Spajanje vise ps5 kontrolera na pc

poruka: 6
|
čitano: 2.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

nisam nigdje mogao naci temu na ovo pa otvaram novu.

Imam 1 ps5 kontroler i super radi preko steama i htio bi uzet jos 1 pa da sa prijateljem mogu odigrat neke igre zajedno.

Muci me sto sam vidio na internetu da su se mnogi mucili kada su pokusali spojit 2 ps5 kontrolera u smilsu da 1 uspije drugi ne tj da kod spajanja drugog izbaci prvi itd itd

Posto su te rasprave na raznim stranicama stare po 1 pa cak i 3 godine, zanima me ako ima tko iskustva jel to radi i ako da sto je potrebno da radi?

Cisto radi infa ja imam bluetooth usb adapter bluetooth verzije 5.3 i windows 10 pa molim ako tko ima iskustva za savjet da nebi bezveze kupio jos 1 .

Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Spajanje vise ps5 kontrolera na pc

Da to sam i ja nasao ali jedino taj 1 lik kaze da mu radi, koliko vidim taj bluetooth je 5.0 moj je 5.3, jedino sto on ima win 11 a ja win 10 pa sad i pitam zato ako netko ima bas iskustva prije nego se odlucim kupit (i opet to je 1 na tko zna koliko drugih koji kazu da im ne radi)

14 godina
NistaNeznam kaže...

Da to sam i ja nasao ali jedino taj 1 lik kaze da mu radi, koliko vidim taj bluetooth je 5.0 moj je 5.3, jedino sto on ima win 11 a ja win 10 pa sad i pitam zato ako netko ima bas iskustva prije nego se odlucim kupit (i opet to je 1 na tko zna koliko drugih koji kazu da im ne radi)

Nitko nažalost nije dao nikakav feedback, možeš uzet online ps5 controller, ako ne radi vratiš, i uzmeš 1 ps4 controller i riješeno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2024 13:39 (Cryogenic).
16 godina

Pred godinu dana sam spojio dva PS5 gamepada bluetoothom na laptop (win10), iskonfigurirao ih pomoću DS4Win aplikacije. Oba su mi uredno radila na PCSX2 emulatoru, testirano uz splitscreen na NFSU2 i NFS-MW. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovorima.

Evo konacni test i od mene pa cu podjelit svoje iskustvo i zakljucak.

Imam windows 10 i bluetooth 5.3 (USB stick)

Spojio sam oba kontrolera (otvorio bluetooth postavke i stisnuo na add bluetooth device-prva opcija gdje nudi mis, tipkovnica itd...), a kontroler u pairing mode stavio, unutar 5 sekundi ga je nasao i spojio bez problema (oba ps5 kontrolera).

Posto sam nakon toga imao problem da mi nije radio bezicno u FC 25 (zicno radi), a u drugoj igri je radio-dosao sam do zakljucka da nije problem do kontrolera nego negdje u postavkama igre ili steama ili ea appa.

Prvo sam u ea appu iskljucio overlay (nije mi bitan jer ionako igram samo offline), onda sam isto to napravio u steamu (steam-options-InGame- i tu bi trebala biti opcija za iskljucit)

Drugo, otisao u steam settings - controller- iskljucio "Playstation controller support" , tj stavio Not enabled.

Trece sam iskljucio steam input za kontrolere (ima 2 nacina- jedan je da kada stisnete u listi igara na igru i onda ljevo je play a desno je ikona kontrolera, pa kada se stisne na to treba se otvorit prozor u kojem je ta opcija-enable/disable steam input)

Cetvrto sam koristio steamov big picture mode (u steamu gore desno ikonica koja izgleda kao tv)

I eto radi.....ali mala napomena- nakon sto sam igrao neku drugu igru i vratio se u FC25, nije prepoznao da imam kontroler i dok sam bio u meniju FC25 samo sam iskljucio ps5 kontroler i opet ukljucio i odmah ga je prepoznao.(drzao PS5 logo na kontroleru dok se nije ugasio i onda kratki klik na logo da se upali- za one koji su prvi put nabavili taj kontroler)

Probao sam bezicno cak sa 2 ps5 kontrolera u FC25 i oba rade sada nakon ovih koraka bez ikakvih dodatnih programa. 

Koji je tocno korak pomogao neznam jer sam ih sve napravio odjednom isto kao 1 covjek u nasumicnom youtube videu (video nije pomogao ofc ), ali zato komentar od tog covjeka je pomogao.

Pa eto posto sam se namucio dok sam nasao sve ovo i isprobao, reko da napisem ovdje za sve ljude u buducnosti da se ne muce (slobodno experimentirajte sa ovim koracima koji tocno pomaze jer meni se to neda vise dirat jer ionako mi za offline ne treba overlay---jedino znam da steam big picture sam po sebi ne pomaze)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice