Buka prilikom podizanja sistema

poruka: 8
|
čitano: 1.717
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Imam problem prilikom nekih pokušaja podiznja sistema. Pri samom ukljućivanju računala, umjesto sda me dočeka potih rad hladnjaka procesora dočeka me glasno tutnjanje hard diska.

Buka se nastavlja i prilikom rada sa računalom, ali nakon nekog vremena rad se vrati u normalu.

Brine me da nije kvar u hard disku ali sam pokrenuo hard drive inspector i analiza pokazuje da je sve 100% uredu.

Ako ikome znači prilikom normalnog rada mi je pokrenuto 39 procesa.

Hvala unaprijed za odgovore.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2008 21:09 (MarkOverlord).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Buka prilikom podizanja sistema

Pa šta si ti mislio,treba se sistem upalit,to je normalno kod svakoga.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2008 21:16 (PC Street Hacker).
17 godina
MarkOverlord kaže...

Imam problem prilikom nekih pokušaja podiznja sistema. Pri samom ukljućivanju računala, umjesto sda me dočeka potih rad hladnjaka procesora dočeka me glasno tutnjanje hard diska.

Buka se nastavlja i prilikom rada sa računalom, ali nakon nekog vremena rad se vrati u normalu.

Brine me da nije kvar u hard disku ali sam pokrenuo hard drive inspector i analiza pokazuje da je sve 100% uredu.

Ako ikome znači prilikom normalnog rada mi je pokrenuto 39 procesa.

Hvala unaprijed za odgovore.

Sta ti nisi bio kod nekog frenda dok je palio svoj comp???

Istina je da je kod nekog to izrazenije. Kod mene se kad upalim comp sam graficka pocme vrtit na 5000 okretaja (hd4870) i to 1-2sec i onda se vrati na 23% kak sam namjestio u biosu, ali naravno cuje se 120mm vent i 80mm vent vise neg cpu cooler i graficka zajedno cijelo vrijeme.
17 godina
prihvaćeno rješenje

Jesi li 100% siguran da buku stvara hard disk?

Prema tvom opisu (buka se nastavlja i prilikom rada, pa se stiša) meni se čini da ti neki od ventilatora ima poderani ležaj ili je jednostavno nekvalitetan. Iz mog iskustva mogu reći da takvo nešto zna stvoriti veliku buku (čak i osjetne vibracije), koja s vremenom prestane (kad se malo zagrije).

KaeR
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Nemas potrebe za sikiracijom!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Gle otvori kučište i upali komp. I dok ti se diže vidi od kuda ti točno dolazi taj zvuk.

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Da, samo sto se meni to pojavljuje u rijetkim slucajevima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2008 19:02 (MarkOverlord).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Ako si siguran da je hard, provjeri dali su dobro stegnuti šarafi, dal se klacka, visi ili nesto slicno.

Dal ti je komp na podu ili stolu "u vagi" (znam da zvuci glupo ali pomaze).

Inace hard ima tendenciju pocet ruzit nakon određene kilometraže, što nemora nužno

značiti da ce riknut....

Nedavno mi je umro hard sa istim simptomima nakon 2 mjeseca od prvih manifestacija....

I to je jako cudno riknuo, komp mi se uopce nije htio bootat dalje od ocitavanja procesora

(to je bio storage hard, bez OS-a).

Mislim da nemas razloga za brigu, ali napravi si neki backup podataka za svaki slucaj.

Mudar ko čovjek-jesetra!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.12.2008 13:36 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice