Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 616.369
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
11 godina
neaktivan
Re: Intel i5 Club
Tony1999 kaže...

Momci, mogu ja u klub sa jednim malo starijim gospodinom? 

i5 3330

Nemam ploču da ga isproba, no i ona će uskoro doći. Bila je dobra ponuda, još mi je čovjek spustio cijenu, iako je imao veće ponude. Stoga ako netko ima matičnu po primamljivoj cijena neka mi se javi.

Dobarrr.Jel to onaj s njuske za 700kn?Kakvu ploču tražiš?

14 godina
Intel i5 Club

Je, samo kaj nije bio 700 nego 550   Tražim neku z68, p67, z77 jer planiram ici na 2500k, po što pristupačnijoj cijeni.

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tony1999 kaže...

Je, samo kaj nije bio 700 nego 550   Tražim neku z68, p67, z77 jer planiram ici na 2500k, po što pristupačnijoj cijeni.

iams tu jednu u nasim oglasima! z77

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
Jesam,probao sam,opet drzi 3.8 GHz,preko Intel Extreme Tuning Utility imam odabir do 42,postavim,no nema efekta.
11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Jesam,probao sam,opet drzi 3.8 GHz,preko Intel Extreme Tuning Utility imam odabir do 42,postavim,no nema efekta.

Onda je to max što možeš s tom pločom izvuć.Sad nju mjenjat za dodatnih 200 mhz baš i nije isplativo.Eto bar imaš performanse i5 3570

10 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...

Jel tih 3.8ghz u windowsima ili u primeu 95 ?

Battlelog: Glavas_ZG
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Tony1999 kaže...

iams tu jednu u nasim oglasima! z77

Imam ja jednu bogom danu,snom svakog overklokera ecs z77h2a3 .Naravno zahebavam se.Takvo blago se ne prodaje.Služi mi u drugoj konfi za surfanje i gledanje filmova.Ne znam jel se itko usudio klokat na njoj?

14 godina
Intel i5 Club

Pregovaram trenutno za ovu P8P67 EVO. U kompenzaciju i nešto nadoplate. Frend ima tu ecs, i vec sam pisao iskustva s njome. msm da gore ploče ne postoje. kaj je najbolje, dobio ju je u gotovoj links konfiguraciji zajedno sa 3770k, a platio je oko 13k kn pc

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.2.2016 19:18 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

Pregovaram trenutno za ovu P8P67 EVO. U kompenzaciju i nešto nadoplate. Frend ima tu ecs, i vec sam pisao iskustva s njome. msm da gore ploče ne postoje. kaj je najbolje, dobio ju je u gotovoj links konfiguraciji zajedno sa 3770k, a platio je oko 13k kn pc

Znaju links što je "biznis".Daj link o toj temi ako možeš

14 godina
centis kaže...
Tony1999 kaže...

Znaju links što je "biznis".Daj link o toj temi ako možeš

GTX 970-nakon instalacije ne želi boot PC to je frend pisao s mog acc-a. Ugl komp je na kraju odnio u links, gdje je dijagnostika utvrdila da ploči ne valja ram kontroler, te su nakon izmjenjivanja pločica po utorima uspjeli složiti da pc radi(ima 4x4gb rama)

12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Naručen 6600k, očekuje se do petka no matična će izgleda stići tek idući tjedan ali eto mene u klubu... soon

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Intel i5 Club

Tko tu koga ? CPU-Z pokazuje 3.8 GHz,gledam 1080p video na YouTubeu i idem nesto provjeriti u Task Manager

Jel ovo nekakva greska ?

Glavas_ZG  3.8 GHz mi je kad opteretim ili u Intel Extreme Tuning Utility ili pomocu CPU burnera koji ima unutar Furmarka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 13:46 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
doky01akablava kaže...

Tko tu koga ? CPU-Z pokazuje 3.8 GHz,gledam 1080p video na YouTubeu i idem nesto provjeriti u Task Manager

Jel ovo nekakva greska ?

Glavas_ZG  3.8 GHz mi je kad opteretim ili u Intel Extreme Tuning Utility ili pomocu CPU burnera koji ima unutar Furmarka.

Ovo što ti pokazuje task manager je brzina 1. jezgre.

3.8Ghz i treba biti u takvim benchmarcima ako si ga klokao na 4Ghz!

16 godina
Glavas_ZG kaže...
doky01akablava kaže...

Jel ovo nekakva greska ?

Ovo što ti pokazuje task manager je brzina 1. jezgre.

3.8Ghz i treba biti u takvim benchmarcima ako si ga klokao na 4Ghz!

Dobio sam opet preko "veze" azuzirani CPU mikrokod za moju plocu,svaka cast forumasu na tweaktown pa cu probati 4 GHz,no rest for wicked 

11 godina
Koji windows koristiš?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Chico12 kaže...
Koji windows koristiš?

Windows 8.1,zasto ?

EDIT : evo updatea CPU mikrokod,mislim da je ovo max maxeva sto mogu izvuci,a da ne dizem BLCK

Iako mi je multiplier na x43 nece boostati do 4.3 GHZ

4.8 GHz,fak jea  NO.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 17:44 (doky01akablava).
9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Je li bolji/pametniji izbor i5 4460 ili i5 6400? Koštaju podjednako.

0 0 hvala 0
12 godina
zabaleta kaže...

Je li bolji/pametniji izbor i5 4460 ili i5 6400? Koštaju podjednako.

Novo je novo i stoga smatram da je i5 6400 bolja kupnja.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
Isključivo za gaming su isti, ali za nešto više skylake je 10+% brži. Novo je novo, tako da je skylake bolja opcija jer je 1150 socket mrtav.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pitam zato jer je 4460 3.2 Ghz, a 6400 je 2.7 Ghz (nebih overclockirao). 6500 je ekvivalent 4460 ali on je ipak skuplji.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
zabaleta kaže...

Pitam zato jer je 4460 3.2 Ghz, a 6400 je 2.7 Ghz (nebih overclockirao). 6500 je ekvivalent 4460 ali on je ipak skuplji.

Imaj na umu da i5 6400 ima puno veci turbo boost, i5 4460 ide sa 3.2 na 3.4ghz a i5 6400 sa 2.7 na 3.3Ghz

Na maticnim plocama je boost opcija po deafultu ukljucena tako da ce ti procesori radit ba boost frekvencijama pri opterecenju.

I5 6400 na 3.3ghz

I5 4460 na 3.4ghz

11 godina
Da ali taj skylake mozes overclockati kao bilo koji haswell sa k oznakom, dok taj haswell i5 ne ide daleko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Chico12 kaže...
Da ali taj skylake mozes overclockati kao bilo koji haswell sa k oznakom, dok taj haswell i5 ne ide daleko.

Navodno ce se azuzirati CPU mikrod putem windows updateova uskoro da onemoguce overklokanje non K Skylake procesora

https://www.techpowerup.com/219923/intel-pushes-cpu-microcode-update-which-cripples-overclocking-non-k-skylake-cpus.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 15:30 (doky01akablava).
11 godina
neaktivan

Zato mi Intel oduvijek ide na K. Ocito je da se svi procesori mogu OCat ali zaključavaju ih cisto zbog raznovrsne prodaje, i onda mi dođe neko "e pa al kužiš možda se taj slabije clocka pa ga nisu stavili ko K verziju" ako clockaš vec u pravilu zaobilaziš garanciju, tako da pusti me da ga spržim ako želim... Kako kod AMDa svi cpuovi su otkljucani, clockaj pa dokle ide...

Battlelog: D3lBoy-00
11 godina
doky01akablava kaže...
Chico12 kaže...

Navodno ce se azuzirati CPU mikrod putem windows updateova uskoro da onemoguce overklokanje non K Skylake procesora

https://www.techpowerup.com/219923/intel-pushes-cpu-microcode-update-which-cripples-overclocking-non-k-skylake-cpus.html

To će ti doći sa bios zakrpom, ali ti nisi obavezan da uradiš update biosa.

17 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Ne nego ovo što kažu u videu, čak i ako ne nadogradiš bios sa windows zakrpom može doći nadogradnja u vidu mikrokoda, koja će uzrokovati BSOD ako si klokao procesor koji ti Intel zabranjuje klokati. "Divota".

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2016 16:53 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozdrav ekipa,

Malo sam čitao po netu u zadnje vrijeme i vidim da se non k procovi mogu oc-at. Imam i5 4670 i ploču gigabyte h87 hd3. Da li bi mogao nešto izvest sa tim procom? Trebao bi uzeti dodatni cooler? 

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Intel i5 Club

To sto si citao se vjerojatno odnosilo na Skylake procesore. Taj tvoj je Haswell, mozes pokusat dignuti BCLK al i nema nekog smisla jer je OC potencijal zanemariv.

SteamID: Wardakhin
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ne nego ovo što kažu u videu, čak i ako ne nadogradiš bios sa windows zakrpom može doći nadogradnja u vidu mikrokoda, koja će uzrokovati BSOD ako si klokao procesor koji ti Intel zabranjuje klokati. "Divota".

Zato treba pazit koje windows updateove instaliravaš, i kad dođe taj update za microcode jednostavno ga zanemariš, staviš na hide. Praktički isto je bilo s clockanjem G3258 na non-Z pločama.. 

13 godina
neaktivan
anarchyST kaže...

To sto si citao se vjerojatno odnosilo na Skylake procesore. Taj tvoj je Haswell, mozes pokusat dignuti BCLK al i nema nekog smisla jer je OC potencijal zanemariv.

Ok, to me zanimalo. Hvala na info :)

Bene docet, qui bene distinguit.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice