Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.641.452
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Ja cu ipak sacekat da se recenzira jedan na HDTeleviziji pa da cujem jel bolji od Panijevog OLED-a.... najvise iz razloga sto bas i nevjerujem tim izborima nesta lako se tu glasa iz pogresnih razloga....
VenAtoR#2231
14 godina
protjeran

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
jocommb kaže...
Ja cu ipak sacekat da se recenzira jedan na HDTeleviziji pa da cujem jel bolji od Panijevog OLED-a.... najvise iz razloga sto bas i nevjerujem tim izborima nesta lako se tu glasa iz pogresnih razloga....

Panasonic koristi LG i Samsung panele tako da je vrlo lako moguce da je i OLED LG-ijev :) samo sto uz Panoasonicovu elektroniku moze izvuci vise.

9 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Prodaje li možda tko kakav novi ili rabljeni Panasonic 4K TV, iz serije 7xx ili više (700, 730, 780 i sl.)?

Ponude molim putem PM-a u inbox.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2017 8:33 (50w755c).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
robee1 kaže...
jocommb kaže...

Panasonic koristi LG i Samsung panele tako da je vrlo lako moguce da je i OLED LG-ijev :) samo sto uz Panoasonicovu elektroniku moze izvuci vise.

Panasonic ne koristi Samsung panele. Panasonic koristi MVA-Innolux panele. A što se tiče IPS panela i OLED, pa koristi Lg panele. Što se tiče OLED ionako svi koriste Lg panele.

A možda, če se promijenit krajem 2018 početak 2019 godine, kada , če počet proizvodit OLED panele i Kineski TCL.

11 godina
neaktivan

Koristi Innolux ali i Samsung VA samo to malo ljudi zna :)

Innolux se navodi u specifikacijama ali ima modela gdje pise samo VA posto nebi bilo bas lijepo da pise Samsung.

0 0 hvala 0
16 godina
Ma znam da koriste iste panele al opet panel je panel i isti su od svih, al elektronika i soc rade ostalo tako da treba vidit kako su to sastavili i ustimali... i naravno i Sony isto ima svog konja tako da u njega treba testirat....
VenAtoR#2231
12 godina
neaktivan

nisam našao ništa bolje u ovom cijenovnom rangu pa me zanima ima li koja loša kvaliteta  http://www.grundig.com/hr-hr/tv/modeli-televizora/svi-modeli/40-vle-6730-bp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Svi OLED paneli su iskljucivo od LGa jer isti drzi patent na wrgb oled,bar sto se tice velikih tv ekrana posto je sa oled displayevima za mobitele situacija drukcija.
Svi OLEDi imaju doslovno jednaku kvalitetu slike naravno uz varijacije od panela do panela i jedina je razlika procesiranje slike od proizvodjaca do proizvodjaca.
Takodjer nema svaki tv istu namjenu...netko pokusava bit najbolji za home theater a netko za gaming a opet neki poput LGa sa svojim OLEDima pokusavaju pokrit sve ali onda naravno nece bit najbolji u pojedinacnim kategorijama.
Po svemu sto citam Panasonic oled ispada najbolji za filmove dok je LG najbolji za gaming.
Ali realno sve je to tu negdje cak i za nas koji pratimo TV scenu dok ce najveci TV entuzijasti imat problem i sa najmanjim imperfekcijama ali takva ekipa placa profi kalibracije itd.
Ja sam za sebe sada sigura da necu imat potrebe 5-6 godina mjenjat ovaj B6 jer mi je donio vise nego sto sam se nadao ili ocekivao i iduci skok moze bit samo na 8K OLED ili slicnu display tehnologiju ako se pojavi.
Sto se tice ovih nagrada opet je to sve individualno jer imamo profi recenzente kojima je kljucan max peak brightnes dok je drugima kontrast od najtamnijeg do najsvijetlijeg i u konacnici sve pada na to sto mi kao kupci trazimo od TVa i kakvu sliku preferiramo jer netko preferira boje sto blize referentnom uzorku a netko zive i istaknute boje...samo jedan od primjera.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Niti u ludilu,to mi je bio prvi 4k tv i to uopce nije Sharp,ja sam svoj kupio u Berlinu i za ovo trziste to smece proizvodi neka poljska firma koja je kupila licencu da koristi ime Sharp na svojim televizorima.
Zasto smece...zato jer je dosao potrgan out of box i kada sam ga dao na servis nisu ga znali popravit...novi tv pa direkt na servis.I kada sam ga vratio u trgovinu tamo su imali hrpe tih modela na cekanju za servis....
15 godina

Jedno hipotetsko retoričko pitanje! 

Kada bih poželio igrati RR3, ili bilo koju vozačku igricu na tevejcu, ŠTO BIH PRVO PRIMARNO trebao/morao gledati/tražiti?!?! 

Recimo da bih "pokušao" RR3 ili neku takvu igru igrati putem mirroringa?! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
robee1 kaže...

Koristi Innolux ali i Samsung VA samo to malo ljudi zna :)

Innolux se navodi u specifikacijama ali ima modela gdje pise samo VA posto nebi bilo bas lijepo da pise Samsung.

Koliko sam sad pogledao, nijedan model 2017 ne koristi Samsung panele, isto tako izgleda ni modeli 2016..Svi modeli 2017 imaju S-MVA-Innolux panele. A pored toga sam siguran, jer i Samsung nema ove godine svoje panele u svim modelima, tako, da kupuje panele od drugih tvrtki..Svoje panele ima jedino u svim Q modelima.

18 godina

I ks prosle godine :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav momci, zamoliio bih vas za pomoć u vezi kupnje TV. Tražim neki TV u cjenovnom rangu do 4000 kn. Traži se da je Smart TV sa Androidom ako je moguće ( TV će primarno služit za filmove sa kodija ). Neće bit potreban za igre, bonus je duža garancija, iznad 105 cm, što veći to bolji ali bi prije žrtvovao veličinu za "snagu". Hvala Vam puno na svim prijedlozima!

0 0 hvala 0
16 godina
ATJLučko kaže...

Jedno hipotetsko retoričko pitanje! 

Kada bih poželio igrati RR3, ili bilo koju vozačku igricu na tevejcu, ŠTO BIH PRVO PRIMARNO trebao/morao gledati/tražiti?!?! 

Recimo da bih "pokušao" RR3 ili neku takvu igru igrati putem mirroringa?! 

Pa vidio sam da su dosta Sony za igranje preporucivali... ugl da je sto veci refresh rate i sto manji odaziv.... Ako mislis igrat na PS-u onda je valda naj kombinacija.... i Samsung ima dobar odaziv isto... za ostale nemogu rec nisam tolko istrazivao....

Edit: Evo sad sam procitao Samsung 2016 i 2017 modeli podrzavaju Steam Link.... vise na http://www.bug.hr/vijesti/samsung-televizori-podrzavaju-steam-link/161753.aspx

VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.8.2017 23:38 (jocommb).
14 godina
protjeran
croatian007 kaže...

Pozdrav momci, zamoliio bih vas za pomoć u vezi kupnje TV. Tražim neki TV u cjenovnom rangu do 4000 kn. Traži se da je Smart TV sa Androidom ako je moguće ( TV će primarno služit za filmove sa kodija ). Neće bit potreban za igre, bonus je duža garancija, iznad 105 cm, što veći to bolji ali bi prije žrtvovao veličinu za "snagu". Hvala Vam puno na svim prijedlozima!

Ovdje imaš.

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KDL43W755CBAEP/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik&pp=price_comparison

Ili nešto veči izložbeni model.

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/PHILIPS-49PFS5501/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik&pp=price_comparison

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 9:25 (garfield1).
16 godina
neaktivan

49" lg uh7707, mislim da je to, to. Cijena 6149 kn. Jel ima nesto bolje od toga za te novce? 

ko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Lac kaže...

49" lg uh7707, mislim da je to, to. Cijena 6149 kn. Jel ima nesto bolje od toga za te novce? 

Ima, taj model Philipsa.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-49pus7101-49-125-cm-led__22336971

9 godina
Lac kaže...

Nipošto taj Philips, to je smeće od tv-a. Izvoli pa pročitaj njegovu recenziju...

http://www.trustedreviews.com/reviews/philips-55pus7101

16 godina
neaktivan

Nebi Philips, ono sto sam vidio u Elipsu mi se urezalo za cijeli zivot. Trenutno me zapalio taj Lg, danas uplačujem a sutra ce ga dostavit. Bar tako kazu. Hvala svima na savjetima, javim dojmove. 

ko
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Jel se isplati kupovati polovno s njuškala ili da idem na novo? Gledam sebi u sobu na zid ubaciti neki FullHD TV za filmove i Playstation 3. Ne bih htio previše para dati pa 4K križam u startu. Može biti smart ako nije prevelika nadoplata. Koja je bestbuy trenutno?

0 0 hvala 0
13 godina
Lac kaže...

Nebi Philips, ono sto sam vidio u Elipsu mi se urezalo za cijeli zivot....

sače tebi kolega garfild objasnit da nemaš pojma jer nisi stručnjak, nego amater i da nemereš pilipse gledat u trgovini i uspoređivat s konkurencijom, nego ih moraš odnijet doma pa tamo usporedit sa svojim 10 godina starim televizorom kojeg mijenjaš, pa onda češ ondak biti zadovoljen 

12 godina

Emezetta ima jebene akcije na telke. 

55"KS9000 za 8000kn recimo.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
13 godina
jocommb kaže...
Zbog ovog je tema bila zakljucana vec i i dalje se mora srat... predlozeno je, receno je nema sanse i gotovo.... sta onda opet morate srat.... i govorit on nece da prestane... i gori ste od djece....

opusti se, nema smisla pjenit se za bezveze

malo zajebancije ne škodi i očito je bilo kome normalnom da nema potencijala pretvoriti u još jednu sapunicu radi kojih je zatvorena tema

EDIT: evo, bar ja neću više 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.8.2017 16:31 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Uvjek sam za zajebanciju samo se ona u ovoj temi nije shvacala... i to znas i sam...i onda naleti neki treci i tek onda ode sve u 3....
VenAtoR#2231
15 godina
protjeran
Sada sam prijavio picajzlu.

1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
15 godina
neaktivan
Pa jesam, onda ovaj iz posta od stranice prije je bolji izbor? dosta je to novaca, ali ako se isplati ulozit u dobar tv pregrizo bi
https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/51539/samsung-ue55ks9002txxh-curved-ultra-hd-led-tv/
15 godina
neaktivan
Pa jesam, onda ovaj iz posta od stranice prije je bolji izbor? dosta je to novaca, ali ako se isplati ulozit u dobar tv pregrizo bi
https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/51539/samsung-ue55ks9002txxh-curved-ultra-hd-led-tv/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice