Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.662
|
čitano: 27.619.620
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Meni isto probija na 6500 malo slabije nego u donjem desnom kutu kak je na slici, ali to je normalno. U svakodnevnom gledanju TV-a se to ne primjeti. 

Ove dve fleke gore predpostavljam da je odsjaj, jer to onda i nije baš normalno.

Crkva je zlo 21. stoljeća
16 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

Meni isto probija na 6500 malo slabije nego u donjem desnom kutu kak je na slici, ali to je normalno. U svakodnevnom gledanju TV-a se to ne primjeti. 

Ove dve fleke gore predpostavljam da je odsjaj, jer to onda i nije baš normalno.

odsjaj je samo ovo u sredini ovo gore ljevo i desno i dole ljevo su te "fleke" Primjetio sam jos npr kad se na nekoliko sekundi zacrni slika ili je tamna scena to se osjeti eh sad sto duze je crna onda se te fleke jos vise osjete i povecavaju.. na ovoj sliki su nakon 30 sec na crnome.. inace bude malo manje.

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2014 1:06 (Encyanix).
13 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Koji je to tv?

0 0 hvala 0
16 godina
12 godina
neaktivan
Ja sam se također zainteresirao za ovaj TV, ali velika i najveca mana LCD-ova je loš kut gledanja, pa bi bio jako zahvalan ako bi mi mogli reci koliko se kvari slika kada gledate tv sa strane ili gotovo 85 stupnjeva ..
16 godina
zblaz kaže...
Ja sam se također zainteresirao za ovaj TV, ali velika i najveca mana LCD-ova je loš kut gledanja, pa bi bio jako zahvalan ako bi mi mogli reci koliko se kvari slika kada gledate tv sa strane ili gotovo 85 stupnjeva ..

Na ovoj mojoj to su tako malo nijanse da se to ni neosjeti.. mrvicu se potamni slika al mrvicu da se to ni ne skuzi..

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 12:47 (Encyanix).
16 godina
neaktivan

http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-40VLE6320BF/

je ovo najbolje kaj se moze kupiti za tu cijenu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Leon93 kaže...

Ni u ludilu nekupuju ova grunding smeca.. mani se toga.. ciljaj philips,lg,samsung

16 godina

Ja ciljam na ovog

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Encyanix kaže...
Leon93 kaže...

Ni u ludilu nekupuju ova grunding smeca.. mani se toga.. ciljaj philips,lg,samsung

Zašto da ne kupuje Grundig? Pa u entry level klasi nude puno više od razvikanijih brandova...ne kužim te...ti kao si se usrećio sa Philipsom koji ti svijetli ko božična jelka {#}

16 godina
roby27 kaže...
Encyanix kaže...
Leon93 kaže...

Zašto da ne kupuje Grundig? Pa u entry level klasi nude puno više od razvikanijih brandova...ne kužim te...ti kao si se usrećio sa Philipsom koji ti svijetli ko božična jelka {#}

Prije neki dan mi je frend uzeo grunding za 3k kn.. Boje su prezarke nikakvim kalibracijama se to nemoze rijesit i onda najaci dio je kut gledanja znaci sjedis u sredini pomaknes se pola metra u stranu cijela slika se pobljedi.. totalno.. a sto se tice mog philipsa vjerojatno tvornicka greska..

13 godina

O kojem modelu Grundinga pričaš točno? Ne znači ako pojedini model ima problema da cijela linija ne valja. Ja ovo što sam vidio u Elipsu ovih dana slika je vrlo dobra i također interpolacija 200Hz. 

Mada bi ja iskreno za tu cijenu gledao Sony 40r470

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 0:43 (roby27).
14 godina
neaktivan
Evo da vam podijelim malo svoja iskustva s Panasonic plazmom, dakle imam Panasonic P42C3E, znaci osnovi model plazem, slika mi je vrhunska, boje super, do sada sto sam vidio ove jeftinije LCD-e slika im nije ni blizu po kvaliteti.
Plazma je stara nesto malo preko 2 godine, ni traga bur-in efektu, a stalno se vrti MTV, te sam bas dobro iso gledat na bijeloj i crnoj podlozi da taj logo nije ostao i nema ga sve je uredu.
Za ne bas visoke pare oko 3000 kn ova plazma je evo bila pun pogodak.
Ja sam prezadovoljan i zao mi je sto je panasonic stao s razvojem plazma panela, jer u buducnosti bi kupio sigurno jos jednu, mozda vecu, jer 42" dijeluje mi sad maleno.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina

Plazme su jako jako dobre ali za noćno gledanje gdje im kontrast dolazi do izražaja u punom sjaju, po danu uz puno svijetlosti nisu najbolji izbor zbog refleksija i slabih AR filtara ali ponavljam za noćno gledanje odličan izbor. Pogotovo što ne pate od "bleedinga", odličan odaziv, crna boja je crna, kut gledanja itd...

12 godina
neaktivan

pozdrav!

kupujem tv, 32inca ne bi bilo loše da je smart :) slabo se razumijem, ali naletio sam na Samsung UE32F5500 i Grundig 32 VLE 7321 BH, ako moze neko napisati mišljenje o ova dva tv ili preporučiti neki u tom rangu (budzetu)

0 0 hvala 0
13 godina

Ako trazis Smart platformu onda od ta dva definitivno Samsung F5500 ima i WiFi integriran za lakše spajanje na net.

12 godina
neaktivan

Bit cu kratak: Isplati li se kupnja telke sony kdl 32cx520 za oko 1800 kn. Ima garanciju jer je iz dućana, bila je u izlogu (korištena kao izložbeni primjerak). Kakva je sa sd programima jer 99% će se gledati sd programi. Da li je cijena ok s obzirom na starost telke?

0 0 hvala 0
13 godina

Da to je super telka, ako se dobro sjecam nije LED ali ima super procesiranje SD signala.

12 godina
neaktivan

da, nije led jer ima ccfl osvjetljenje. piše na netu da ne podržava mkv i ntfs. za ntfs mi je svejedno ali da li postoji neki custom firmware koji dodaje podršku za mkv (da li to uopce postoji?). Da li uopce da stavim posljednji firmware (možda u novijim firmwareima su nešto korisno onemogućili kao npr servisni meni ili tako nešto). piše na njihovim stranicama da se ne može downgradeat firmware :/ zato ako upgradeam nema povratka.

0 0 hvala 0
13 godina

Mkv je podržan tek od 2013 modela na Sony-u tako da ti je jedino opcija kupovina media playera ili spajanje na pc/laptop.

12 godina
neaktivan

piše na netu da je mp4 podržan (barem nešto). Da li su titlovi podržani (.srt i slični formati)? ako ću telku umrežit, kako bi sa kompa shareao fileove da li je dovoljno neki folder označit kako djeljen (odaberem everyone) i postavio sam da nema šifre za shareanje?

0 0 hvala 0
13 godina

Evo ti tu pa čitaj ili se tamo regaj na forum i pitaj što te zanima

http://www.preporucamo.com/recenzija-sony-kdl-32cx520/2011/04/11/

12 godina
neaktivan

to je prvo sto sam procitao ali sam proletio kroz tekst. Uglavnom, da li da updateam firmware ili ne? posljednji firmware je izašao prije 4 mjeseca

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 15:16 (ciko514).

0 0 hvala 0
13 godina

Da preporuka bi bila jer svaki novi update donosi poboljšanja.

12 godina
neaktivan

roby27, hvala. telka ce najvjerojatnije uskoro biti moja

1 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav.

Danas stigao Samsung UE32F5000. Gledam ga (tek dva sata) s udaljenosti od 3 metra i to mi je dovoljno velika slika. Možda zato što sam do sada gledao CRT od 55 cm s te udaljenosti...

Letimično sam pogledao priručnik i sad se ne čudim što se slika sama zatamnjuje kako sunce zalazi. No tek slijedi detaljnije čitanje manuala...

I, da, slika je dobra kao što su kolege ovdje i rekle. {#} A koštao je u "edigitalu" 1919 kn - plaćanje pouzećem (dostava besplatna). Koliko vidim još je cijena ista... {#}

Nisam ja ništa prčk'o.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

danas došla telka i sve radi. bio je neki zastarjeli firmware(2.072 ja mislim) i kad sam je bio spojio na net i otišao na bravia internet video ili nešto slično pitalo me je da odaberem zemlju. ja sam odabrao Hrvatsku i tada je televizija zamrznula. ugasio sam je i upalio al je tv slika bila tamna (kao da je meni odabran a iz njega se ne može izać odnosno menia nema na ekranu a slika ostaje tamna ali informacije npr ako odaberem neki ulaz (taj tekst) je normalno svijetao. nisam mogao programe mijenjat niti kursorske tipke nisu radile iako je na televiziji lampica treperila kada sam pritiskao tipke. zvuk sam mogao stišat i pojačat. najjednostavnije rješenje je bilo reset (tipka strelica gore i power tipka na telki - tu je kursorska tipka radila). Nakon kratkog reseta sam podesio uvodne postavke, našao programe i sve radi. Firmware sam nadogradio preko usb-a. Skine se sa neta...bla bla... stick utakne u tv i bez ikoje potvrde na ekranu odmah sam počinje kopirat firmware u svoju memoriju i flashanje se odvija automatski. Tv se ugasi, reboota (barem minutu je bez slike na ekranu) i kad se upali se usb može izštekat. memorirani programi se ne brišu. Kada sam ga tada spojio na net i otišao na taj bravia nije me pitalo da odaberem zemlju nego je samo nešto ažurirao i to je to. Youtube radi ali browser je njegovu početnu stranicu jako dugo učitavao tako da ostale stranice nisam ni provjeravao. SD slika je stvarno fantastična i sa 2 metra udaljenosti izgleda skoro kao HD. Rubovi su zaglađeni i stvarno se vide detalji koji nisu zrnati. Spajanje preko hdmi-a još nisam isprobao kao niti dlna. Telka ima onaj senzor koji regulira osvjetljenje tj po danu je slika svjetlja a po nioći tamnija. Sve u svemu kupnja se isplatila. Senzor se lako isključi ali po noći je koristan jer zatamnjena slika ne zamara oči tako da je kod mene upaljen. Jedini minus mi je da nema pip tj da se mogu prikazivati oba dvb-t kanala istovremeno, očito nema dva tunera (pip radi npr u kombinaciji dvb-t + hdmi) i koliko sam vidio po specifikacijama nema dvb-t2

12 godina
neaktivan

Kod mene je stigao Samsung 46'' F6500, muž veli da je dobar. :D
Usred smo priprema za selidbu, ja još poslovno na putu, tako da se nisam stigla baviti proučavanjem svih silnih funkcija koje navodno ima.

No sad se moja sestra sjetila da bi i ona neki tv. Veli da je budžet oko 4500, ne stane više od 107 cm. I nekako je došla na sljedeća dva modela:

http://ronis.hr/led-tv-42-incha-107-cm/593/tv-panasonic-tx-l42e6e-led-smart-tv-107-cm-/TX-L42E6E/

i

http://www.magazinrs.hr/televizor-samsung-led-tv-42f5500-full-hd-usb/02410338

Što je bolje? Imate li za preporučiti nešto drugo u tom rangu što bi bilo dobro razmotriti?

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Crkva je zlo 21. stoljeća
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
soljenka kaže...

Kod mene je stigao Samsung 46'' F6500, muž veli da je dobar. :D
Usred smo priprema za selidbu, ja još poslovno na putu, tako da se nisam stigla baviti proučavanjem svih silnih funkcija koje navodno ima.

No sad se moja sestra sjetila da bi i ona neki tv. Veli da je budžet oko 4500, ne stane više od 107 cm. I nekako je došla na sljedeća dva modela:

http://ronis.hr/led-tv-42-incha-107-cm/593/tv-panasonic-tx-l42e6e-led-smart-tv-107-cm-/TX-L42E6E/

i

http://www.magazinrs.hr/televizor-samsung-led-tv-42f5500-full-hd-usb/02410338

Što je bolje? Imate li za preporučiti nešto drugo u tom rangu što bi bilo dobro razmotriti?

Sony 42W650

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice