Umrežavanje laptopa i stolnog računala

poruka: 15
|
čitano: 5.707
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav, 

Imam laptop i stolno racunalo pa me zanima mogu li ih spojiti? U laptopu imam IntelPro Wireless 3945AGB adapter a u stolnom racunalu imam AirLive WL 1700 USB adapter,,,moze netko objasnit postupak spajanja naravno bežično,,,,trebaq mi za prijenos nekih podataka sa laptopa

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sto nitko ne zeli odgovoriti? koristim win7.....ako ima vec tema o ovom na forumu molio bih link, ,,,, hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Umrežavanje laptopa i stolnog računala
Znaš većina ljudi spava...

Nego jel imaš router slučajno neki bežični u kući???

Koje OS-ove imaš na tim kompovima...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina

Ako nemas ruter, onda na jednom namjesti AD-HOC, i sa drugog racunala se spoji na prvo i to je to.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jesam napravio sam ad hoc, e sad je pitanje kako se sluzit tim, kako prebacivati podatke s kompa na komp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Umrežavanje laptopa i stolnog računala
mira88 kaže...

jesam napravio sam ad hoc, e sad je pitanje kako se sluzit tim, kako prebacivati podatke s kompa na komp

Share-aj disk ili folder na jednom od kompova...

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
17 godina
neaktivan

Prije kad bih prikopčao kabel od ADSL-a na laptop mogao bih odmah ići na internet na laptopu, ali nešto su mi promijenili kad nisam bio u uredu i sada više ne mogu tako ići na internet. Sada moram upisivat one IP adrese, a to se počelo dešavat od kada su promijenili ADSL modem. Što moram napravit da se opet mogu spojit na internet bez da išta podešavam na laptopu ili na stolnom računalu? Inače se radi o 5-6 računala koja su umrežena i služe za surfanje internetom.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Umrežavanje laptopa i stolnog računala
Razer_Copperhead kaže...

Prije kad bih prikopčao kabel od ADSL-a na laptop mogao bih odmah ići na internet na laptopu, ali nešto su mi promijenili kad nisam bio u uredu i sada više ne mogu tako ići na internet. Sada moram upisivat one IP adrese, a to se počelo dešavat od kada su promijenili ADSL modem. Što moram napravit da se opet mogu spojit na internet bez da išta podešavam na laptopu ili na stolnom računalu? Inače se radi o 5-6 računala koja su umrežena i služe za surfanje internetom.

Pogledaj si u mrežnim postavkama da ti nije ukucana statičina IP adresa.

17 godina
neaktivan

Internet Protocol (TCP/IP) je postavljen na ''Use the following IP address'' i na ''Use the following DNS server'' te su upisane adrese. Da li da sada stavim ''Obtain an IP address automatically'' i ''Obtain DNS server address automatically''? Tada ću kad ukopčam kabel u laptop odmah moći ići na internet bez da išta više upisujem? Još me zanima ako je ovih 5 računala umreženo da li moram za svakog od njih ponovit postupak ili što dodatno napravit? Radi se o XP-u.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 17:17 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uspio sam se spojiti, ali imam jedan problem. Kad su mi na laptopu upisane IP adrese na Local Area Connection neće da mi se spoji. Mogu li to nekako izbjeć s nekim postavkama jer mi je cilj da se ništa ne mora mijenjati dodatno samo da ukopčam kabel i mogu na internet?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovih 5 računala što spominješ ako imaju isti problem kao i tvoj onda samo napravi ovako kako sam dolje napisao.

Samo označi ovo Obtain an IP address automatically i Obtain DNS server address automatically i automatski će sustav povući IP adrese od DHCP servera.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2011 20:19 (DAXY011).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Na tri računala gdje mi služi da se može bilo koji laptop spojit na internet stavio sam kako si rekao i radi ako je na laptopu i na računalu uključeno obtain an IP address automatically i obtain DNS server address automatically. Ako je na laptopu upisana IP adresa, kako je bilo meni, neće se spojit na internet sve dok ne uključim obtain an IP address automatically i obtain DNS server address automatically. Da li se može spojit laptop na internet bez da se izbrišu IP adrese, tj. da se ne mora na laptopu uključivati obtain an IP address automatically i obtain DNS server address automatically nego da radi i s upisanim IP adresama i bez upisanih IP adresa?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 7:37 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako imaš upisane IP adrese onda će ti one funkcionirati samo na jednoj mreži (npr. doma) i na druge se nećeš moći spojiti. Statične IP adrese ti prolaze kada imaš stolno računalo i ne mijenjaš mreže. Bolja ti je ova druga opcija kako sam ti prije napisao jer tada na koju god mrežu se spojiš (većinu njih) ne moraš ukucavati IP adrese nego ti sustav automatski dodijeli adresu koja je slobodna na toj mreži na koju se spajaš.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni ta računala služe da kad neka osoba dođe može svoj laptop ukopčat na kabel i otić na internet bez da išta više upisuje ili mijenja. Neovisno o tome da li ima postavljene IP adrese ili ne. Stavio sam obtain an IP address automatically i obtain DNS server address automatically na sva tri računa i rade ako je tako postavljeno i na laptopu, ali ne i kad laptop ima ukucane IP adrese.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 11:01 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad sam malo zbunjen?!?! Nije mi jasno ovo da ti iznajmljuješ račuanla???

Napisao si da kada dođu stranci sa svojim laptopima da se mogu spojiti na tvoju mrežu bez da išta mijenjaju od postavki i da budu odmah spojeni na net žičano? Na većini laptopa (od stranaca) je ta opcija da se automatski dobije IP adresa uključena, samo možda su rijetki išli kemijati sa statičnim IP adresama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 10:40 (DAXY011).

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice