Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
17 godina
Re: Intel i5 Club
i sta dobis s tim kad ti grafa ne iskoristava potencijal, znaci da prakticki dobis slabije perfomanse i od gtx 960. Ne vjerujem da moze bilo koji i3 furati takve grafe.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
i sta dobis s tim kad ti grafa ne iskoristava potencijal, znaci da prakticki dobis slabije perfomanse i od gtx 960. Ne vjerujem da moze bilo koji i3 furati takve grafe.

13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

U nekim igrama je dobro oc-an pentium jednak kao i3, u nekima čak parira i sa i5 .

Bene docet, qui bene distinguit.
10 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Imajte na umu da je covjek rekao da je na knap sa lovom i da bi i5, ja sam mu sastavio i onda on napise da bi ddr4 rame, moj savjet mu je da odabere jel hoce (asus z170 plocu i i5 6600k ddr4 i recimo hyper 212 evo) ova kombinacija bome i kosta

ili stvarno zeli ustedit, ne moze i ovce i novce, vezano za ddr3 ili ddr4 do sad je jedino digital foundry u benchmarcima pokazao zamjetnije razlike izmedju ddr3 1600 i 2400 ili ddr3 vs ddr4 svi drugi imaju vrlo male ili zanemarive razlike tako da neznam koliko se ovi rezultati sa df mogu uzeti kao relevantni, cak su ovdje i forumasi benchali i razlike nije bilo, dakle ako je lova bitna nek uzme onaj setup koji sam sastavio na prosloj stranici a ako zeli z170 ddr4 plocu , k cpu i aftermarket cooler onda nek to i plati.

Battlelog: Glavas_ZG

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Imajte na umu da je covjek rekao da je na knap sa lovom i da bi i5, ja sam mu sastavio i onda on napise da bi ddr4 rame, moj savjet mu je da odabere jel hoce (asus z170 plocu i i5 6600k ddr4 i recimo hyper 212 evo) ova kombinacija bome i kosta

ili stvarno zeli ustedit, ne moze i ovce i novce, vezano za ddr3 ili ddr4 do sad je jedino digital foundry u benchmarcima pokazao zamjetnije razlike izmedju ddr3 1600 i 2400 ili ddr3 vs ddr4 svi drugi imaju vrlo male ili zanemarive razlike tako da neznam koliko se ovi rezultati sa df mogu uzeti kao relevantni, cak su ovdje i forumasi benchali i razlike nije bilo, dakle ako je lova bitna nek uzme onaj setup koji sam sastavio na prosloj stranici a ako zeli z170 ddr4 plocu , k cpu i aftermarket cooler onda nek to i plati.

Najbolje bi bilo da uzme tak kak si mu napisao i5 6600 (non k) + Z170 ploču ako želi uštedit. AKo hoće još štedit uzme b150 + i5 6400, naigrat će se dugi niz godina sa bilo kojim od ta dva...

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 10:11 (molnyi).
12 godina
Glavas_ZG kaže...

...ne moze i ovce i novce...

kako ne bi mogao...

i naravno da će se naigrati i sa i5 6400 jer kad jednog dana taj proc postane preslab, neće puno bolji biti niti ovaj jači

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 10:37 (picajzla0707).
12 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Najbolje bi bilo da uzme tak kak si mu napisao i5 6600 (non k) + Z170 ploču ako želi uštedit. AKo hoće još štedit uzme b150 + i5 6400, naigrat će se dugi niz godina sa bilo kojim od ta dva...

Ako već uzima non k proc, nek sad ide na 6500 i z170, razlika nije značajna trenutno a uštedi malo više za buduću nadogradnju (recimo 6700k po potrebi)

13 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...
molnyi kaže...

Ako već uzima non k proc, nek sad ide na 6500 i z170, razlika nije značajna trenutno a uštedi malo više za buduću nadogradnju (recimo 6700k po potrebi)

Razlika izmedu 6500 i 6600 je 80 kN u Futuri. Stoga mislim da je neisplativo. A 6400 je dobrih 200-250 kN jeftiniji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 12:01 (molnyi).
11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

i3 bi možda mogao izgurat neke igre, ali mi je bezveze uzimati novi skylake i onda i3 za igre, brzo ce postat pre slab i šta onda ? Ako te nije strah u E.Digitalu ima za ispod 2k kn 6600k, ja kad sam uzimao 6600 naj jeftiniji 6600k je bio 2500kn, sad vidim da ih se svuda moze nac za od 1900-2200, što je isplativo jer to ce ti gurati i jace buduce kartice, naravno ako planiras clockat ako ne onda 6400-6600

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa što će mu Z170 chipset ako ide na povoljniji i5 ?? Nek uzme H170 ili čak i B150 i 8GB 2666 Mhz rama i na konju je. S Skylake i5 je miran godinama za prosječnog gamera. Jači procesori su poželjni za extremne gamere i one koji benchaju te imaju i grafe primjerene high end gamingu ili kurčenju po forumu. Običnom puku i5 sasvim dovoljan za normalno računalo.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa što će mu Z170 chipset ako ide na povoljniji i5 ?? Nek uzme H170 ili čak i B150 i 8GB 2666 Mhz rama i na konju je. S Skylake i5 je miran godinama za prosječnog gamera. Jači procesori su poželjni za extremne gamere i one koji benchaju te imaju i grafe primjerene high end gamingu ili kurčenju po forumu. Običnom puku i5 sasvim dovoljan za normalno računalo.

Zato velim, nek uzme i5 6400 + B150 a ostatak neka podjeli sa ekipom 

17 godina
Mogli ste jos koji video staviti kako i3 radi dobro gtx970 na 2560*1440, kao da je to standard monitor. Mogli bi nabrojati na prste ljude koji imaju monitor sa tom rezolucijom. i5 i neka jeftinija ploca je najbolji izbor.
17 godina
odjavljen
Intel i5 Club

i5 tice su super ali i7ce i njihov HT donosi fini boost u novim naslovima (usporedba na istom taktu) a nije još ni DX12 zaživio.

Moj PC  
0 0 hvala 2
10 godina
odjavljen
XXX kaže...

i5 tice su super ali i7ce i njihov HT donosi fini boost u novim naslovima (usporedba na istom taktu) a nije još ni DX12 zaživio.

Ovo nije ništa novo, ovdje je SLI setup u pitanju i već od prije je poznato da i7 moze bolje izgurati dvije kartice nego i5 .

12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Kolega mi je presao sa i5 na noviju generaciju i3 6100...podigo ga na 4.4ghz...

Probo je sa 970 kaze da si lijepo pasu...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Samo na kojoj rezi dobro pase? nek stavi par testova sa razlicitim rezolucijama pa ceno vidjeti kako dobro pasu, a da be govorim o igrama koje mogu iskoristiti vise jezgri.
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Samo na kojoj rezi dobro pase? nek stavi par testova sa razlicitim rezolucijama pa ceno vidjeti kako dobro pasu, a da be govorim o igrama koje mogu iskoristiti vise jezgri.

pa i3 s HT-om na visokih 4,4 ce sigurno tjerati gtx970 bez problema, problem je u stock klokovima i3...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Patrick_cro kaže...

pa i3 s HT-om na visokih 4,4 ce sigurno tjerati gtx970 bez problema, problem je u stock klokovima i3...

Po to logici i5 na 4,5 tjera svaku grafu bez problema..

13 godina
protjeran
Intel i5 Club

naravno!

evo mu i usporedba

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Da, mora onda da je moj 4690K@4,6 bio pokvaren pošto ga je GTA držao na 90+% a 280X bi usage padao na 60%...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Namjeravam si kupiti intel i5 4460 ove godine, ali nisam upoznat sa novim nastavcima intel procesora kada izlaze i da li mi se isplati ih čekati?
11 godina
unknown kaže...
Namjeravam si kupiti intel i5 4460 ove godine, ali nisam upoznat sa novim nastavcima intel procesora kada izlaze i da li mi se isplati ih čekati?

Ako si već namjeravaš uzeti i5, onda što ne i5 6400?? Skylake ti je 2 generacije ispred haswella.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.3.2016 23:49 (Chico12).
13 godina
protjeran
ansha kaže...

Da, mora onda da je moj 4690K@4,6 bio pokvaren pošto ga je GTA držao na 90+% a 280X bi usage padao na 60%...

to je tvoj problem..a znamo da dume nemas! tako da cemo tvoje lose iskustvo zanemariti!

a evo ti i dokaz tvoje pokvarene konfiguracije:

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/grand-theft-auto-v-pc/217614.aspx?page=237&jumpto=4806984&sort=asc&view=flat

kod mene gta 5 leti na 280x s daleko slabijim i5..LP

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 0:34 (Stjepanj).
10 godina
odjavljen
bushido002 kaže...

Pasemo si ja i bogata bakica ljepo al jos ljepse si pasemo ja njezina kcer tako da svasta pase...

Pitanje je samo sa kojeg i5 je on presao na i3 ...

ansha kaže...
Stjepanj kaže...
Patrick_cro kaže...

Po to logici i5 na 4,5 tjera svaku grafu bez problema..

Da.

ansha kaže...

Nisi imao problem sa procesorom nego sa traljavim AMD proizvodima grafickom i driverima, ako milion ljudi sa tim cpu-om guraju mnogo jacu 970 na 99% a ti jedini nisi ovu 7970 mogao preko 60% znaci da je ovih milion ljudi u krivu i da si svi trebaju kupit x99 i 5820 a svoje traljave 4690k meni poklonit jer sam ja valjda jedini na forumu koji misli da je i5 dovoljna za yebeni gaming.

13 godina
protjeran
Intel i5 Club

nije cak ni ovo: traljavim AMD proizvodima grafickom i driverima! s tim se ipak nebi slozio! vec je njegov i5 pokvaren

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Chico12 kaže...
unknown kaže...

Ako si već namjeravaš uzeti i5, onda što ne i5 6400?? Skylake ti je 2 generacije ispred haswella.

Vidiš, zato ne radim ništa prije nego pitam ljude na ovom forumu! Da mi to nisi rekao vjerojatno bi išao na 4460 varijantu. :D
Znaš možda koju stranicu gdej mogu uspoređivat benchmarke CPU-a?
Ma cijelo vrijeme se vrtim u krug oko tih procesora jer to mi je glavni stavak za namjenu kompa koji kupujum(3D rendering, 3D design) Znam da CAD sustavi koriste za modeliranje samo jednu jezgru, a onda je bitno da bude što većeg takva, gdje mi savršeno upada AMD fx 8350 sa 4Ghz.
po sirovim specifikacijama je jači od i5 4460 (broj jezgri, automatsko veći broj threadova, veči takt,  l3 cahche... itd.) Zato mi je problem odlučiti. Zato mi je teško odlučiti se nemogu vidjet primjenu tih dvaju i prednosti i5 na primjerima :P

14 godina
unknown kaže...
Chico12 kaže...
unknown kaže...

Vidiš, zato ne radim ništa prije nego pitam ljude na ovom forumu! Da mi to nisi rekao vjerojatno bi išao na 4460 varijantu. :D
Znaš možda koju stranicu gdej mogu uspoređivat benchmarke CPU-a?
Ma cijelo vrijeme se vrtim u krug oko tih procesora jer to mi je glavni stavak za namjenu kompa koji kupujum(3D rendering, 3D design) Znam da CAD sustavi koriste za modeliranje samo jednu jezgru, a onda je bitno da bude što većeg takva, gdje mi savršeno upada AMD fx 8350 sa 4Ghz.
po sirovim specifikacijama je jači od i5 4460 (broj jezgri, automatsko veći broj threadova, veči takt,  l3 cahche... itd.) Zato mi je problem odlučiti. Zato mi je teško odlučiti se nemogu vidjet primjenu tih dvaju i prednosti i5 na primjerima :P

i mene zanima... s time da ja još računam da za i5 6x00 generaciju ne možeš iskoristiti DDR3 memoriju koju eventualno imaš i računaš da ne moraš kupit

12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Što ne možeš/želiš koristit od starih komponenti - prodaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
bushido002 kaže...

Pasemo si ja i bogata bakica ljepo al jos ljepse si pasemo ja njezina kcer tako da svasta pase...

Prešo je sa i5 4670k na i3 6100...htjeo je preći na novi socket,taj i3 je stvarno solidan proc i nije da se neće naigrati sa njim,i to sa obzirom da je duplo jeftiniji od i5 4670k...

Uzeo je z170-p ploču i kloko ga na 4440 mhz...sa tim da je i rame 8gb podigo na 2720 mhz...

14 godina
bushido002 kaže...
Glavas_ZG kaže...
bushido002 kaže...

Prešo je sa i5 4670k na i3 6100...htjeo je preći na novi socket,taj i3 je stvarno solidan proc i nije da se neće naigrati sa njim,i to sa obzirom da je duplo jeftiniji od i5 4670k...

Uzeo je z170-p ploču i kloko ga na 4440 mhz...sa tim da je i rame 8gb podigo na 2720 mhz...

i3 6100 je stvarno dobra alternativa,pogotovo OC je uz bok početnim non K i5 procesorima.Kolega s PC experta je testirao OC i3 6100...  http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=276769

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice