nekompatibilnost rama

poruka: 9
|
čitano: 1.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
nekompatibilnost rama

imam 2x512 ddr koji rade u dual channelu i stavio sam jos 2 x 256 i kad mi pokrene windowse pojavi se onaj plavi ekran za gresku s memorijom.onda sam u biosu smanjio rad memorije sa 400mhz na 366 i trenutno su windowsi stabilni.zelio bih napomenuti da su sva 4 modula radnog takta 400mhz.netko zna mozda razlog?

sa 2x512 ddr koji su kingmax rade windowsi bez problema,a ovi "novi" 2 x 256 su neka druga marka

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nekompatibilnost rama

Ako ti RAM-ovi rade kako treba, mislim da bi trebalo namjestit latencije memorije jer mozda nisu kompatibilne.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: nekompatibilnost rama
What he said...
In Control
15 godina
neaktivan
Life's Good kaže...

Ako ti RAM-ovi rade kako treba, mislim da bi trebalo namjestit latencije memorije jer mozda nisu kompatibilne.

moze malo detaljnije?kako namjestiti latencije?

16 godina
neaktivan
Latencije se namještaju u BIOSU.
15 godina
neaktivan

moze jos detaljnije.neki postupak?nerazumijem se bas u to:)

15 godina
neaktivan

probao sam mjenjati latencije u biosu i na koju god da stavim osim 2.0(ako se dobro sjecam) javi mi cmos eror i baci mi postavke na default i spominje nesto u vezi toga da su win inst. na sata disk

17 godina
neaktivan

Neki procesori, naročito stariji, imaju ograničenja što se tiče memorije, to jest, mogu podržavati maksimalnu brzinu memorije do određenih granica, ovisno koliko pločica memorije ima i da li su double side ili sigle side (čipovi sa samo jedne strane). Veće je opterećenje ako su čipovi sa obje strane.

Možeš pogledati te detalje o karakteristikama svog procesora na internetu. Ako nije to, ideš dalje.

17 godina
nekompatibilnost rama

Probaj flashat BIOS...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice