Malo nejasan topic, al objasnit ću.
Nekad mi se znalo dogoditi da zbog virusa (fakat ne znam kad sam ga zadnji put dobio odkad koristim aviru free antivirus, umjesto dok sam imal po jedan antivirus, antispyware i firewall , a dobio tone virusa) krepaju windowsi . Klasika - upališ komp , počne bootat i onda piše file x is missing, corrupted i nešt u tom stilu. Cannot start windows (hh, napamet pišem, jer to se već daaaaavno dogodilo). No, ugl, kaj mi je raditi? Reinstan windowsa
Pokrenem reinstalaciju, pfff ma piece of cake - imam tri particije, odaberem format C, gdje su stari windowsi (D - programi, instalacije, E - dokumenti, video...), i windowsi se instaliraju. Nice, sve radi, a podatci, instalacije i ostalo su još sigurni na drugim particijama.
E, al pazi sad!
Drugi slučaj:
Isto sra*je: bootaju se windowsi, ops file missing, system cannot run.
Mislim si ja ajde lako za to, format c i sve pet.
Al dodem ja do tog djela instalacije xp-a dok se treba odabrat na koju particiju stavit windowse. Kad vidim ja.... zapravo ne vidim više particije!! Nema ih!! Prokleti virus pojeo particije. Al mislim, to je malo smiješno, nije li. Da virus preko jednog restarta u pet sekundi pojede preko 150 gb podataka??!?!?!?!?
NEMOGUĆE!! Zapravo ono što se dogodilo je vjerojatno da je izbrisao neki podatak o particijama na disku.
I zamislite šta sam zbog tog morao napraviti; nove particije, novi windowsi, al svi oni podatci izbrisani, jer jednostavno nije vidio više stare particije. Lako dok samo možeš format c, a ostalo ostaviš na miru.
Ali ovol...
No, da ne dužim: kako riješit ovaj problem. Normalno, mislim da to više neću imat, jer radim backup svega na drugi disk. Ali eto, da se ne dogodi, kako vratit informacije, da komp pročita da imam više particija na disku, koje je virus privremeno "sakrio"
?