imam problem kada stavim komp. na standby poslje pokretanja monitor mi se upali ali ekran bude samo crn i nista ne reagira dok racunalo radi! monitor je sync master 793df. ako neko ima rjesenje problema nek se javi! hvala unaprjed!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
OS ? SP ? Neki posebni programi koji upravljaju Power opcijama ? Konfiguracija (sa napajanjem) ?
imam problem kada stavim komp. na standby poslje pokretanja monitor mi se upali ali ekran bude samo crn i nista ne reagira dok racunalo radi! monitor je sync master 793df. ako neko ima rjesenje problema nek se javi! hvala unaprjed!!
xp sp2, sve je na default nikakvi programi, prije mi je ok bilo!!
xp sp2, sve je na default nikakvi programi, prije mi je ok bilo!!
1.DX9 je
2.ne poslje restarta samo kada stavim na standby
3.naravno da imam igre
4.sve uredu sa kablovima
nemam screen savera i pasw je iskljucen stalno..
problem isti
do softwera nije sigurno jer sam nedavno formatirao i opet je isto bilo, moguce da je nesto u biosu rastimano!!
1.DX9 je (je...je,ali koji.....9b ili 9c?) najnoviji 9c je na BUGovom DVDu
2.ne poslje restarta samo kada stavim na standby
3.naravno da imam igre (i naravno da ti neka od njih pravi probleme posto kazes da prije toga sve uredno sljakalo)
4.sve uredu sa kablovima
nemam screen savera i pasw je iskljucen stalno..
problem isti
do softwera nije sigurno jer sam nedavno formatirao i opet je isto bilo, moguce da je nesto u biosu rastimano!!
(onda idi do BIOSa u djelju Power Managment stavi na page default..ili tako nesto...ako to ne pomaze onda sve postelaj postupkom Load Setup Defaults)
dx9c verzija 4.09 0000 0904
imao sam i prije igre pa mi je radilo! probao sam sa dxdiag one testove i sve je uredu!! sada ode gledati po biosu kakve imaju opcije! :D
vratio u bios-u orgianle postavke ali problem isti... ostaje enigma u cemu je problem probao sam gotovo sve!! hvala ti
Naravno riješenje je problema da mu isključiš odlazak u standby....
Vjerojatno ce pomoc i reinstall OS-a
Ili barem najnoviji driveri......
U Biosu mislim da imaju dvije opcije koje bi mogle bit odgovorne no ipak sumnjam da je do toga jer simptomi su drugčiji....
Pogledaj dali imaš uštekan modem na PCI sabirnicu jer on je obicno za sve kriv pa ga izvadi...
Ako je do hardware-a pregledaj grafičku da možda ne bi bilo nekih spaljenih komponenta, ištekaj je pa uštekaj, pokušaj nabavit napajanje od minimalno 450W pa probaj s njime. Riješenje ti točno nemam no ovo je ipak specifičan problem...
Nije do monitora 99% jer to nema smisla....
Navedi grafiku na kompu pa cu ti moc više pomoč...
pa iskljucen je odlazak u standby ali mi je potrebno jer mi je komp ukljucen 24h na dan, i glupo stalno gasiti i paliti...
reinstalacija ne pomaze vec pokusano, driveri su takodjer novi!
nemam modema¨¨
napajanje je 450w
graficka je radeon x1300
pa iskljucen je odlazak u standby ali mi je potrebno jer mi je komp ukljucen 24h na dan, i glupo stalno gasiti i paliti...
reinstalacija ne pomaze vec pokusano, driveri su takodjer novi!
nemam modema¨¨
napajanje je 450w
graficka je radeon x1300
Evo opiši što se događa kad se vracas iz standbya, opisi dali inace imas problema, opisi cijelu konfiguraciju....
Ovo može bit do memorije,no ipak probaj starije drivere jer katkad novije nije bolje...
Probaj skinit drivere za tu grafu ali od proizvođača znaći asus,gigabyte,xfx,zotac itd.
Evo opiši što se događa kad se vracas iz standbya, opisi dali inace imas problema, opisi cijelu konfiguraciju....
Ovo može bit do memorije,no ipak probaj starije drivere jer katkad novije nije bolje...
Probaj skinit drivere za tu grafu ali od proizvođača znaći asus,gigabyte,xfx,zotac itd.
S1 je normalno dakako da se samo monitor izgasi.....(barem mislim malo sam u nepoznatim vodama)
S3.....hmmmm znači tako......mislim da bi trebao imat poseban drajver za ploču koji bi trebao regulirati ovo stanje pa ga skini no mislim da bi vista to sama trebala regulirat...definitivno trebaš flashat bios....
Ovaj dali ti je ta vista fresh instalirana? Ako nije uđi u Power...itd. u control panelu i vidi jeli tu što ne štima...jer možeš gasit palit komponente (hdd.grafika) pa se nešto možda "pokvarilo"
Kad misliš ništa ,misliš možda na komp uopce ne reagira i ne upale se diode nego stoji "glup" ka kamen?
Ili se upale ali nema slike na monitoru? Sorry nisam baš razumio što hočeš reć sa "ništa se ne događa"?
E i koja je ploca?
(Ispričavam se ako sam reka neku glupost trenutacno neman vistu pa neznam kako to tocno funkcionira)