godine

Što se sporog Androida ili VIDAA tiče, možda nekom tko koristi IPTV ovo bude od koristi: ako kupite mali rabljeni Lenovo Windows PC sa recimo 8GB RAM-a, smjestite ga iza TVa ili ga drugačije sakrijete, te ga sparite sa malim Bluetooth miš+tipkovnica setom (oko 120€ sve skupa), imate TV koji leti plus sasvim normalno računalo za jednostavne stvari.

Podržani svi fajlovi, sve opcije snimanja (npr OBS), kakve god opcije podešavanja titlova (npr rastezanje, podesi se prva i zadnja rečenica i to je to, program je SubtitleEdit). PDFovi, skidanje slika, excel tablice, šta god...

Ovo je u teoriji čak dobro i za dugovječnost samog TV-a. Zašto? Ako se u potpunosti oslanjate na operacijski sustav samog TVa s vremenom će nove aplikacije zahtijevati više memorije, bolji procesor i lako je moguće da iskustvo postane presporo.

Također, nije tajna da je jedan od češtih uzroka kvarova TV-a pokvarena eMMC memorija. Ako se ne oslanjate na operacijski sustav samog TV-a, veća je šansa, ova memorija se rjeđe koristi i veća je šansa da ostane ispravna.

Primjer s njuškala

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 15:57 (Ribnjak2048).

1 0 hvala 0
12 godina
rampart kaže...

Gledam i ja uskoro, mozda za BF, promjeniti tv.

Imam neki smart od lg-a i uzasan je. Spor za popizditi, zvuk los... lg content trgovina uzas...

Vidim puno pisete i Hisense televizorima.

Koliko vidim, ni oni nisu android tv nego imaju neki svoj sustav.

Zanima me kakvi su inace u praksi? Preporucate li kupiti Hisense ili ipak recimo samsung?

Nisam prezahtjevan sto se tv-a tice. Bitno mi je da brzo reagira a ne kao lg kad sam na YT kasni po 2-3 sekunde svaka naredba i eventualno da je zvuk nesto bolji. Ajde 4k, uhd.. sasvim dovoljno... 

Pomozite malo.. Samsung neki, hisense mozda, nesto trece mozda?

Velicina 50-58 inca.. veci mi ne treba... i naravno, nesto jeftinija opcija. Ne trazim da ima ne znam sto i ne bih davao puno novaca za neki premium high class tv...

Pa sad upitno jel bolje gledat ispeglaniji sustav (LG, Samsung itd.) ili Hisense koji nudi veći rang TV-a za iste novce pa ujedno dolazi i bolji procesor i ubrzava tv dodatno.

Znači ignoriramo što je slika kud i kamo bolja na Hisense.

Na tvom mjestu ja bi prije išao na poznatiji sustav i možda isprobao u trgovini dva cjenovno slična hisense i samsung, lg, philips što god već želiš pa ako se primjete kakve trzavice znaš koji je bio bolji po tom.

17 godina
Zver kaže...

Nema smisla usporedbe ta dva televizora. Razlika kod iste dijagonale je od 300 do 500 eu.. do 75 inča..poslije te dimenzije je druga priča.  dodaj k tome nvidia shield 200e...

I?

Otkud ti takvi podaci. Radi se praktički o istoj cijeni za 65" modele TV-a. TCL 65C8K link, Hisense 65U8Q link

16 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Sve je to super ali postoji razlog zašto nitko ne developa aplikacije za taj OS osim glavnih suspekta (Netflix,Amazon,HBO, Itd.)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
8 godina

Molio bih ako netko može hitno pomoći.. 

Uzeo sam Samsung OLED S95, evo već treći komad nosim kući iz trgovine. 

Situacija je sljedeća, ne može mi niti jedan digitalni kanal pronaći, evo već treći po redu(HRT, NOVA, RTL, itd..).

Nazovem dućan, oni kažu donesite, pa ćemo ga testirati, ja odnesem spoje ga na 5 antena i ništa ni kod njih, i tako već 3 puta.

Ima tko šta pametno reći? Šta napraviti? Jel ima nešto što je skriveno pa treba uključiti ili šta? 

Znači sve sam probao, od razno raznih antena, druga 4 TV-a mi rade uredno na kućnim antenama, probano na više njih.

Molim pomagajte, jer već polagano ludim..

0 0 hvala 0
17 godina

Imaš li vanjsku ili sobnu antenu?

0 0 hvala 0
8 godina

Vanjska antena, znači svi drugi TV-i mi rade samo eto ovo sranje neće..

0 0 hvala 0
15 godina
zvir12 kaže...
Zver kaže...

I?

Otkud ti takvi podaci. Radi se praktički o istoj cijeni za 65" modele TV-a. TCL 65C8K link, Hisense 65U8Q link

Moj bed.. nisam gledao 65 i niže.. ne znam je c8 ima 55 inča..

Po meni iole ozbiljna kupnja 55 ili 65 je oled.. pristupačne cijene .. 75 na više mini led...za mene bilo koji smart osim androida je nepotreban...

https://m.youtube.com/watch?v=6xoLxnNRIKw&pp=0gcJCR4Bo7VqN5tD

Skoro pa ista telka...konkretno... ja gledam 85c7k da kupim za black friday. i nekako mi Hisense ne leži više.. a japanci su skupi.. ne vjerujem da če i jedan kinez izdurat ko Bravia.. ili se oak varam.. ali su skupe.. damn.. nemrem si priuštit 85 Braviu...

7 godina
Slow Rodriguez kaže...

Vanjska antena, znači svi drugi TV-i mi rade samo eto ovo sranje neće..

A da kontaktiras Samsung Hrvatska, ako si sve pokusao sto ti google predlozio ?!?! 

Ne znam vise kako je dolje, tu sam imao problema sa Samsungom, odnosno njihovom perilicom. Dosao mi njihov inzinjer, sredio sve, ispalo je da neki dio nije dosao sa njom ili su ga zagubili ovi i*ioti koje sam platio da je instaliraju (drugi puta cu je sam instalirati, ali trebalo mi je postaviti vrata hladnjaka na drugu stranu pa, ajde da ne trkeljam nesto i ne s*ebem skupi hladnjak platio to i instalaciju perilice). 

Nista nije naplatio. Uglavnom, probaj kontaktirati njih. 

8 godina

Nisam najpametniji, ali jebemu led, nema šta nisam probao..

0 0 hvala 0
7 godina
Slow Rodriguez kaže...

Nisam najpametniji, ali jebemu led, nema šta nisam probao..

Pa kao sto napisah kontaktiraj njih i reci im o cemu se radi i pitaj za savjet. Ili ces se navlaciti mjesecima, a mozda je nesto jednostavno u pitanju (ja imam samsung oled takodjer, ali ga nisam spajao na digitalne zemaljske kanale, jer nemam vremena gledati irske kanale, a niti zelje - iste gluposti kao i dolje se vrte, tako da ti ne mogu pomoci) ... Kada sam imao problem s perilicom ovi iz trgovine se me odmah poslali da kontaktiram Samsung. Nije Samsung neki preprodavac na "buvljaku" u Jakusevcu. Nazovi ih i pitaj, a ne rjesenje traziti na forumu. 

14 godina
suspendiran
Slow Rodriguez kaže...

Molio bih ako netko može hitno pomoći.. 

Uzeo sam Samsung OLED S95, evo već treći komad nosim kući iz trgovine. 

Situacija je sljedeća, ne može mi niti jedan digitalni kanal pronaći, evo već treći po redu(HRT, NOVA, RTL, itd..).

Nazovem dućan, oni kažu donesite, pa ćemo ga testirati, ja odnesem spoje ga na 5 antena i ništa ni kod njih, i tako već 3 puta.

Ima tko šta pametno reći? Šta napraviti? Jel ima nešto što je skriveno pa treba uključiti ili šta? 

Znači sve sam probao, od razno raznih antena, druga 4 TV-a mi rade uredno na kućnim antenama, probano na više njih.

Molim pomagajte, jer već polagano ludim..

Pitaš i Chatgpt. Copy paste svoje pitanje, možda pomogne.

1. Provjeri zemlju/regiju u postavkama

Samsung televizori, pogotovo noviji OLED modeli poput S95B ili S95C, često neće pronaći digitalne kanale ako regija nije postavljena na Hrvatska (ili neku EU zemlju koja koristi DVB-T2 HEVC).

➡️ Idi u:
Postavke → Emitiranje (Broadcasting) → Podešavanje zemlje (Country) → Hrvatska

Ako “Emitiranje” nije aktivno (sivo), TV možda misli da si na “Cable” umjesto “Antenna”– vidi to niže.

📺 2. Provjeri izvor signala

Idi u:
Postavke → Emitiranje → Tip kanala (Channel Type)
i izaberi:

Antena (Antenna) umjesto Kabel (Cable).
Nakon toga pokreni:
Automatsko podešavanje kanala (Auto Tuning) →“Digitalni” ili “Digitalni + Analogni”.

🛰️ 3. Provjeri tuner / standard

Model S95 podržava DVB-T2 / HEVC, što je hrvatski standard.
Ali ako si slučajno uzeo model namijenjen za UK, Njemačku, ili Bliski istok, on može imati:

zaključane DVB postavke,

ili drugačiji tuner standard (npr. “Freeview” u UK verziji).

➡️ Na poleđini TV-a (ili u postavkama > Podrška > O TV uređaju) pogledaj točan model, npr. QE55S95BATXXH

Ako završava na XXH → EU / Hrvatska verzija ✅

Ako završava na XXU, XXN, XZN ili slično → drugi tržišni model ❌ (možda ne radi DVB-T2 kod nas)

Ako nije XXH, to objašnjava sve.

🧠 4. Resetiraj Smart Hub i postavke

Nekad se kod prvog setupa TV postavi na “wrong region” pa zaključa tuner.

Idi u:
Postavke → Općenito → Resetiraj Smart Hub
zatim
Postavke → Općenito → Resetiraj (Reset TV)
i ponovo pokreni početno podešavanje.
➡️ Kad te pita za zemlju/regiju, odaberi Hrvatska.

🧩 5. Ako i dalje ništa – provjeri “service menu” (napomena!)

Ovo radiš na vlastitu odgovornost, jer je servisni meni osjetljiv:

TV isključi s daljinskim.

Pritisni na daljinskom redom:
Info → Menu → Mute → Power (TV će se uključiti u servisni meni).

Idi na Option → MRT Option → Region
– treba pisati EU_HR ili PANEURO.
Ako piše nešto drugo (UK, MEA, itd.), promijeni na EU_HR.

Isključi TV da se postavke spremi.

⚙️ 6. Provjeri softver

Idi u:
Postavke → Podrška → Ažuriranje softvera → Preko interneta (ili USB)
i vidi ima li novi firmware — neki rani firmware verzije S95B imao je bug s DVB tunerom (nije pronalazio kanale u EU).

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2025 7:22 (Cryogenic).
8 godina

Cryogenic - nije mi ovo prvi TV u životu, sve to je već isprobano i ništa. Hvala ti na trudu.

0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
Slow Rodriguez kaže...

Cryogenic - nije mi ovo prvi TV u životu, sve to je već isprobano i ništa. Hvala ti na trudu.

Servis, drugi model/povrat novaca. Ja bi najmanje vremena proveo ovdje na forumu, pogotovo ako ti je to već treći tv.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2025 11:16 (Cryogenic).
8 godina

Tako će i biti, hvala ti na savjetima.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice