Tržište mobitela usporava, očekuje se pad proizvod

poruka: 17
|
čitano: 4.433
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tržište mobitela usporava, očekuje se pad proizvod".
18 godina

Ja iščitavam iz izvještaja: pad inovacija.
Imam čekić već 20 godina. Nisam našao razlog zašto bih kupio novi. Možda kad pukne ručka.

19 0 hvala 2
15 godina

A bilo je i vrijeme, svaka čast njihovim marketing ekipama koje su tak dugo uspjeli ljude uvjeravat da im trebaju novi mobiteli koji su bili skoro identični prošloj verziji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2026 13:53 (Hazar).

9 0 hvala 1
16 godina
Re: Tržište mobitela usporava, očekuje se pad proi
Pa i to se da popraviti. 😅 Meni ju je gazda stegnuo sa dvije selne i ko nova. 😅 🤣
Brkoni
17 godina
Koristim samsung galaxy s23 i apsolutno ne vidim nijedan razlog zašto bi uzeo s26 ili s27 koji je vec model aktualan. Također, ni najmanje me ne zanimaju oni preklopni modeli koje nam pokušavaju predstaviti kao nešto što je "must have"

5 0 hvala 0
18 godina

Ja sam na 22-ci, ali me memorija ograničava i to je jedini razlog zašto ću ići na neki noviji uskoro. Znam da ima cloud-a i spremanja tamo, ali želim imati i na mobu i u oblaku sve 

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
10 godina
Ovo je kraj kaže...

Ja iščitavam iz izvještaja: pad inovacija.
Imam čekić već 20 godina. Nisam našao razlog zašto bih kupio novi. Možda kad pukne ručka.

I na cekicu te proizvodjac softverski ne uspori 20% nakon prve godine.

Jer "daj para, znam da imas".

15 godina
JackIsBack kaže...
Koristim samsung galaxy s23 i apsolutno ne vidim nijedan razlog zašto bi uzeo s26 ili s27 koji je vec model aktualan. Također, ni najmanje me ne zanimaju oni preklopni modeli koje nam pokušavaju predstaviti kao nešto što je "must have"

takoe. ako tebi ne treba, zasto bi i nekom drugom trebalo? 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
15 godina

Baš taman imam i S26 i S25+ i S24+ i jučer idem za probu puknut Geekbench 6 i na kraju S26 Exy ima manji score svuda u odnosu na S25+ koji je Snap Elite. Sve to kaje mid range od mobitela je za 99% korisnika top. A ovo ostalo jače ko kak voli, al da su razlike "od premiuma do premiuma" jesu. Pa stari P50 Pro je veći premium od većine novih, a kamera je next lvl u odnosu na većinu. A da ne pričam da nema pomaka oko kamera već godinama na Samsungu, čak mi se ova na S26 čini i lošija (počeli fušat već neko vrijeme otkad je došo magični AI). Zapravo općenito je sve to novo koristi i baci i opet kupi novo.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina

imao sam nothing 3a nedavno mi je stradao pa sam kupio Redmi 15, nesto lošiji mob jer mi je hitno trebalo nesto. 

Redmi 15 ima 7000 mah bateriju to mi se svida a  ono sto mi se ne svida je lošiji procesor koji više ždere bateriju.

iako ne žurim kupovinom novog, idući kriteriji za mob su

bluetooth LE (lc3) zbog slušnih aparata koji će to podrzavati tj idući koji kupujem

opet bi kupio mob sa 7000mah i to neka bude minimun

bolji procesor koji štedi

i brzo punjenje neko od 70w sad  koliko vidim to ima Honor 600 pro, ali ne žurim jos, bit će neki noviji model .

0 0 hvala 0
6 godina
Koji je promil onih kojima realno treba bolje?
6 godina
Dobivam novi mob od firme svake dvije godine. Onaj od pred 3 godine koristi žena, od pred godinu dana stoji zatvoren u originalnoj kutiji. Moj ima 5 godina i radi sve što mi treba...

3 0 hvala 0
20 mjeseci
Postao sam dosadan 😅 , huawei mate 20 pro 2018., još nemam razloga za novi.

Ali moram biti iskren mame me novi , kao i ovi po forumu što prodaju polovne. No iz principa neću uzeti noviji dok zaista ne bude opravdanog razloga.

Vjerojatno je sličan slučaj i kod drugih , čemu mijenjati mobitel koji sve manje napreduje. Slično kao i računalo danas , ako ne igraš video igre ili ne trebaš nešto jako za posao nema razloga za novo dok se staro ne pokida.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina

Najveći razlog zašto ne želim novi mobitel je taj što bi morao onda sve podatke i aplikacije isponova slagati, pa internet bankarstvo zezancija, ovo ono...Jedini razlog zašto bi baš dobro došao novi mob je bolja kamera. Kad imaš djecu to je dosta veliki faktor. A opet, ovih dana prebacujem stare dvd-ove snimane Sony digital8 kamerom, i sretan sam i zahvalan Bogu da uopće imam nekakve snimke klinaca iz 2012. godine, i baš me briga koliko je piksela i boja i fps na snimkama. Ono najvažnije na njima vidim, i to mi je 1000x važnije od bolje rezolucije.

2 0 hvala 1
9 mjeseci

11pm imao do unazad par mjeseci, dijete mi ga skršilo. Uzeo preko njuškala 16p ak i on potraje barem 5 god ja sretan.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina

Cijela ta industrija temeljila je svoj rast na prodaji novih uređaja svaki čas. I sve je bilo u redu kad je razvoj bio brz i strelovit i stvarno se za 2 godine vidio napredak. No, već dosta dugo stvarnog napretka kojeg bi korisnici vidjeli i osjetili nema, pa se već godinama izmišljaju kojekave marketinške gluposti a sve ne bi li nagovorili ljude da kupe novi mob.

A druga stvar je bila da nekad mnogi i nisu imali mob pa su kupovali svoj prvi. I sve dok ta "penetracija" tržišta nije došla u zasićenje svi su veselo prodavali milijune novih uređaja.

Sad već godinama bilo koji mob srednje klase ili jači zadovoljava sve potrebe većine i ako je ispravan ljudi ga ne žele mijenjati. Uvjeren sam da sad iz ladice izvadim stari Galaxy S8 da bi bio sasvim OK (jedino naravno da bi bateriju trebalo zamijeniti jer nije upaljen puno godina). Problem bi bila zastarjela verzija Androida, ali hardverski uređaj je dovoljno dobar i brz.

Novi uređaji su jako skupi, stari dovoljno dobri i mnogi odustaju od kupovine novoga. Jednostavno.

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Mjenjat mobitel sada već ispod 5-6 godina je budalaština ako imaš dobar mobitel...

4 0 hvala 0
20 mjeseci
Kako je krenulo izgleda će proizvođači morati ubaciti neki ćip da kad istekne garancija mobitel otegne papke 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice