Izvadio proc i fino se vidili tragovi gorenja po njemu.Odnio u links gdje sam ga kupio i oni rjesili reklamaciju.Bilo je i tamo citiram "Vi ste nam prvi kome je proc otisao,jos od core 2 duo nije bilo intel reklamacija"
Jel to ovaj 3570 riknuo ?
Izvadio proc i fino se vidili tragovi gorenja po njemu.Odnio u links gdje sam ga kupio i oni rjesili reklamaciju.Bilo je i tamo citiram "Vi ste nam prvi kome je proc otisao,jos od core 2 duo nije bilo intel reklamacija"
Ne baksuziraj kolega Priča je stara oko dvije godine a u pitanju je bio pentium g860.
Ja sam u svom "informatičkom" vijeku vidio dva cpu-a šta su crkla sama od sebe oliti ničim izazvani što znači da tu ne računam OC "uspjehe". I usput da pitam koliko realno vridi i5 3450?
Ja sam u svom "informatičkom" vijeku vidio dva cpu-a šta su crkla sama od sebe oliti ničim izazvani što znači da tu ne računam OC "uspjehe". I usput da pitam koliko realno vridi i5 3450?
Realna vrijednost cca 850-900-tak kn,ali mislim da mozes dobiti 950 kn pa cak i 1000 kn ako ti se ceka,ja sam svoj uzeo i5 3470 za 1050 kn jbg jer mi gorilo pod nogama i ono nigdje povoljnije,a sad realna vrijednost je drugi par opanaka :P
Ne baksuziraj kolega Priča je stara oko dvije godine a u pitanju je bio pentium g860.
Aha, ja sam mislio da je pravi procesor riknuo a ne ovo
Aha, ja sam mislio da je pravi procesor riknuo a ne ovo
Ma nemoj.To mi je bila prva makina za gaming.Pentium g860 i gtx 460.Sad bih već na i7-cu.Raste apetit jako brzo
Ma nemoj.To mi je bila prva makina za gaming.Pentium g860 i gtx 460.Sad bih već na i7-cu.Raste apetit jako brzo
To je Stjepanj kriv, uvjerio je cijeli forum da i5ice ne valjaju i da moraš imati i7.
To je Stjepanj kriv, uvjerio je cijeli forum da i5ice ne valjaju i da moraš imati i7.
Hahaha...pitaj anshu on zna najbolje!
lp
lp
Ako njega pitaš ni svaki i7 ne valja.. mora bit bar 6 jezgreni Haswell.
Realna vrijednost cca 850-900-tak kn,ali mislim da mozes dobiti 950 kn pa cak i 1000 kn ako ti se ceka,ja sam svoj uzeo i5 3470 za 1050 kn jbg jer mi gorilo pod nogama i ono nigdje povoljnije,a sad realna vrijednost je drugi par opanaka :P
Stavio sam ga na njušku za 900kn pa šta bude. Hvala na procjeni
lp
Ako njega pitaš ni svaki i7 ne valja.. mora bit bar 6 jezgreni Haswell.
Normalno da ne valjaju 4 jezgreni "i7", pa neću valjda zamjeniti i5 za i5 sa ht-om? Ne?
Ansha stari troll :D.
ajde da nisam jedina lujka kojeg svrbi lova...
ajde da nisam jedina lujka kojeg svrbi lova...
Već pola godine pišem i brbljam kako ću uzet k model pa da ne ispadne pusta pričaSkoro se zaletih na i7 4770k,ali se brzo opametih.Za surfanje i gaming ovo je taman
Jbg. Ja sam dobio 4770 po cijeni haswell i5 ica po njusci, jest da se neda clockat al ht je ht, dobro mi dodje i za neke druge stvari....
Jbg. Ja sam dobio 4770 po cijeni haswell i5 ica po njusci, jest da se neda clockat al ht je ht, dobro mi dodje i za neke druge stvari....
Nisi nista fulao.Ipak je to zvijer koja kuca na 3.9ghz.A pretpostavljam da ide još 400mhz gore s odgovarajućom pločom
Nisi nista fulao.Ipak je to zvijer koja kuca na 3.9ghz.A pretpostavljam da ide još 400mhz gore s odgovarajućom pločom
nope, na haswellu su to shebali....
Htio bi si nadograditi CPU (trenutni je AMD Phenom x4 3.4GHz).Htio bih probat sa i5-icom.Po vama koji da uzmem 6500 ili 6600k.Pc bi mi bio 90% za gaming.Maticnu bi uzeo Asus Z170 A,graficka bi bila ili gtx 960 ili 970.
sta nisi to vec pitao 6 puta?
Ma jesam ali sam posto knap sa lovom pa sam mislio ako mugu sa jeftinijim proci skoro pa isto
Htio bi si nadograditi CPU (trenutni je AMD Phenom x4 3.4GHz).Htio bih probat sa i5-icom.Po vama koji da uzmem 6500 ili 6600k.Pc bi mi bio 90% za gaming.Maticnu bi uzeo Asus Z170 A,graficka bi bila ili gtx 960 ili 970.
Uzmeš taj jeftiniji procesor i gtx970. Nema tu puno razmišljanja jer igre su ti uglavnom gpu dependant. Vidi čak i i5 6400, dobar je.
Ma jesam ali sam posto knap sa lovom pa sam mislio ako mugu sa jeftinijim proci skoro pa isto
Ne razumijeme te, velis da si na knap sa lovom i stavis plocu od 1200kn, ako ti je lova bitna a hoces na novi i5 uzmi si povoljnu z170 plocu:
https://iponcomp.hr/webshop/product/gigabyte_ga_z170_hd3_ddr3/1235568
I na nju stavi 6600 (nemoj uzimati 6600k jer on nema stock cooler pa ti je to dodatan trosak)
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/procesori/intel/1151/itl-bx80662i56600/
I to je to.
Puno hvala ali sta nije da ovi novi skyleak CPU mogu ici samo na ddr4 memoriju a ova maticna ima ddr3
A i koliko dugo bi mi trajala ta konfiguracija
Ide i DDR3 ali DDR3L, nemozes staviti klasicne 1.5v ddr3 rame (mozda na neke mozes) ali vecina ti je ddr3l sto znaci do 1.35v DDR3 rami, oni su dosta jeftini, ali ako vec nemas kod sebe ddr3l predlazem ti da uzmes ddr4 plocu, nemora bit z170 ako neces clockat
Ma za igranje neka b150 ploča, i5 6400 i gtx 970 je pun pogodak.
Treba uzeti u obzir ako želiš izdvojiti za z ploču, k i5 procesor i dobar cooler da ti treba još barem 150-200 eura minimum, i to za mizeran dobitak u performansama, ma nikakav dobitak.
Mogu čak i ove i3-ice naklokane sve to fino vući. Sad da uzimam pc, ne bih uzeo ništa više od ove najjače i3-ce sa gtx 970.
daj shvati da gtx970 nemre raditi na 100% s i3..