Problem s zagrijavanjem "novoga" prijenosnika

poruka: 7
|
čitano: 4.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s zagrijavanjem "novog" laptopa

Pozz ljudovi.. evo tek 10 mjeseci imam novi laptop, a vec poceli problemi s zagrijavanjem.

Odavna sam kupio i hlađenje, i laptop je cijelo vrijeme na njemu, s tim da je hlađenje upaljeno uglavnom dok igram igre.

A meni nije jasno zašto se hladnjak od kompjutera čuje poprilično glasno dok je samo npr upaljen chrome, sa 2 taba, od kojih jedan gledam stream, a od programa radi skype i LoL, ali ne u igri, nego u meniju.

Prije nisam imao takvih problema i 2-3 mjeseca nakon kupnje, po ljeti, sam mogao igrati napoleon total war bez problema i to na stolu, bez hladnjaka.

Sad jako buči kao sta san napisa i dok nije u igri, a počinje i lagati pri ne toliko zahtjevnim igrama tipa LoL. 

Nije toliko od prašine, jer sam usisavao preko bijele gaze i nije bilo puno prašine.

Moze neko mišljenje di bi moga biti problem, jer ovih problema nije bilo od pocetka? Laptop je jos pod garancijom, sta bi servis moga napraviti? Glupo mi je biti bez njega 2 tjedna da bi servis reka "kod nas je sve dobro" čisto da bi ga se rijesili.

hvala

EDIT: Zaboravih, laptop je pod moj PC

www.math.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 0:22 (wrathchild).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Očistit ga od prašine ali stim da ga rastaviš i lagano sa komprimiranim zrakom ispušeš i obavezno promini termalnu pastu na cpu-u i gpu-u.

Ovo sa usisivačem ti nije baš efikasno čišćenje od prašine.

Ako nisi baš za rastavljanje onda ga daj nekome ko je to već radio ili ga odnesi na servis nek ti oni to riješe.

Edit: evo odi imaš i vid na kojem je tutorial kako ga sam rastavit.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 0:27 (mudantos).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

rastavljao sam vec laptop od prijatelja, ali mislim da cu moj radije poslati na servis dok imam garanciju. I mislim da sam nebi minja pastu na procesoru i grafickoj. Na stolnom sam to radija bezbroj puta ali mislim da na laptopu nebi sam :D

Ima li neka varijanta bez kompresora?

EDIT: usput, koliko otprilike dođe set malih kacavida koje mi trebaju?

www.math.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 0:40 (wrathchild).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem s zagrijavanjem "novoga" prijenosnika
wrathchild kaže...

rastavljao sam vec laptop od prijatelja, ali mislim da cu moj radije poslati na servis dok imam garanciju. I mislim da sam nebi minja pastu na procesoru i grafickoj. Na stolnom sam to radija bezbroj puta ali mislim da na laptopu nebi sam :D

Ima li neka varijanta bez kompresora?

EDIT: usput, koliko otprilike dođe set malih kacavida koje mi trebaju?

Pošto ti je još pod garancijom onda ti je najbolje da ga odneseš na servis jer ovako bi mogao izgubit garanciju.

Mislim da ti ovi u servisu nebi trebali više od 150-200kn uzeti.

Imaš za kupit komprimirani zrak u dozi a set malih kacavida u pevecu imaš već od 30-ak kn pa na dalje.

edit: a varijanata bez "zraka" mi jedino pada napamet da uzmeš neki kist i lagano sve izglancaš iznutra

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 0:51 (mudantos).
17 godina
neaktivan

Same problem here, samo što je moj star tek 6 mjeseci i već se gasi (na hlađenju) u manje zahtjevnim video igrama. Ne smijem ga otvarat zbog garancije, a za servis nemam novaca (čitaj student). Ako priopćim ocu vijest vjerojatno ću morat slušat jezikovu juhu o tome kako mi mladi ništa ne znamo čuvati etc.

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

O kojem laptopu je riječ!?

EDIT: vidim tek sada pod MojPC 

Moguće je da je prašina uzrok ili neka tehnička greška u sustavu hlađenja. Ja bih ga na servis prvo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 1:40 (Bellatrix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem s zagrijavanjem "novoga" prijenosnika
makaweli kaže...

Same problem here, samo što je moj star tek 6 mjeseci i već se gasi (na hlađenju) u manje zahtjevnim video igrama. Ne smijem ga otvarat zbog garancije, a za servis nemam novaca (čitaj student). Ako priopćim ocu vijest vjerojatno ću morat slušat jezikovu juhu o tome kako mi mladi ništa ne znamo čuvati etc.

Kao što je kolega iznad rekao, od mišku i u servis, čudno je da se nakon 6 mjeseci gasi zbog pregrijavanja. Može biti prašina, ali nekako sumnjam da nešto s komponentama hlađenja ipak nije u redu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice