Pomoc oko konfiguracije do 4000kn

poruka: 51
|
čitano: 7.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Malo sam citao forum, i vidim da se ne preferiraju prodavaonice tipa hgspot i vemil. Svejedno mi je odakle naručujem komp, sve dok je on kvalitetan.

Kako se ne razumijem previše u trenutno stanje na tržištu, molio bih pomoć oko sastavljanja konfiguracije, uz kratko objašnjenje zašto baš takva konfiguracija.

Ukratko neke smjernice bi bile: memorija barem 4gb rama. Procesor sam mislio phenom. Graficka 512-1024mb. Monitor nije potreban, nedavno sam kupio novi, znači samo novo kučište. Mislim da je bitno naglasiti da kompjutor uzimam isključivo za igre.

Pokušao sam sam sastaviti, uz izbor komponenti po svom izboru, ali svaki put zastanem na matičnoj. Volio bih da ipak bude neka kvalitetnija, jer svaki put do sada sam imao poteškoća s matičnom. (npr trenutna matična neće podržavati zvučnu ukoliko prvo instaliram drivere za matičnu, no ako prije toga instaliram drivere za zvučnu, pa drivere za matičnu sve radi normalno). Znam da zvuči nevjerovatno ali nažalost tako je. Da bi izbjegao takve gluposti se zelim konzultirati s vama na forumu.

Unaprijed zahvaljujem za svaku pomoc!

edit: nece biti cloackanja, samo da naglasim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 11:20 (rogi85).

0 0 hvala 0
17 godina

Evo iz ADM-a besplatna dostava

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pomoc oko konfiguracije do 4000kn

fali ti kuciste - vidim skoro iste konfe :D

15 godina

Memorija se cini ok, kao i napajanje. Dvd pisač klasika, nije bitan toliko. Kućište čisto da sve stane unutra :)

Zanima me zašto baš taj procesor? Ako stavimo sad cijenu na stranu, kolika je razlika u odnosu na recimo  Procesor AMD Phenom X4 9650 , socket AM2, BOX , 4Mb cache, 95W?

Sto se graficke tice, vidim da se specifično isto uzima HD4870. To je neki best buy atm ili?

Hvala!

17 godina

Da, to je sada neki best buy, a ovaj tvoj procesor nije bas nesto.... tek sto je izaso ko da ga odmah pregazilo vrijeme... slaba arhitektura, ujedno slabe performanse = jako neisplativo

16 godina
neaktivan
rogi85 kaže...
Memorija se cini ok, kao i napajanje. Dvd pisač klasika, nije bitan toliko. Kućište čisto da sve stane unutra :)

Zanima me zašto baš taj procesor? Ako stavimo sad cijenu na stranu, kolika je razlika u odnosu na recimo  Procesor AMD Phenom X4 9650 , socket AM2, BOX , 4Mb cache, 95W?

Sto se graficke tice, vidim da se specifično isto uzima HD4870. To je neki best buy atm ili?

Hvala!

Razlika je velika u korist novog athlona, to je stari phenom... čak su i neki dvojezgreni procesori bolji od njega.

Što se tiče grafe, mislim da je to best buy za tvoj budget.

EDIT: Batista je bio brži.Belji se

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 11:47 (dax_22).
16 godina
neaktivan

Buduci da je komp iskljucivo za igre preporucam Phenome 550/710 jer se u tom segmentu Athlon 620 nije iskazao, ali je odlican za sve ostalo...

Ostatak konfiguracija je standard...

Edit: kakve su to visoke latencije na tim memorijama? uzmi neku sa CL5. DDR2 4Gb - 4096Mb (2x2048) PC6400 Corsair,800MHz, TWIN2X4096-640

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 12:10 (Los Sam).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dax_22 kaže...

Razlika je velika u korist novog athlona, to je stari phenom... čak su i neki dvojezgreni procesori bolji od njega.

Da, kontam. Moj bed, mislio sam da je phenom noviji od tog athlona, zato sam bio zainteresiran. Plus kolega sastrane mi je rekao da je phenom dobar.

Što se tiče latencija na memoriji, o tome apsolutno ništa ne znam, tako da ću vjerovati na riječ.

16 godina
neaktivan
rogi85 kaže...
dax_22 kaže...

Da, kontam. Moj bed, mislio sam da je phenom noviji od tog athlona, zato sam bio zainteresiran. Plus kolega sastrane mi je rekao da je phenom dobar.

Što se tiče latencija na memoriji, o tome apsolutno ništa ne znam, tako da ću vjerovati na riječ.

Nemoj krivo shvatiti, phenomi jesu bolji od athlona, ali phenomi II svakako ne stari phenomi.

Kod latencija je stvar jednostavna, što je manja vrijednost, memorija brže obavlja svoj posao.

Kolega je već gore spomenuo, mislim da bi mogao malo razmislit i o ovoj soluciji pošto si rekao da nećeš clockat.

Taj phenom će postići bolje rezultate u igrama budući radi na većem taktu i ima više L3 cachea. 

Isto tako, ako se jednog dana sjetiš clockat, navedeni phenom je za to odličan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 12:58 (dax_22).
15 godina

Znaci, konfiguracija bi bila ovako:

--------------------------------------------

oko maticne vidim da ste dali isto misljenje, znaci da ide

Gigabyte MA770-UD3 , AMD 770, S. AM2+, 6xSATA RAID,DDR2 1066/800

memoriju bi onda ipak uzeo

DDR2 4Gb - 4096Mb (2x2048) PC6400 Corsair,800MHz, TWIN2X4096-640, umjesto DDR2 4GB (2x2GB) PC8500 Corsair, 1066MHz, TWIN2X4096-8500C7, CL7

iako ova druga radi na 1066 mhz, ova prva je bolja zbog cl5?

hard disk HDD WD 500GB, WD5001AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm

hoce li to biti usko grlo u ovom konfiguraciji? koliko bi izaslo da se stavili raid s 2 diska? (jesam li uopce dobro shvatio, da raid ide iskljucivo s dva diska, da se dobije velika brzina, ali ako jedan disk ode, i drugi se unisti u isto vrijeme? (ili samo podaci na oba diska?))

oko graficke kartice su navedene

Sapphire HD 4870, 1GB GDDR5 256bit, Heatpipe-black, Dual DVI i xfx ta ista grafa, samo drugi proizvodac. Kako nisam cuo ni za jednu tvrtku, ovo sapphire mi bolje zvuci. stvarno ne znam kako procijeniti?

od procesora u igri su

Procesor AMD Phenom II X2 550, socket AM3, BOX , 7MB cache, 80W

Procesor AMD Athlon II X4 620, socket AM3, BOX , 2Mb cache, 95W

kako kod phenoma u nazivu stoji 7 mb cachea, a u OPISU samog procesora stoji 6mb cachea pretpostavljam da se tu radi o 1mb l2 cachea i 6mb l3 cachea, no u svakom slucaju, i po nekoj laickoj predrasudi, cak i 6mb cachea je bolje od 2mb? znam za cega sluzi cache, tak da je ovo neko moje misljenje? koliko je to ispravno misljenje? sam athlon 620 nema l3 cache, koliko ce to utjecati?

sto se tice ove 3 komponente, vjerujem da je to sve ok, i da samo napajanje nece biti preslabo u slucaju da ukljucim externi hard disk, wireless usb, punjac za mobitel i slicno? jer na trenutnom racunalu, kada ukljucim usb na prednje konektore, zvuk u slusalicama pocne krciti. ne znam s cime je to povezano.

PowerTrain PWT-Q519B, ATX Kučište, Podržava: Micro ATX/ATX/P4

Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2

DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

Jos jednom, najljepsa zahvala na trudu i pomoci.

16 godina
neaktivan

Sve je u redu.

Disk je iz caviar black serije, što znači da je dosta brz. Imam jednog od 750 GB i sasvim sam zadovoljan s njegovim radom.

Nemam iskustva s raidom tako da ti nemam što korisno reći o tome, performanse jesu veće ali dosta ovise i o raid kontroleru

na matičnoj ploči...

Što se tiče grafičke, oba proizvođača su renomirana i kvalitetna. Ipak, od ove dvije prednost dajem sapphire-u zbog dosta boljeg

hlađenja.

Kao što sam i prije rekao, ukoliko ne misliš clockat, uzmi phenoma X2 550. Performanse u igrama će bit bolje s obzirom da još uvijek

velika većina igara preferira veći takt nad brojem jezgri.

Za napajanje se ne moraš brinut. Držat će konfu bez ikakvih problema, neće se ni oznojit...Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.10.2009 9:58 (dax_22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dax_22 kaže...

Sve je u redu.

Za napajanje se ne moraš brinut. Držat će konfu bez ikakvih problema, neće se ni oznojit...Smijeh

Ok, vjerovati cu na rijec.

Uzeo sam dakle sljecede:

Gigabyte MA770-UD3 , AMD 770, S. AM2+, 6xSATA RAID,DDR2 1066/800 (48066) = 478,54Kn
DDR2 4Gb - 4096Mb (2x2048) PC6400 Corsair,800MHz, TWIN2X4096-640 (06355) = 579,80Kn
HDD WD 500GB, WD5001AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm (09272) = 420,08Kn
Sapphire HD 4870, 1GB GDDR5 256bit, Heatpipe-black, Dual DVI (08615) = 1.100,53Kn
Procesor AMD Phenom II X2 550, socket AM3, BOX , 7MB cache, 80W (49060) = 728,16Kn
PowerTrain PWT-Q519B, ATX Kučište, Podržava: Micro ATX/ATX/P4 (18485) = 119,33Kn
Napajanje CORSAIR 450W, VX Series CMPSU-450VXEU, 12cm vent.,ATX2 (18334) = 500,00Kn
DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R (21260) = 170,00Kn

na kraju, 4.096,45Kn

Kako iskreno nikad nisam cuo za tvrtku, nadam se da to nije jedna od onih sto majmunise. Zanima me sto u slucaju da prilikom dolaska robe pronadem nesto za reklamaciju? koliko vidim centar neki u Osijeku nemaju, sve je u Zagrebu. Saljem postom? na ciji trosak? sam me jos taj dio brine.

16 godina
neaktivan

Evo ovdje možeš vidjet što ljudi s foruma kažu o adm-u.

Što se tiče reklamacija, nešto malo piše na njihovoj stranici... no najbolje ti je nazvat telefonom i pitat sve što te zanima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rogi85 kaže...

HDD WD 500GB, WD5001AALS, SATA II, Buffer 32MB, 3Gb/s, 7.200 rpm (09272) = 420,08Kn
Procesor AMD Phenom II X2 550, socket AM3, BOX , 7MB cache, 80W (49060) = 728,16Kn
PowerTrain PWT-Q519B, ATX Kučište, Podržava: Micro ATX/ATX/P4 (18485) = 119,33Kn

Trebao sam prije napisati:

HDD si trebao staviti Caviar Black 640GB jer je zamjetno brži od tog 500GB modela.

Procesor si trebao staviti Phenoma 2 545 ili Athlona 2 X4 620.

Kućište je nekvalitetno i nema baš dobar protok zraka.

MSN - st001cro@gmail.com (Na avartaru nisam ja!)
17 godina

Stavio sam za svakoga po nešto.

Nisu potrebni opisi pošto sve štima.

s1 s1
s2 s2
s3 s3
s4 s4
Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
pod009 kaže...
rogi85 kaže...

Trebao sam prije napisati:

HDD si trebao staviti Caviar Black 640GB jer je zamjetno brži od tog 500GB modela.

Procesor si trebao staviti Phenoma 2 545 ili Athlona 2 X4 620.

Kućište je nekvalitetno i nema baš dobar protok zraka.

U svakom slucaju, sad je vec naruceno, no volio bih cuti neke komentare zasto proc 545 umjesto 550? (razlika u cijeni ili ima drugih razloga?)

Sto se tice kucista... ne znam koliki ce mi protok zraka trebati, imam feeling da bilo koje kuciste zadovoljava osnovne potrebe.

16 godina
neaktivan
rogi85 kaže...

U svakom slucaju, sad je vec naruceno, no volio bih cuti neke komentare zasto proc 545 umjesto 550? (razlika u cijeni ili ima drugih razloga?)

Razlika u cijeni ne opravdava razliku u preformansama,a i ako nisi velik OC-er neće ti to ništa značiti.

545 nije BE i ima malo niži takt.Trebao si ubaciti matičnu sa ACC-om pa da probaš otključati 3. i 4. jezgru.

16 godina
neaktivan

Aj ne ubijaj covjeka NAKON kupovine.

I za tvoju informaciju ubacio je maticnu sa ACC-om!!!

Naime, posizio sam kaj nitko ziv nije javio nakon kupnje jel Gigabayte MA770-UD3 ima reviziju 2.0 ili nema pa sam nazvao ADM i lik mi je rekao da ima, da ima SB710. E sada mi mozemo, bez brige do mile volje, predlagati je u konfiguracijama.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Los Sam kaže...

Aj ne ubijaj covjeka NAKON kupovine.

Naime, posizio sam kaj nitko ziv nije javio nakon kupnje jel Gigabayte MA770-UD3 ima reviziju 2.0 ili nema pa sam nazvao ADM i lik mi je rekao da ima, da ima SB710. E sada mi mozemo, bez brige do mile volje, predlagati je u konfiguracijama.

Moram ga malo zezat Smijeh

Znači je rev. 2.0?Odlično!

Dosad je u ADM-a bila ona s rev. 1.0 bez ACC-a.

15 godina
Los Sam kaže...

Dakle, ovo je post s novog kompa.

Snimljeni windowsi, driveri za maticnu i graficku.

Sto se tice same dostave, ADM mogu preporuciti svakome, decki su stvarno korektni i sve je proslo uredno, jos cu ih pohvaliti u ADM threadu kroz dan dva, kad se slegne sve.

Sto se tice same konfiguracije, ako treba provjeriti to za ACC mogu ja, ako mi objasnite kako ;)

Prvi dojmovi su dobri, windowsi se bootaju klasika, nista extra. Hladenje je izuzetno glasno, ima li nacina da se smanji broj okretaja ili nekako da se utisa? Primjetio sam da ima amd cool and quiet, sto je instalirano, ali ne znam ima li utjecaja na samo hladenje napajanja. CD rom je isto ok, izuzetno tih (ne cujem ga od hladenja).

Zanima me zasto windowsi reportaju 3.25gb rama, a utility od maticne ocita samo 2gb RAMa. (u biti trebalo bi biti 4gb, ali pretpostavljam da je gubitak zbog 1024 konverzije). S cim da to pouzdano provjerim?

Nakon sto jos malo pogledam komp (radi tek sat vremena) budem se javio s dodatnim komentarima.

Pozdrav

17 godina

Pozdrav, frend mi kupuje novi komp, a budući da nisam pratio tržište pretjerano u zadnje vrijeme molio bih Vas da provjerite dali može još bolje

za tu lovu, konfa nek bude iz ADM-a, koristila bi se sa igre i da po mogućnosti što duže traje.

Ja sam mislio nesto ovakvo:

1 x Gigabyte MA770-UD3 , AMD 770, S. AM2+, 6xSATA RAID,DDR2 1066/800

1 x Procesor AMD Phenom II X3 710, socket AM3, BOX , 7.5Mb cache

2 x DDR2 2048MB ( 2GB ) PC8500 Kingmax , 1066MHz, KLEE88F-B8KO6

1 x XFX HD4870 512MB DDR5 750MHz, Dual DVI, HDTV out, HDCP ready

1 x HDD Seagate 500GB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.12

1 x Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.

1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x SHARKOON Rebel9 Value-Edition, midi tower, crno, bez napajanja

4.192,51Kn   Sve iz ADM-a,

Mislio sam stavit prvo Amd x4 640, ali ima premalo cache pa bi ga izbjegavao, što vi mislite kod toga,

ddr3 nebi stavljao osim ak ima jeftinija ploča pa da stane u buđet sa 4870 i sa x3 procom?

Svaki savjet je dobrodošaoCool

ako imate pitanja u vezi privatnih torrent trackera, tu sam!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.10.2009 12:46 (BORG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rogi85 kaže...
Los Sam kaže...

Dakle, ovo je post s novog kompa.

Snimljeni windowsi, driveri za maticnu i graficku.

Sto se tice same dostave, ADM mogu preporuciti svakome, decki su stvarno korektni i sve je proslo uredno, jos cu ih pohvaliti u ADM threadu kroz dan dva, kad se slegne sve.

Sto se tice same konfiguracije, ako treba provjeriti to za ACC mogu ja, ako mi objasnite kako ;)

Prvi dojmovi su dobri, windowsi se bootaju klasika, nista extra. Hladenje je izuzetno glasno, ima li nacina da se smanji broj okretaja ili nekako da se utisa? Primjetio sam da ima amd cool and quiet, sto je instalirano, ali ne znam ima li utjecaja na samo hladenje napajanja. CD rom je isto ok, izuzetno tih (ne cujem ga od hladenja).

Zanima me zasto windowsi reportaju 3.25gb rama, a utility od maticne ocita samo 2gb RAMa. (u biti trebalo bi biti 4gb, ali pretpostavljam da je gubitak zbog 1024 konverzije). S cim da to pouzdano provjerim?

Nakon sto jos malo pogledam komp (radi tek sat vremena) budem se javio s dodatnim komentarima.

Pozdrav

Za ACC samo uđeš u bios i u postavkama procesora vidiš jel ima (Advanced Clock Calibration). Naravno, javiš mi na pp da ti objasnim što i kako dalje...

Da bi radio AMD Cool'n'quiet treba biti omogućen i u Biosu.

Hlađenje od napajanja nebi trebalo biti bučno uopće. Dapače trebal bi biti tiše od ostalih hladnjaka (cpu, kučište i posebito grafa).

Windowsi prikazuju samo 3,25GB ram zato što imaš 32-bitne; oni ne mogu iskoristiti više od toga (mogu ako proc ima PAE, al svejedno ne mogu pokazati). Koji je OS?

Javi komentare,

Pozz

17 godina

pogledaj u ovoj temi

16 godina
neaktivan

@BORG-evo ako frendu nije problem dat još 300 kn....

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
big_guy kaže...

@BORG-evo ako frendu nije problem dat još 300 kn....

Skombinirat cu jos sa x710 procom, i ipak cu ubacit nereferentu grafu.

Ovako nesto:

1 x Gigabyte MA770-UD3 , AMD 770, S. AM2+, 6xSATA RAID,DDR2 1066/800

1 x Procesor AMD Phenom II X3 710, socket AM3, BOX , 7.5Mb cache

2 x DDR2 2048MB ( 2GB ) PC8500 Kingmax , 1066MHz, KLEE88F-B8KO6

1 x HDD Seagate 500GB, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.12

1 x Napajanje CORSAIR 400W, CX Series CMPSU-400CXEU, 12cm vent.

1 x DVD upisivač LG GH22NS, DVD±RW, 22x DVD±R ,8x DL , 40x CD-R

1 x Sapphire HD 4870, 1GB GDDR5 256bit, Heatpipe-black, Dual DVI

1 x Aplus CS-188A PC Case, w/o PSU, RoHS

4.162,02Kn

ako imate pitanja u vezi privatnih torrent trackera, tu sam!
15 godina
191x7 kaže...

Za ACC samo uđeš u bios i u postavkama procesora vidiš jel ima (Advanced Clock Calibration). Naravno, javiš mi na pp da ti objasnim što i kako dalje...

Da bi radio AMD Cool'n'quiet treba biti omogućen i u Biosu.

Hlađenje od napajanja nebi trebalo biti bučno uopće. Dapače trebal bi biti tiše od ostalih hladnjaka (cpu, kučište i posebito grafa).

Windowsi prikazuju samo 3,25GB ram zato što imaš 32-bitne; oni ne mogu iskoristiti više od toga (mogu ako proc ima PAE, al svejedno ne mogu pokazati). Koji je OS?

Javi komentare,

Pozz

Ovako, nakon kratke provjere: u postavkama biosa dakle ima ACC, nalazi se pod MB Intelligent Tweaker, trenutno je disabled.

AMD Cool'n'quiet je omogucen (status: auto) u biosu.

Mozda nije napajanje, ali nesto definitivno pravi buku, i to poprilicnu. Moze se usporediti s starim 32x CD romom kad bi se vrtio na max brzini, dakle poprilicno glasno. Kuciste ima naljepnice, nisam ga otvarao tak da ne mogu tocno reci sto uzrokuje toliku buku.

Za OS si u pravu, koristim 32bitne Win XP s sp2, pretpostavljam da cu trebati preci na 64 bitne? Vistu ne bi stavljao, nisam imao dobrih iskustava, a 7ici je prosao probni period te ju vise ne moze ni skinuti.

Jos jedan komentar je da sam citac poprilicno ugrije cd, nakon minutu rada kad ga izvadim temperatura tog DVDa bude cirka 40-45 stupnjeva.

Pozdrav, saljem privatnu!

15 godina

Evo nakon par dana testiranja konacni dojmovi.

Prvi dan je prosao uzasno. Dok je bio upaljen, Win XP sp2 32bitni, racunalo je bilo stabilno. Kad bi se ikoja aplikacija pokrenila, radio bi uredno i unutar 30 minuta bi se racunalo samo od sebe resetiralo. Provjerio sam temperaturu, nikad nije prelazila 50 stupnjeva. Promjenio sam i windowse, nije bilo do toga.

Nakon toga sam provjerio drivere,  od graficke do maticne, za sve je bilo up-to-date (putem aplikacije koja je dosla uz maticnu za drivere za maticnu, te sam otisao na sapphire stranicu gdje su driveri za graficku isto bili up-to-date sto me dosta iznenadilo). Resetiranja su se nastavila.

Kao krajnji korak sam napravio flash biosa, takoder putem aplikacije s CD-a, nakon cega se racunalo prestalo resetirati. Sve ovo je radeno bez ukljucenog ACC-a.

Nakon toga sam cijeli dan proveo uz 2-3 aplikacije konstantno upaljenje i radio normalno na racunalu, cijeli dan se sve ponasalo uredno.

Slijedilo je testiranje uz OCCT-a, pustio sam ga samo sat vremena za CPU, za napajanje nisam pokretao nikakve testove. Test je prosao bez ijednog errora.

Primjetio sam da mi je procesor konstantno downlockan, radi na 735mhz, ili tu negdje, ne mogu se sjetiti, trenutno je na 1.9 ghz. osim ventilatora koji je izuzetno bucan (uzevsi jos u obzir da ni ne radi na maximalnoj snazi!), sama konfiguracija je odlicna i trenutno nisam primjetio nijedan kvar. Bez problema pokrece 2 WoW-a (jedina igra koju igram i koja moze opteretiti komp), i s maximalnim detaljima na 1024x768 rezi imam 50-60(max) broj FPSa u svakom trenutku.

Sto se tice samog otkljucavanja preostale dvije jezgre, nazalost nisam uspio, i nakon pokusaja u windowsima CPUz te OCCT su javljali da su i dalje aktivne samo 2 jezgre, tako da pretpostavljam da onda nije ih moguce otkljucati.

Pozdrav!

0 0 hvala 0
17 godina
rogi85 kaže...
...

Sto se tice samog otkljucavanja preostale dvije jezgre, nazalost nisam uspio, i nakon pokusaja u windowsima CPUz te OCCT su javljali da su i dalje aktivne samo 2 jezgre, tako da pretpostavljam da onda nije ih moguce otkljucati.

Pozdrav!

Moguće je, nešto nisi dobro.

Probaj ovako; odi u bios i prebaci L3 cache allocation na BSP only. Spremi postavke i opet uđi u bios. Sad stavi ACC na Auto.

Podigni voltažu proca na 1.3750 i smanji sabirnice (HT i ostale s 2000 MHz na 1600 ili čak 1000 MHz). Spremi i izađi.

Ako ti bios pri bootanju pokaže proc kao četverojezgeni, sve super. Ako ne, samo stisni reset tipku.

Naravno, Windowsi će ti vidjeti samo 2 jezgre ukoliko si u msconfig podesio da koristi samo 2 jezgre (xD).

16 godina
neaktivan

Evo iz ADM...

Samo lutam, drogu gutam, izvana tako fin, a iznutra pucam... Puno lažem i kradem i seksam, to mi je u kostima jer ja sam mali gengsta...xD... filip.grguric@hotmail.com
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice