Mobitel, tehničke je prirode, a ne softverske. Čekam i ja bolje vremena da si kupim Galaxy 3 ili Huawei U8650, a možda čak i SE Neo/V ako se bude imalo viška para.
[Tutorial] LG GT540 GB & ICS
- poruka: 2.312
- |
- čitano: 580.265
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja se dvoumim izmedju SE Neo V i LG Optimus 2X...
Brat ima Huawei i za te pare the best buy sa stock gingerbreadom..nevjerojano koliko dobar touch ima..sučelje..brz je svaka im čast..ne kvare se,ljudi se ne žale,a prodaju se mahnito ;))
ja sam jucer kupio Huawei U8650 i jako je dobar mob.... mom LG GT540 je puko display..
Sta je ovo,svi menjaju svoj LG,do duse i ja cu,uzimam uskoro SE Xperia Mini st15i,samo da prodam LG-a,nasao sam ga za 135e nov :) a ima stock 2.3.3,1GHz,5mp,HD video,do duse ekran je iste velicine :D
Ja mog neću menjati još neko vreme. Sa SDSL Finalom me služi sasvim dobro (čini se da sve radi, odziv telefona je konstantno solidan, baterija traje i po 4 puna dana, dok je sa svim ostalim ROM-ovima koje sam probao standard bio 2, a plafon 3 ako tih dana uopšte ne pipam telefon...) tako da ne mogu da opravdam da godinu dana kasnije opet dam 150€ za ARMv6 procesor na 600MHz i Android 2.3 na ekranu rezolucije 320x480 u slučaju pomeuntog Huaweija (mada verujem da zbog kapacitivnog ekrana i tih 256MG RAM-a koji LG-u očajnički fale zna biti primetno udobniji), a za nešto skuplje tek nisam raspoložen.
Da ne citiram svakoga i objašnjavam evo ukratko:
LG GT540 je super mobitel. Svjedoci smo da se i ICS i MIUI može pokretati na njemu, ali također vidimo koliko je postao trom kada se instaliraju i pokreću aplikacije. Galaxy 3, Huawei U8650 i drugi smart mobiteli u rangu s njima se mogu kupiti preko oglasnika ispod 100€što i nije neka velika svota (kako kome). Galaxy 3 sam imao priliku vidjeti kod frendice i čačkati, ali želja mi je još probati U8650. Možda ako bude dobra godina (financijski), kupim i SE Neo V. SE Neo sam već imao priliku koristiti i zapanjio me mobitel brzinom i mogućnostima.
Nije, svakih par minuta provjeravam. Uploada se na depositfiles.
IceCreamSandwich Beta 7 by MikeGapinski
Download:
Na GPS testu mi je čak pokazivao 12 satelita, ali nisam uspio uhvatiti SS jer brzo nestane 12-i.
NE RADI: DEEP SLEEP
Changelog:
-Keyboard fix
-Browser isn’t now tricky, works without problems
-Facebook sync works(proJTK this is what you wanted, thanks for donate)
-Dictionary to keyboard is added
-Overclocking in Settings fix
-Rework of gpu and video drivers in kernel
-AD2P BT works 100%(audio and mic. Tested on Logitech FreePulse Wireless)
-Added Swift Parts to Settings where you can(basic app, more things like calibration and OTA will land there):
a) Turn the keyboard backlight on and off
b) Change the DSP Settings(no more icon in launcher)
c) See the RSS from my blog and donate to me
As it is an Beta testing build it contain little bugs. You are here to search for them :) If you have problems with Gallery use QuickPic instead(it look the same)
i naravno,server preopterecen :D valjda ce za 2 sata da se skine .
Brate jel si isprobao ovaj rom?? Kakav je? jel ima bagova?? :D
Brate jel si isprobao ovaj rom?? Kakav je? jel ima bagova?? :D
Tek sam na 15%. Testirat ću ujutro jer se sporo skida.
Ako ne radi deep sleep onda neću ni instalirati...
Ne radi deep sleep. Sve ostalo radi kako treba.
ma kad rijesi deep sleep onda cu ga mozda i instalirati.
Kamera slika, ali nema preview odnosno ne vidiš šta slikaš već na "slijepo" slikaš.
kako ne radi ? :) kolko znam deep sleep je bio resen u beta 6 ili cak 5 verziji,pored toga,ne radi mi market,tj kad idem na download izbacuje mi error,a instalirao sam google apps.
Market radi jer sam skidao CPU Spy i GPS Test. Deep sleep ne radi, bez obzira što je radio u beta 5/6!
Ipak se vracam na SDSL,za sad najbolji rom :)
Tstirao sam ICS te se vratio na SDSL. Lewa OS je isto dobar, ali previše zauzima RAM memorije, a gdje još kad aplikacije koristim.
Vraćanje na originalni, stock ROM 2.1.
1. u fastboot-u napraviti fastboot -w
2. ugasiti mobitel i više ga ne paliti
3. izvaditi sim, bateriju i sd karticu
4. uštekati usb kabel u PC
5. držati na mobitelu volume down i prištekati drugi kraj usb
kabela u mobitel - pojavit će se na ekranu download mode
6. instalirati msxml koji bude u .zip-u od KDZ-a
7. u device manageru pod modems, lg virtual modem disable
8. pokrenuti KDZ, odabrati 3GQCT i CS_Emergency mode,
odabrati .kdz file originalnog ROM-a (ja sam koristio
V20a_00.kdz) i pokrenuti launch software update
9. KDZ će radit svoje, a kada dođe do wparam=205,
lparam=215 mobitel će se restartat i na zaslonu
će se pojaviti video kako treba ubaciti bateriju
a KDZ će stajati i dalje gdje je stao kod reboota
mobitela, nemojte ništa dirati, nakon cca. 17
minuta meni je završio i pojvaila se na kraju finished,
ali i Upgrade error 6, wparam: 100, lparam:6.
/barem je meni tako bilo, možda vama bude prošlo
bez greške)
Uglavnom, i to je to, imate originalni ROM.
Napomene
- držite se svih koraka, redoslijed 6. i 7. nije bitan
- nisam siguran treba li kada se pojavi na ekranu nakon restarta
mobitela ubacitli bateriju ili ne, ja sam prvo ubacio bateriju i
isto mi je na kraju izbacio grešku KDZ, ali ne znam jesam li i tada
već vratio originalni ROM jer sam ugasio mobitel, mislio sam da je
stao u boot-u na android logu a vjerojatno i je, a drugi puta kada
nisam vraćao bateriju kada se pojavilo to uputstvo na ekranu
isto mi je na kraju KDZ javio grešku, i već sam mislio stavljati open
europe i fastboot da napravim restore PCF-ovog ROM kada sam čuo
zvuk iz mobitela uz android logo i sustav se bootao, pojavio se ekran
za ukucati PIN i napokon, nakon dugo vremena originalni ROM
- nakon što se mobitel restarta KDZ će još dugo raditi ali nemojte
ištekavati mobitel dok ne završi, makar i sa greškom pa vidite na čemu
ste.
Ovo je za sada, još ću prekontrolirati i doraditi post, sretno svima!
Nakon što sam vratio stock ROM mogo sam bez problema
otvoriti izbornik za ukucavanje unlock coda koji je uspio,
zatim sam stavio europe open + fastboot, recovery i
preko recovery-a restore, mreža je ostal otključana.
vako :D
Sa 2.1 (baterija 1-dan) sam presao na ASIS(baterija 2-3) i na njemu nisam imao nekih problema, sem malo sporijeg odziva launcher-a, videvsi sdsl 1.1 da ima to ubrzano i sredjeno uzmem instal, ali nisam isao wipe, pa je jednostavno uradio kombinaciju starog i ovog novog, i sve je islo vidno brže, medjutim tu su poceli i problemi: baterija sa 2-3 dana spala na pola dana. do 50 posto trosi ok, od 50 posto samo proguta 11 - 5 - 1 shut down, inace prvi put u ovom sdsl vidim i temperaturu baterije :D . Pored baterije tu su i nemogucnost primanja fajlova preko bloutooth, ali i skype, i chesto FC status bara. To sve pripisem jer nisam lepo instalirao sistem, i onda preksinoc sve wipe i od 0 instaliram SDSL final.. brzina je ostala ali i svi problemi, stim sto sam juce samo jednom imao fc status bara, nekoliko puta gmaila i prazne baterije posle 6 sati. sad iskreno razmisljam koji rom da stavim jer pokusavam da skontam sta se desilo sa phone ako je ovaj rom bolji od prethodnog.
uzmem instal, ali nisam isao wipe, tu su poceli i problemi:
- baterija sa 2-3 dana spala na pola dana. do 50 posto trosi ok, od 50 posto samo proguta 11 - 5 - 1 shut down
- inace prvi put u ovom sdsl vidim i temperaturu baterije
- nemogucnost primanja fajlova preko bloutooth, ali i skype, i chesto FC status bara
- preksinoc sve wipe i od 0 instaliram SDSL final.. brzina je ostala ali i svi problemi, stim sto sam juce samo jednom imao fc status bara, nekoliko puta gmaila i prazne baterije posle 6 sati.
- sad iskreno razmisljam koji rom da stavim jer pokusavam da skontam sta se desilo sa phone ako je ovaj rom bolji od prethodnog.
Kreni ovako:
- Windows + R, upisati CMD te potom stisnuti ENTER
- Upisati:
cd C:\toolsfastboot -wfastboot erase bootfastboot erase systemfastboot flash recovery recovery.img fastboot flash APPSBL mbn_file.mbn fastboot -wfastboot reboot
Napomene:
stavi recovery 2.5.1.8
stavi appsboot_220_164_64 koji ćeš preimenovati u "mbn_file.mbn" i "APPSBL" mora biti VELIKIM slovima!
Potom odi u recovery mode i napravi ovo:
Wipe data/factory reset
Wipe cache
Advanced >> wipe dalvik cache
Install zip from sdcard >> choose zip from sdcard >> SDSL_1.1.zip
pokusacu prvom prilikom za sada sam resio problem. instalirao sam PCfighter v6. a sada se upravo igram sa WyContacts 1.2 jer nemogu upaliti T9 da mi vrsi onu pretragu, jednostavno nema. inace danas se jesam registrovao, ali pratim forum odavno kao i nastanak ove teme... pa sam na kraju resio i svoje jade napisati. Sa ovim romom mi je proc 729/310 i aktiviranim ram managerom telefon preporodjen. a najlepse od svega baterija laganini opada, a maksimalno ga urnisem. hteo sam danas i swap napraviti, ali odustao jer, tools adb nije hteo da se skine sa onog linka, krene i puca na nekih 15posto nonstom, a iskreno bilo mi mrsko da uzimam laptop na njemu imam komplet SDK. Prvo sam stavio AOSP_5.0&BFS i nisam verovao imao sam 115 rama free... ali nije cyanogen pa dok bi neke stvari dodao ode ram, potom sam krenuo openSwiftB2 ali mora preko fastboot-a, a tool kao sto rekoh nemam, i na kraju instalirao PCfighter
Par novosti pošto se nisam dugo javio (od petka slavlje jer sam imao jučer b-day i danas imendan).
Uglavnom:
- mm-ov MIUI GB - RECOVERY
- [ROM] GB 2.3.7 | CyanogenMod 7.2 | 2.6.32 Kernel | Build One by tejasdj12
RECOVERY & GAPPS - MikeGapinski je objavio na xda da je napravio port MIUI GB odnosno 2.3.7 verzija i kaže da je brže od ICS odnosno 4.0 verzije
- AOKP 4.0.3 Beta 1 - RECOVERY
Biti će uvršteno u početne postove tokom sutrašnjeg dana.
A sta je ovaj AOKP 4.0.3 Beta 1, je li to kao doradeni MIUI ili nadogradnja neka na ICS i sta na njemu radi a sta ne? :D
Lista TOP 5 ROM-ova za naš LG GT540:
- 2.3.7 | CM7 | Zoe 7.7 - recovery / fastboot
- 2.3.7 | CM7 | AOSP v2.1 - recovery
- 4.0.4 | CM9 | ICS CM9.1 FINAL - recovery
- 2.3.7 | CM7 | SDSL 4.0 FINAL - recovery / fastboot
- 2.3.7 | CM7 | Build Three by tejasdj12 - recovery
CM9 & CMX custom ROM-ovi
4.1.2 | CMX | Triumph HD V1-Phoenix - recovery / gapps
4.1.1 | CMX | AOSP JellyBean - recovery
4.2.2 | CMX | AOKP - recovery & upute
4.1.2 | CMX | CM10 Final v2 - recovery i SlimBean - recovery & postavke za najbolji rad
4.1.2 | CMX | 4Artiven FlashXter v6.1 - recovery
4.0.4 | CM9 | Artiven FlashXter v8.0 - recovery
4.0.4 | CM9 | AOKP - recovery & upute
Miroslav_mm
- 2.3.7 | CM7 | AOSP v2.1 - recovery
- 2.3.7 | CM7 | AOSP v2.0 - recovery / fastboot
- 2.3.7 | CM7 | AOSP v1.4 - recovery / fastboot
- 4.0.4 | CM9 | ICS CM9.1 FINAL - recovery NAPOMENA: morate staviti min. 250MB system partition preko ove komande
- 2.3.7 | CM7 | SDSL 4.0 FINAL - recovery / fastboot
- 2.3.7 | CM7 | SDSL 3.0 - recovery
DevSwift
2.3.7 | CM7 | Zoe 7.7 - recovery / fastboot
2.3.7 | CM7 | Zoe 7.0 - recovery / fastboot
2.3.7 | CM7 | Zoe 6.5 - recovery / fastboot
2.3.7 | CM7 | Zoe 6.0 - recovery / mirror / fastboot
2.3.7 | CM7 | Zoe 5.7 - recovery / fastboot
2.3.7 | CM7 | Zoe 5.0 - recovery / fastboot / bootloop fix
2.3.7 | CM7 | Zoe 4.0 - recovery
2.3.7 | CM7 | ASIS by Mur4ik - recovery / fastboot
2.3.7 | CM7 | Build Three by tejasdj12 - recovery
NAPOMENA: "boldani" ROM/ovi jesu najnoviji ROM/ovi
zelenim markerom su ROM-ovi sa preporukom za korištenje
MiLocker - ogroman izbor različitih lock-screenova za MIUI ROM
A sta je ovaj AOKP 4.0.3 Beta 1, je li to kao doradeni MIUI ili nadogradnja neka na ICS i sta na njemu radi a sta ne? :D
Skinio sam, ali neću stavljati jer sam sinoć stavio MIUI od miroslav_mm. Skini taj AOKP i testiraj ;)