Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
10 godina
odjavljen
Re: Intel i5 Club
centis kaže...
Patrick_cro kaže...
Ne kazem da se ne moze dogoditi ali to stvarno moras bit baksus. Lose i nekvalitetno napajanje moze potegnuti plocu ali da bas proc nastrada jako tesko, jer se sam ugasi ako dodje do zagrijavanja. Ako nije tajna kako si zakljucio da je proc otisao? Testirao na drugoj maticnoj ili si vratio direktno u shop sa garancijom? Kao sta je rekao forumas nadje se taj proc i sa 3 god garancije a razlika ni 100 kn

Izvadio proc i fino se vidili tragovi gorenja po njemu.Odnio u links gdje sam ga kupio i oni rjesili reklamaciju.Bilo je i tamo citiram "Vi ste nam prvi kome je proc otisao,jos od core 2 duo nije bilo intel reklamacija"

Jel to ovaj 3570 riknuo ?

Battlelog: Glavas_ZG
11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
centis kaže...
Patrick_cro kaže...
Ne kazem da se ne moze dogoditi ali to stvarno moras bit baksus. Lose i nekvalitetno napajanje moze potegnuti plocu ali da bas proc nastrada jako tesko, jer se sam ugasi ako dodje do zagrijavanja. Ako nije tajna kako si zakljucio da je proc otisao? Testirao na drugoj maticnoj ili si vratio direktno u shop sa garancijom? Kao sta je rekao forumas nadje se taj proc i sa 3 god garancije a razlika ni 100 kn

Izvadio proc i fino se vidili tragovi gorenja po njemu.Odnio u links gdje sam ga kupio i oni rjesili reklamaciju.Bilo je i tamo citiram "Vi ste nam prvi kome je proc otisao,jos od core 2 duo nije bilo intel reklamacija"

Jel to ovaj 3570 riknuo ?

Ne baksuziraj kolega  Priča je stara oko dvije godine a u pitanju je bio pentium g860.

12 godina
Intel i5 Club

Ja sam u svom "informatičkom" vijeku vidio dva cpu-a šta su crkla sama od sebe oliti ničim izazvani što znači da tu ne računam OC "uspjehe". I usput da pitam koliko realno vridi i5 3450?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
nicky.sl kaže...

Ja sam u svom "informatičkom" vijeku vidio dva cpu-a šta su crkla sama od sebe oliti ničim izazvani što znači da tu ne računam OC "uspjehe". I usput da pitam koliko realno vridi i5 3450?

Realna vrijednost cca 850-900-tak kn,ali mislim da mozes dobiti 950 kn pa cak i 1000 kn ako ti se ceka,ja sam svoj uzeo i5 3470 za 1050 kn jbg jer mi gorilo pod nogama i ono nigdje povoljnije,a sad realna vrijednost je drugi par opanaka :P

10 godina
odjavljen
centis kaže...

Ne baksuziraj kolega  Priča je stara oko dvije godine a u pitanju je bio pentium g860.

Aha, ja sam mislio da je pravi procesor riknuo a ne ovo  

11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
centis kaže...

Aha, ja sam mislio da je pravi procesor riknuo a ne ovo  

Ma nemoj.To mi je bila prva makina za gaming.Pentium g860 i gtx 460.Sad bih već na i7-cu.Raste apetit jako brzo

10 godina
odjavljen
centis kaže...

Ma nemoj.To mi je bila prva makina za gaming.Pentium g860 i gtx 460.Sad bih već na i7-cu.Raste apetit jako brzo

To je Stjepanj kriv, uvjerio je cijeli forum da i5ice ne valjaju i da moraš imati i7.

13 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
centis kaže...

To je Stjepanj kriv, uvjerio je cijeli forum da i5ice ne valjaju i da moraš imati i7.

Hahaha...pitaj anshu on zna najbolje!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Ako njega pitaš ni svaki i7 ne valja.. mora bit bar 6 jezgreni Haswell. 

12 godina
doky01akablava kaže...
nicky.sl kaže...

Realna vrijednost cca 850-900-tak kn,ali mislim da mozes dobiti 950 kn pa cak i 1000 kn ako ti se ceka,ja sam svoj uzeo i5 3470 za 1050 kn jbg jer mi gorilo pod nogama i ono nigdje povoljnije,a sad realna vrijednost je drugi par opanaka :P

Stavio sam ga na njušku za 900kn pa šta bude. Hvala na procjeni

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
protjeran
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

Ako njega pitaš ni svaki i7 ne valja.. mora bit bar 6 jezgreni Haswell. 

Normalno da ne valjaju 4 jezgreni "i7", pa neću valjda zamjeniti i5 za i5 sa ht-om? Ne?

14 godina

Ansha stari troll :D.

10 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Jel ovo neka greška ili je moguće da mi CPU koji je klokan na 4.2ghz ide do 4.8ghz ?

0 0 hvala 0
16 godina
To se i meni dogada,skače do 4.8 GHz samo u task manageru,ostali programi poput cpuz,hw monitor i sl.max prikazuju 4.1-4.2 GHz,sumnjam da tako skace, Windows valjda krivo ocitava.
Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Evo stigla zamjena za i5 3570.Po prvim testovima bez overclocka,brzi je za nekih 10% naspram 3570.E sad jos da nabacim pastu mx-4 pa da vidim do koliko moze potegnut

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
Intel i5 Club

ajde da nisam jedina lujka kojeg svrbi lova...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Checola kaže...

ajde da nisam jedina lujka kojeg svrbi lova...

Već pola godine pišem i brbljam kako ću uzet k model pa da ne ispadne pusta pričaSkoro se zaletih na i7 4770k,ali se brzo opametih.Za surfanje i gaming ovo je taman

13 godina
Intel i5 Club

Jbg. Ja sam dobio 4770 po cijeni haswell i5 ica po njusci, jest da se neda clockat al ht je ht, dobro mi dodje i za neke druge stvari....

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Checola kaže...

Jbg. Ja sam dobio 4770 po cijeni haswell i5 ica po njusci, jest da se neda clockat al ht je ht, dobro mi dodje i za neke druge stvari....

Nisi nista fulao.Ipak je to zvijer koja kuca na 3.9ghz.A pretpostavljam da ide još 400mhz gore s odgovarajućom pločom

13 godina
centis kaže...
Checola kaže...

Nisi nista fulao.Ipak je to zvijer koja kuca na 3.9ghz.A pretpostavljam da ide još 400mhz gore s odgovarajućom pločom

nope, na haswellu su to shebali....

9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Htio bi si nadograditi CPU (trenutni je AMD Phenom x4 3.4GHz).Htio bih probat sa i5-icom.Po vama koji da uzmem 6500 ili 6600k.Pc bi mi bio 90% za gaming.Maticnu bi uzeo Asus Z170 A,graficka bi bila ili gtx 960 ili 970.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

sta nisi to vec pitao 6 puta?

Moj PC  
8 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Ma jesam ali sam posto knap sa lovom pa sam mislio ako mugu sa jeftinijim proci skoro pa isto

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
JanPula kaže...

Htio bi si nadograditi CPU (trenutni je AMD Phenom x4 3.4GHz).Htio bih probat sa i5-icom.Po vama koji da uzmem 6500 ili 6600k.Pc bi mi bio 90% za gaming.Maticnu bi uzeo Asus Z170 A,graficka bi bila ili gtx 960 ili 970.

Uzmeš taj jeftiniji procesor i gtx970. Nema tu puno razmišljanja jer igre su ti uglavnom gpu dependant. Vidi čak i i5 6400, dobar je.

10 godina
odjavljen
JanPula kaže...

Ma jesam ali sam posto knap sa lovom pa sam mislio ako mugu sa jeftinijim proci skoro pa isto

Ne razumijeme te, velis da si na knap sa lovom i stavis plocu od 1200kn, ako ti je lova bitna a hoces na novi i5 uzmi si povoljnu z170 plocu:

https://iponcomp.hr/webshop/product/gigabyte_ga_z170_hd3_ddr3/1235568

I na nju stavi 6600 (nemoj uzimati 6600k jer on nema stock cooler pa ti je to dodatan trosak)

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/procesori/intel/1151/itl-bx80662i56600/

I to je to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 19:04 (Glavas_ZG).
9 godina
neaktivan

Puno hvala ali sta nije da ovi novi skyleak  CPU mogu ici samo na ddr4 memoriju a ova maticna ima ddr3

A i koliko dugo bi mi trajala ta konfiguracija

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 21:54 (JanPula).
11 godina
neaktivan

Ide i DDR3 ali DDR3L, nemozes staviti klasicne 1.5v ddr3 rame (mozda na neke mozes) ali vecina ti je ddr3l sto znaci do 1.35v DDR3 rami, oni su dosta jeftini, ali ako vec nemas kod sebe ddr3l predlazem ti da uzmes ddr4 plocu, nemora bit z170 ako neces clockat

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
Intel i5 Club

Ma za igranje neka b150 ploča, i5 6400 i gtx 970 je pun pogodak.

Treba uzeti u obzir ako želiš izdvojiti za z ploču, k i5 procesor i dobar cooler da ti treba još barem 150-200 eura minimum, i to za mizeran dobitak u performansama, ma nikakav dobitak. 

Mogu čak i ove i3-ice naklokane sve to fino vući. Sad da uzimam pc, ne bih uzeo ništa više od ove najjače i3-ce sa gtx 970.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 22:04 (Chico12).
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

daj shvati da gtx970 nemre raditi na 100% s i3..

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Ma razumijem ja to sve ali radije bi uzeo skylake i3 i gtx 970 nego skylake i5 i gtx 960 ako je cijena tu negdje a novcem sam knap.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice