Samsung Galaxy S8/S8+

poruka: 3.743
|
čitano: 978.339
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Slike su ti odlične. 

0 0 hvala 1
7 godina
Re: Pronađen Samsung Galaxy S8
doooomagoj kaže...

Pronasao sam s8 u taxiju i treba mi vasa pomoc za pronalazak vlasnika.

U mobitelu nema sim kartice i zakljucan je patternom.

Mogu li ga nekako otkljucati?

Pomocu magije hahahahahha....

17 godina
Re: Samsung Galaxy S8/S8+
Odlične slike Ocean. Nije to samo do kamere. Treba znati i fotografirati. :)
10 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Ocean, svaka čast! Slike su savršene. Da, treba znati sa mob kamerom raditi, ali ti si prije svega pravi fotograf koji zna kadrirati. 

0 0 hvala 0
11 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Hvala...hehe, kadriranje je pola posla za OK fotku, ali ni meni to ne polazi uvijek za rukom pogotovo ako treba brzo uloviti neki moment, ali se zato CROP-om moze nekada popraviti stvar.

Fotograf nisam, zanima me fotografija i uvijek se trudim izvuci sto vise iz onoga s cim radim, a mobitel je poprilican izazov zbog mase ogranicavajucih faktora.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

može li se razlikovati fake i real s8 samo po kutiji

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.12.2017 22:12 (martinocko9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Pitanje:

Primjetio sam da mi preko noći pojede oko 10-12% baterije, i to za nekih 7-8 sati što stoji. Nije na wifiju, koristim samo 4g network, dal je to zbog AOD, mislim da ni on nebi trebao toliko jesti bateriju? Ili nu pozadini nešto stalno troši bateriju i radi?

Koliko vama skine preko noći? Imate li neke preporuke koje apk pogasiti, mislim da je to ipak malo previše čak i s AOD-om ukljucenim -.-

0 0 hvala 0
11 godina
proffy kaže...

Pitanje:

Primjetio sam da mi preko noći pojede oko 10-12% baterije, i to za nekih 7-8 sati što stoji. Nije na wifiju, koristim samo 4g network, dal je to zbog AOD, mislim da ni on nebi trebao toliko jesti bateriju? Ili nu pozadini nešto stalno troši bateriju i radi?

Koliko vama skine preko noći? Imate li neke preporuke koje apk pogasiti, mislim da je to ipak malo previše čak i s AOD-om ukljucenim -.-

Ekran sam po sebi trosi najvise baterije,a AOD je nista drugo nego fensi pizdarija radi koje ti je ekran stalno upaljen (ne trosi toliko koliko kad gledas nesto ali opet...) i radi toga mu je veca potrosnja.

Prijatelji mi imaju s8,a kod mene je s8 + kod kojeg je jaca baterija,a isto tako veci dosta i ekran.Ne znam sta oni rade s njim,ali meni baterija izdrzi redovno po 7h i vise sati imam screen on time,znaci da ga svako 2 dana punim.

Normalno koristim fb,viber,watssap,instagram,wifi stalno upaljen itd...nisam ovisnik neki (da ne dizem glavu s mob),normalno koristenje.

A sto se tice preko noci evo npr. sinoc sam ga napunio oko 11 i istekao,jutros se probudio bilo je 98%,a wifi je bio upaljen,kao sto i viber i watssap u pozadini poruke u grupu dolaze itd...

Origin_Steam: hrka11
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.12.2017 8:18 (hrka11).
17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Pa eto. Wifi uključen samo kad je i ekran uključen, 4G, NFC i GPS uključeni stalno, cca sat razgovora, povremeno prtljanje po Viberu, prognozi vremena, raznoraznim aplikacijama, notifikacije, mailovi i tako to... S8+.

Deckard
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Evo i ja jucer na 11 sati iskljucio s punjaca i jutros na 6 sati 90% baterije. Wifi ukljucen.

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Ja govorim o potrosnji iskljucivo u idle stanju. znaci kad spavam, kad ne dolazi nista, i kad mobitel miruje. Malo mi je previse 10-12 % za samo mirovanje mobitela za preko noci

2 0 hvala 0
13 godina
proffy kaže...

Ja govorim o potrosnji iskljucivo u idle stanju. znaci kad spavam, kad ne dolazi nista, i kad mobitel miruje. Malo mi je previse 10-12 % za samo mirovanje mobitela za preko noci

meni se znalo u početku to događati.. ode preko noći minimalno 8-9%, a dosta puta i više. Poisključivao sam sve živo što mi inače ne treba i što bi moglo raditi probleme i opet isto. Onda sam odlučio maknut AOD i vidi vidi, više ne troši toliko nego 1 ili 2% u najgorem slučaju (ako govorimo o napunjenoj bateriji prije spavanja i onda idle do cca 7h). Tako da, kod mene je očito AOD bio u pitanju, ne mora da je i kod tebe. Probaj pa ćeš vidjet. 

Ayee!
17 godina
McBrain kaže...
proffy kaže...

meni se znalo u početku to događati.. ode preko noći minimalno 8-9%, a dosta puta i više. Poisključivao sam sve živo što mi inače ne treba i što bi moglo raditi probleme i opet isto. Onda sam odlučio maknut AOD i vidi vidi, više ne troši toliko nego 1 ili 2% u najgorem slučaju (ako govorimo o napunjenoj bateriji prije spavanja i onda idle do cca 7h). Tako da, kod mene je očito AOD bio u pitanju, ne mora da je i kod tebe. Probaj pa ćeš vidjet. 

AOD definitivno nešto više ždere bateriju. Kad smo već kod toga ja sam ga isključio jedno jutro kad sam, nakon što je sat-dva bio na ovijetljenom mjestu, vidio na početnom ekranu image retention na mjestu brojki sa sata. Sreća pa je nestalo unutar minute korištenja, od tada više ni štapom ne diram to. Da su složili da se ručno može forsirati osvijetljenje i da ga mogu držati na najmanjem te da se može ručno složiti da skače svakih n sekundi ili minuta po ekranu, ja bih to koristio. Ovako kako je sad složen spržikat će ljudim ekrane samo tako (skače svaku minutu za piksel-dva AFAIK, nedovoljno definitivno, a svakih sat vremena odn. svako paljenje skoči na drugi dio ekrana).

Deckard
17 godina
AOD troši 0.5 - 1% po satu.
11 godina

Tako je. ima opciju paljenja "schedule", pa se može namjestiti da se gasi po noci dok ga ne gledas.

12 godina
neaktivan
RobotTitan kaže...

Preksinoć sam primjetio da nešto nije u redu sa bežičnim brzim punjenjem. Nakon više od 3 sata je bio tek na 94%. Inače napuni do 100% za 2,5 sata.

A maloprije naiđem na ovo:

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s8_s8_users_reporting_wireless_charging_issues_after_recent_update-news-28526.php

Prije 6 dana sam napisao ovo gore i od tada sam punio samo direktno kabelom u mobitel. Danas probam opet bežičnim punjačem i ovaj ga napuni kao od šale od 25 do 100% za 2 sata i 15 minuta. Neznam što da mislim više.  Sve mi se čini da je Samsung na neki tajanstven način ubacio nekakav update za to i mudro šuti. Možda kroz nekakvu "nadogradnju" neke od svojih aplikacija. Neznam .... 

17 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Čini se da stvarno AOD troši ljepi postotak. Jucer na 10 sam iskljucio aod i napunio mob do 100%.

Danas ujutro 98%.

Diritor je lipo reka pali smo na dno homo si skupa na BIRO.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nisam pratio neko vrijeme ovu temu, pa ne znam da li se već netko susreo sa ovim problemom. Znači u zadnjih tjedan - dva. primjetio sam da mi se kamera neće fokusirati. Znači upalim zadnju kameru i slike su mutne kad kliknem da fokusira, on odradi fokus ali se ništa ne promjeni, bude mi onako fokusiran na jako blizo kamere ??

Galaxy S8+ :)
13 godina
neaktivan
goranbm kaže...

Nisam pratio neko vrijeme ovu temu, pa ne znam da li se već netko susreo sa ovim problemom. Znači u zadnjih tjedan - dva. primjetio sam da mi se kamera neće fokusirati. Znači upalim zadnju kameru i slike su mutne kad kliknem da fokusira, on odradi fokus ali se ništa ne promjeni, bude mi onako fokusiran na jako blizo kamere ??

Baš mi je o tome frend prije 3-4 dana pričao. On je tražio na xda forumu i našao da se to zna događat. Koliko sam vidio prije toga se pojavi Bixby - one plave točkice i poslje toga je fokus u k...

Probaj taj Bixby aktivirat ili nekako ugasit.

15 godina
x360gamer kaže...

Nego, koja je fora s tim AKG tuned slusalicama?
U maloprodaji im stoji cijena 99$, a po ebayu nalazim za par funti?!
Jesu to stvarno original na ebayu ili je neka caka?

Takoder, cesto putujem pa da ne trgam punjac u torbi - kako vam se ovo cini? Isto pitanje ko za sluske, ovo je original sve od samy-a, tjst ne bi smjelo biti problema ako se puni malo ovim, a malo punjacem koji je dosao u kutiji?

zar stvarno nitko ne za odgovor, posebice na ovo boldano?
Jel ima gdje za kupiti povoljno original Samsung punjac koji dolazi s S8icom?

12 godina
neaktivan
x360gamer kaže...
x360gamer kaže...

Nego, koja je fora s tim AKG tuned slusalicama?
U maloprodaji im stoji cijena 99$, a po ebayu nalazim za par funti?!
Jesu to stvarno original na ebayu ili je neka caka?

Takoder, cesto putujem pa da ne trgam punjac u torbi - kako vam se ovo cini? Isto pitanje ko za sluske, ovo je original sve od samy-a, tjst ne bi smjelo biti problema ako se puni malo ovim, a malo punjacem koji je dosao u kutiji?

zar stvarno nitko ne za odgovor, posebice na ovo boldano?
Jel ima gdje za kupiti povoljno original Samsung punjac koji dolazi s S8icom?

A tko ti sa sigurnošću može odgovoriti za nešto što dolazi sa ebaya više od onog što si i sam konstatirao? Može biti originalna roba a može biti i škart kopija.

14 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Kupiš flagship a onda ti isti bude tek na (pred)posljednjem mjestu u svezi kvalitete kamere ČLANAK

0 2 hvala 0
10 godina
Gale92 kaže...

Kupiš flagship a onda ti isti bude tek na (pred)posljednjem mjestu u svezi kvalitete kamere ČLANAK

a razlike su strazne.. 

i zaboravio da su u odnosu na s8 to sve noviji modeli? osim pixela

14 godina
odjavljen
Gale92 kaže...

Note 8 ti je na drugom a isti su qurac, osim te dual kamere za portret i opticki zoom. To ti govori osoba koja je presla sa S8+ na Note 8

15 godina
Trebalo bi i citati sta pise ispod svakog mobitela:
"...Couple that with DSLR-level autofocusing capabilities and a rock solid optical image stabilization system this is the best phone on the market if you need a camera"

Premda sam siguran da Pixel 2 sa svojimHDR+ modom je najbolji.
Imao sam prije S8 NEXUS 5x i low light nije bio puno losiji od S8. Dapace, u zatvorenom je cak i realnije ispadao, dok S8 malo vise saturira sve... Razlika se primjetila kod zooma i suma, gdje se vidi da je S8 bolji :)
Ali ono sto me smetalo na N5x je da za taj HDR+ treba par sekundi da se slika procesira, a takoder niti ne okida brzo ko S8. Zapravo, ako se nekoliko puta zeli nesto za redom slikat HDR+ modom, nakon par fotki nece raditi, jer CPU nece moci sve slika procesirati odjednom.
Uglavnom, ja sam jako zadovoljan S8 kamerom, a siguran sam da su pravu stvar ostavili za S9 (jer osim bolje kamere, boljeg otiska prsta - bar po smjestaju od iza, te naprednije verzije iris scanera ne vidim razlog prelaska s S8 na S9). S8 je po meni s edge zaslonom i dizajnom najbolje zaokruzen uredaj ove godine. Prati mi ga Pixel 2+ i mate10, ali ovaj edge mi je zakon! :)
14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Ja sam imao 5x i S8, ali stvar je u tome sto S8 bas zato unisti sliku, sav sum makne post processingom i dobijes ulje na platnu, tu je Nexus odradivao 2x bolji posao. A na Pixelu je procesiranje HDR+ slike doslovno instantno, jer ipak je Snap 835 u njemu

1 0 hvala 0
15 godina
Da, sad je to sigurno vrh na novom pixelu.
HDR+ je iznimno mocan alat, iz nicega i nikakve svjetlost on napravi cudo!
Steta da S8 ne moze tako procesirati slike, to bi bila najbolja kamera daleko :)
Ali kao sto je netko gore rekao, to su sve minimalne razlike izmedu flagsipova (osim G6 po recenzijama i videnom po netu)... Treba znat raditi s S8, stvrno zna dati pro like slike.
17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Ja na to sve skupa gledam ovako. S8/S8+ imaju dobre fotiće za potrebe onih koji fotke drže u mobu, koji ih šalju okolo po društvenim mrežama, kroz programe za komunikaciju i sl. (rekao bih 95% korisnika). Rezolucija pak je pušiona za bilo što osim navedenog + 4:3 format koji je out za ozbiljnu fotografiju i debeli korak natrag u odnosu na 16:9 a o 3:2 da niti ne govorimo, pogotovo s omjerima stranica kakve furaju moderni uređaji i 99% televizora/monitora proizvedenih u zadnjih valjda 10 godina. Da, može i to ali s još manjom rezolucijom. Sve u svemu, za ono čemu služi služi dobro, osobno smartphone i tablete nikad nisam doživljavao kao sredstva za bilo kakvu ozbiljnu fotografiju.

Deckard
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Ja sam imao 5x i S8, ali stvar je u tome sto S8 bas zato unisti sliku, sav sum makne post processingom i dobijes ulje na platnu, tu je Nexus odradivao 2x bolji posao. A na Pixelu je procesiranje HDR+ slike doslovno instantno, jer ipak je Snap 835 u njemu

S obzirom da si maloprije napisao da su kamere S8 i Note 8 isti qurac (izuzev dual kamere za portret i opticki zoom na Note 8) onda se da zaključiti da se ovo boldano odnosi i na Note 8, zar ne?

14 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Da, oba imaju iste kamere i harverski i softverski, kao i iste vrline i mane

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice