Komp se nemoze povezati na WLAN

poruka: 4
|
čitano: 1.882
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Komp se nemoze povezati na WLAN

Stvar je sljedeca: Imam doma stari komp kojeg sređujem za brata i koji se do prekjucer mogao spojiti na WLAN tj. do reinstalacije windowsa xp sp2.

Sve je normalno radilo, imal sam bez problema 2 kompa spojena na WLAN (s jednog sad pisem) ali drugi komp je bio uzasno spor s raznim sranjima na njemu instaliranim i da se ne mucim puno jednostavno sam formatiral sve i stavil nove windowse. Zatim sve iste drivere koji su i prije bili i driver od wireless adaptera ( AirLive WN-200).

U network connections komp normalno vidi sve wireless mreze ko i prije (primam ih vise posto zivim u zgradi) al dok se idem povezati na svoju (zasticena je WPA2 enkripcijom) upisem normalno pass ali dok se povezuje ostane na Acquiring network address. Dok ga povezem zicom radi normalno.

Sumnjam da je problem s driverima posto su svi isti ko i prije, u servisima su svi za net (DHCP, DNS Wireless zero configuration, TCP/IP itd) su  startani i na automatic.

Probal sam cak i reinstalirati windowse opet posto vise stvarno neznam kaj da radim, isto tako probal sam i sa staticnom IP adresom ali nakon kaj je pisalo da se povezalo (i u TCP/IP properties pisalo da je poslano par paketa i par dobiveno) nisam nikakve stranice mogel dobiti niti ping prema routeru nije prolazil.

Svaka pomoc je dobrodosla, unaprijed hvala.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Komp se nemoze povezati na WLAN

Rekao bi da se nešto na tom računalu "kolje" sa WPA2 enkripcijom, driver ili kombinacija drivera sa service packom Windowsa. Koje Windowse si imao prije reinstalacije, XP sp1? Pokušaj sa prebacivanjem enkripcije na neku slabiju (WEP), čisto da isprobaš jel tada radi.

17 godina
neaktivan

Prebacil sam natrag na sp1 i sad normalno radi, neznam u cemu je problem bil :S

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
17 godina
neaktivan

Probaj staviti SP3, mislim da su nešto popravljali s tim Service Packom u vezi WPA2 (AES)

Have you come for my forgiveness? There's nothing left to give.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2010 18:54 (D4RKL1NG).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice