Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.612
|
čitano: 27.407.381
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
Buggsy kaže...
roby27 kaže...
Buggsy kaže...

Da li je taj LED TV Samsung UE32F4500 http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue32f4500.aspx dobar za igranje PS4 (ili možda spajanje na PC) ili za to postoji neka bolja opcija?

Hvala

Dobar je da spojiš na HDMI i igraš.

Da li bi ipak ovo možda bila bolja kupnja?  http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-samsung-ue32f6100.aspx 

Nema Smart Tv, ali je Full HD, 200 HZ, i ima 3D (dobiješ i naočale)-  Na ovu sniženu cijenu ide još 10% dole ako danas do ponoći naručim preko weba tako da ispada 2.699 kn.

Inače bi već naručio ali me jedna recenzija ipak malo koči pa da se konzultiram i s vama ovdje :

"Sadly, despite being a Series 6 model, this television delivers underwhelming picture quality. The main problem is that it uses a cheap LED backlit panel, in common with entry-level TVs, resulting in poor dynamic range and loss of detail in darker areas of the screen. The 200Hz Clear Motion Rate is a step up from the Series 5 models, but it isn't enough to completely eliminate motion blur. Nor is it adequate to deliver flicker-free 3D."

A šta bi ti ?

Da ti napišemo da je TV super, a ljudi lijepo u recenziji napisali da je sranje (ja bi dodao kao i svaki samsung serije 6).

Ne slušaj pametnjakoviće tu na na forumu, nego lijepo u trgovinu i neka ti puste SD sliku i uvjeri se sam.

Sve što imam u životu sam ukro, jedino sam vozačku kupio
14 godina
protjeran
popo kaže...

A šta bi ti ?

Da ti napišemo da je TV super, a ljudi lijepo u recenziji napisali da je sranje (ja bi dodao kao i svaki samsung serije 6).

Ne slušaj pametnjakoviće tu na na forumu, nego lijepo u trgovinu i neka ti puste SD sliku i uvjeri se sam.

Znači po tebi je svaki Samsung sranje osim serije 8? 

Crkva je zlo 21. stoljeća
17 godina
protjeran

Ne, serija 6 je sranje (u SD slici).

Provjereno

13 godina

Ma nemoj čudno da je onda u top preporukama diljem portala koji se bave recenzijama tv-a.

17 godina
protjeran

I kao minus navode mutnu SD sliku.

Ko voli nek izvoli.

13 godina

Pa sasvim je normalno da slika na SD ne moze biti kvalitetna i ostra kao na HD signalu jel. Ali zato postoje postavke s kojim se valja pozabavit.

12 godina
neaktivan
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
Postovani, dvoumim se koji televizor kupiti od ova dva, molio bi pomoc ako moze ko se malo vise razumije oko tog, hvala unapred

samsung UE42F5300AW vs philips 40PFL4528/12

koristio bi ga i za multimediju, ponekad 3D i tak' to, ima li ko iskustva sa philips 3D led tv, kako se ponasa ova serija, da li ima kakvih problema i sl, po cijeni su tu negdje koliko vidim

0 0 hvala 0
13 godina

Stavi linkove gdje bi ih uzeo, da mogu usporedit cijenovno rang...

15 godina
roby27 kaže...

Ma nemoj čudno da je onda u top preporukama diljem portala koji se bave recenzijama tv-a.

i mene cudi sto je u top preporukama. na kojem god forumu citam svi imaju probleme sa samsungom, ghosting, dirty screen effect..bas sve.

gledam jedan pored drugog LG serije 6 i samsung serije 6, ista stvar se pusta, lg radi ok, dok na samsungu slika trza, kao dok u igri pada frame rate.

ne kuzim...a svugdje hvaljen...recenziju LG-a je teze naci nego iglu u sijenu, dok samsung ima na svakom koraku, a poznavajuci samsung nisam siguran da ne placaju recezente..

16 godina

Pozdrav svima, u Metro-u je dobra ponuda televizora, može li mi netko preporučiti koji tv uzet od navedenih ? 82 cm dijagonala.

evo kataloga:

http://www.metro-cc.hr/UserDocsImages////katalozi/metro_30012014/nfLQ/NFlq.pdf

Ne razumijem se uopće u televizore, koja je razlika između hd ready tva i fullhd ? ionako su nasi programi na 720x576 ako se ne varam...Što su ovi PPR ? jel bolje 200hz ppr ili 100 hz ppr ?

Ugl. tv bi koristio za ps3 i tu i tamo neki film

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa dobar je Samsung F4500, F4510 ovisno o boji, F5500, GRUNDIG 32VLE7321BH ili najbolje ako se možeš protegnuti na Sony KDL32W651

full hd 1080p ili hd ready 720p je znak koju rezoluciju ima tv, 200hz znaci da tv ima pravi interpolacijski procesor a 100hz je obično znak da se radi o 50hz tv-u. više hz to bolje.

16 godina
roby27 kaže...

Pa dobar je Samsung F4500, F4510 ovisno o boji, F5500, GRUNDIG 32VLE7321BH ili najbolje ako se možeš protegnuti na Sony KDL32W651

full hd 1080p ili hd ready 720p je znak koju rezoluciju ima tv, 200hz znaci da tv ima pravi interpolacijski procesor a 100hz je obično znak da se radi o 50hz tv-u. više hz to bolje.

Hvala, da taj samsung se i meni jako sviđa, pogledaj na iducoj stranici ima Grunding televoziore, ima ovaj bijeli grunding za 1899 kn, jeftiniji od ovog kojeg si poslao (iako nije smart tv) čini mi se isto dobar

13 godina

Ove manje cijene su ti bez PDV-a {#}

16 godina
roby27 kaže...

Ove manje cijene su ti bez PDV-a {#}

a ja cijelo vrijeme brijo da su to cijene za one koji imaju tu njihovu metro karticu {#}

13 godina

Pa sad nisam točno siguran ali svakako moraš imati njihovu metro karticu na blagajnu kada dođeš, vjerojatno su cijene bez PDV-a za ljude poduzetnike i obrtnike a tko to nije plaća normalnu cijenu. Tako barem ja mislim.

13 godina
neaktivan

soba:

najveća udaljenost od TVa: 4.3 - 4.5m

najmanja udaljenost od TVa: 2m

najveći kut gledanja na tv: 45

Samsung UE40F6320 ili LG 42LN570S

edit trebam li digitalni resiver s ovim televizijama?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 20:51 (Predator003).

0 0 hvala 0
13 godina

Definitivno Samsung tu nema dvojbe, ne trebaš resiver kad imaš ugrađen DVB-T u tv-u.

15 godina
neaktivan

Pozdrav, kupovao bih TV  maximalno 32" , a ako bi uzimao 40" onda jedino se mogu protegnuti do ovog modela, pa me zanima što mislite o ova tri modela ?

GRUNDIG 32VLE6320WF  ili  GRUNDIG 32VLE5324BG.. ili ovaj od 40" : GRUNDIG 40VLE4324BF

Kupio bi jedino Grundig pošto je na sniženju u Elipsu. Evo link sniženja : http://www.elipso.hr/prilika/grundig-minus-20-posto/

Ako imate možda nešto drugo za preporučiti od Grundiga javite.  Hvala puno !

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.2.2014 22:49 (Marko5552).

0 0 hvala 0
13 godina

Nakon puno kopanja po netu , izgeda da imam 4 - trilemu.Dajte mi neki mig,bit cu vam zahvalan ,gledanje bi bilo sa2 metra,poneki crtic klinac,pokoji yutub,malo internet,domaci tv program,itd.pozz

LG 32LN577S        LED TV Samsung UE32F5500     Panasonic TX-L32E6E    LG LED TV 32LA667S

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

moj nono kupuje novu televiziju koja će zamijeniti stari crt. uvjet je da televizija mora stat u regal. pretpostavljam da će dijagonala televizije bit 32". Visina regala je 66,5 cm, širina je 86 cm te dubina 31 cm. cijena televizije za njih je sporedna. kazu da moze i do 5000 kn ali ipak mi dajte tv iz kategorije do 3000 kn pa 4000 kn i 5000 kn. 99% sadrzaja koje će gledat će biti sd tj klasični dvb-t programi. a sad da li ce biti 720p ili 1080p telka to vidite vi (iako ja preferiram 1080p {#}. 3d je zgodna fora ali to bi ionako samo ja koristiio tako da to slobodno mozete izbaciti. Posto plazme polako izumiru izbor će biti najvjerojatnije lcd. Nemojte preporučivat fuš tv kao vivax ili grunding. Tv se najvjerojatnije kupuje za 4 dana tj u subotu i kupuje se isključivo u Rijeci.

Kada se televizija montira, vhs, dvb-t receiver i dvd player zajedno sa gornjom policom će se maknut

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

trebao bih neku dobru dosu koju se najbolje razumije u tv-e da mi kaze koji je best buy tva do nekih 2000kn 80cm ekran. Kupujem tv za gledanje filmova preko sticka,hdmi pc,itd. znaci nesto da mogu gledati bluray tj one x264 filmove,to mi je glavni razlog kupnje,jer moaj stara philips plazma je odradila svoje :) oprostie na neznanju u tehnologiju i smijesan opis :D 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo ga jedan jeftin hd tv led iz toshibe, kupio ga rodjak neki dan, odlican za tu kintu!

Toshiba

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan

http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-42VLE983BH/

Zanima me dal mi ko moze navesti prednosti i nedostatke ove televizije.da budem iskren mene je garancija privukla. Znam nesto sitno o tv al me zanima za tu cijenu velicinu i full hd dal bi se isplatila..ako ne sto bi mi vi preporucili? Hvala

P.s vazna stavka je da ps4 radi ko sat i da ga vrti u full hd

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pepo1234567890 kaže...

http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-42VLE983BH/

Zanima me dal mi ko moze navesti prednosti i nedostatke ove televizije.da budem iskren mene je garancija privukla. Znam nesto sitno o tv al me zanima za tu cijenu velicinu i full hd dal bi se isplatila..ako ne sto bi mi vi preporucili? Hvala

P.s vazna stavka je da ps4 radi ko sat i da ga vrti u full hd

Poprilicno dobra telka s obzirom na velicinu i na cijenu. Sam software koji se na telki vrti ima neke svoje sitne musice (posebno kod prvog postavljanja konekcije na net), te browser nema podrsku za flash. Sve ostalo je OK (govorim iz iskustva, vec mjesec dana imam 47VLE983BH model). 3D je solidan (ako nađeš dobar 3D sample na YouTubeu) dok za FullHD nemam riječi (toliko je dobar da i običan 720p HD video skalira na 1080p uz male gubitke na kvaliteti).

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
15 godina
neaktivan

Oj ekipa,može preporuka za 40-42" TV, cijene između 2-3k kuna,gledao sam

Grundig 40VLE4324BF u Elipso.hr?

EuNE:AnakinSW,WoT: BlackRainCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
12 godina
neaktivan

Molim pomoć...

Stari Grundig CRT 55cm ide u mirovinu. Ne moram govoriti da se kvario na dnevnoj bazi, al i odradio svoj posao. Što se signala tiče trenutno imam BNET 2D paket (analogna TV-osnovna+internet). Pretpostavljam da ću paket morati promjenit da dobim digitalni receiver...

Želje svedene na realne okvire su:

Ekran: 80-107 cm

Smart: da (youtube treba za 3-godišnjakinju)

3D: nepotreban

Najvažniji uvjet: Kupio bi u Emezetti jer tamo imam bon od 500 kn, ali da ga ne ispušim na razlici u cijeni:

Uži izbor:

Samsung UE 32F4500 (Smart, a tu na forumu kažete da Full HD na 80 cm nije potreban): 2540 kn

Samsung UE 39F5500 (svi ga hvale, ima sve osim >100 Hz): 4000 kn

LG 39LN 575S: 3900 kn

Sony KDL-42W650 (svi ga hvale, ima 200 Hz, al kao manjkav Smart): 4000 kn

Panasonic TX-L39 E6E (kao super slika, kvaliteta): 4000 kn

*Grundig 40 VLE6320WF (bojim se Turaka, samo 2g garancije u Emezetti, nema Smart): 3000 kn

Philips 39 PFL4208H: 3800 kn (4000 kn za 42")

*ovo mi je opcija da najjeftinije prodjem

Unaprijed hvala na odgovoru...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.2.2014 14:16 (ministar02).

0 0 hvala 0
13 godina

39" zaobiđi jer imaju lošije panele. Od svih nabrojanih favorit je Sony42W650 izvrsna slika u SD i HD i ima pravih 100Hz interpolaciju. Smart i nije loš samo je malo konfuzan.

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

39" zaobiđi jer imaju lošije panele. Od svih nabrojanih favorit je Sony42W650 izvrsna slika u SD i HD i ima pravih 100Hz interpolaciju. Smart i nije loš samo je malo konfuzan.

Je, to za panele sam već negdje vidio na temi da se piše, ali reko "nije važno". Nažalost, emezetta nema u ponudi 40" za brdo tv-a. Uglavno gledao sam malo po Elipsu (blizu mi je) s idejom da ću kupit plazmu Panasonic 42 X60 (3100 kn), al mi je SD slika bila koma (užasno blijeda, čak i mutnjikava). Sonya nisam uživo vidio kako radi (prodavačica u Areni ga nije mogla upalit), al i meni se čini da ima sve uvjete da postane broj 1 jer u Emezetti nije ništa skuplji nego drugdje....U svakom slučaju hvana na savjetu...

PS. Muče me jedino ti Grundig tv-i, povoljni su, kao s dijelovima LG/Samsung i ne (više) kvarljivi...

14 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

moj nono kupuje novu televiziju koja će zamijeniti stari crt. uvjet je da televizija mora stat u regal. pretpostavljam da će dijagonala televizije bit 32". Visina regala je 66,5 cm, širina je 86 cm te dubina 31 cm. cijena televizije za njih je sporedna. kazu da moze i do 5000 kn ali ipak mi dajte tv iz kategorije do 3000 kn pa 4000 kn i 5000 kn. 99% sadrzaja koje će gledat će biti sd tj klasični dvb-t programi. a sad da li ce biti 720p ili 1080p telka to vidite vi (iako ja preferiram 1080p {#}. 3d je zgodna fora ali to bi ionako samo ja koristiio tako da to slobodno mozete izbaciti. Posto plazme polako izumiru izbor će biti najvjerojatnije lcd. Nemojte preporučivat fuš tv kao vivax ili grunding. Tv se najvjerojatnije kupuje za 4 dana tj u subotu i kupuje se isključivo u Rijeci.

Kada se televizija montira, vhs, dvb-t receiver i dvd player zajedno sa gornjom policom će se maknut

BUMP

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice