[Tutorial] LG GT540 GB & ICS

poruka: 2.312
|
čitano: 598.457
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Još se zabavljam sa 4.0.4. Zanima me zašto neke aplikacije instalira na karticu, a neke u mob. I neće ih naknadno prebacit na karticu, neda tu mogućnost. Naprimjer, IGO zauzima preko 28 MB i njega mi neda prebacit (ima i drugih koje neda), a to itekako zauzme prostora u mobu. Mislio sam da sve automatski instalira na karticu, kad nema za podesiti unapred (ili ja nisam našao tu mogućnost). Trebao bi instalirat još neke stvari, ali ovako neće ići. Sada je slobodno još samo 34 MB. 

A kod fotoaparata se restarta kod svake promjene načina slikanja, tako da je i to problem dosta nezgodan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.4.2012 16:12 (Vac).

0 0 hvala 0
17 godina

Može li tko provjeriti može li se staviti LG_IME_2.3 tipkovnica na ICS? Nemam mobitel jer sam ga prodao.

Najbrži kaže...
[How To] Install LG Keyboard on Gingerbread 2.3.7 (CM7) sa XDA-Developers

1. Preuzeti LG_IME_2.3.zip

2. Kopirati LG_IME_2.3.zip na SD karticu.

3. RECOVERY MODE: Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> LG_IME_2.3.zip

4. Reboot system now

5. Postavke >>Jezik i tipkovnica >> Tipkovnica >>Izgled tipkovnice >> Tipkovnica telefona

6. Odite u SMS i kliknite za unos teksta i kliknite na mali kotačić za settings >> Način unosa >> Tipkovnica

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moze,ja imam tu tastaturu... :D

Stefan18+

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Dragi forumaši samo sam htio podijelit s vama da optimus više nije kod mene aktualan šmrc..naime zamjenio sam ga s xperiom 1 onim starijim modelom al meni zanimljivim zbog kombinacije touchscreena i qwerty tipkovnice al bit ću up to date u vezi optimusa odnosno pratit ću ovu temu ;))

0 0 hvala 0
17 godina
Re: [Tutorial] LG GT540 GB & ICS
thomas moore kaže...

Meni do petka treba stići opet GT540, već po četvrti put :P Planirao sam uzeti Huawei U8650, međutim najbolji frend ga nedavno kupio, malo sam pročačkao i ne sviđa mi se (sam dizajn mobitela). Galaxy 3 sam bio li~la, ali ništa od toga jer opet stiže GT540 jer fkt želim imati funkcionalan daily ICS :) Još uvijek vas ne napuštam, prirasli ste mi srcu mali pi{#}

Nego back on-topic:

MIUI lock screen interface - naravno samo za MIUI ROM-ove

CM9 Reloaded Statusbar Mod - recoveryPREPORUKA

CM9 ICS UI Enhancements Reloaded 1.9b3 - recovery

13 godina
neaktivan

Pa sto si prodavao fon ako ga opet uzimas :D jel uzimas nov ili polovan?
I ja bi uskoro trebao da predjem na SE st15i ali otom potom :) 

17 godina
ivan95manic kaže...

Pa sto si prodavao fon ako ga opet uzimas :D jel uzimas nov ili polovan?

Trebali mi hitno novci. Polovan uzimam. Kada budu bolja fin. vremena, piknit ću SE Neo V.

13 godina
protjeran

Želiš biti ukorak s mike-om, pa zato i ti polako prelazis na neo V?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Akiris kaže...

Želiš biti ukorak s mike-om, pa zato i ti polako prelazis na neo V?

Nije zbog toga. Koristio sam običan Neo i veoma mi se svidio mobitel. Frend ima X10 i dosta sam po njemu prčkao i ima isto dobrih custom ROM-ova. Nego nemojmo off-topičariti.

Ako koga zanima ovo su blogovi/stranice developera gdje objavljuju download linkove za svoje ROM-ove:

PCF ima samo na poljskom android forumu gdje se treba ručno tražiti njegovi ROM-ovi

17 godina

Stigao mi mobitel, ima 1.6 verziju -.-" Sada ću provjeriti da li je tutorijal 100% točan i napravit ću prepravke ukoliko bude potrebno.

11:15 Stavljen SDSL sa fixom i V6 SuperCharger :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.4.2012 11:16 (Najbrži).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Welcome :D po cetvrti put :)
jel zna neko da li je miroslav stao sa ICS-om ili radi i dalje ? 

13 godina
neaktivan

Je l ima nekih novosti o SDSL 2.0 ili ako neko može bar da me uputi gde bih mogao da se informišem da ne postavljam ovakva pitanja na forumu? Unapred hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
dakiva kaže...

Neće biti SDSL 2.0 već 1.2. Kada još se točno ne zna. Novosti možeš pratiti na xda, 4pda.ru forumu ili na twiter profilima developera. Uglavnom svakodnevno pratim novosti i čim nešta bude odmah javljam u temu ;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 20:26 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

Molim pomoć!

dakle, imam lgt540 kupljen u   tele2 prije godinu i pol dana. sve štima...

pozorno pratim tutorijal i sve odradim do točke 13.

tu nastane poser... naime, nemogu uči u fastboot mode...

korak 13 glasi:

Ugasite i upalite mobitel i odmah čim se pojavi LG logo držati 5s stisnuto POWER + CAMERA kako bi ušli u FASTBOOT MODE

eh sad... prvo i osnovno, meni se apsolutno nikad do sad pri paljenju mobitela nije pokaza nikakav lg logo, samo pri gašenju pa me malo to zbunjuje. ovo može ili nemora biti simptomatično za neki problem, ali nemam pojma pošto sam njub...

moj postupak paljenja dakle izgleda ovako: stisnem tipku-crni ekran-nakon 15 sekundi se zasvjetli ekran-onda moran dva puta stisnit power da mi refresha valjda ekran(inače stoji tako ad infinitum) -scena gdje mi traži PIN

Držin ja power+camera 16 puta i na sve moguće načine al ja fastboot mode ne dobivam! :)

P.S. već sam dva puta odusta od androida 2.3 zbog ovog koraka... ovo mi je treći pokušaj,

UČINITE MI SREĆU!!!! :D

P.P.S. ako upišem pin i uđem u mobitel on mi javi error:

SYSTEM UIDS Inconsistent. UIDS on the system are inconsistent, you need to wipe your data partion or your device will be unstable

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.4.2012 23:04 (macchiato).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

u fastboot ulazis tako sto drzis pritisnutu tipku CAMERA i dok nju drzis pritisnes tipku POWER, drzis oba tastera sve dok ne udjes u fastboot, tj.dok se ne pojavi crni ekran sa pozadinskim svetlom. onda ukopcas usb kabal u telefon i nastavis dalje, udjes u CMD i kucas........

17 godina

Fastboot se negdje pojavi plavi ekran, negdje potpuno crni ekran, ali se vidi pozadinsko osvijetljenje.  U fastboot ulaziš sa POWER + CAMERA znači čim kreneš paliti mobitel drži te dvije tipke ISTOVREMENO. Ako bude crni ekran znači da je u redu i možeš pokrenuti CMD i nastaviti dalje sa koracima. Ako imaš pitanja, javi se :)

13 godina
neaktivan

ima samo još jedan mali problemček... korak 14 ako se ne varam kaže da bi win7 trebao instalirati zatim drivere ako je u fastbootu... to se ne događa! :)

svejedno, pokušat ću sa cmd-om pa javim ako uspijem!

0 0 hvala 0
17 godina
macchiato kaže...

ima samo još jedan mali problemček... korak 14 ako se ne varam kaže da bi win7 trebao instalirati zatim drivere ako je u fastbootu... to se ne događa! :)

svejedno, pokušat ću sa cmd-om pa javim ako uspijem!

13. korak, može pokazati, i ne mora ako već ima instalirano.

15 godina

kad ir recovery-a probam uci u bilo sta nece mi da ude u cemu moze bit problem

0 0 hvala 0
17 godina
stirko55 kaže...

kad ir recovery-a probam uci u bilo sta nece mi da ude u cemu moze bit problem

Flashaj nanovno recovery 2.5.1.8

13 godina
neaktivan
dejan73.vr kaže...

u fastboot ulazis tako sto drzis pritisnutu tipku CAMERA i dok nju drzis pritisnes tipku POWER, drzis oba tastera sve dok ne udjes u fastboot, tj.dok se ne pojavi crni ekran sa pozadinskim svetlom. onda ukopcas usb kabal u telefon i nastavis dalje, udjes u CMD i kucas........

Nemogu virovat... da, trik je valjda u tome da pritisneš power dok držiš camera, ne zajedno odjednom... puno hvala! :)

15 godina

iman taj najnoviji recovery ali ujedno i kad priključin mob na kompjuter ne očitava mi sd card

0 0 hvala 0
17 godina
stirko55 kaže...

kad priključin mob na kompjuter ne očitava mi sd card

Jesi dobro umetnio SD karticu? Koji ROM imaš?

macchiato kaže...

trik je valjda u tome da pritisneš power dok držiš camera, ne zajedno odjednom... puno hvala! :)

Prvo stisneš POWER da se mobitel krene paliti, a zatim obje tipke istovremeno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 15:36 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

Pozz

Prvi put se javljam, mada sam svaki dan na ovoj temi. 

Imam pitanja. Prvo koristio sam (više testirao nego koristio) MikeGapinski 4.0.3 i nisam imo većih zamjerki osim što nema Google play, GPS ne radi i kad skinem neku aplikaciju i probam ju stavit na mobitel dosta ih nije htjelo radit. Pored toga nisam nikako uspijevao uvesti svoje kontakte sa G.mail računa, mada sam preko njega uredno koristio mail (pa i više računa odjednom 2 G.mail i 1 Hotmail). To mi na npr 2.3.7 bez problema funkcionira.

Još bi me zanimalo kako da napravim BECKUP ali da ga poslije mogu uredno koristiti. Ja sam naime preko recovery-a napravio BECKUP i poslije mi neda restore, kaže MD5 mismatch. Kako napraviti BECKUP funkcionalan i molim ako se to može napravit preko recovery-a jer jedino tako znam (to sam naučio sve sa ovog foruma :-) ).

I svaka čast dečki na trudu jer puno ste mi pomogli kod dosta mobitela Optimusa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 16:27 (Motican).

0 0 hvala 0
17 godina
Motican kaže...

Koji recovery koristiš? Meni je na 5.0.2.7 znalo neke greške izbacivati.

13 godina
neaktivan

Recovery v5.0.2.3

17 godina
Motican kaže...

Recovery v5.0.2.3

Stavi si 2.5.1.8 i ne bi trebalo biti problema. Bar kod mene nije bilo nijedanput a promijenio sam isti mobitel već 4. put :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.4.2012 16:30 (Najbrži).
13 godina
neaktivan

A to se radi na način?

17 godina
Motican kaže...

A to se radi na način?

Preko fastboota:

cd... C:\tools

fastboot flash recovery recovery.img /NAPOMENA: skiniti recovery preimenuj u "recovery"

fastboot reboot

14 godina
neaktivan
Re: Stavljanje Ice Cream Sandwich 4.0.1 na LG GT54
Najbrži kaže...

Hvala Mikegapinski, Mur4ik, Miroslav_mm, PCFighter i svi ostali s xda-developers foruma. 

NAPOMENA: Tutorijal je rađen na osnovu nadogradnje SLUŽBENOG 2.1 ECLAIR na verzije 2.2.x, 2.3.x i nadalje. NE MOŽE se tutorijal koristiti ako imate verziju 1.6. Prvo morate nadograditi SLUŽBENIM putem na verziju 2.1 Eclair. LG PC Suite radi samo na službenom 2.1 Eclair, na 2.2. i 2.3 NE RADI!

http://www.lg.com/hr/android/B2CAppSetup.exe
http://www.lg.com/hr/android/LGUnitedMobileDriver_S497CA20_WHQL_ML_Ver_1.0_20100801_4.9.7.0.zip

Oni koji imaju FASTBOOT neka krenu od 10. koraka

Oni koji imaju RECOVERY neka krenu od 17. koraka

FASTBOOT driver za Windows XP - za Windows 7 Vam ne treba!

Stavljanje FASTBOOT & RECOVERY sa custom 2.3.7 ili 4.0.3 ROM-om na LG GT540:

1. POSTAVKE >> APLIKACIJE >> RAZVOJ  >> aktivirajte USB DEBUGGING te potom klik na „U REDU

2. POSTAVKE >> SD KARTICA I MEMORIJA TELEFONA >> isključite SAMO VANJSKA MEMORIJA

3. Spojite upaljen mobitel i Windows 7 bi sam trebao skiniti sve potrebne drivere

4. Windows + R, upisati devmgmt.msc te potom stisnuti ENTER
  5. Modems >> disable LGE Virtual Modem

6. Preuzmite KDZ UPDATER
  7. Instalirajte MSXML 4.0

8. Pokrenite KDZ_FW_UPD.exe kao Administrator

9. Označite 3GQTC - DIAG, odaberite datoteku euro+fast.kdz i klik na LAUNCH SOFTWARE UPDATE

10. Kada završite update, mobitel će se resetirati i čim se pojavi LG logo držite 5s stisnuto VOLUME UP + HOME + SEARCH kako bi se napravio FACTORY RESET
  11. POSTAVKE >> APLIKACIJE >> RAZVOJ  >> aktivirajte USB DEBUGGING te potom klik na „U REDU

12. POSTAVKE >> SD KARTICA I MEMORIJA TELEFONA >> uključite SAMO VANJSKA MEMORIJA

13. Ugasite i upalite mobitel i odmah čim se pojavi LG logo držati 5s stisnuto POWER + CAMERA kako bi ušli u FASTBOOT MODE

14. Raspakirati i kopirati folder tools u C:\

15. Windows + R, upisati CMD te potom stisnuti ENTER
  16. Upisati:
    cd C:\toolsfastboot -wfastboot erase bootfastboot erase systemfastboot flash recovery recovery.img  PREPORUKA: recovery 2.5.1.8 koji preimenujete u "recovery"fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn    NAPOMENA: "APPSBL" mora biti VELIKIM slovimafastboot flash boot boot.imgfastboot flash system system.imgfastboot -wfastboot reboot  
  17. Držeći tipke HOME + POWER ući u RECOVERY MODE
  18. Mounts and storage >> Mount USB
  19. Preuzeti na PC neki od custom ROM-ova i prebaciti na SD karticu
  20. Dvaput stisnuti "BACK" tipku kako bi se vratili na početak recovery moda
  21. Wipe data/cache >> Advanced >> Wipe Dalvik cache
  22. Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> odabrati datoteku koja sadrži 2.3.7 CM7 te poslije instalacije vratiti se na početnu stranicu od Recovery i odabrati >> Reboot system now

RECOVERY MODE >> HOME + POWER
FASTBOOT MODE >> POWER + CAMERA
FACTORY RESET >> VOLUME UP + HOME + SEARCH

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PROBLEM: tijekom razgovora uhom stisnete slučajno na Hold - kod ASIS 2.3.7 CM7.1 ROM-a
RJEŠENJE: Settings >> Call Settings >> In Call touch UI >> Disabled. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sve što radite, radite na VLASTITU ODGOVORNOST.

Za sve što nije jasno ili je negdje zapelo ili ste naišli na problem,
slobodno mi pošaljite PP, također pomažem preko Teamviewera.

Jeli ovo postupak za instalaciju 4.0.3??

Mes que un club!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice