Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.697
|
čitano: 27.780.487
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ovisno o situaciji, za gaming mozes staviti na high.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Starcima je riknuo TV pa sada moram uzeti novi. Problem je što im stane max 40" TV. Zar se više takvi skoro i ne rade? Jer ono malo što sam dosad našao su sve bili neki Vivaxi i slične pizdarije u rangu 1500 - 2500 kn. Jedini TV te veličine na koji sam naišao koji mi se čini ok zasad (u tom nekom rangeu do 4500 kn) je Panasonic TX-40GX700E

Imate još prijedloga za neki TV od 40" do 4500kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Tascam kaže...

Čemu onda služi local dimming ako je preporuka na low?

Koliko sam skužio local dimming ima smisla kod full array tehnologije dok kod edge-lit (kao što je npr sm8600) je više marketinško nego praktično. To je kao da na auto 4x4 staviš ljetne gume za zimske uvjete. Takav auto biti će bolji od 4x2 sa ljetnim gumama ali svaki auto 4x2 sa zimskim gumama će biti bolji od 4x4 sa ljetnim gumama na snijegu.

13 godina
neaktivan
X-Wind kaže...

Starcima je riknuo TV pa sada moram uzeti novi. Problem je što im stane max 40" TV. Zar se više takvi skoro i ne rade? Jer ono malo što sam dosad našao su sve bili neki Vivaxi i slične pizdarije u rangu 1500 - 2500 kn. Jedini TV te veličine na koji sam naišao koji mi se čini ok zasad (u tom nekom rangeu do 4500 kn) je Panasonic TX-40GX700E

https://www.mall.hr/tv-prijemnici/sony-kdl-40we665

Sa ovim ne možeš pogriješiti, a kod 40" ti realno ne treba 4k tv. I još ćeš uštedjeti 2 soma.

16 godina
neaktivan

Dobar dan, možete li mi preporučiti neki dobar tv od 50". Najviše bi se koristio za gledanje youtubea znači obavezno smart tv, android ali pretpostavljam da je to već standard u svim tv-ima. TV bi se isto koristio za igranje, Playstation. Cijena mi nije toliko bitna jer nemam fiksni iznos za potrošiti,ali recimo oko 500-600 Eura više/manje. TV bi uzimao u Njemačkoj. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel znate okvirno za koliko je do sada najeftinije moguće bilo dobiti samsung 55" 8002RU? Na nekim akcijama i slično.

Samo da još jednom potvrdimo gradivo, 55" model ima VA panel i 120Hz ?

0 0 hvala 0
15 godina
DzigiBau kaže...

Jel znate okvirno za koliko je do sada najeftinije moguće bilo dobiti samsung 55" 8002RU? Na nekim akcijama i slično.

Jednokratno 4229, na rate 4699. Imaš ga i u Elipsu po toj za rate cijeni. Da, to sve ima.

9 godina
Za Crni Petak bio je u Elipsu 3999,00...55,Samsung Ru8002!...mensečini da je još i u Sancta Domenici bila takva cijena slična!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2020 18:22 (Mali322).
15 godina
neaktivan

Hvala. Onda ću malo pričekati neku akciju

0 0 hvala 0
9 godina
Ali ja sam te akcije propustio i kupio nedavno u Elipsa za 4699!😤...novog,novcijanog,fino zapakovanog! ✌️😁
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2020 18:25 (Mali322).
18 godina
DzigiBau kaže...

Sancta

Prijaviš se na newsletter i dobiješ kod za 10% popusta pa ispadne 4229 sa 5 godina garancije platio na rate ili odjednom.

Po meni bolje nego ga platit 4000 sa 2 godine garancije kao što je na BF bio jer ovako za 230kn više dobiješ 3 dodatne godine garancije.

EDIT: Evo ovaj Mali322 daje TD, mora sebe uvjeriti da je dobro što ga je platio 4700 sa 2 godine garancije.

P.S. U SD ga možeš kupiti i na 36 rata Dinersom ili 24 rate ostale kartice, i opet je cijena 4229. A ne 4700 kao u Elipsu, i samo na 12 rata. Živio!

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2020 1:29 (Hacker002).
7 godina
neaktivan

Nije istina. 10% vrijedi za jednokratno plaćanje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2020 7:15 (TypeR8011).

1 0 hvala 0
9 godina
Aj ne prdekaj bezveze, ne uvjeravam ja sebe u ništa, normalno da bi dao manje novaca da sam bio u mogućnosti ali ispalo je kako je ispalo i šta sad, moje pare!
18 godina

Provjerio sam sada detaljnije i izgleda da je samo za jednokratnu, što znači da imam krive informacije. Moje isprike kolege.

A po meni je svakako bolje SD nego Elipso, jer SD daje 5g garancije, i da ga platiš po punoj cijeni od 4700 kao što je u Elipsu opet imaš više garancije.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
17 godina
protjeran
X-Wind kaže...

Kupio sam staroj sony-kdl-40we665 koji ti je kolega forumaš preporučio. Ništa posebno ali za starije ljude vjerovatno ok. Nije Android. Mislim da nema HBO aplikaciju što mi je bio nedostatak.
Kupio sam ljetos isto na Mall.hr i bio je oko 2500 kn

15 godina
neaktivan

Panasonic TX-40GX700E se cini dobar izbor, meni bolji od ovog SONY-a ...

13 godina

Je..i skuplji 1500kn...mislim da imas i tcl 40es560..fhd je ali ima android i dodje 2300..pa si ustedio jos vise..ak nemoze preko 40 incha...isto ko i moji starci..kupili 55dp660 a 4k nebu nikad koristili..bacili pare samo bezveze.a gledaju sd programe preko satelita...

BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Slazem se da je Panasonic skup, ustvari ovo je preskupo za 40" ... imao sam slicnih dilema i kupio neki no name 40" TV, sporedni TV ... slika npr. ni blizu drugom Panasonicu koji je malo dalje od njega ... al za ono za sto je namjenjen je OK.

Mislim da je 2.500 kn plafon za 40" TV a i FHD na 40" isto upitno, al OK, ide nazivni signal FHD preko DVB-a pa nek bude ...

17 godina

Jel se moze staviti Kodi na Samsungov Tyzen OS tv, npr GQ55-Q70 ili UE-55RU8009 ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2020 16:05 (bik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Koliko znam, Kodi na Tizenu nije moguce instalirati.

https://lists.tizen.org/pipermail/dev/2015-January/005955.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Čitatelj kaže...

To je jako loše , a baš sam se naložio na Samsung Tv. Sta mi preostaje , Sony ,LG ?

12 godina
bik kaže...
Čitatelj kaže...

To je jako loše , a baš sam se naložio na Samsung Tv. Sta mi preostaje , Sony ,LG ?

Sony ti ima android i philips ja mislim.

Origin_Steam: hrka11
9 godina
protjeran

Ne mozes ni na LG-u, on ima WebOS i tu isto nema Kodia.

Samo Android TV ti igra ulogu:

Akai (1)
Alphatronics (2)
ChiQ (3)
Jay-tech (2)
KAGIS (2)
Metz (5)
Philips (64)
Sharp (7)
Sony (85)
TCL (34)
Thomson (8)
Xiaomi (3)

https://geizhals.at/?cat=tvlcd&xf=5696_Android+TV

Moj PC  
0 0 hvala 1
7 godina
neaktivan

Evo da se malo javim s dojmovima nakon nekoliko dana korištenja RU8000. Tv je skroz ok i više-manje ono što sam i očekivao za te novce. Tizen mi je super...sve glatko i user-friendly. Slika je vrlo dobra u svim uvjetima gledanja osim kad gledam u mraku tamne scene u kojem je vidljiv backlight bleed u kutevima. Pomalo mi to smeta, pa me zanima može li se to nekako ublažiti u postavkama slike? Nije strašno al ga vidim. Ne vraća mi ga se jer je inače dobar.

0 0 hvala 0
16 godina

Evo cheatsheet za proslogodisnje Samsung modele, mozda nekom bude korisno. HDTelevizija ima slicnu stvar za LG.

Moj PC  
3 0 hvala 3
13 godina

Posjedujem Sony 55XE7005 model, dobiven u naslijeđe pa se moram pomirit sa tvom, ono sto me muci je slijedece:

Kako u internom media playeru od tv-a dobiti titlove a da cita Č i Ć, sa zelenom tipkom se mijenjaju preseti za odabir titlova i ni jedan od valjda deset njih ne moze ispravno prikazat naša slova, trenutno ga drzim na font3 1252 ali fali Č i Ć dok Š i Ž prikazuje na tom presetu...

Nije valjda da japanci jos nisu u stanju jebene titlove u media playeru prikazati kako treba, inace podesavanje titlova boja, velicina, pozicija, sinkronizacija to NEMA u postavkama, prestrašno da jos kaskaju za koreancima

I jel vam moze full Bluray ISO film reproducirati? Pretpostavljam da je i na jacim serijama ista procedura za titlove pa ako netko ima Sony XE cijenio bi povratnu informaciju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2020 4:33 (roby27).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

probaj font 1251  meni je radilo na samsungu.

ljudska glupost i svemir nemaju granice, ali za svemir nisam 100% siguran.

0 0 hvala 0
16 godina
roby27 kaže...

Posjedujem Sony 55XE7005 model, dobiven u naslijeđe pa se moram pomirit sa tvom, ono sto me muci je slijedece:

Kako u internom media playeru od tv-a dobiti titlove a da cita Č i Ć, sa zelenom tipkom se mijenjaju preseti za odabir titlova i ni jedan od valjda deset njih ne moze ispravno prikazat naša slova, trenutno ga drzim na font3 1252 ali fali Č i Ć dok Š i Ž prikazuje na tom presetu...

Nije valjda da japanci jos nisu u stanju jebene titlove u media playeru prikazati kako treba, inace podesavanje titlova boja, velicina, pozicija, sinkronizacija to NEMA u postavkama, prestrašno da jos kaskaju za koreancima

I jel vam moze full Bluray ISO film reproducirati? Pretpostavljam da je i na jacim serijama ista procedura za titlove pa ako netko ima Sony XE cijenio bi povratnu informaciju.

Znači titlovi (tipa .sub, .srt, itd) ti na mediju moraju biti sačuvani u formatu UTF-8 i tada imaš naše znakove u titlovima i na TV-u biraš UTF-8 font, najčešće titlovi nisu spremljeni u tom formatu nego u ANSI. Ali ćeš si i onda morati u titlu zamijeniti hjeroglife od slova sa č, ć i đ, ali to brzo napraviš u Notepad-u sa Replace all i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2020 7:15 (MasterOfDisaster).
15 godina
neaktivan

Promjeni kodnu stranicu na 1250 ...

12 godina
neaktivan

Za one koji ne planiraju bit Korejska sekta (LG, Samsung), pošto vidim da je većina prijedloga za kupnju orijentirana ka tim brandovima, samo da javim znatiželjnima koji nabasaju, da sam nedavno na nekom super popustu uzeo Philips 6704 seriju (50 inćuna) i vrlo sam zadovoljan iako na njegov ''pametni'' OS ne može ići Kodi s obzirom da ta serija nema Android TV već Saphi OS od Philipsa koji ima mršavu podršku za appove (Netflix, Amazon, Rakuten TV i Youtube su predinstalirani, ostalo generalno nije vrijedno spomena). Iako sam u početku bio vrlo skeptičan po pitanju slike i povezivosti, jer to ipak nije više klasik Philips već kinezi iz Hong Konga, moram priznati da sam dosta pozitivno iznenađen kako stvar funkcionira, nema bleeda, crna je dosta uvjerljiva (iako to nije OLED, QLED, AMOLED i sl.) i Ambilight je brutalno dobar, toliko da mi niti ne treba rasvijeta u dnevnoj i u većini slučajeva pogodi atmosferu. K tome je doista bogat sa opcijama.

Pa eto, za sada je to sve ok, pa ako netko naleti tražeć mišljenje za tu seriju, svakako mogu preporučiti :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2020 15:38 (bubimir13).

2 3 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice