Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.822
|
čitano: 4.157.593
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
HenryF kaže...

Ne bih se složio s ovim. Da je recimo Hamilton bio DQ na silverstoneu, što je trebao, max je mogao na zadnjoj utrci spavati doma.

Ma glupo je sad govoriti da je ovo da je ono. Da Lewis nije pogrešno hitnuo vražje dugme u Bakuu imao bi 25 bodova prednosti prije zadnje trke.

Pa nije mu ga Max pritisnuo 

Kad si kod sreće-nesreće, baš tu utrku je Max trebao dobiti da nije pukla guma na pravcu.

Ali ovdje ne govorim o sreći, vež o tome da je zakucao frajera u zid, i prošao s tako "teškom" kaznom, da je laganini završio prvi....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Either be faster than Lewis or rear-end him. Thankfully, we didn't have to use either

Conor Moore je odličan. 

In vino veritas
15 godina
HenryF kaže...

Neka fotka? Koliko?

Ima slika po internetu, McLaren x Gulf. Nikad nosena, etikete, sve je jos tamo.

85€ koliko je i placena.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
rooswelt1991 kaže...
vež o tome da je zakucao frajera u zid, i prošao s tako "teškom" kaznom, da je laganini završio prvi....

Gubiš vrijeme, kroz zid ne možeš.

AMD/Intel ljubitelj/mrzitelj, ovisno kakav mi je dan. :D Ajmooooooo. :D
3 godine
protjeran

Ma nisam uopće mislio o tome već kako je sad bespotrebno naklapati što bi bilo da je bilo.

17 godina

Mercedes odustao. 

Na post sezonskom testiranju Williams je imao samo jedan bolid i pobrali se doma. Pa mislio sam da sad imaju love s novim investitorima (vlasnicima).

In vino veritas
15 godina
GranDaddo kaže...

Mercedes odustao. 

Na post sezonskom testiranju Williams je imao samo jedan bolid i pobrali se doma. Pa mislio sam da sad imaju love s novim investitorima (vlasnicima).

Ma kakvi, a i ovo sto su uzeli Albona je pitanje isto pravog pozadinskog razloga.

Di2 & EPS FTW!
13 godina
neaktivan
Logicno je da su odustali od zalbe. Mogucnost da FIA promijeni odluku je ravna nuli.

Sad kad su se glave ohladile, mislim da navijaci i jednog i drugog vozaca ne mogu biti zadovoljni nacinom na koji je utrka zavrsila.

Svi vozaci su jos dosta suzdrzani u izjavama (osim Russella), ali team radio zadnjih par krugova jasno pokazuje njihovu zbunjenost odlukama, a u nekim slucajevima i jasno neslaganje (pri tome naravno ne mislim na Hamiltona i Verstappena, njihovi stavovi su valjda jasni).

FIA je gadno zeznula (ili bolje receno Masi i suci)...i zadnju utrku, ali i mnoge druge odluke tijekom sezone. Mora se naci nacin da se to vise ne dogadja.
14 godina

Sto ocekujete od iduce sezone? Slicno ovoj, borba Hamilton/Verstappen ili bi se tu netko drugi mozda mogao ubaciti u igru? Tko?

14 godina
Maddog_HR kaže...
Logicno je da su odustali od zalbe. Mogucnost da FIA promijeni odluku je ravna nuli.

Sad kad su se glave ohladile, mislim da navijaci i jednog i drugog vozaca ne mogu biti zadovoljni nacinom na koji je utrka zavrsila.

Svi vozaci su jos dosta suzdrzani u izjavama (osim Russella), ali team radio zadnjih par krugova jasno pokazuje njihovu zbunjenost odlukama, a u nekim slucajevima i jasno neslaganje (pri tome naravno ne mislim na Hamiltona i Verstappena, njihovi stavovi su valjda jasni).

FIA je gadno zeznula (ili bolje receno Masi i suci)...i zadnju utrku, ali i mnoge druge odluke tijekom sezone. Mora se naci nacin da se to vise ne dogadja.

pa i nebi baš rekao da su maxovi navijači i lewisovi hejteri nešto tužni zbog raspleta, koliko čitam komentare sve je to karma vratila jer  se maxa "kralo" cijele sezone. Po meni je to totalni BS, da su uloge bile zamjenjene srušili bi internet na par dana. Kad krenu kompenzacije sljedeće sezone i voda se bude na lewisov mlin bacala onda će bit kuknjave i drame kao i inače...

sljedeće sezone očekujem dominaciju merca uz povremeni bljesak mclarena i ferrarija, red bull ne očekujem da će bit konkurentan zbog motora

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2021 16:47 (MEDO11).
14 godina
MEDO11 kaže...

sljedeće sezone očekujem dominaciju merca uz povremeni bljesak mclarena i ferrarija, red bull ne očekujem da će bit konkurentan zbog motora

Mislim da ovdje nisam pročitao veću glupost od ove. 

Intel ljubitelj, život dajem, ali na Intel ne dam. :D
13 godina
neaktivan

Sljedeću sezonu dobiva tim koji otkrije neku rupu u pravilniku. Nešto kao Brawn 2009., a to možda bude i Hass.

17 godina

Lol, kaže ovaj da ne možemo biti sretni glede raspleta :-D

HA HA HA HA HA

Čovječe kada sam vidio Tota kako cvili kao prase uživao sam svaku sekundu. Neka je i njemu i Hamiltonu ovo zadnji ples. Nikad više.

Sada je dosta te Mercedes protekcije, woke propagande i vrijeme je da se Ferrari vrati na tron.

14 godina

Možete se do sutra prepirati ali voljeli ga ili mrzili pobjedio je čovjek sa najviše pobjeđenih utrka i najviše krugova u vodstvu pa bi se moglo reči da je zasluženo prvak.

twice the pride double the fall
17 godina

Ajde da se maknemo od ove sezone više, o njoj ja više ne pišem 

Neznam dali ste pratili ove testne dane, ali ima jako puno zanimljivih stvari.

Najveće razočarenje je naravno williams. Oni su još prije 2 mjeseca odlučili da neće raditi "mule car" (odnosno testni bolid) za ove nove gume, jer smatraju da su na prošlom testu saznali dovoljno, i da bi ovo bilo rasipanje resursa.

E sad, neke zanimljovsti koje sam uočio:

McLaren i Aston martin su u nešto boljem položaju od ostalih u startu. Oni su koristili blago modificirane ovogodišnje modele, dok su svi ostali koristili bolide 2-4 godine stare.

McLarenu je to dopušteno jer su tek sad dobili Mercedesove motore, a Aston martin jer uspio nekako isposlovati jer su rekli da je prošlogodišnji model bio kopija mercedesa (zašto su kažnjeni ioako su prvo govorili da nije ), i da je ovo bolid koji razumiju i koji će im dati dobra očitanja.

McLaren i Redbull su nekako uspijeli dogovoriti s FIA-om da oni budu ti koji će proizvoditi pokrove za kotače (ratkape), tako da je McLaren testirao neke s Led-icama koje fonkcioniraju kao "spineri", dakle ne okreću se s kotačem, pa bi mogli služiti tipa da na njima jasno bude ispisan broj bolida.

Dok je Redbull radio klasične, i to u više vrsta koje je onda dijelio različitim timovima. Navodno će rezultati testova biti podjeljeni među svim ekipama, i sve ekipe će na kraju imati iste ratkape 

Od ostalih stvari treba izdvojiti da će sve felge biti od iste firme, BBS, dok na testiranju samo McLaren, RB, i Mercedes imaju njihove felge trenutno, ostalima je radio OZ, čisto jer BBS nije imao valjda dovoljno felgi. Po meni, opet neka prednost ovom trojcu.

Ekipa koja je gladala uživo priča da je McLarenu zadnji kraj ukopan u zemlju, dok večina ostalih se dosta "kliže" uokolo s tim novim felgama. Navodno zbog specifičnog zadnjeg difuzora koji McLaren ima, a ove ga godine nije bilo moguće kopirati bez upotrebe tokena.

Očekuje se da će večina timova imati takav difuzor sljedeće godine.

Uz to treba napomenuti da sva očitanja za gume, svi timovi moraju međusobno podijeliti. Pitanje je koliko će tu biti lova u mutnom 

Tko će sad čekati 3 mjeseca 

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina

odlican osvrt!

kad smo kod motora, citao sam bio nedavno da honda ide baj baj i vidim da se sad tu pise, pa sta koje motore ce onda imati teamovi?

svi ostaju na istom osim hondasa? mclaren mercedes, a rb? tr?

17 godina

red Bull će imati svoju hondu. Kupili su licencu.

17 godina
RuskeGTT kaže...

odlican osvrt!

kad smo kod motora, citao sam bio nedavno da honda ide baj baj i vidim da se sad tu pise, pa sta koje motore ce onda imati teamovi?

svi ostaju na istom osim hondasa? mclaren mercedes, a rb? tr?

Korny1603987 kaže...

red Bull će imati svoju hondu. Kupili su licencu.

RB je to napravio iz dva razloga. Jedan da opravdaju veća ulaganja od od CAP-a, a drugi dio jer smatraju da do 2026 mogu razviti bolje motor sami, nego da opet ovise o dobavljaču.

Naravno tu je i ona opcija da Porsche/Audi to kupi od Rb-a za novu promjenu pravila...

13 godina
neaktivan
Svatko iole inteligentan shvaca da je utrka zavrsila kontroverzno. I naravno da je to netko sto nitko nije htio. Sigurno bi i sam Vertsappen bio sretniji da se ne vuku kontroverze oko sudackih odluka, a koje su ga dovele u situaciju da na taj nacin pobjedi.

Naravno, ti to ne shvacas.
13 godina
neaktivan
Ma naravno. Nije uopce upitno da je Verstappen bio uspjesniji vozac ove sezone, po nekoliko kriterija - izmedju ostalog ovih sto si spomenuo.

Poanta nije bilo osporavanje da li je njegovo osvajanje prvenstva zasluzeno ili ne, vec da bi sigurno i on i navijaci bili zadovoljniji da kontroverzne sudacke odluke nisu utjecale na rasplet same utrke u mjeri u kojoj jesu. A vjerujem da bi i Hamilton puno lakse podnio poraz da je izgubio kroz fair fight na stazi, a ne na nacin na koji se sve odvilo.
13 godina
neaktivan
"We want to express our sincere respect for your achievements this season. You have made this title fight in the Formula One Championship truly epic. Max, we congratulate you and your entire team. We look forward to competing with you on the track next season."

Svaka cast Mercedes!
13 godina
Maddog_HR kaže...
"We want to express our sincere respect for your achievements this season. You have made this title fight in the Formula One Championship truly epic. Max, we congratulate you and your entire team. We look forward to competing with you on the track next season."

Svaka cast Mercedes!

Svaka im cast! Bravo PR! #grateful 

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
16 godina
rooswelt1991 kaže...

koji su ti najbolji portali za f1, moto svijet općenito i jel čitaš kakve kolumne ?

15 godina

ok rb ce imat svoj motor, al opet od nekud moraju doc komponente, klipovi, blok, itd jel to onda rebrandirana honda? tj dal je honda proizodac tih dijelova? 

isto kao u eurospinu majoneza prozivedena u zvijezdi, al na etiketi im ne pise nigdje zvijezda, samo adresa tvornice i na tubi je logo od brenda od eurospina, koji nema veze sa zvijezdom

17 godina
loky4i4 kaže...
rooswelt1991 kaže...

koji su ti najbolji portali za f1, moto svijet općenito i jel čitaš kakve kolumne ?

Racefans, motorsport, ali velik dio informacija dobijam iz druge-treće ruke. Imam dosta whatsapp i telegram grupa s poznanicima i starim kolegama, pa neke stvari dolete onako van portala, ili nešto prije njih.

Nisam ljubitelj kolumni, večina koja je na engleskom naginje Lewisu previše, jako teško naći nekog objektivnog.

Uz to, volim "čitati" (čitaj slušati) knjige o Formuli, ima dosta na amazonu.

RuskeGTT kaže...

ok rb ce imat svoj motor, al opet od nekud moraju doc komponente, klipovi, blok, itd jel to onda rebrandirana honda? tj dal je honda proizodac tih dijelova? 

isto kao u eurospinu majoneza prozivedena u zvijezdi, al na etiketi im ne pise nigdje zvijezda, samo adresa tvornice i na tubi je logo od brenda od eurospina, koji nema veze sa zvijezdom

Prebacili su kompletnu proizvodnju u postrojenje pored RB-ovog pogona. Otkupili su kompletan projekt, uključujući i opremu i radnike.

17 godina
ZooZ kaže...

Sljedeću sezonu dobiva tim koji otkrije neku rupu u pravilniku. Nešto kao Brawn 2009., a to možda bude i Hass.

Brawn? Misliš Honda, oni su napravili taj bolid pa odustali pred sam početak sezone, a onda Brawn uletio, ubacio Mercedesov motor i 2 tjedna kasnije krenilo prvenstvo sa "raketom od bolida"... pa je poslije Mercedes kupio tu momčad i tako dalje...

17 godina
Gnjavator kaže...
ZooZ kaže...

Brawn? Misliš Honda, oni su napravili taj bolid pa odustali pred sam početak sezone, a onda Brawn uletio, ubacio Mercedesov motor i 2 tjedna kasnije krenilo prvenstvo sa "raketom od bolida"... pa je poslije Mercedes kupio tu momčad i tako dalje...

Oni bi tu sezonu dobili da su ubacili dizela iz golfa dvojke  Difuzor dvokatnica je bio ubojica te sezone, i dok su ostali skužili kako napraviti i nadali se da će ga FIA banati, Button već stvorio zalihu bodova...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2021 10:08 (rooswelt1991).
17 godina
rooswelt1991 kaže...
Gnjavator kaže...
ZooZ kaže...

Oni bi tu sezonu dobili da su ubacili dizela iz golfa dvojke  Difuzor dvokatnica je bio ubojica te sezone, i dok su ostali skužili kako napraviti i nadali se da će ga FIA banati, Button već stvorio zalihu bodova...

Upravo tako, jer da nije bio toliko napredan u odnosu na druge ko bi ga prilagodio za drugi motor tako brzo...

14 godina
rooswelt1991 kaže...

Difuzor dvokatnica je bio ubojica te sezone

Ovako nešto očekujem od Red Bulla iduće godine.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2021 10:29 (Valentin17).
14 godina
rooswelt1991 kaže...
loky4i4 kaže...
rooswelt1991 kaže...

Racefans, motorsport, ali velik dio informacija dobijam iz druge-treće ruke. Imam dosta whatsapp i telegram grupa s poznanicima i starim kolegama, pa neke stvari dolete onako van portala, ili nešto prije njih.

Nisam ljubitelj kolumni, večina koja je na engleskom naginje Lewisu previše, jako teško naći nekog objektivnog.

Uz to, volim "čitati" (čitaj slušati) knjige o Formuli, ima dosta na amazonu.

RuskeGTT kaže...

Prebacili su kompletnu proizvodnju u postrojenje pored RB-ovog pogona. Otkupili su kompletan projekt, uključujući i opremu i radnike.

za nas koji te ne znamo jel bi mogao napisati cime si se bavio? :D 

vidim da spominjes stare kolege, bio si u F1? 

naravno ako zelis javno.. :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice