Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.665
|
čitano: 27.638.075
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
makaown kaže...

Pozz, planiram uzeti ps4 i neki lcd.. Za tv imam oko 3500-4000, imate li kakvu preporuku za lcd do 100 cm da slika bude super i daa se dobro slaze s ps4 :)

S PS ti se slaze Sony (i to ne samo imenom :) ).

Jako dobro prikazuje sliku s kompjutera i konzola, a uz to i imaju malen lag.

Preporuku ne znam na pamet, pogledaj prijedloge na zadnje 2-3 strane.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

pozdrav, treba mi preporuka za tv velicine od 42-47 inca. Cijena od 3500-5000kn.

Jedan od izbora za 47 je panasonic tx 47-650as. Sada je na akciji za 4999kn.

Koji bi bio drugi izbor u konkurenciji 47 inca? 

Te molim preporuku za manju velicinu. 

Tv ne mislim mjenjati najmanje 3 godine, pa je pozeljno sa duzom garancijom. I dali se isplati uzima 4k?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 10:41 (ekoraca).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ekoraca kaže...

pozdrav, treba mi preporuka za tv velicine od 42-47 inca. Cijena od 3500-5000kn.

Tv ne mislim mjenjati najmanje 3 godine, pa je pozeljno sa duzom garancijom. I dali se isplati uzima 4k?

Ja sam si kupio Samsung 48H6400, a u izboru su bili i taj Panasonic 650as i LG 47LB670Vi. Zasad sam prezadovoljan. Mislim da je više stvar osobnog ukusa.. 5000kn je u Sancta Domenici (utorkom 10% popusta na Diners), a za nekih cca 200kn produžiš garanciju za 1god (400-2, 600-3, okvirno govorim).

16 godina
neaktivan

Koristis max tv ili? Kakva ti je slika na sd signalu? Jer nasi su programi ionako u ocajnoj kvaliteti.. nisam trazio po netu, imas 3d al sktivni?

16 godina
jomi kaže...
Može pomoć pri odluci.
Imam LG 47lm660 i sad bi to mjenjao za nešto bolje i malo veće. Razmišljam o ovim modelima
1. Lg 50LB670v - 5.779,00 kn (edigital) 2 godine gar.
2. LG 49UB820V - 6.155,00kn (edigital) 2 godine gar.
3. Samsung UE50HU6900 S2 - 6.599,00 (Santa Domenica) 5 godina gar.
Znači pitanje je koji od ova ti modela (ili preporuka nekog drugog-u ovom cjenovnom rangu) i dali bi se osjetila razlika s obzirom na postojeći TV. Puno hvala

Evo malo dorađen post s glasanjem za pomoć u odabiru.

4 Lg 50LB670v - 5.779,00 kn
0 LG 49UB820V - 6.155,00kn
3 Samsung UE50HU6900 S2
13 godina
ekoraca kaže...

U rangu do 5k ima nekoliko odlicnih televizora

Moj glas bi isao za http://www.ekupi.hr/Toshiba-3DSmart400HzWifi-48L5463DN--5-godina-jamstva-474187.aspx

Ako ti je jako bitan pvr funkcija i najbolji media player onda http://www.nabava.net/televizori__240/samsung-3d-televizor-ue48h6400-48-led__5946951

Ostala dva imaju vrhunsko procesiranje slike i odlicne panele sa visokim kontrastom

http://www.nabava.net/televizori__240/panasonic-3d-televizor-tx-48as640e-48-led__6239891

http://www.nabava.net/televizori__240/sony-televizor-kdl-48w605-48-led__5988541

14 godina

Pozdrav!

Primjeti li se razlika između 720p i 1080p televizora 80 cm dijagonale u igrama koje se pokreću u 1080p (GTA V, FIFA...)

Što je bolje uzeti po vama, manju dijagonalu (55-69 cm) 1080p rezolucije ili veću dijagonalu (80cm) 720p rezolucije.

Konkretno se misli na PS4.

Hvala.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2015 19:10 (KiX777).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Na kojoj udaljenosti gledas?
14 godina

2-3 metra

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Eto ... vec dan je prosa i prvi dojmovi su ajme... kupio sam Sony 42w705 :))))

Slika na nasim programima je malo bljutava u pozadini prikaza inace slika je bez zamucenja u pokeretu.. jos nisam provjerio hd filmove jer se ne snalazin preko kojih aplikacija da gledam i ocel bit free... ili sam prisiljen na usb reprodukciju...baza mi je ovo povezivanje sa mobitelom ... 

Pliz hlp ;) di da trazim hd filmove neki vodič mini 

Prikljucen je na lg kucno kino sa wooferom i ajme je ;)) 

ostatak dojmova kasnije... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moze pitanje, bacio sam mali upgrade sa Panasonic C2E 720p plasme na U20E 1080p plasmu.

Oca potonja prikazuje kao 900 linija pokretnih, sto to tocno znaci za koristenje cisto me zanima, posto mi je slika iiiizvrsna i osjetno cisca nego na 720p plasmi :).

Hvala na infomaciji!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BMK kaže...

Moze pitanje, bacio sam mali upgrade sa Panasonic C2E 720p plasme na U20E 1080p plasmu.

Oca potonja prikazuje kao 900 linija pokretnih, sto to tocno znaci za koristenje cisto me zanima, posto mi je slika iiiizvrsna i osjetno cisca nego na 720p plasmi :).

Hvala na infomaciji!

Prilikom jako pokretnih scena, pikseli često ne uspjevaju dovoljno brzo prijeći npr iz jako tamne u jako svijetlu boju. Rezultat toga je zamućenje slike. Plazme su odlične po tom pitanju, i ta tvoja nova je u stanju prilikom jako brzih scena 900/1080 linija prikazati onakvima kakve jesu, ovaj mali dio se zamuti. S tim da kod ove novije imaš FullHD, a ova stara ti je bila HDready.

15 godina
neaktivan
Ma to ni ne vidim, FullHD slika je fenomenalna!
16 godina

Ja sam kupio Samsung 48H6400 međutim imam problema sa mutnom slikom preko maxtv-a. Koristio sam i kalibracije međutim opet je pristutna mutnoća. Spojeno je preko hdmi kabela. Zaglađivanje je isklučeno. Jednostavno neznam da li to tako treba biti ili je los tv?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ti očekuješ da ti na 48" ekranu SD slika ne bude mutna?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Očekujem da barem tako skupi tv malo bolje prikazuje sd sliku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
neno20st kaže...

Očekujem da barem tako skupi tv malo bolje prikazuje sd sliku...

Jesi li probao HD izvor koristiti? Nekakav film...
Meni je na 42" Sony TV-u SD slika u određenim situacijama malo mutnija, a nekad gotovo kao HD. Valjda BNET ili oni šalju ponekad više-ponekad manje komprimiran video.

18 godina
neno20st kaže...

Ja sam kupio Samsung 48H6400 međutim imam problema sa mutnom slikom preko maxtv-a. Koristio sam i kalibracije međutim opet je pristutna mutnoća. Spojeno je preko hdmi kabela. Zaglađivanje je isklučeno. Jednostavno neznam da li to tako treba biti ili je los tv?

HD televizorima treba HD slika. Ovo što nude naši TV provideri (uključujući i maxtv) je mutno blato zvano SD. Čak im ni ono sitno HD kanala ne izgledaju kao HD kanali zapadnjačkih TV paketa sa satelita jer kompresiraju do besvijesti. S telkom ti je sve u najboljem redu, samo ju moraš hraniti HD slikom.

Deckard
16 godina

Kod hd materijala slika je besprijekorna ali maxtv signal je mutan. Dovodi me do ludila....

18 godina
neno20st kaže...

Kod hd materijala slika je besprijekorna ali maxtv signal je mutan. Dovodi me do ludila....

Ili otkantaj SD kanale, ili nabavi neki stari katodni televizor, ili trpi. Nema ti treće. Do većeg naramka HD TV kanala možeš jedino preko satelita.

Deckard
16 godina

Baš nista se ne moze napravit? Pa sto onda ljudi kupuju takve televizore kad im slika bude mutna za naše programe?

Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neno20st kaže...

Baš nista se ne moze napravit? Pa sto onda ljudi kupuju takve televizore kad im slika bude mutna za naše programe?

Kad drugačijih nema. Kupuje se što se nudi, što im lijepo izgleda (čitaj: na što ih trgovci natove) i za što se ima novca, a neki i izmjere da im baš taj i taj primjerak dimenzijama paše u regal  (ovo sam vidio na vlastite oči dok je ekipa seniora kupovala LCD telku s metrom u ruci i vrzmajući se po redu ugašenih telki) . A i većini ljudi SD->HD upscale zapravo i ne predstavlja problem na malim dijagonalama kakve si pretežno kupuju (ispod 40") pa još dok ih gledaju s 4-5 metara udaljenosti. Tipični domaći potrošač elektronike je zapravo audio-video ignorant. Filmofili se ionako snađu za HD materijal, isto tako i ljubitelji sporta (nogomet) + snalažljivi kojima neki strani jezik nije bauk pa gledaju HD sadržaj sa satelitske, oni si vjerojatno proberu kakav bonbončić od modela kojeg onda znaju i iskoristiti.

Deckard
17 godina
neaktivan
David87 kaže...

Ti očekuješ da ti na 48" ekranu SD slika ne bude mutna?!

Ja sam očekivao da ne bude mutna. I nije mutna. Dapače, i više nego zadovoljavajuća. 

16 godina
neaktivan
neno20st kaže...

Jedino što možeš je smanjiti prikaz na TV-u za SD signal...

12 godina
neaktivan

molim prijedlog

best buy tv, 32" led oko 2000kn

bitno što bolja slika,garancija

lp

možda bi išao i na koji jači model do 2500kn , 40"

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-led-tv-philips-40pfh4309-88/59941    2.374,05 kn 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2015 20:12 (tomy01).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
neno20st kaže...

Da si malo proguglao prije kupovine o tom govnu od zamzunga zaobišao bi ga u širokom luku.

Ovako ljudi padaju na dizajn i marketing pa poslije kmečanje.

U tom cjenovnom rangu postoje sto puta bolji televizori pri prikazu SD slike, ali kasno je sad. Uživaj u lijepom dizajnu kada je ugašen

Sve što imam u životu sam ukro, jedino sam vozačku kupio
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 9:45 (popo).
17 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

trebao bi preporuku za tv do nekih 2k krnenih beštija. Velicina 32" (full hd) jer mi veci ne stane u regal :D smart tv i te điđe me ne zanimaju. Primarna namjena mu je gledanje hd filmova s kompa, ove reprize repriziranih repriza na hrt-u i ostalim ne gledam ionako.

http://ku-it.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

na toj velicini i neces bas vidjeti neku razliku izmedu full hd i hd ready :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Molim vas koji Vi gospodine "popo"

preporučujete tv.za max tv?

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 18:00 (zagi0070).
17 godina
protjeran
zagi0070 kaže...

Molim vas koji Vi gospodine "popo"

preporučujete tv.za max tv?

Hvala

Sony i panasonic, ako je najbitnija odlika tv-a kvaliteta slike,(pogotovo procesiranje SD signala) u tom cjenovnom rangu daju puno više od samsunga.

Sve što imam u životu sam ukro, jedino sam vozačku kupio
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice