Spajanje na kućni ruther

poruka: 6
|
čitano: 3.571
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Spajanje na kućni ruther

Znači ovako, prije dva dana sestra mi se preko laptopa spajala na kućni ruther preko WiFi-ja bez problema, dok jučer jednostavno više nije moglo.

Kaže da ništa nije dirala, ali Wireless pretraživač jednostavno ne pronalazi naš kućni ruther dok ostale sve prepoznaje i vjerojatno se može spojiti na njih.

Dakle, jednostavno SSID od našeg ruthera ne može pronaći, ali kada sam išao u postavke ruthera našao sam da je sve uključeno (broadcast) i da bi ga zapravo trebalo pronaći.

Probavao sam sve, dodavao posebno SSID i key preko Wireless naprednih postavki, ali i dalje se nije moglo spajati. Isto tako sam i gasio firewall misleći da nije možda do njega, ali i dalje isto...

Naravno, treba napomenuti da se preko kompjutera bez problema spajam na ruther već dugo dugo vremena.

Koji su vaši prijedlozi?

Ruther: Siemens SE555 WLAN

Laptop: HP Compaq 6715b na kojem je instaliran Windows XP SP3

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Spajanje na kućni ruther

-obriši postojeću konenkciju (za wlan), nakon tog ćeš ponovo vidjeti svoj SID u dostupnim mrežama. ... ako je ispravan hardware.

-najvjerojatnije se promjenila postavka (npr WPA-WEP..) stari uređaji, verzija firmwarea. Moraš paziti na WEP jer je beskoristan. Sve stare uređaje je ISP unazad godinu dana mijenjao ili nadograđivao.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-obriši postojeću konenkciju (za wlan), nakon tog ćeš ponovo vidjeti svoj SID u dostupnim mrežama. ... ako je ispravan hardware.

-najvjerojatnije se promjenila postavka (npr WPA-WEP..) stari uređaji, verzija firmwarea. Moraš paziti na WEP jer je beskoristan. Sve stare uređaje je ISP unazad godinu dana mijenjao ili nadograđivao.

Probao sam i s brisanjem konekcije, ali i dalje isto. Ne vidim samo svoju kućnu konekciju, ostale sve vidim.

Ovo su postavke koje imam zapisane:

SSID: INKJET16

WEP

128 bit

ASCII

Mac filter - off

+ key

16 godina

bježi s WEPa. U novim uređajima ga više ni nema. Moguće, da se napravio update ili reset, spoji se privremeno žicom da vidiš nove postavke (SID i enkripciju).

15 godina
neaktivan
Spajanje na kućni ruther

Šta da napravim kad se spojim sa žicom?

0 0 hvala 0
16 godina

-uđeš u ruter, vidiš, podesiš. Odspojiš žicu i spojiš se wlnaom (XP nezna istovremeno korisiti dvije mreže).

Najjednostavnije je koristiti copy-paste za unos podataka, zapiši ih notepadom u običan txt. (zbog izbjegavanja grešaka, pametno je imati te podatke zapisane)

- ip za tcom 192.162.1.1 u browser address bar +enter.

(preko propertisa od mreže možeš vidjeti dodjeljen IP na PCu ako je aktivan DHCP, kao i adresu routera .. vjerojatno će PC imati ip 192.168.1.2 ... prvi slobodan u poolu).

Za wlan je potreban pass, za žicu nije, ali za ulaz u router-modem trebaš pass.

Ako nisi mijenjao vjerojatno 0000 i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 17:24 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice