Molim pomoć - grafična

poruka: 5
|
čitano: 1.593
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Molim pomoć - grafična

Ne znam je li problem u hardveru ili softveru ali svejedno.

Znači, riječ je o laptopu (aspire 5520g, kvarljivo sranje od asusa - ne preporučujem nikome) i OS Windows 7. Grafična 8600m GS.

Igram igricu i odjednom se sve zablokira i zamrači se ekran... nisam prije imao problema s njom, relativno nezahtjevna (rome total war)... čekam par minuta, alt ctrl del ne reagira, odlučim ga restartirati. Krenu windowsi s loadenjem i zaglave se, tako više puta... probam i onaj startup repair, windows restore kojeg ti sama ponudi sedmica... ništa.

Potom formatiram particiju i ponovo instaliram windowse, komp se upali. Prilikom instalacije drivera sve ok, dok ne instaliram drivere za grafičnu... dam restart i opet se zaglavi na istom mjestu (dok se pali, jel). Ovaj put sistem repair djeluje te mi ga upali ali sa restorom, dakle bez instalacije tog zadnjeg drivera za grafičnu. I tako više puta.

Dev manager mi ne detektira grafičnu dok ne instaliram drivere, tad ju skuži, kaže da sve radi ok ali da moram restartirati da bi driveri proradili, kad to učinim sve krene ispočetka... blokada, repair, restore itd.

Dakle, pretpostavljam da je problem u hardveru, ali, ima li ikakve šanse da je ovdje riječ o softverskom problemu i šta mogu učiniti ?

Jer ako je otišla grafična, onda pretpostavljam da treba i matičnu mjenjati jer je laptop, a garancija istekla prije godinu dana, znači lova za popravak više manje jednaka lovi za novi kompjuter.

I još jedno pitanje, ako je grafična otišla, kako to može utjecat na ostatak računala? Znači sad mi ono osnovno radi bez problema - muzika, video, internet, itd. Koliko to može ovako funkcionirati ?

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2010 14:10 (banana.joe).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Molim pomoć - grafična

Hm to bi vrlo lako mogao biti problem u driverima. Jesi li provjerio da imas adekvatne drivere za win 7 i dali proizvodjac dopusta instalaciju win 7 na taj model laptopa.

Druga stavr isto ne manje bitna - moras znati da win 7 dolazi u 32 i 64 bitnoj verziji i da ako skine driver za pogresnu verziju problemi bi mogli biti bas ti koje si opisao.

Proba sa operativnim sistemom preporucenim od proizvodjaca za taj model laptopa.

w1k1n6 cro
15 godina
neaktivan
CroL1k1n7 kaže...

Hm to bi vrlo lako mogao biti problem u driverima. Jesi li provjerio da imas adekvatne drivere za win 7 i dali proizvodjac dopusta instalaciju win 7 na taj model laptopa.

Druga stavr isto ne manje bitna - moras znati da win 7 dolazi u 32 i 64 bitnoj verziji i da ako skine driver za pogresnu verziju problemi bi mogli biti bas ti koje si opisao.

Proba sa operativnim sistemom preporucenim od proizvodjaca za taj model laptopa.

Skinuo sam ovdje drivere: - http://support.acer-euro.com/drivers/downloads_gd.html

Kad izaberem aspire - show all models - 5520 g - dole ti ponudi da izabereš i windows sedmicu... Sedmica je definitivno podržana (sve od Viste nadalje), plus imam tu sedmicu mjesec dana i do prekjučer je sve s tim istim driverima šljakalo kako treba. Probao sam poslije uz ove na tom acerovom sajtu skinuti driver i direktno od nvidie - ni s njim nije išlo.
I bilo je u ponudi x64 i x86, instalirao bih uvijek 86, koliko znam to je za 32bitne verzije.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.12.2010 15:55 (banana.joe).
17 godina
neaktivan

Onda moze biti da se nesto desava sa gpu-om ili samom maticnom plocom. 

w1k1n6 cro
15 godina
neaktivan
CroL1k1n7 kaže...

Onda moze biti da se nesto desava sa gpu-om ili samom maticnom plocom. 

Znači tehnički kvar? Ako je zbilja tako, koliko bi to moglo funkcionirati na ovakav način, jer barem video, muzika, internet funkcioniraju... Kakve su opasnosti po ostatak računala?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.12.2010 3:05 (banana.joe).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice