Pa ima TCL C850 ili 851 ili 845, a to su isti televizori, osim zadnji koji je 2023 godiste, ali nista ne zaostaje za ovima.
Ponovno pišeš netočne info, već po xx puta su ti rekli da ne miješaš EU i USA modele. TCL ima jako puno modela i iako su kod njih dost male razlike u odnosu na to kak je kod drugih brandova treba pazit.
Dosta velika razlika je između C84x i C85x, za klasu je bolji C85x
C84x je prošlogodišnji flagship kod nas dok je C85x ovogodišnji...da je za klasu bolji nije jer su samo nadrkali više zona, panel je ostao isti kao i svi inputi tako da nije dosta velika razlika kao što navodiš.
Nešto kao da uspoređuješ Iphone 15 i Iphone 16, razlike postoje, ali nisu bog zna što.
Ali da, generalno ne treba miješati USA i EU modele.
Pa nisu samo zone, jako je velik skok u svjetlini u odnosu na C84x. Pa taj C85x je najmanje u egalu pa i u nekim spec. bolji od C95x koji je na pri vrhu kompletne ponude jer samo je X95x kao top model iznad.
Problem s kinezima je hiperprodukcija, u jednoj godini predstave 2 modela u seriji + modeli koji se još "vuku" od prošle godine pa imaš situaciju da je novi C855 praktički bolji od C955 koji se btw nije ni pojavio kod nas (65") no zato je vjerojano već spreman C965 koji će opet bit bolji i od X95x. Barem do trenutka kad lansiraju X96x
Dobar primjer je i novi Q9B odnosno C765 koji iako je "samo" serija 7 no po svemu je bolji od većine serije 8 a kamoli 7.
C845 ima 2000 nitsa svjetlinu u HDR-u, i to je debelo previše, oči te zabole u tamnoj sobi kad te opali tolko nitsa , a kamoli 3000 kod C855...nije sve u svjetlini + više zona i to je jedina razlika.
Osobno imam C845 i prezadovoljan sam s istim, a c855 košta dosta više nego kaj je išao c845 jer ove godine nisu bile neke akcije na taj model, znam da se proizvodi samo u 65', ali za 1300-1500 eura se već debelo ulazi u zonu OLED-a.
Da sada biram 65' Mini LED ili OLED uzeo bi OLED za iste pare i to QD OLED...Volim ja TCL, ali bez nekog sniženja se ne isplati uzimat jbg.