Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.613
|
čitano: 27.423.257
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
pandza94 kaže...

Pozdrav!
Gledam sebi uzeti TV za dnevni boravak (udaljenost do TV-a cca 4.5m), zid kraj ima veliku staklenu stijenu (3.6m).
Ne gledam toliko cijenu, no radije bi prošao jeftinije ako mogu, nije mi cilj dati 3k za TV.
Ono što sam gledao je OLED65C2 od LG-a, Samsungov QN90 i TCL-ove modele, ali ne 845, nego 936.
Vidim da je model noviji, s novijim SoC-em i više dimming zona (576 nasprem 1080).
Koje je vaše mišljenje?

C936/5 je top flagship model iz 2022., ali ima stariji soc tj. stariji image procesor naspram c845 pa čisto da uzmeš u obzir.

S obzirom da je dnevna i da imaš dosta sunca preporučio bih QLED tj MiniLeD, imam C845 i zadovoljan sam s istim.

Samsung QN90 ima lošiji panel od TCL-a za EU tržište te daje samo 2 god garancije naspram TCL-ovih 5 trenutno.

Dakle, ili LG C2 ili TCL po meni, + i - vjerujem da znaš sa prošlih stranica tu na forumu OLED tehnologije i MiniLeD-a.

Osobno smatram da bi ti C2 bio pretaman za takvu prostoriju jer imam sličnu dnevnu poput tebe i nema mi smisla da ti TV radi na 100 posto brightnessa radi sunca.

15 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Zahvaljujem!
I ja više naginjem TCL-u, no više radi Google TV-a (pošto sideloadam SmartTube - dok ne uspijem riješiti PiHole).
Znači prije 845 nego 936, to čisto radi SoC-a ili? Makar sam OLED mi nije problem pošto se TV rijetko kada pali po danu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Bok, hisense dosta daje za uloženi novac, ali njihov softver Vida OS što ne mogu vjerovati nema HBO aplikaciju, pa eto ako je kome bitno.
8 godina
neaktivan
Ovo za britness i OLED tv... to je možda bilo prije 5 godina.
Recimo OLED imam, ima samo popravljanje i osvježavanje pixelsa koje automatski pokrene valjda jednom tjedno i piči. Također ima i opciju manualo osvježenje pixelsa ali to se dira samo u slučaju blokiranja pixela. Kako napisah imam LG neki C OLED već dvije godine, tv se ne gasi, nikad nismo tv gledali u mraku, uvijek pod jakim svjetlom, u dnevnom imam dva prozora i balkonska vrata. A svjetlina ekrana nikad i nije bila na najjače, većinom tv automatski prepozna HDR sadržaj i optimizira sliku.
5 godina
pandza94 kaže...

Zahvaljujem!
I ja više naginjem TCL-u, no više radi Google TV-a (pošto sideloadam SmartTube - dok ne uspijem riješiti PiHole).
Znači prije 845 nego 936, to čisto radi SoC-a ili? Makar sam OLED mi nije problem pošto se TV rijetko kada pali po danu.

Čisto radi SOC-a da, i dalje C935/6 ima duplo više dimming zona pa sve zavisi čemu naginješ :) .

Ako većinom gledate po noći, onda LG C2 definitivno bi bio broj 1, zavisi kolka bi bila razlika u cijeni C2 i TCL-a, to ti najbolje možeš procjeniti.

5 godina
ajimerej kaže...
Recimo OLED imam, ima samo popravljanje i osvježavanje pixelsa koje automatski pokrene valjda jednom tjedno i piči. Također ima i opciju manualo osvježenje pixelsa ali to se dira samo u slučaju blokiranja pixela. Kako napisah imam LG neki C OLED već dvije godine, tv se ne gasi, nikad nismo tv gledali u mraku, uvijek pod jakim svjetlom, u dnevnom imam dva prozora i balkonska vrata. A svjetlina ekrana nikad i nije bila na najjače, većinom tv automatski prepozna HDR sadržaj i optimizira sliku.

a ja bratov C1 donio kod sebe u dnevnu kada sam bio u potrazi za novim TV-om i bio mi je pretaman. 

I šta ćemo sad ? 

Svatko iznosi svoja mišljenja, ali je činjenica da je OLED puno tamniji od MiniLED-a/QLED-a, debelo puno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2023 13:22 (BioZZG).
15 godina
BioZZG kaže...
ajimerej kaže...

a ja bratov C1 donio kod sebe u dnevnu kada sam bio u potrazi za novim TV-om i bio mi je pretaman. 

I šta ćemo sad ? 

Svatko iznosi svoja mišljenja, ali je činjenica da je OLED puno tamniji od MiniLED-a/QLED-a, debelo puno.

Mogu reći da C2 nije puno bolji kaj se toga tiče. Po noći je odličan ali uz dnevno svjetlo ga pomete bilo fald bilo mLED pozadinsko.

Kolko čitam, G3 ima dosta svjetliju sliku uz puno višu cijenu. 

Mislim da TCL nudi dosta pristojne telke za cijenu. 55" mini led C845 je u elipsu 980e. Teško da za dnevno gledanje ima što bolje u cijeni, što ne znači da generalno nema boljih telki.

Npr. lg, panasonic, sony oledi visoke klase, ali znajuć da danas niš od toga ne dura 10+ godina bez problema kao nekad, bolje zemem nekaj srednje za ne previše para a prikaz nije daleko. Ak crkne za 5god gare, bar neću biti potpuno razočaran.

8 godina
neaktivan
Ćizes, pa vi što vam je oled pretaman u tom svijetlom dnevnom boravku, kao da na plaži gledate TV 😁, obavezno se namažite kremom za sunčanje da ne izgorite ⛱️😎
Često čitam te kritike i ne mogu vjerovati. Ono stalno gledam filmove 4K HDR na tom OLEDu na kojem je slika savršena recimo znam o čemu pišete, mrzim onu slabu svjetlinu i lošu rezoluciju u kinu. Netflix, HBO i 🏴‍☠️ se stalno gledaju po dani (idem rano na spavanje tako da navečer ne palim filmove). Uopće ne spuštam rolete ali budem jako blizu TVa tako da mi neki odsjaj ne smeta. A film kako ga je redatelj zamislio tako ga gledam, ništa ne podešavam svjetlinu. Može se i posvijetliti još ali zašto bih kad mi je ovako savršeno.
Ako ostanem u mogućnosti uvijek ću kupovati samo OLED TV, jer slika je savršena. Za mene sve ostalo qLED, nanoLED uopće ne dolazi u obzir pa zato se vama što pišete drugačije čudim, živili 👍
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2023 17:25 (ajimerej).

6 2 hvala 1
10 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, 

Stari mi je napol ćorav, treba mu nova telka, gledam nešto 65''

Nemam nikakvih zahtjeva na funkcionalnosti, gleda samo zemaljske programe, sve smart opcije su overkill. 

Cijena, što manje to bolje, ali nije faktor... 

Fala 😊

0 0 hvala 0
6 godina
Marcvs kaže...

Pozdrav ekipa, 

Stari mi je napol ćorav, treba mu nova telka, gledam nešto 65''

Nemam nikakvih zahtjeva na funkcionalnosti, gleda samo zemaljske programe, sve smart opcije su overkill. 

Cijena, što manje to bolje, ali nije faktor... 

Fala 😊

Pogledaj si ovog TCL-a 735-icu, inače to ti je best buy LED TV po recenzijama, unutra je QLED panel i baziran je na GoogleTV-u (ali to vjerovatno ne igra ulogu, jer ti starog ne zanima ogromni izbor appova), ima HDR10+, Atmos zvuk, 144Hz refresha i uz to 2 daljinca od kojih su oba BT (ali ne znam da li jedan od tih ima ogromne tipke, na to moraš paziti, jer će ti starog sigurno zaboljeti prsti od malih tipaka), ali ima samo 2 HDMI porta verzije 2.1: https://www.mall.hr/tv-prijemnici/tcl-65c735-qled-televizor-165cm-4k-uhd-android-tv-wifi-bluetooth?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=cse

Drugi izbor je ovaj Pany JX800, takođe baziran na Android OS-u i ima HDR10, Atmos zvuk i uz to svoj HCX procesor, ali mislim da nema nijedan HDMI port verzije 2.1, već samo 2.0 sa eARC-om: https://www.se-mark.hr/tv-led-tx-65jx800e-4k-hdr-panasonic.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

A kao zadnji izbor upada Phillipsov model 8507, takođe baziran na Android OS-u kao i gore navedeni Pany i TCL, isto ima HDR10+ i Atmos zvuk, te uz to još i Ambilight (ak mu se sviđa), ali nadam se da ćeš imati sreće sa njim, većina ima negativna iskustva i govore da treba izbjegavati: https://www.mall.hr/tv-prijemnici/philips-the-one-65pus8507-12-4k-uhd-dled-televizor-android-ambilight?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=cse

Uz sva 3 TV-a koje sam okačio dobijaš 2+3 god. gare, ali samo uz registraciju na netu ili nadoplatu  Inače Phillips i TCL imaju akciju do kraja mjeseca u kojoj nude 2+3 god. gare, pa ak te zanima - požuri! 

Javi koji ti se od ovih sviđa, koji si uzeo, napiši utiske 

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2023 20:30 (Vavoom).
14 godina
ajimerej kaže...
Bok, hisense dosta daje za uloženi novac, ali njihov softver Vida OS što ne mogu vjerovati nema HBO aplikaciju, pa eto ako je kome bitno.

Još nisu taj HBO riješili? Negdje sam čitao da za, barem neka, tržišta, VIDA podržava HBO Max ...

16 godina

Bok, kupjem TV, vjerojatno 65-cu.

Neke od dilema su 

TCL 835

Samsung S95 OLED
LG C2

Svi su tu negdje u rangu 12ak k kuna (TCL nešto manje), zasad je veliki favorit C2, još ima 5 godina garancije...

Jedino se malo bojim burn ina i nedostatka svjetline, ima dosta svjetla u dnevnoj sobi i uglavnom će se gledati po danu TV.

Vjerojatno više SD programa, no i tu C2 ima odličan upscale koliko sam razumio?

Nadalje, od više sam ljudi čuo da je S95 imao dosta problema + samo 2 godine garancije ga nekako eliminira...

Nigdje se ne spominje Hisense U8H, a po nekim reviewima je znao biti top izbor?
Koji je razlog tome da se ne spominje na forumu, razlika US-EU tržište (znam da neki kinezi imaju drastične razlike istih modela) ili plaćeni reveiwi? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2023 10:24 (Sprljo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Ako se odlučiš za TCL ovdje je na akciji  TV QLED Mini LED TCL 65C835 (centar-tehnike.hr)

5 godina
Sprljo kaže...

Neke od dilema su 

TCL 835

Samsung S95 OLED
LG C2

Svi su tu negdje u rangu 12ak k kuna (TCL nešto manje), zasad je veliki favorit C2, još ima 5 godina garancije...

Jedino se malo bojim burn ina i nedostatka svjetline, ima dosta svjetla u dnevnoj sobi i uglavnom će se gledati po danu TV.

Nadalje, od više sam ljudi čuo da je S95 imao dosta problema + samo 2 godine garancije ga nekako eliminira...

Koji je razlog tome da se ne spominje na forumu, razlika US-EU tržište (znam da neki kinezi imaju drastične razlike istih modela) ili plaćeni reveiwi? 

Ako će se gledati po danu i dosta svjetline onda ti OLED pada u drugi izbor, objašnjeno već miljon puta zbog čega.

Imao sam isti problem kao ti, bojazan burn in-a,pretežito zemaljski kanali + dosta svjetla u dnevnoj i nisam požalio što sam uzeo MiniLED tj. TCL C845 jer mi je OLED jednostavno bio pretaman (C1 je bio u pitanju kojeg sam isprobao u dnevnoj kada sam bio u potrazi za novim TV-om)

Umjesto C835 rađe si pogledaj C845 noviji 2023. model, trenutno imaš na ekupi akciju TCL Mini LED TV 65" 65C845, Google TV | Televizori | Televizori i oprema | Elektronika | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina pa te ispadne ako skineš njihov app 8330/1105 kn/EUR što je za 65 TOP cijena za taj model, nemaš kaj razmišljati + 5 godina garancije trenutno.

Za razliku od 4K kuna si uzmeš neko kućno kino i prst u uho.

Šta se tiče Hisense-a, nažalost njihovi modeli se drastično razlikuju USA-EU na štetu EU, doslovno isti naziv modela, a puno lošije specke. Razlog tome je vjerojatno što se na USA tržištu natječu sa TCL-om kao best buy TV i tam se šoraju za korisnike više nego u EU.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2023 11:29 (BioZZG).
15 godina

U Mall je Sony 65X92K 1100 euro, to isto nije loša kupnja

Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
zuper kaže...

U Mall je Sony 65X92K 1100 euro, to isto nije loša kupnja

Istina, no to je prošlogodišnji model te ima jako malo dimming zona, tu je review za ovogodišnji Sony X90L review - FlatpanelsHD i odmah na dnu imate i za TCL C845.

16 godina
BioZZG kaže...
Sprljo kaže...

Neke od dilema su 

TCL 835

Samsung S95 OLED
LG C2

Ako će se gledati po danu i dosta svjetline onda ti OLED pada u drugi izbor, objašnjeno već miljon puta zbog čega.

Imao sam isti problem kao ti, bojazan burn in-a,pretežito zemaljski kanali + dosta svjetla u dnevnoj i nisam požalio što sam uzeo MiniLED tj. TCL C845 jer mi je OLED jednostavno bio pretaman (C1 je bio u pitanju kojeg sam isprobao u dnevnoj kada sam bio u potrazi za novim TV-om)

Umjesto C835 rađe si pogledaj C845 noviji 2023. model, trenutno imaš na ekupi akciju TCL Mini LED TV 65" 65C845, Google TV | Televizori | Televizori i oprema | Elektronika | eKupi.hr - Vaša Internet trgovina pa te ispadne ako skineš njihov app 8330/1105 kn/EUR što je za 65 TOP cijena za taj model, nemaš kaj razmišljati + 5 godina garancije trenutno.

Šta se tiče Hisense-a, nažalost njihovi modeli se drastično razlikuju USA-EU na štetu EU, doslovno isti naziv modela, a puno lošije specke. Razlog tome je vjerojatno što se na USA tržištu natječu sa TCL-om kao best buy TV i tam se šoraju za korisnike više nego u EU.

Evo slike da se otprilike može skužiti gdje sam zamislio TV a gdje kutnu, da, puno je dnevnog svjetla, zato me i otpočetka malo strah bio OLEDa da ga ne skurim, tim više što će TV raditi praktički cijeli dan.

A rijetko bih gledao sadržaj u mraku da dođu do izražaja prave OLED prednosti.

Mini-LED je pametniji izbor zbog veće svjetline za ovakak prostor.

Usporedbe radi, u dosadašnjem prostoru imam 43inčni LG IPS Led, pa živim s njegovim probijanjem bez problema :)

edit: da vas odmah preduhitrim, ja bih u startu išao na 75, ako ne i 85'', ali žena ne želi čuti, i ovih 65 je uspjeh. Kad se navikne na nju lako ću je onda slomiti za slijedeći TV da bude veći 10-20''

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2023 14:26 (Sprljo).
5 godina
Sprljo kaže...
BioZZG kaže...
Sprljo kaže...

Neke od dilema su 

TCL 835

Samsung S95 OLED
LG C2

Evo slike da se otprilike može skužiti gdje sam zamislio TV a gdje kutnu, da, puno je dnevnog svjetla, zato me i otpočetka malo strah bio OLEDa da ga ne skurim, tim više što će TV raditi praktički cijeli dan.

A rijetko bih gledao sadržaj u mraku da dođu do izražaja prave OLED prednosti.

Mini-LED je pametniji izbor zbog veće svjetline za ovakak prostor.

Usporedbe radi, u dosadašnjem prostoru imam 43inčni LG IPS Led, pa živim s njegovim probijanjem bez problema :)

edit: da vas odmah preduhitrim, ja bih u startu išao na 75, ako ne i 85'', ali žena ne želi čuti, i ovih 65 je uspjeh. Kad se navikne na nju lako ću je onda slomiti za slijedeći TV da bude veći 10-20''

Čak bih rekao da bi ti tu i OLED bio OK po slici da je ovakvo svjetlo stalno, ali mislim da je puno jače svjetlo nego ovo slikano?

Svakako bi MiniLED bio pametniji i sigurniji izbor za tvoje potrebe i položaj sobe po meni, pogotovo ako će ti raditi po cijele dane + pretežito zemaljski kanali, ja bih tu u startu eliminirao OLED odmah, tako sam i napravio kada sam kupovao novi TV.

Pa da je i OLED bolji, 4 soma kuna nije bolji. Kvalitetni  MiniLED daje 90/95 posto slike OLED-a, nije to više kao prije 5 godina.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2023 15:03 (BioZZG).
7 godina

Na ekupi imaju sada neke akcije, ali samo preko aplikacije...
Ovo mi se cini dosta ok za u cijenu TCL65c735 (622eur) + usisavac.

1 0 hvala 0
6 godina
Junior335 kaže...

Na ekupi imaju sada neke akcije, ali samo preko aplikacije...
Ovo mi se cini dosta ok za u cijenu TCL65c735 (622eur) + usisavac.

Ja bi ti svakako preporučio tu 735-icu, jer ima sve živo i neživo za te pare: QLED panel unutra, GoogleTV, HDR10+, Atmos zvuk i 144Hz refresha, ali samo 2 HDMI 2.1 porta ali pošto uz njega dobivaš i Sweeva robot usisivač na poklon, te valjda 2+3 god. gare, mogu ti samo reći - kupuj dok još vrijedi ona akcija za garu!

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2023 15:38 (Vavoom).
16 godina

Mislim da si mi razriješio dilemu :)

1100 eura je top cijena za odličan TV od 65'', što si rekao gotovo OLED kvalitete a 30ak % jeftiniji.

Bonusi su što nemam straha od možda nedovoljne svjetline i potencijalnog burn-ina, a kao što rekoh, moj use case će uključivati zbilja minimum gledanja HDR sadržaja u mraku, gdje OLED daje maksimum.

Kako si zadovoljan prikazom zemaljskih kanala (HRT, Nova, RTL) na TCLu? Pretpostavaljam da je dosta dobar upscale?

16 godina

Hahaha, evo tek jutros vidim privatnu poruku, nova inkarnacija Garfielda, čovjek djeluje iz sjene :D

Philipsa ne bih uzeo da mi ga poklone

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Lik zbilja ne odustaje 

1 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav kolege, zamolio bi vas za savjet odabira tv-a. Planiram uzet nesto do 300€, pa me zanima da li ima nesto bolje od ovoga u tom nekom rangu. Zahvaljujem

https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/Televizori-i-oprema/Televizori/HISENSE-50E7HQ%2C-QLED%2C-UHD%2C-4K%2C-Smart-TV/p/EK000471696

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ako je bitan HBOmax, samo da znaš hisense vida OS još uvijek nema tu aplikaciju.
Od tih jeftinijih modela izbjegavaj Samsung, često nakon garancije crknu. I ni slučajno Android TV zato što ćeš imati premalo RAMa, memorije i loš procesor za taj novac.

Dok za višu klasu televizora je sasvim druga priča, samsung je odličan kao i android TV.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.8.2023 13:27 (ajimerej).
6 godina
Sprljo kaže...

Hahaha, evo tek jutros vidim privatnu poruku, nova inkarnacija Garfielda, čovjek djeluje iz sjene :D

Moguće je i da taj kolega jest Garfield, samo sa drugim nickom (svi mi dobro znamo za to), tak mi po poruci izgleda i naravno po rukopisu (dodavanje znakova za emoji bez ikakvog razmaka....)

Mislio sam da je završio u zatvoru zbog neprestanog trolanja po drugim forumima u regiji, ili ga je korona ubila

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.8.2023 15:17 (Vavoom).
15 godina

Presjeklo me sad malo prije sa 3 mjeseca starim LG OLED-om. Javljali se neki artefakti kad je TV trebao prikazivat svoj UI, ono sve zamaknuto i lude boje...Ali samo taj UI (meni) je bio sjeban slika je bila OK. Onda sam ga power cycle-ao i sad je opet sve uredu.

Jel je imao tko sličnih problema? Pretpostavljam da je neki softverski bug u pitanju bio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.8.2023 21:19 (Promster).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Sprljo kaže...

Mislim da si mi razriješio dilemu :)

1100 eura je top cijena za odličan TV od 65'', što si rekao gotovo OLED kvalitete a 30ak % jeftiniji.

Bonusi su što nemam straha od možda nedovoljne svjetline i potencijalnog burn-ina, a kao što rekoh, moj use case će uključivati zbilja minimum gledanja HDR sadržaja u mraku, gdje OLED daje maksimum.

Kako si zadovoljan prikazom zemaljskih kanala (HRT, Nova, RTL) na TCLu? Pretpostavaljam da je dosta dobar upscale?

Sasvim dovoljan upscale, Sony ima inače najbolji image procesor, ali nije TCL-ov nešto puno lošiji.

Većinom svi imaju dobar upscale sa 1080p/720p na 4K, upscale recimo rtings gleda sa 480p izvora na ostale što je po meni bezveze jer čak i kod nas su rijetko koji kanali u 480p, većinom su 720/1080.

8 godina
neaktivan
Promstar, uh suosjećam.
LG OLED mi nije imao problema ali noviji LG nanoLED sam morao isto tako kao i ti napraviti softreset, bila nestala aplikacija trgovina. Čitao na netu da se može zblesati ako tv izgubi Internet vezu ili nakon nadogradnje. Inače prvi put vidio na LGu softverski problem, nadam se zadnji 🤞
16 godina
protjeran
Gledam black bar na TLC 845 i meni to izgleda dosta loše

2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice