Pozdrav svima, kao i većina ljudi ovdje imam problem s izborom novog tv-a. Stari 43' LG umire te pošto sam limitiran prostorom mogu upasati TV max veličine od 55'.
Nekakav cjenovni strop je 600€ (4500kn).
Naravno volim da je slika dobra, tu i tamo igram igre, ali ništa brzo, više story based tako da me ne pati da mora imati input lag mali. Zvuk mi je nebitan na samom TV-u jer ću spojiti svoj audio svakako. Draga i ja gledamo filmove prevečer, ali uvijek uz nekakvu lampu ili nešto tako da nikad nije opći mrak (mislim i ja bi oled, ali neogu to opravdati dragoj nikako).
Bitno mi je i da je OS relativno brz, vjerujem kao i većina vas nitko ne voli kad nešto šteka što sam čuo da je problem s dolje navedenim LG-em. Mislim da tu TCL dobiva bodove jer mi je bitno da mogu instalirati i custom app, a znam da je isto moguće i na Samsungu.
Najveći problem mi je što ne znam čitati specse tv-a, na žalost kontrasti, nitsi itd mi ništa ne znači, a u gradu odakle sam nema većih trgovina te nemogu otići vidjeti ni uživo, iako su tamo prostori presvijetli pa nebi mogao ni donijeti neki kvalitetan sud zato i molim pomoć.
Do sada sam u ovom rangu našao TCL C735 , LG NANO 783QA i Samsung Q60B, naravno svi 55 inčni. Gledao sam i Hisense U8HQ, ali sam malo razočaran kolika je razlika između EU i US modela, i malo me strah Vidaa OS-a, pa ako netko ima skustva molim vas napišite.
Ako netko ima neki drugi TV za preporučiti, dapače. te naravno išao bi još 500 kuna i više ako ima nešto što je baš bolje za klasu od ovog što sam našao.
Hvala unaprijed!

jesus_tm1