Problem s grafičkim karticama

poruka: 6
|
čitano: 1.010
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam jedan čudan problem na jednom kompu, kojeg nisam uspio naći nigdje rješenje.

Dakle odmah da kažem, problem je s očitavanjem grafičke, ali nije u pitanju grafička jer sam probao dvije, i na drugom kompu rade obe.

Problem je u tome što sve grafičke rade normalno pod pcie 1.1, a više od toga, uopće ih ne očitava u biosu.

Matična je MSI z97s SLi krait edition, proc je i5 4440, 16gb rama vengance, i vodeno hlađenje na procu.

Napajanje je antec 750w modularno.

Probao sam sve kombinacije koje imam, i problem je ili u matičnoj (koja je nova), proc, ili napajanje.

Ostale komponente sam testirao na drugom kompu.

Dakle u msi uefi-u na detekciji hardvera, kao na slici ispod (slika je s neta, ali takva je otprilike stvar) ako je stavljen pcie 2.0 ili 3.0 ili automatic, uopče je ne prepoznaje.

Piše da je prazan slot.

Znam da nema neke prevelike razlike između 1.1 i viših, pogtovo ne na jednoj mid grafi, ali me zanima zašto je tako.

Našao sam na jednom forumu da je jedan čovjek jednostavno našao da taj njegov proc ne radi s njegovom matičnom, ali da i taj proc i ta matična u drugim kombinacijama rade.

Sad koliko je to istina neznam, ali bi htio vaše mišljenje.

Evo i validacija gpu-a i validacija cpu-a

Bios je stavljen novi od ploče.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Slika koju si stavio ne odgovara modelu matične sa kojim imaš problem. Sa kojom pločom imaš točno problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Rekao sam da je slika s neta, dakle na očitavanju hardvera u uefi-u uopće ne očitava grafičku u slotu, slika je samo da pokažem o čemu pričam.

Ploču sam stavio, z97s krait edition, i5 4440 proc, 16gb vengance rama (2x8gb).

Da napomenem probao sam i sa jednom pločicom rama, po svim slotovima, ne radi isto...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko vidim imaš BIOS iz maja ove godine. Pokušaj napraviti update BIOS-a ako postoji novija verzija. Ja bih još pokušao izvaditi CPU iz socketa, pregledati socket i pinove. Pažljivo ugradi CPU pa ako ne bude radilo vrati na reklamaciju ako imaš garanciju na ploču.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zadnji je bios, a probao sam sa svim biosima stabilnim iz ove godine, i jednom beta-om iz drugog mjeseca.

Gledao sam savinute pin-ove na ploči, nema ništa.

Jamstvo mi je zadnja solucija, jer ploča tehnički radi, a dijelovi su kupljeni na 10 lokacija tako da me brine da mi ne naplate "nepotrebnu" reklamciju.

Zato i pitam za neke luđe solucije, ima li tko šta :-D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problem s grafičkim karticama
rooswelt1991 kaže...

Zadnji je bios, a probao sam sa svim biosima stabilnim iz ove godine, i jednom beta-om iz drugog mjeseca.

Gledao sam savinute pin-ove na ploči, nema ništa.

Jamstvo mi je zadnja solucija, jer ploča tehnički radi, a dijelovi su kupljeni na 10 lokacija tako da me brine da mi ne naplate "nepotrebnu" reklamciju.

Zato i pitam za neke luđe solucije, ima li tko šta :-D

Ne budali! Ploča je neispravna. Ovo je ozbiljan kvar i tko zna što sljedeće može otkazati. Zato, vrati je tamo gdje si je kupio i traži ispravan proizvod za svoj novac.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 1:14 (phoenix2003).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice