Pržilica ne prihvaća Firmware ?

poruka: 54
|
čitano: 4.004
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Pržilica čita dvd i cd samo nakon restarta !

Ima dva tjedna išao sam nakon dugo vremena pogledati neki stari film na dvd-u kad vidim neće da učita ništa ,idem na start,computer i vidim uopće nije učitalo kao da nema ništa na disku,mislim možda je s vremenom otišao dvd ,uvalim drugi opet ništa , pošto isto nešto kužim i imao sam prije sličnih problema idem na stranice samsunga i skinem odgovarajući firmware pokrenem instaliram i gle čuda proradi,sve uredno učitava mogu pržit sve ok,sutra dan išao opet nešto probat opet ne radi ista stvarinstaliram isti firmware i opet proradi ,računam ko zna izgubi se veza nekako ,i maloprije opet išao probat i šta opet neradi.Znaći nakon štza se ugasi komp računalo izgubi vezu ali po ovome pržilica radi ,jel neko zna u čemu je problem zašto firmware radi samo od instalacije  do sljedećeg gašenja kompa.

Pržilica je samsung TTST corp cddvdw SH-S223b SCI

Windows 7 64x

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 11:45 (Maestro27).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pržilica ne prihvaća Firmware ?
Maestro27 kaže...

Ima dva tjedna išao sam nakon dugo vremena pogledati neki stari film na dvd-u kad vidim neće da učita ništa ,idem na start,computer i vidim uopće nije učitalo kao da nema ništa na disku,mislim možda je s vremenom otišao dvd ,uvalim drugi opet ništa , pošto isto nešto kužim i imao sam prije sličnih problema idem na stranice samsunga i skinem odgovarajući firmware pokrenem instaliram i gle čuda proradi,sve uredno učitava mogu pržit sve ok,sutra dan išao opet nešto probat opet ne radi ista stvarinstaliram isti firmware i opet proradi ,računam ko zna izgubi se veza nekako ,i maloprije opet išao probat i šta opet neradi.Znaći nakon štza se ugasi komp računalo izgubi vezu ali po ovome pržilica radi ,jel neko zna u čemu je problem zašto firmware radi samo od instalacije  do sljedećeg gašenja kompa.

Pržilica je samsung TTST corp cddvdw SH-S223b SCI

Windows 7 64x

Provjeri da nemaš ovakav problem:

http://support.microsoft.com/kb/929461 

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
11 godina
neaktivan

Imao sam sličan problem i rješio ga tako što sam izbrisao deamon tool!

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 12:44 (DigiTron).
11 godina
neaktivan

Nisam pisao ovih par dana al ja sam se doslovno izludio rješavajući ovaj problem i ništa , najprije sam išo brisati iz registra  upperfilter i lowerfilter al sam onda sjebo nešto i nije mi radio miš , onda sam napravio reinstal windowsa i mislim to če rješti problem ali ne i dalje diskove ne učitava ili ih učitava odma nakon restarta ali npr sat vremena nakon nema šanse čujem dvd rezać se mući i pojavi se nastrelici miša onaj mali disc ali neće ga učita ,ili učita koliki je sadržaj veličine ali nema sadržaja diska.

Pokušao sam i ovo što mi je  Father_Dougal predložio ali ništa :O

.Kad učita sve radi ok ,digao sam nove windowse s ovog rezaća .  Onda sam izvadio dvd rezać i stavio u drugi komp iz koje sam ga izvadio i stavio u ovaj u kojem neradi ,na tom kompu su xp sp3 i radi uredno učitava sve ok :O ,doduše nisam ga  dugo testirao ali ne muči se učita odma sadržaj znači nije do njega vratim kod sebe i promjenim novi sata kabel opet isto . Neznam više što napravit ,tjera me sutra otić u trgovinu i kupit novi dvd rezać za 150 kn al po ovome nije do njega ,nisam pametan ,ako još ima neko nekakav prijedlog .

Dali je moguće pošto je dvd rezać star 6 godina da je na neki način nekompatibilan s novim kompom koji je star 6 mjeseci !??

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 1:42 (Maestro27).
17 godina
Maestro27 kaže...

Nisam pisao ovih par dana al ja sam se doslovno izludio rješavajući ovaj problem i ništa , najprije sam išo brisati iz registra  upperfilter i lowerfilter al sam onda sjebo nešto i nije mi radio miš , onda sam napravio reinstal windowsa i mislim to če rješti problem ali ne i dalje diskove ne učitava ili ih učitava odma nakon restarta ali npr sat vremena nakon nema šanse čujem dvd rezać se mući i pojavi se nastrelici miša onaj mali disc ali neće ga učita ,ili učita koliki je sadržaj veličine ali nema sadržaja diska.

Pokušao sam i ovo što mi je  Father_Dougal predložio ali ništa :O

.Kad učita sve radi ok ,digao sam nove windowse s ovog rezaća .  Onda sam izvadio dvd rezać i stavio u drugi komp iz koje sam ga izvadio i stavio u ovaj u kojem neradi ,na tom kompu su xp sp3 i radi uredno učitava sve ok :O ,doduše nisam ga  dugo testirao ali ne muči se učita odma sadržaj znači nije do njega vratim kod sebe i promjenim novi sata kabel opet isto . Neznam više što napravit ,tjera me sutra otić u trgovinu i kupit novi dvd rezać za 150 kn al po ovome nije do njega ,nisam pametan ,ako još ima neko nekakav prijedlog .

Dali je moguće pošto je dvd rezać star 6 godina da je na neki način nekompatibilan s novim kompom koji je star 6 mjeseci !??

Ne, ne postoji takva nekompatibilnost. Nego, što si od softvera instalirao nakon reinstalacije?

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
11 godina
neaktivan

Ništa osim drivera s cd od matične !

Ja sam kupio gotov komp bez rezaća ,znaći sve je bilo sastavljeno osim njega ,rezać sam ja ugradio naknadno , da nije negdje u biosu onemogućen rezać ili slično ? Promislio sam da mi nije DMA iskljućen ali kad sam ga išao uključit u device manageru na IDE ATA/ATAPI controllers nemam secondary channel ,ja neznam šta je ovo ludnica :O

Promislio sam da sam ja moža nešto krivo spojio ali uzeo sam novu granu kabela i spojio na drugoj je hdd !

Daj znam da ima more ovakvih problema ali nadam se da mi neko može pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 16:46 (Maestro27).
11 godina
neaktivan

Uzeo u prijatelja njegovu ni ona ne radi :o

Dali neko zna kako instalirati Secondary ide chanel i zbog čeka mi fali to ?

jer u mene toga nema ,i mislim da je zbog toga problem.

Fali secondary ide chanell Fali secondary ide chanell
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 23:29 (Maestro27).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je SATA snimac, kakvi IDE kanali?

Stavi AHCI mode u BIOSu na native i ako se Windows ne ucitava nabaci reinstall. Vjerojatno snimac nije kompatibilan da radi u AHCI IDE modu.

Taj mod ti jedino treba za legacy OS (kao Windows XP) koji po defaultu nema podrske za SATA kontrolere.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 23:37 (Alkaline).
Moj PC  
0 1 hvala 1
11 godina
neaktivan
Alkaline kaže...

To je SATA snimac, kakvi IDE kanali?

Stavi AHCI mode u BIOSu na native i ako se Windows ne ucitava nabaci reinstall. Vjerojatno snimac nije kompatibilan da radi u AHCI IDE modu.

Taj mod ti jedino treba za legacy OS (kao Windows XP) koji po defaultu nema podrske za SATA kontrolere.

A koja je razlika između moda u kojem je sad i tog native moda,

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 0:10 (Maestro27).
15 godina
neaktivan

Sad se tvoji SATA uredaji pokazuju kao IDE uredaji. A na native bi bi radili prema SATA protokolu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Dali šta gubim ako se prebacim na taj native ,možda na perfomansama ili slično ? imam sata 3 disk i ploća podržava sata 3 ! Ako mi možeš ukratko objasnit ako znaš kako doći do tog djela gdje se to mjenja ?

15 godina
neaktivan

Pogledaj u BIOS kako ti je podeseno, pod Storage. Na native modu jedino mozes dobiti SATA3 brzinu, ako je na IDE onda kao da imas stari disk.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 0:17 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo išao sam pogledati pod storage ima ovako Sata mode selection AHCI i kad kliknem na to mogu odabrat IDE ILI AHCI i to je to! nema drugih odabira native ili slično.Kod mene je stavljno na AHCI .

Pored sata controller (s) je stavljeno   ( enabled) .

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 6:39 (Maestro27).
15 godina
neaktivan

To je onda u redu.

Napisi konfiguraciju racunala (maticna ploca, procesor, itd). I reci da li je ovaj Windows 7 stock ili "gamer extra super cool edition"?

Za probu jos mozes dignuti live linux sa USB sticka pa pogledati kako se drive tamo ponasa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Konfa je Intel pentium g3220

ASROCK H81M-HDS

R7 250 1GB

WIN 7 64X ULTIMATE ,NORMALNI WINDOWSI UNTOUCHED

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 6:55 (Maestro27).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Na netu sam našao da Intel rapid storage tehnology verzija koju ja imam može praviti problem ,pa sam skinuo neku novu verziju i zaista nema više diska na strelici miša dok učitava ali i dalje postoji problem ,doduše jućer cijeli dan mi je učitavalo normalo al danas opet ubacim disk i samo stoji ovo na slici a sadržaja nema !!

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 13:38 (Maestro27).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vjerojatno je onda nešto sa driverima. Probaj uninstalirati taj device (inter rapid storage) iz Device Managera i stavi opciju da obriše driver.

Također bi bilo dobro kako sam već napisao probati pokrenuti Linux sa USB sticka i vidjeti kako se pržilica ponaša. Cilj ti je otkriti da li je hardware ili software u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 15:45 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Deinstalirao taj intel rapid  storage al ništa i dalje isti problem 'sad ču instalirat drugu sedmicu x86 ili pokrenut linux pa vidit ako i dalje bude problem zaista nemam ideja više :0

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Daj SS cijeloga device managera.

@modovi, Sunce se okreće oko Zemlje,ne?

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Kako misliš ss ? Misliš da slikam device manager ?

16 godina
neaktivan
Maestro27 kaže...

Kako misliš ss ? Misliš da slikam device manager ?

da

11 godina
neaktivan

Evo !

16 godina
neaktivan

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Skini full image ovog programa sa linka i sprži ga na disk (opet će ti trebati). Pokreni ga i on će ti pronaći sve driver-e koje trebaš u tvom računali pa ih instaliraj. Obrati pozornost da odznačiš programe koji ti ne trebaju (pdf...). http://drp.su/download.htm

A svakako pokušaj sa Linux-om!

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 18:41 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Ček jel kad ga napravim na usb moram instalirat ili ga mogu  samo pokrenut ?

Jer ako ga moram instalirat onda bi rađe instalirao win 7 x86 jer ako ne bude i dalje radilo

ja odustajem i neka stoje ti windowsi i gotovo jer očito niko nezna u čemu je problem .

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 18:51 (Maestro27).
16 godina
neaktivan
Maestro27 kaže...

Ček jel kad ga napravim na usb moram instalirat ili ga mogu  samo pokrenut ?

Jer ako ga moram instalirat onda bi rađe instalirao win 7 x86 jer ako ne bude i dalje radilo

ja odustajem i neka stoje ti windowsi i gotovo jer očito niko nezna u čemu je problem .

Samo ga pokreni,imaš LIVE CD opciju.

17 godina

Ček, kakav je ono virtualni CD rom driver, od čega ti je to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U koji SATA port na matičnoj ploči je priključen DVD/CD Drive? Da li je sa strujom koju drive dobija sve u redu? Napravi update UEFI-ja na zadnju verziju  http://www.asrock.com/mb/Intel/H81M-HDS/?cat=Download&os=BIOS . Instaliraj Intel INF driver 9.3.0.1025 http://www.guru3d.com/files-details/intel-chipset-device-installation-download.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ovaj cd rom nemam pojma on je tu od početka !

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 21:08 (Maestro27).
15 godina
neaktivan

Isključi računalo i uključi ga u crni SATA port na matičnoj ploči. Ako je već uključen u jedan crni prebaci ga u drugi. Usput provjeri da li drive dobija ispravnu struju. Kad uključiš računalo pusti da Windows odradi svoje vjerojatno ćeš trebati napraviti restart.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 21:10 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice