Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.956
|
čitano: 15.760.193
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 tjedna
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
A jel smeta dnevno svijetlo za normalno gledanje tv i čitanje titlova, dzaba mi dobar tv ako zbog svijetla pola toga ne vidim na tv nego moram zamraciti sobu
3 tjedna
A jel smeta dnevno svijetlo za normalno gledanje tv i čitanje titlova, dzaba mi dobar tv ako zbog svijetla pola toga ne vidim na tv nego moram zamraciti sobu
5 mjeseci
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Meni ne smeta,cak i svjetlina mi je 40 posto od 100 jer nevolim jako posvijetlit tv...Ako gledaš ravno u tv ne smeta,smetalo bi ako bi gledao iz kuta nasuprot prozora ali onda bi svaki bio po suncu teško vidljiv.

0 0 hvala 0
16 godina

Imam C2. Ista pašta. Ako ga lupa dnevno svjetlo onako bočno ili drito slabije se vidi. Noću gledam u polumraku ili mraku.. Dva tjedna mi je odsjaj od kuglica (bor dva metra dalje) plesao po ekranu u 12.mjesecu.Bor je u smeću.. Sad je ok.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 tjedna
Znaci nije neka sreca kad sunce udre u njega, mozda se s c4 ti popravilo, u trgovini su mi rekli da je samsungov oled rijesio taj problem al su preskupi
5 mjeseci

Pa kazem ti imam c4 isto je.C2,c3 i c4 su vise manje isti po svemu nije neka ogroma razlika a taj odsjaj je identican na njima.Ma svaki ima odsjaj novi tv ako je do prozora to se bas nemoze izbjec nego eto ovi imaju malo više...

0 0 hvala 0
3 mjeseca

Ako je odsjaj jako izražen onda S95D od Samsunga.

0 0 hvala 0
16 godina
Enge kaže...

C4 ima baš puno odsjaja kao ogledalo,ako ce ti smetati to jako bolje da znas unaprijed...Ja ga imam ali meni ne smeta makar vecina tv sad ima odsjaja više nego nekada.

Koga odsjaj  muči, bilo koji  samsung QLED je bolji izbor po tom pitanju

13 godina
Pa nezz koji je TV bas totalno imun na direkt suncevo svjetlo…svi su osjetljivi manje vise …
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 tjedna
Vi koji imate lg oled c1,2.. bili opet kupili lg oled, odnosno oled opcenito?

0 0 hvala 0
14 godina
Brane94 kaže...

S moje strane apsolutno. 

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
3 godine
Brane94 kaže...

Ja bih. Imam C1, 65'' skoro tri godine. To je glavni tv u dnevnoj sobi i radi manje više non stop kad je netko doma, streaming, tv, komp i playstation...

Budući da kod OLED-a praktički nema klasičnih popravaka, ne bih uzimao jedino bez produženog jamstva.

5 godina
Brane94 kaže...

LG C1. Ne bih gledao nista drugo. Samo OLED.....

13 godina
Samo OLED nista me drugo ne zanima ..C1 ko sat radi…jedino me kopa G3/4 radi svjetline bolje…
AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 tjedna
Drago mi je cut da ste zadovoljni oledom, ja se jedino premisljam izmedju njega i tcl c805 65 velicina, razlika u cijeni je 700 eura a na forumu dosta hvale taj kineski mini led

0 0 hvala 0
6 godina
Nisam videl tcl, ali c4 bestbuy za top užitak
3 godine
Brane94 kaže...
Drago mi je cut da ste zadovoljni oledom, ja se jedino premisljam izmedju njega i tcl c805 65 velicina, razlika u cijeni je 700 eura a na forumu dosta hvale taj kineski mini led

Dosta sam prije cca 2 mjeseca pisao o iskustvima s Hisense 100u7kq koji je isto mini led. Ako je izveden dobro, mini led može biti zaista odličan (u kombinaciji s mnogobrojnim local dimming zonama), a u HDR-u mi je i mnogi impresivniji zbog više vršne svjetline u odnosu na C1. Kupi si najbolje što tvoj novac može kupiti. Ako tih 700 eura trebaš/moraš negdje drugdje potrošiti, onda će i TCL biti ok.

3 tjedna
Hvala vam na odgovorim i jos me samo zanima jel ima netko iskustva s ovim tv
Samsung Neo QLED 65QN85D i opcenitno s neo qled od samsunga, kakvi su u odnosu na lg i njihov qnad

0 0 hvala 0
3 tjedna
Hvala vam na odgovorim i jos me samo zanima jel ima netko iskustva s ovim tv
Samsung Neo QLED 65QN85D i opcenitno s neo qled od samsunga, kakvi su u odnosu na lg i njihov qnad

0 0 hvala 0
16 godina

Za današnje pojmove LG C serija više i nije nešto po pitanju HDR-a (izuzev C4 koji je po tom pitanju nešto bolji)

Tko želi oled i bolji hdr mora gledati ili Samsung (ili Sony) qd-oled modele ili LG seriju od G3 na dalje uz napomenu što novija serija to veća svjetlina. 2025 modeli izgleda open nose solidan boost u svjetlini u odnosui na 2024 modele

0 0 hvala 0
16 godina

Imam C2 LG... Međutim 48".. Malo manje niti od 55" pa prema većoj dijagonali.. Radi sve savršeno no kako to bude kad ti vrag ne da mira već jedno vrijeme me grebe 55" G4.. Dakle. Definitivno opet Oled..

Nisam mislio da će do toga doći ali definitivno se slažem da meni osobno fali svjetline / niti. Dolby V.sadržaj pogotovo. Zato i sanjarim o G4 na zidu

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2025 16:43 (froggybone).
Moj PC  
2 0 hvala 0
5 mjeseci

A meni opet ne fali ni malo svjetline,100 svjetlinu necu sigurno nikad podesiti tako da ukusi su razliciti:)

2 0 hvala 1
16 godina

A gle. Istinu govoriš. Nekome svijetlo nekome tamno. Inače meni je oled pixel brightnes na Hdr/DV - u na 90posto od prvog dana. Ili da dignem na 100 ili da jednostavno zakačim G4 na zid i dobijem opomenu pred razvod.. 

3 godine
froggybone kaže...

A gle. Istinu govoriš. Nekome svijetlo nekome tamno. Inače meni je oled pixel brightnes na Hdr/DV - u na 90posto od prvog dana. Ili da dignem na 100 ili da jednostavno zakačim G4 na zid i dobijem opomenu pred razvod.. 

Bolje pričekaj ovogodišnju seriju.

Ako gledaš LG OLED, najavljuje se dosta svjetliji panel za 2025 seriju, uz pojačani procesor.

Onda kupi G5 i žena će te ostaviti garant (a to ti i je cilj) 

Inače, nije ni Samsung kvedoled nešto maestralno svjetliji, osim što su mu svjetlije i bolje boje u HDr-u. Najbolji, najsvjetliji u HDR-u je Sony kvedoledić, ali je skup kao vrag.

Evo usporedbe "običnog" LG C4 i top modela Samsunga za 2024 Samsung S95D

HDr svjetlina kod LG- je ocjenjena s 8.3, a top model Samsunga 8.6 što nije neka razlika, osim što Samsung ima bolji volumen i raspon boja u HDR-u, no ubija mu svjetlinu ABL odn. zaštita panela te mu smanjuje svjetlinu tamo gdje je velikoo svjetlo, guši ga.

To je slučaj kod svih OLED panela, pa nije ni Samsung QD toga lišen.

Opet G4 dere najboljeg Samsunga u svjetlini HDR-a 8.8 vs 8.6 QD Oled od Samsunga. nije ni to neka bitna razlika jer dobar mini led biva ocijenjen s  9.6 u HDR*u, a time ubije iLG i Samsung, no mini led puši od bilo kojega Oleda u kontrastu.

E, sad, uvijek je pitanje koliko tko želi maks. platiti televizor. Uvijek mora biti ustupaka.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2025 23:05 (Zaporožac).
16 godina

Ja imam 65C4 oko mjesec dana.
Meni sve djeluje nekako pretamno.

Možda se naviknem, ali za sad je tako i to pogotovo HDR i DV.

1 0 hvala 0
16 godina

Pa mislim.. Da ne pametujem bezveze.. Si isključio sve AI i Power Saving opcije? . 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2025 9:10 (froggybone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

AI Brightness imam uključeno, a ostalo je sve isključeno.

0 0 hvala 0
15 godina
Prije mjesec-2 sam kupio G2. Međutim, još stoji u kutiji budući da čekam useliti u novi stan.
Ono što me brine, to je gallery TV i volio bih ga tako koristiti/prilijepiti uz zid. E sad, iako su majstori ostavili bužir za struju koja će ići u ormariće ispod TV-a, vidim da stražnja strana G2 nije cijela "udubljena". Samo je manji dio udubljen, gdje bi trebalo voditi kablove do dna TV-a i u kanalicu. To bi volio kompletno izbjeći, pošto već na kraju i postoji bužir. Međutim, ne znam dali će se baš poklopiti bužir da leže na tu udubinu s kablovima - vjerojatno ne, pošto je ovo orijentirano prema bočnoj strani TV-a.
Nadam se da sam sve dobro objasnio i bio jasan 🫠
Koje su mi opcije ako neću moći sve kablove direktno u bužir?
Kanalica bi bila zadnja opcija, volio bih clean setup. Drugo bi bilo vjerojatno da kupim neki aftermarket vesa koji ga drži par cm od zida?
A možda najbolje mi se čini da koristim njegov original mount, ali da ne bude pritisnut uz zid/da bude do zida za debljinu kablova koji će ići u bužir? Ne znam dal' je to ok/kakva je nosivost tog mounta ako "ne klikne" do kraja kako treba na instrukcijskim videima.
14 godina

Dragi forumaši, trebam TV 85 inča. 
Budžet je 2500 €

Volio bih da ima Google/Android OS, i garanciju 5 godina.

Molim vas pomoć i sugestije, hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
x360gamer kaže...
Prije mjesec-2 sam kupio G2. Međutim, još stoji u kutiji budući da čekam useliti u novi stan.
Ono što me brine, to je gallery TV i volio bih ga tako koristiti/prilijepiti uz zid. E sad, iako su majstori ostavili bužir za struju koja će ići u ormariće ispod TV-a, vidim da stražnja strana G2 nije cijela "udubljena". Samo je manji dio udubljen, gdje bi trebalo voditi kablove do dna TV-a i u kanalicu. To bi volio kompletno izbjeći, pošto već na kraju i postoji bužir. Međutim, ne znam dali će se baš poklopiti bužir da leže na tu udubinu s kablovima - vjerojatno ne, pošto je ovo orijentirano prema bočnoj strani TV-a.
Nadam se da sam sve dobro objasnio i bio jasan 🫠
Koje su mi opcije ako neću moći sve kablove direktno u bužir?
Kanalica bi bila zadnja opcija, volio bih clean setup. Drugo bi bilo vjerojatno da kupim neki aftermarket vesa koji ga drži par cm od zida?
A možda najbolje mi se čini da koristim njegov original mount, ali da ne bude pritisnut uz zid/da bude do zida za debljinu kablova koji će ići u bužir? Ne znam dal' je to ok/kakva je nosivost tog mounta ako "ne klikne" do kraja kako treba na instrukcijskim videima.

Svaki vesa mount ce ti odmaketi tv od zida....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice