BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.243.555
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
Bruno555 kaže...

.. Pitao sam u jedan servis i rekli su da je vjerovatno hardwerski problem i onda u drugi i rekli su da je vjerovanto problem sa HDD...

-pitaj VidovitogMilanaTM ... ovi jednako tako pogađaju (preko telefona?).

Majstor, može po simptomima predpostavljati, ali ne može znait dok ne proba-testira. Znaju samo ''majstori'' kao hitna PC služba.

Bruno555 kaže...

U linksa mi kazu da je HDD problem, a u future da probam reinstalirat windowse....i sta ja sad da radin. Ja ne znan reinstalirat sam. Ako to platim nekome ode mi 300kn, ako je hardwer onda moran slat komp u zg i propadne mi 300kn za reinstalaciju i moran je placat ponovo...a jesan proklet u pm.

ako je problem HDD, tad je HW problem (ali je na HDDu sav soft-OS.. novi HDD = nova instalacija, mada bi se ovo moglo migrirati, bolje ne).

-ako je samo soft problem (nije smio postojati ako je origigi .. i neki majstor koji je instlairao??), ali ako je soft, tad možda samo clean install popravi, možda ostane isto.. to nitko ne zna, tj ne zna se uzok, njega treba eliminirati (bezveze kao primjer, loš driver, virus i sl.). Često je znanje (majstora) povezano s radom PCa, proporcionalno.

utjeha? svaka škola se plaća. (kao i sve u RL). Ovaj Forum, služi (ako nisi običan juzer-početnik) upravo tomu da sam nešto našraviš, možda uštediš 300kn, ... možda napraviš još više štete. Opet je to nagađanje iz graha, jer baš nikakve korisne info nemamo.

-nabavi neki liveOS (hirens, miniPE, linux-ubuntu-...), bootaj, vidi kako se ponaša. Ako je OK, tad nije HW Problem, bar ne za HDD (može biti npr VGA i sl..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

evo i mene sa istim problemom. smrzne se u igrama, a rijetko kad i dok ne radim ništa (surfam ili gledam film).

Pentium dual core E5200 2.5 ghz

Gigabyte EP35-DS3L

4 gb ddr2

geforce 560 gtx

Windovs x86 ultimate

On Tue 9.9.2014. 18:50:19 GMT your computer crashed

crash dump file: C:\Windows\Minidump\090914-17643-01.dmp

This was probably caused by the following module: hal.sys (hal+0xEFCD) 

Bugcheck code: 0x124 (0x0, 0xFFFFFFFF86DFF024, 0xFFFFFFFFB2000040, 0x800)

Error: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR

Bug check description: This bug check indicates that a fatal hardware error has occurred. This bug check uses the error data that is provided by the Windows Hardware Error Architecture (WHEA). 

This is likely to be caused by a hardware problem problem. This problem might be caused by a thermal issue. 

A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: hal.sys . 

Google query: hal.sys WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR

0 0 hvala 0
15 godina
Haywire kaže...

evo i mene sa istim problemom. smrzne se u igrama, a rijetko kad i dok ne radim ništa (surfam ili gledam film).

Pentium dual core E5200 2.5 ghz

Gigabyte EP35-DS3L

4 gb ddr2

geforce 560 gtx

Windovs x86 ultimate

On Tue 9.9.2014. 18:50:19 GMT your computer crashed

crash dump file: C:\Windows\Minidump\090914-17643-01.dmp

This was probably caused by the following module: hal.sys (hal+0xEFCD) 

Bugcheck code: 0x124 (0x0, 0xFFFFFFFF86DFF024, 0xFFFFFFFFB2000040, 0x800)

Error: WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR

Bug check description: This bug check indicates that a fatal hardware error has occurred. This bug check uses the error data that is provided by the Windows Hardware Error Architecture (WHEA). 

This is likely to be caused by a hardware problem problem. This problem might be caused by a thermal issue. 

A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: hal.sys . 

Google query: hal.sys WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR

Jel procesor OC-an? Kakva je voltaža u biosu?

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

EDIT: odlučia sam ne bit lijeni kreten pa sam malo guglao kako se gleda temp. ;)

uglavnom:

Vcore 1.364

DDR18V 1.872

+3.3V 3.264

+12V 12.365

Sytem temperature je 41, a CPU 39.

stavia sam i temperaturu, za svaki slučaj ako treba.

jedan tip koji se dosta kuži u kompove mi je oc-a proc, ali reka je da se radi o stvarno minimalnom pomaku, i da nema nekog utjecaja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.9.2014 13:34 (Haywire).

0 0 hvala 0
15 godina
Haywire kaže...

EDIT: odlučia sam ne bit lijeni kreten pa sam malo guglao kako se gleda temp. ;)

uglavnom:

Vcore 1.364

DDR18V 1.872

+3.3V 3.264

+12V 12.365

Sytem temperature je 41, a CPU 39.

stavia sam i temperaturu, za svaki slučaj ako treba.

jedan tip koji se dosta kuži u kompove mi je oc-a proc, ali reka je da se radi o stvarno minimalnom pomaku, i da nema nekog utjecaja.

Vrati sve na default i vidi hoće li biti problema.

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

problem rješen :)

hvala ti puno

0 0 hvala 0
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

bad pool caller BSOD mi se pojavljuje. Evo jutros već 2x u 2 sata....

Ima tko ideju što bi moglo biti??? Do danas nije bilo nikakvih problema, i nisam radio nikakve preinake, ni hardverske ni softverske. Jedino instalirao x64 Chrome al prije tjedan dana, i srušilo mi se oba puta dok sam njega koristio, iako koristio sam ga i jučer pa nije bilo problema. Idem sad na Firefox nazad pa ću vidjet jel do toga možda.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 11:54 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lllnuclearlll kaže...

bad pool caller BSOD mi se pojavljuje. Evo jutros već 2x u 2 sata....

Ima tko ideju što bi moglo biti??? Do danas nije bilo nikakvih problema, i nisam radio nikakve preinake, ni hardverske ni softverske. Jedino instalirao x64 Chrome al prije tjedan dana, i srušilo mi se oba puta dok sam njega koristio, iako koristio sam ga i jučer pa nije bilo problema. Idem sad na Firefox nazad pa ću vidjet jel do toga možda.

Probaj odvrtit memtest86+ i hdd test, čisto da znaš da nije do njih (često su uzrok bsod-u).

PSN: Muskarcina77 | Steam: Virty |
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Odvrtio i nije problem u toma. Također skinuo sam "WhoCrashed".

I veli ovo:

file path: C:\Windows\system32\drivers\inspect.sys
description: COMODO Internet Security Firewall Driver
Bug check description: This indicates that the current thread is making a bad pool request.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: inspect.sys (COMODO Internet Security Firewall Driver, COMODO).

Tak da ili je problem u Comodu, ili u WLAN kartici. Iskreno nadam se da nije kartica kriva jer je ugrađena na matičnu... Od jutros mi se više nije desio problem ni jednom, nadam se da ni neće.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2014 14:16 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
lllnuclearlll kaže...

Odvrtio i nije problem u toma. Također skinuo sam "WhoCrashed".

I veli ovo:

file path: C:\Windows\system32\drivers\inspect.sys
description: COMODO Internet Security Firewall Driver
Bug check description: This indicates that the current thread is making a bad pool request.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: inspect.sys (COMODO Internet Security Firewall Driver, COMODO).

Tak da ili je problem u Comodu, ili u WLAN kartici. Iskreno nadam se da nije kartica kriva jer je ugrađena na matičnu... Od jutros mi se više nije desio problem ni jednom, nadam se da ni neće.

Uključi Driver Verifier i postupi po uputama. Kad dobiješ njegov dmp fajl stavi ga na neki servis za dijeljenje datoteka.

10 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Dobar dan, svima. Imam jedno jako važno pitanje. Naime, to mi se događa od prvoga dana od kada sam kupio novi laptop, od kada mi je stručna/ovlaštena osoba stavljala windows-e... Ne događa se to često, to se dešava, ajmo reći rijetko, nekada 2 puta tjedno nekada 4 puta tjedno...ovisi. Ono što je zanimljivi je to, da mi se to dešava samo kada gasim laptop, znači samo U GAŠENJU. Naime, kada se laptop gasi, pojavi mi se "bluescreen" ili plavi ekran smrti... Govorim još jednom, to nije često, rijetko, i samo u gašenju, kada palim laptop, sve normalno, radi sve bez grešaka... S ovim "FATALNIM" problemom se ajmo reći borim točno godinu dana jer sam laptop kupio prošle godine u 9.mjesecu... Ali, zanimljivo je što, unatoč tomu plavom ekranu, laptop radi godinu dana bez ikakvih problema!!! Nemam sliku nažalost, ali sam upamtio na kraju nešto tipa: "STOP 0x0000...hmmm, neznam, tako nešto, morati ću da stavim sliku kada budem uslikao... Molim objašnjenje, o ćemu se zapravo tu radi...Sa windowsima je sve u redu, radi sve kako treba, za info imam windows 7 professional 64bit-a...

0 0 hvala 0
15 godina
DarioBlack kaže...

Dobar dan, svima. Imam jedno jako važno pitanje. Naime, to mi se događa od prvoga dana od kada sam kupio novi laptop, od kada mi je stručna/ovlaštena osoba stavljala windows-e... Ne događa se to često, to se dešava, ajmo reći rijetko, nekada 2 puta tjedno nekada 4 puta tjedno...ovisi. Ono što je zanimljivi je to, da mi se to dešava samo kada gasim laptop, znači samo U GAŠENJU. Naime, kada se laptop gasi, pojavi mi se "bluescreen" ili plavi ekran smrti... Govorim još jednom, to nije često, rijetko, i samo u gašenju, kada palim laptop, sve normalno, radi sve bez grešaka... S ovim "FATALNIM" problemom se ajmo reći borim točno godinu dana jer sam laptop kupio prošle godine u 9.mjesecu... Ali, zanimljivo je što, unatoč tomu plavom ekranu, laptop radi godinu dana bez ikakvih problema!!! Nemam sliku nažalost, ali sam upamtio na kraju nešto tipa: "STOP 0x0000...hmmm, neznam, tako nešto, morati ću da stavim sliku kada budem uslikao... Molim objašnjenje, o ćemu se zapravo tu radi...Sa windowsima je sve u redu, radi sve kako treba, za info imam windows 7 professional 64bit-a...

Za početak nađi dump fajlu koja se nalazi u C: Windows/Minidump direktoriju i stavi je (ili ih zipaj ako ih je više), pa ih stavi na neki servis za dijeljenje datoteka.

10 godina
neaktivan

Hvala ali...Našao sam datoteku u "C:Windows/Minidump", i kao prvo, datoteka ima mali simbol žutoga lokočića, te kada sam ušao u nju, "Mapa je prazna"... Griješim?!

15 godina
DarioBlack kaže...

Hvala ali...Našao sam datoteku u "C:Windows/Minidump", i kao prvo, datoteka ima mali simbol žutoga lokočića, te kada sam ušao u nju, "Mapa je prazna"... Griješim?!

Znači da ne možeš dijelit datoteke. Za svaki slučaj provjeri je li uključena opcija za kreiranje Small memory dumpa. Ako nije, uključi je. Možeš uključiti i ovo, pa kad se dogodi BSOD, ostavit će log.

10 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, prije 2 tjedna sam kupio novi laptop. Nakon 5 dana ekran se zacrnio i laptop se resetirao sam od sebe, od tada se neprestano ruši, zamrzava ili izbacuje BSoD. Laptop koristim za Facebook, Youtube i League of Legends, sve je radilo bez problema dok se nije krenio rušit. Par sati prije nego se prvi puta resetirao sam priključio i instalirao zvučnike sa 'Realtek' driverima za koje sam čuo da nisu kompatiblini sa Windows 8.1 (OS koji je već bio na laptopu), misleći da je to problem sam deinstalirao drivere, ali nije pomoglo, nastavio se rušit.  

Rušio sam Windowse, reinstaliro drivere, tražio nove drivere za sve ali ništa nije pomoglo. Neznam više šta bi napravio jer se baš i nerazumijem toliko u računala/laptope pa ako netko zna šta je problem bio bih jako zahvalan na pomoći. 

BSoD koji su se pojavljivali-

SYSTEM_EXCEPTION_NOT_HANDLED

KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

KARNEL_SECURITY_CHECK_FAILED

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

I zadnje mi se pojavilo '0x26A5110A', što nisam uspio nači na google-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

@Dex.pwn:

Većinu problema izaziva ti atikmdag.sys file ,znači AMD grafika.

E sad ,jel u pitanju ,hardver ili softver ,ne znam.

Probaj potpuno deinstalirati drivere ,počistiti sve AMD i ATI foldere u sistemu i onda instaliraj najnovije drivere isponova.

Također ,pročitaj i ovo.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.9.2014 11:49 (kizo2703).
14 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako
Inaće imam XFXovu R7 270x i 14.4 drivere, jel moram preći na najnovije ili ?

0 0 hvala 0
17 godina
Noviji od 14.4 su jedino beta 14.7, bar je tako nedavno bilo. Meni ta beta radi ok.
15 godina
Virty kaže...
Noviji od 14.4 su jedino beta 14.7, bar je tako nedavno bilo. Meni ta beta radi ok.

14.8 su najnjoviji, odnosno 14.9. za embedded GPU i APU.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2014 15:08 (softwaremaniac).
17 godina
softwaremaniac kaže...
Virty kaže...

Na službenim stranicama stoji da je zadnji driver 14.4.

Imaš link za novije drivere?

15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Poštovani !

U zadnjih par dana imam problema.Stalno mi se javlja BSOD.nakon što računalo dođe ponovno u OS,dosta stvari je promjenjeno,npr.izbornik,slike...i tako par puta restartam i onda dode normalno.Prosim za pomoć,sto mi je činiti?

Matična: Asrock A55icafe

Memorija: DDR3 4 GB 1333Mhz

Disk: Hitachi 160GB.

Procesor: AMD AThlon II x4 641 2800

Evo i BSOD

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 16:20 (decek).

0 0 hvala 0
15 godina
Virty kaže...
softwaremaniac kaže...
Virty kaže...

Na službenim stranicama stoji da je zadnji driver 14.4.

Imaš link za novije drivere?

Ekipa kaže da su ovo najbolji do sad.

14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Moze pomoc, evo jutros mi se javila ova slika prvi put i do veceras komp mi se malo malo restarta...probao sam wine dignut ponovno al evo slučaj se i dalje javlja? molim pomoć koji da sljedeci korak radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, 

evo mene u problemima opet, znaci novi komp 2 tjedna javlja se BSOD i to samo kad je upaljena mozilla i kad otvaram vise tabova youtuba. Nakon toga restart i radi normalno dok opet ne pootvaram odredeni broj tabova. Na chromu mi se to ne desava. Zna li netko u cemu bi mogao biti problem. 

Vidim da je problem u driverima i karnelu ili ja to krivo gledam. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
telefon kaže...

Pozdrav, 

evo mene u problemima opet, znaci novi komp 2 tjedna javlja se BSOD i to samo kad je upaljena mozilla i kad otvaram vise tabova youtuba. Nakon toga restart i radi normalno dok opet ne pootvaram odredeni broj tabova. Na chromu mi se to ne desava. Zna li netko u cemu bi mogao biti problem. 

Vidim da je problem u driverima i karnelu ili ja to krivo gledam. 

U driverima grafičke kartice. KLIK

14 godina
BSOD - što, zašto i kako

windows mi je pocea ic nekako usporeno pa sam odlucija ponovo reinstalirat (w8.1)sve je radilo prvih 10-15min

pa mi je odjedaput stvorija crni ekran onda normalno pa onda opet crni ekran pa opet normalno sve je trajalo 10 sek

pa je malo zablokira i nakon 1min se oblokira i nakon nekoliko mi minuta mi se stvorija BSOD na kojem je Your PC se mora

resitirat ide neki update 10%,20% 100% i onda se resetira pa mi ponovo ude u windows i nakon nekoliko min se stvori ponovo BSOD

ispod pise System Thread Exception Not Handled error (athwbx.sys) vidija sam da internetu da je zbog network kartice ali

nemogu nikako napravit negasi mi se jedino kad je u safe modu ako iko zna kako popravit ovo molim nek mi rece

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 0:49 (blink182x).

0 0 hvala 0
15 godina
blink182x kaže...

Uputio sam te na ovu temu sa razlogom. A to je da je rješenje tvog problema već napisano i da ga trebaš potražiti a ne da za svaki problem se isto rješenje piše iznova. Gdje ćeš ga naći? Strana 1, post 1.

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

edit* riješeno

play2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.10.2014 23:07 (fanaticni gejmer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Zdravo svima.

Kupio sam kompjuter prije par dana i poceo mi se desavati BSOD sve cesce i cesce , primjetio sam da mi se restartuje kompjuter kad skidam igru  ili instaliram neki program,nekad mi se i u igri desi minidump,a kad normalno provodim vrijeme za kompjuter citajuci nesto po netu ili na drustvenim mrezama , tad se nista ne desava.

Specifikacije kompjutera su :

Processor : Amd FX 4130 3.80 ghz

GPU : Asus Radeon Hd 7770 1 gb ddr 5 128 bit

Motherboards - M5A78L-M LX3 - ASUS

Ram : 1x4 gb ddr3 1330 mhz Palit

Hdd : 250 gb seagate

Napojna : Blueberry 560 w

Windows 7 mi je OS , u biosu mi je sve na default , nisam nikad nista OC , posto mi je sve oznacno  na "auto" podesvanja u biosu po defaultu , radio sam update ono sto je potrebno.

Uslikao sam problem na Bluescreenview , uradio sam test hdd-a preko hd tune , samo jos nisam uradio Memtest

Evo slike : Slika 1 http://www.igreklik.com/slike/images/33734103940183691827.jpg

Slika 2 http://www.igreklik.com/slike/images/66133442532329870955.jpg

Slika 3 http://www.igreklik.com/slike/images/79899392021703762631.jpg

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
hawkhawk kaže...

Zdravo svima.

Kupio sam kompjuter prije par dana i poceo mi se desavati BSOD sve cesce i cesce , primjetio sam da mi se restartuje kompjuter kad skidam igru  ili instaliram neki program,nekad mi se i u igri desi minidump,a kad normalno provodim vrijeme za kompjuter citajuci nesto po netu ili na drustvenim mrezama , tad se nista ne desava.

Specifikacije kompjutera su :

Processor : Amd FX 4130 3.80 ghz

GPU : Asus Radeon Hd 7770 1 gb ddr 5 128 bit

Motherboards - M5A78L-M LX3 - ASUS

Ram : 1x4 gb ddr3 1330 mhz Palit

Hdd : 250 gb seagate

Napojna : Blueberry 560 w

Windows 7 mi je OS , u biosu mi je sve na default , nisam nikad nista OC , posto mi je sve oznacno  na "auto" podesvanja u biosu po defaultu , radio sam update ono sto je potrebno.

Uslikao sam problem na Bluescreenview , uradio sam test hdd-a preko hd tune , samo jos nisam uradio Memtest

Evo slike : Slika 1 http://www.igreklik.com/slike/images/33734103940183691827.jpg

Slika 2 http://www.igreklik.com/slike/images/66133442532329870955.jpg

Slika 3 http://www.igreklik.com/slike/images/79899392021703762631.jpg

Uploadaj minidump file na neki filesharing servis i pošalji link ovamo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice