Imam problem, a provat ću ga obrazložiti u najkraćim crtama. Imam TV Panasonic AS640E i kućno kino Sony DAV DZ 530, koje je staro, ali zadovoljava moje potrebe. PC mi je spojen HDMI kabelom na TV i reproducira normalno sliku i zvuk na istoj.
Sad problem je slijedeći, kada sam htio zvuk reproducirati preko TV-a na kućno kino isto nisam mogao nikako ostvariti (spoj kabelima crveni i bijeli, klasični audio spoj). Koliko sam uspio shvatiti TV ne da da se preko njega prenosi zvuk, valjda tako većina TV-a radi.
Sad me zanima postoji li mogućnost da iz PC-a ide zvuk direktno na kućno kino? Ono ima par načina za ulaz, HDMI ne može jer piše da je samo za izlaz, dok ima audio ulaz (crvena i bijela) te neki Sonyev DMPORT, kojeg prvi put vidim. I pošto mi je šrot matična vjerojatno bi morao kupiti zvučnu karticu (ili a li kakvi adapter za one klasične izlaze iz zvučne od matične ploče, one zelene, roze i dr.).
Hvala unaprijed na svim savjetima
Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)