Laptop od sestre nema opciju da uhvati 5ghz signal. Provjerio sam, jednostavno je stariji model laptopa Hp i nema adapter. Što mogu napraviti po tom pitanju? Kupiti običan dualband usb wifi ? Imate neku preporuku.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa 2,4 vjerojatno hvata, tako da na modemu konfiguriraj i tu mrežu...
Pa 2,4 vjerojatno hvata, tako da na modemu konfiguriraj i tu mrežu...
Da, ali je brzina onda daleko niža.
offtopic, koja je to radnja di ti 5ghz nosi osjetnu prednostu brzini/radu u odnosu na 2.4ghz?
Laptop od sestre nema opciju da uhvati 5ghz signal. Provjerio sam, jednostavno je stariji model laptopa Hp i nema adapter. Što mogu napraviti po tom pitanju? Kupiti običan dualband usb wifi ? Imate neku preporuku.
Na većini laptopa je Bluetooth i WiFi samo jedna kartica koja se može zamijeniti.
Pokušaj pronjuškati po netu, možda pronađeš dal i taj ima
Ako da, kupiš noviji i to je to.
Recimo, ako je ovaj oblik i konektori, uzmeš ovo:
Battlelog: [G] CyberDemonVZ
2.4ghz je 30/10 a 5ghz je 100/50
Isto bilo i kod mene (na stolnom računalu), pa sam uzeo USB wifi stick s podrškom za 5 GHz band (najjeftiniji s Aliexpressa) i sad komotno pičim blizu maksimalne brzine (cca. 100 Mbps).
Ali bolje ti je rješenje, kao što je i kolega rekao, zamijeniti karticu u laptopu, jer ovak si zauzmeš jedan USB port.
Obično ti samo jedan šaraf drži poklopac ispod kojeg je wifi kartica, tak da nije problem zamijeniti.
Kruha i igala...
offtopic, koja je to radnja di ti 5ghz nosi osjetnu prednostu brzini/radu u odnosu na 2.4ghz?
Magarci koji naguraju sve u 2.4GHz spektar i odvrnu snagu jer ima previse AP-a u okolisu pa svima onda pucaju konekcije. Imao na poslu.
Mutavo konfiguriran Meraki. I ovo takodjer bilo na poslu.
Zbagiran Cisco AP firmware koji nasumicno ubija konekcije na 2.4GHz. Takodjer na poslu.
Air Marshal i slicna SW sranja koja napadaju AP-eve unutar njihovog zastitnog radijusa. A radijus im se proteze preko parkinga u susjednu zgradu. Na 5GHz domet je manji. Da, na poslu.
Mikrovalna sumnjive kvalitete. I ovo imao takodjer na poslu. Ne bih niti znao da analizator spektra nije poludio kada sam ga unio u kuhinju jedan dan u vrijeme rucka.
I vrh vrhova koji sam imao nedavno - nasumicno pucanje veze koje se dogadjalo samo oko jednog radnog stola. Mog.
Intel CPU na susjednom stolu zakucan na maksimalnih 2.4GHz (kompajlira kernele) i Dell kuciste koje je u tom trenutku bilo Faradayeva korpa a ne kavez.
I onda te netko pita "jel' mi mozes deder preporuciti nekakav Wi-Fi extender zapokuci"? Odgovor je "Cat6 instalacija".
Navodno sam radio na Wi-Fi podrsci za jedan uredjaj. U praksi se svodilo na vudu obrede i gatanje iz SoC-a.
Isto bilo i kod mene (na stolnom računalu), pa sam uzeo USB wifi stick s podrškom za 5 GHz band (najjeftiniji s Aliexpressa) i sad komotno pičim blizu maksimalne brzine (cca. 100 Mbps).
Ali bolje ti je rješenje, kao što je i kolega rekao, zamijeniti karticu u laptopu, jer ovak si zauzmeš jedan USB port.
Obično ti samo jedan šaraf drži poklopac ispod kojeg je wifi kartica, tak da nije problem zamijeniti.
Ma ok je, ima 2 usb 3.0 i jedan 3.2, a koristi samo taj 3.2 pa mi je ovo ok