Spajanje Viste i XP-a u LAN

poruka: 4
|
čitano: 1.917
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znaci zanima me kako treba spojiti ta dva racunala u LAN ?? na jednom je 64bitna vista, a na drugom windows xp.

pls ako neko moze napraviti screenshoot za postavke za VIstu i XP i jos me zanima kakav treba kabel biti i kamo ga treba spojiti

imam adsl ruter i ona dva kabla koja se dobiju s njime

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo link iz jedne druge teme.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Spajanje Viste i XP-a u LAN
NIckname66 kaže...

Znaci zanima me kako treba spojiti ta dva racunala u LAN ?? na jednom je 64bitna vista, a na drugom windows xp.

pls ako neko moze napraviti screenshoot za postavke za VIstu i XP i jos me zanima kakav treba kabel biti i kamo ga treba spojiti

imam adsl ruter i ona dva kabla koja se dobiju s njime

Uzmeš onaj kabel koji si dobio sa ADSLom (žuti) i spojiš ga sa jednim kompom po uputama iz priručnika. Kupiš (ili napraviš) još jedan UTP flat ili crosswire (križani kablovi - za direktno spajanje 2 kompa bez switcha). Spojiš taj drugi komp na LAN2 konektor na routeru i to je to. Ako hoćeš dijeliti neke fajlove između njih, imaš Share folder opciju (možeš dijeliti foldere pojedinačno ili cijeli disk). Upute za sharing imaš u windowsima i na linku dolje. Meni je doma tako spojeno (ovaj komp sa Vistom i Win7 i drugi sa Xp SP2). Ovaj komp je spojem orginal kabelom iz ADSL paketa, drugi je spojen crosswire kabelom kojeg sam imao viška a treći (XP SP2) je spojem WLANom. na Visit je sherana muzika, na xp-u c: disk i printer a na ovom trećem c: disk. Na sva 3 je omogućen Remote desktop i sve radi bez ikakvih intervencija po mrežnim postavkama.

macak kaže...

Evo link iz jedne druge teme.

Nepotrebne komplikacije. Tu su 4 kompa i switch. Ok za nekog tko ima toliko kompova u kući ali za ovaj slučaj gore - previše posla...

I've seen things that you people wouldn't believe...
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje Viste i XP-a u LAN
Sum_of_all_fears kaže...

Nepotrebne komplikacije. Tu su 4 kompa i switch. Ok za nekog tko ima toliko kompova u kući ali za ovaj slučaj gore - previše posla...

4 računala su navedena kao primjer podešavanja na različitim OS-evima.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice