Nikad nisam radio update biosa, pa ne znam nista o tome, molim vas ako mi netko moze pomoci. To bih zelio napraviti jer mi se svako malo PC zamrzne, tj. zasteka na nekoliko sekundi. To se pocelo desavat nakon dodavanja jos 2 gb ram-s, pa sam na kingston dodao GSkill i onda je sve pocelo stekat. Napravio sam memtest i pise da je sve u redu, pa mislim da mi je jedino update bios-a ostao. Molim vas za brz odgovor jer me to "stekanje" stvarno uzasno zivcira. Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
skines bios sa official sitea i spremis ga na disk...restartas komp i u biosu nades opciju za update i pronades tu datoteku sa biosom koju si skinia prethodno sa neta...onda updateas..samo pazi da ne nestane struje tokom procesa inace ode ploca ako nema rezervni bios...btw potrazi na netu ako asrock ima program da iz windowsa updateas bios...to ti je jos lakse ako postoji...
Nikad nisam radio update biosa, pa ne znam nista o tome, molim vas ako mi netko moze pomoci. To bih zelio napraviti jer mi se svako malo PC zamrzne, tj. zasteka na nekoliko sekundi. To se pocelo desavat nakon dodavanja jos 2 gb ram-s, pa sam na kingston dodao GSkill i onda je sve pocelo stekat. Napravio sam memtest i pise da je sve u redu, pa mislim da mi je jedino update bios-a ostao. Molim vas za brz odgovor jer me to "stekanje" stvarno uzasno zivcira. Hvala
To štekanje kompa tj Windowsa, ti nema veze s Bios-om sigurno neceš ništa s novim Bios-om napravit ti imaš drugi problem a sad koji tocno teško je rec i to je to.
Ja recimo na svojom maticnoj ploci, Asrock A770DE+imam Bios 1.15 a najnoviji je 1.70 no bez obzira na to zakaj da ga updejtam kad nema uopče potrebe.
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=M3A770DE&o=BIOS
skini odavde bios
To štekanje kompa tj Windowsa, ti nema veze s Bios-om sigurno neceš ništa s novim Bios-om napravit ti imaš drugi problem a sad koji tocno teško je rec i to je to.
Ja recimo na svojom maticnoj ploci, Asrock A770DE+imam Bios 1.15 a najnoviji je 1.70 no bez obzira na to zakaj da ga updejtam kad nema uopče potrebe.
meni keksi rama kingmax nisu radili u dual chanelu dok nisan updatea bios...
meni keksi rama kingmax nisu radili u dual chanelu dok nisan updatea bios...
To je nekaj sasvim drugo, puno ljudi ima ovakvih problema sa štekanjem na par sekundi u Windowsima a razloga može bit puno no Bios je na najzadnjem mjestu sigurno.
takav problem zahtjeva reinstalaciju i format kompa...ciscenje kompa od prasine i silnih naslaga koje mu smetaju...ko ce znat sta je problem...jedino rijesenje je sustav eliminacije..
Hvala za savjete. Stavio sam novu instalaciju windowsa prije manje od 1 mjesec, komp je cist (i windows i kuciste), a problemi su poceli kad sam dodao ta 2 gb ram-a. Ako mi nece update bios-a pomoci, sto da onda radim?
Hvala za savjete. Stavio sam novu instalaciju windowsa prije manje od 1 mjesec, komp je cist (i windows i kuciste), a problemi su poceli kad sam dodao ta 2 gb ram-a. Ako mi nece update bios-a pomoci, sto da onda radim?
Poigraj se sa memorijskim podešenjima u BIOS-u ( ganged , unganged) te položajem samih pločica po utorima.
Tebi treba neko pomoc, veznao za ovu dole temu da se iskljuce problemi s Windowsima i nekim procesima prvenstveno to tebe muci vjerojatno.
updateaj bios...nista te ne kosta...imao sam slican problem...
AsRock ima jednostavan update da nemože bi bit jednostavniji. Odi tamo na njihove stranice u dio za skinuti BIOS i imaš ga skinut u 2 verzije mislim. Jedna je od tih verzija u kojoj se BIOS flasha iz Windowsa i to ti traje minut dva i nemaš nikakvih specijalnih postupaka. Samo dobro pročitaj upute koje imaš tu gdje i skidaš i to je to. Možda ti pomogne sa sa ramom.
Da ne otvaram novu temu: 2x2GB ram mi ne zeli radit u dual channelu...
Kingston HyperX 1600MHz CL9 @ 1433MHz CL8.
Da navodno rade u dualu samo kad su kupljeni u kitu...
Loool, nema ti to veze sa istinom !!!! Ako ti neradi dual channel mode to nije radi toga što nije kupljeno u kitu ! Jel ti misliš da kad upikneš pločicu rama da matična pomisli "hm ovo nije kupljeno u kitu, nedma da radi u dual channelu" . Bez zezancije, nije ti to do toga nego je nešto drugo u pitanju.
jesi stavio oba modula u bijele utore?
Hvala za link, al imam jos jedno pitanje. Ako skinem update 1.60, da li taj update sadrzava i sve ostale updateove ili samo ono sto dolazi sa njim? Npr da li ce s njim biti i novosti iz updatea 1.50 (1. Update CPU code. 2. Modify Instant boot function with 4GB memory.) ili samo sto pise pod 1.60 (1.When using PS2 Mouse + USB Keyboard, System can detect PS2 Mouse under Windows 7. 2. update LAN Boot ROM to V2.35)?
Nisma siguran 100% ali sam 99% siguran da taj update sadrži sve prethodne !! Odnosno sve što je do tada promjenjeno je sadržano u tom updateu .
Samo zadnji BIOS staviš i to ti pokriva sve što su mijenjali i u prethodnim verzijama.
Ista ploča, updateao BIOS 4-5 puta do sad, iz Windowsa. Nikad problema.
Ja također,sad imam 1.70 i nikad problema sa update-ima,i općenito sam zadovoljan pločom.
Ja također,sad imam 1.70 i nikad problema sa update-ima,i općenito sam zadovoljan pločom.
Nije problem Updejtat Bios iz Windowsa, to ide vrlo glatko ak se poštuju neka bitna pravila ali cemu Bios updejtat ak sve radi ok ja nikad ne popravljam nekaj ak nije pokvareno.
Bios nije ko Updejtat neki program, iako izgleda lako i jednostavno to se radi obicno samo ak zatreba inace ne jer greške u tom postupku su fatalne obicno pa imaš krepan komp na kraju i onda je joj.
Ima i tu logike ali ja volim da mi je updateano. Evo ako te zanima šta novi BIOSi donose (konkretno za našu ploču)
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=A770DE%2b&o=BIOS
Ima i tu logike ali ja volim da mi je updateano. Evo ako te zanima šta novi BIOSi donose (konkretno za našu ploču)
http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=A770DE%2b&o=BIOS
Bez brige pratim ja to vec odavno, pa pogledaj kad je izašel taj zadnji Bios nije od jucer kaj ne uglavnom ništa bitnog za moju situaciju.
Nisam napisao da zelim updateat jer mi je puhnulo, nego da imam problem sa zamrzavanjem kompa, a ne znam sta bih drugo napravio.
Probaj onda to, možda ti i pomogne. A kao što smo ti rekli to je jednostavna i brza procedura.
update BIOS-a zna u dosta slučaja biti vrlo važan i koristan,jedan od primjera je onaj kad izađe nova generacija procesora pa na nekim pločama moraš update-ati BIOS da bi ti procesor radio na ploči,to je samo jedan od primjera,a što se tiče naše ploče,update-anje BIOS-a donosi stabilniji otključani procesor,znači na ovoj zadnjoj verziji će ti dual core koje otključaš u quad core stabilnije raditi nego na prvoj verziji BIOS-a.Zašto nebi napravio update ako je toliko lagano,samo treba kliknuti mišem i kad se instalacija BIOS-a završi, restartati kompjuter.
ok napravit cu onda update kroz 2-3 dana, ne stignem sad zbog skole, makar mi samo 5 min uzelo :)
javim onda kako je proslo