I7, gtx295 , cod4 mp fps problem

poruka: 16
|
čitano: 3.932
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako nenzam prvo da li bi ovo svrstao pod softverske probleme ili hardverske no eto da kazem tocno o cemu se radi..

Uglavnom kada imam windowse vistu ili windows 7 nemam nikakvih problema. znaci kada stavim 250 lock fps tako i stoji.

No kada stavim xp pocinju problemi i to samo u cod 4 mp fps nikad nije stabilan tj.. stalno se mjenja od 200 - 250 i to jako brzo znaci niti stotinku nije na 250 a niti na jednom drugom broju..

E sada posto na visti i sedmici nemam taj problem vjerujem da nije hardverske prirode nego softverske no neka bude ovdje, pa me zanima da li ima tko kakvu ideju sta bi to moglo biti?' opcenito imam dojam da mi na xpu losije radi grafikca nego na visti..

npr benchmark 3dmark06... na xpu dobim bolji cpu score no losiji graficki score nego na visti ili sedmici, dok na visti i sedmici (sta je normalno) dobim manji cpu score..

nikako nemogu skuzit.. da li je do nekih drivera ili sta?

pod moj pc imate komponente koje koristim. nadam se da je neko imo slican problem i uspio ga rijesti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: I7, gtx295 , cod4 mp fps problem

XP je stara bena, za njega je pojam više jezgri, 6GB rama i tako jake grafičke - nije optimiziran za toliko resursa na raspolaganju. Lijep dokaz tvrdnji da bi ljudi sa jakim strojevima (2+ jezgre, 4+ GB ram, jake grafičke) trebali prijeć na Win7.

A vezano za problem - XP ne može (ne zna, točnije) optimalno koristiti tako jake konfiguracije

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

XP je stara bena, za njega je pojam više jezgri, 6GB rama i tako jake grafičke - nije optimiziran za toliko resursa na raspolaganju. Lijep dokaz tvrdnji da bi ljudi sa jakim strojevima (2+ jezgre, 4+ GB ram, jake grafičke) trebali prijeć na Win7.

A vezano za problem - XP ne može (ne zna, točnije) optimalno koristiti tako jake konfiguracije

Možda si djelomicno u pravu.. no da li je to stvarno i pravi odgovor??

Pratim malo ostale ljude sa i7 i gtx295 mislim da nemaju takvih problema na xpu bar ne na benchmarcima tipa 3dmark06

17 godina

Ocito je da je samo do tebe. Vidis meni recimo funkcionira sve normalno. Cak bolje nego na Visti i W7 (zanemarivo manje na W7), s time da mi je XP SP2. Sto bi tocno mogao biti problem za to bi morao testirati, uzet od nekog drugog windowse i instalirat, instalirat sve najnovije drivere itd. I da, ako koristis neku piratsku verziju nemoj se cuditi sto koci. Meni na orginalu sve radi super.

Podravina Gaming Community http://www.xfire.com/clans/podrafci/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

To nije odgovor. :) Ne vidim kakve veze OS ima s iskorištavanjem grafičke?

17 godina
ukay1000 kaže...

Ocito je da je samo do tebe. Vidis meni recimo funkcionira sve normalno. Cak bolje nego na Visti i W7 (zanemarivo manje na W7), s time da mi je XP SP2. Sto bi tocno mogao biti problem za to bi morao testirati, uzet od nekog drugog windowse i instalirat, instalirat sve najnovije drivere itd. I da, ako koristis neku piratsku verziju nemoj se cuditi sto koci. Meni na orginalu sve radi super.

Da, to i je problem sta i ja mislim da bi na xpu trebalo radit bolje, ja koristim RAID 0 jedino me to razlikuje od ostalih i to sta recimo treba disketa za instalaciju RAID/SATA DRIVERA prilkom instalacije windowsa, dok kod viste i sedmice on sam nade drvere..

Sta se tice samih windowsa probavo sam ih bar 5 verzija.. sp3 x86 sp2 x86 i sp2 x64..

neznam stvarno jbga.

EDIT: Razlika izmedu moje i tvoje konfe je ta sta ja imam multi gpu ti imas singe gpu.. pa ti zato mozda radi dobro

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 18:57 (toxic).
17 godina

Mislim 200 ili 250 fps-a big deal...

Tema zvuči više kao da se preseravaš sa sistemom bez uvrede!

Vista ima bolju podršku za multicore sistememe kao i sedmica.

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
Hyperion kaže...

O cem ti to sada? nemoj baljezgat gluposti i ispaljivat iskre ljubomore ja se namam namjere preseravat niti mi je to želja

Stvar je u tome sta zelim xp.. vista je sranje na sedmici ne radi dosta sstvari meni vaznih npr. cod2..

o boljoj podrski hmh glupost.. imo sam 3 way sli pa mi je isto radio na visti i xpu..

ovdje je neki veci problem koji hocu rijesit i neznam ga sam rijesit..

a od pubertetlija niti netrebam odgovor jer one znaju ovo sta i ti prosijavat gluposti o nekakvom preseravanju ako ne vidis vec pun k ljudi ima istu ako ne i jacu konfu od mene tako da...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 19:49 (toxic).
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
Hyperion kaže...

O cem ti to sada? nemoj baljezgat gluposti i ispaljivat iskre ljubomore ja se namam namjere preseravat niti mi je to želja

Stvar je u tome sta zelim xp.. vista je sranje na sedmici ne radi dosta sstvari meni vaznih npr. cod2..

o boljoj podrski hmh glupost.. imo sam 3 way sli pa mi je isto radio na visti i xpu..

a od pubertetlija niti netrebam odgovor jer one znaju ovo sta i ti prosijavat gluposti o nekakvom preseravanju ako ne vidis vec pun k ljudi ima istu ako ne i jacu konfu od mene tako da...

Nisam siguran u vezi Xp-a i "problema" sa fps-om u CoD4, ali samo da ti kažem da je meni CoD2 radio sasvim normalno na Win7 build 7201, bez ikakvih problema i bilo kakvog kickanja zbog PB. 

Performanse u igri su bile iste što se tiče fps-a, čak se CoD2 u Win7 pokretao trenutno, dok u WinXp moram čekati oko 20 sekundi da pokrene multiplayer.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
17 godina
boxer kaže...
toxic kaže...
Hyperion kaže...

Nisam siguran u vezi Xp-a i "problema" sa fps-om u CoD4, ali samo da ti kažem da je meni CoD2 radio sasvim normalno na Win7 build 7201, bez ikakvih problema i bilo kakvog kickanja zbog PB. 

Performanse u igri su bile iste što se tiče fps-a, čak se CoD2 u Win7 pokretao trenutno, dok u WinXp moram čekati oko 20 sekundi da pokrene multiplayer.

mene kicka uvjek zbog pba.. na build 7200 i rtm verziji

17 godina

Onda se ispričavam, šta se pališ odma..

MSN i e-mail - drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi provjerio program s kojim mjeriš fps-e? Možda on divlja...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2009 21:44 (absolut).

1 0 hvala 0
16 godina

@toxic:ma pusti se ti XP-a ako ti na Visti i 7 radi igra kako treba prebaci se na te OS-ove.neznam zasto zapinjes za XPNeodlučan

Luckyluke!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ja bi iso na win7, a ako te hebe taj pba onda vista sp2 i problemi ce bit rjeseni :)
addicted to HD :)
17 godina

Ovak ajde da vam iskreno kazem.. Mogu roknut rekord na top listi na pcekspertu a to mogu samo uz pomoc xpa.. proc mogu roknut na 4.3 stabilno graficke isto idu visoko... 27 k mi ne gine... ali problem je sta na visti i sedmici cpu score je banana iznosi oko 7500 max maxeva..

dok bi na xpu trebo biti 8000k ako ne i vise... i automatski samim time bi mi na xpu trebo biti veci graficki score i roknut rekord na pce..

A jos k tome vista je dobra prvih 2 tjedna poslije se pocne gusit... a sedmica mi je katastrofa zbog coda 2 kojeg tu i tamo igram sa frendovima...

A mislim da se ovo nekako moze rijesit jbga..

vidjet cu sutra kada dodem sa posla da stavim nove drivere sve koje nadem na netu

17 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

To nije odgovor. :) Ne vidim kakve veze OS ima s iskorištavanjem grafičke?

lol pa sad ti je napisao. xp nemože iskoristiti tako jak hardver, jer je xp zastario.

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice