imam instaliran ddwrt na ruteru cisco linksys wrt54g2 i koristim ga u bridge modu. prije par mjeseci sam promjeni ip adresu tog rutera i sad mu nemogu pristupit preko lan kabela jer sam adresu zaboravio a da bi mu mogao pristupit moram u TCP/IP postavke napisat tu adresu zatim u internet browser-u istu tu da mogu uci u njegove postavke. naredbom ipconfig ne dobijem nista. pa molim pomoc kako da saznan tu adresu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Lijepo kreneš ručno i između 0 i 255 jedna mora bit. ;)
Lijepo kreneš ručno i između 0 i 255 jedna mora bit. ;)
x2 jer samo znan da je islo 192.168.x.xxx
Kakav ifconfig? Pa nisi valjda na linuxu?
Uglavnom, ip adresa bi ti morala bit jedna od ovih
192.168.0.1
192.168.0.2
192.160.1.1
192.168.1.2
Uostalom pitaj google....cak sam i znao neku stranicu sa svim tim ip-ovima routera al taj uzitak trazenja ces morati istraziti sam ti
kako bi mi to moglo pomoc pobogu :)
192.168.0.1
192.168.0.2
192.160.1.1
192.168.1.2
Uostalom pitaj google....cak sam i znao neku stranicu sa svim tim ip-ovima routera al taj uzitak trazenja ces morati istraziti sam ti
ma koristim windowse xp. pa u cmd upises ipconfig i izbaci ti ip adresu ali meni tako nemoze jer ja uopce nisam spojen na internet.
pa nije nijedna od tih "default" adresa rutera jer sam je ja promijenio i sad neznan kako saznat koja je
a) pingaj cijeli niz rezerviranih adresa s recimo PingSweep i gledaj gdje će ti se javiti tvoj router
ili b) resetiraj router
192.168.0.1
192.168.0.2
192.160.1.1
192.168.1.2
ma koristim windowse xp. pa u cmd upises ipconfig i izbaci ti ip adresu ali meni tako nemoze jer ja uopce nisam spojen na internet.
pa nije nijedna od tih "default" adresa rutera jer sam je ja promijenio i sad neznan kako saznat koja je
Procitaj svoj post ponovo gore...napisao si ifconfig
U control panelu imas svoj router. Klikni svojstva i pisat ce ti njegov ip. Ako nemas, nađi negdje opciju "show upnp connected devices"->tak nest :)
Ako ni to ne upali, na routeru bi morao imati mali gumbic za njegov reset. Time ce ti se sve postavke resetirati pa tako i taj tvoj default gateway.
I da, probaj usput 192.168.1.254
a) pingaj cijeli niz rezerviranih adresa s recimo PingSweep i gledaj gdje će ti se javiti tvoj router
ili b) resetiraj router
kako da pingam kad uopce nisam povezan sa ruterom jer se nisu nasli na ip-u
restarta sam ga odma ali svejedno se nece da spoji priko lan-a na njega ako u postavkama lan-a nisam predhodno upisa njegovu adresu
192.168.0.1
192.168.0.2
192.160.1.1
192.168.1.2
Procitaj svoj post ponovo gore...napisao si ifconfig
U control panelu imas svoj router. Klikni svojstva i pisat ce ti njegov ip. Ako nemas, nađi negdje opciju "show upnp connected devices"->tak nest :)
Ako ni to ne upali, na routeru bi morao imati mali gumbic za njegov reset. Time ce ti se sve postavke resetirati pa tako i taj tvoj default gateway.
I da, probaj usput 192.168.1.254
znan ispravi sam se kasnije sada pise ipconfig
ma di to iman u control panelu moj ruter?
pritisnu sam taj mali gumbica ali se ocito ip nije reseta
ili b) resetiraj router
restarta sam ga odma ali svejedno se nece da spoji priko lan-a na njega ako u postavkama lan-a nisam predhodno upisa njegovu adresu
ne diraj Local Area Connection ni pod razno.... Sve vrati na automatski
ako si slucajno pod "Local Area Connection" stavio neku drugu ip adresu, vrati na automatski... i ip dodjeljivanje i dns
ili b) resetiraj router
pa u Local Area Connection moran upisati ip od rutera da bi mu uopce moga pristupit preko browsera!
ili b) resetiraj router
pa u Local Area Connection moran upisati ip od rutera da bi mu uopce moga pristupit preko browsera!
hahaha, ne, nemoras.
Vjeruj mi :)
Iako, zanimljivo razmisljanje.
ili b) resetiraj router
hahaha, ne, nemoras.
Vjeruj mi :)
Iako, zanimljivo razmisljanje.
pa ajde ako znas pomozi, kako drugadije da mu pristupin?
Jesi na kraju sad spojen na router ili ne?
Jeli računalu dodijeljena IP adresa?
Ovo zaokruženo je adresa mog routera.
EDIT: Gle, ja imam WRT54GH Linksysov router, i znam ako ga resetiraš, da je defaultna adresa routera 192.168.1.1
Malo sam zahrđao, odavno nisam na xp-u..
Start>povezivanje s>prikaži sve veze>desni klik na Local Area Connection>properties>otiđeš na "ono zadnje" pa opet svojstva>i sve stavi na automatski...ok ok ok ok
:)
Jesi na kraju sad spojen na router ili ne?
Jeli računalu dodijeljena IP adresa?
Ovo zaokruženo je adresa mog routera.
EDIT: Gle, ja imam WRT54GH Linksysov router, i znam ako ga resetiraš, da je defaultna adresa routera 192.168.1.1
da, ta to je ta adresa kad se restarta ruter. hvala
eto naso sam rjesenje iako je sada bilo tako jednostavo kao i uvik samo sta se jednostavno zadnje padne napamet. samo sam se morao spojit sa kabelom kao sta i jesam i pricekati da automatski dodjeli ip adresu i vidit u postvkama lan-a koja je to adresa. :)
hvala svima na trudu i brzim odgovorima
evo kad smo se vec ovako lipo posto sam sazna ip adresu, doticni ruter prodajem za 200kn, kupljen prije 3 godine, koristen sve skupa godinu dana, ima instaliran ddwrt sta mu poveceva same opcije koristelja. ponude na inbox
eto naso sam rjesenje iako je sada bilo tako jednostavo kao i uvik samo sta se jednostavno zadnje padne napamet. samo sam se morao spojit sa kabelom kao sta i jesam i pricekati da automatski dodjeli ip adresu i vidit u postvkama lan-a koja je to adresa. :)
1. ja sam ti tu adresu i naveo da probas, ti si rekao da nije ta
2. drugi ti forumas daje istu tu adresu i ti kazes da ti je pomogao, no ok
najmanje sto mozes uciniti je dati mu hvala..., to ce biti korak vise do njegove sljedece zvjezdice, sto ce znaciti da je voljan pomagati na ovom forumu
1. ja sam ti tu adresu i naveo da probas, ti si rekao da nije ta
2. drugi ti forumas daje istu tu adresu i ti kazes da ti je pomogao, no ok
najmanje sto mozes uciniti je dati mu hvala..., to ce biti korak vise do njegove sljedece zvjezdice, sto ce znaciti da je voljan pomagati na ovom forumu
ma eto hvala svima :)
nisan uopce registira