GTX 970-nakon instalacije ne želi boot PC

poruka: 13
|
čitano: 2.485
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav,

imam problem. Naime, imao sam prije HD 7970 i odlučio sam se prebaciti na GTX 970. Prvo što sam napravio jest deinstalirao sve drivere od stare grafe. Zatim sam isključio računalo iz power socketa i maknuo staru i stavio novu. Kada sam instalirao nove drivere i ponovno pokrenuo računalo, PC dolazi do BIOS screena (ne da mi da uđem u BIOS) i samo tamo stoji dok se ne reboota. Moja matična je ecs z77h2-a3 (v 1.2) i BIOS nije diran od kupnje računala (prije 2 god). Powersupply je 650W, 16gb rama i i7 3770k. Molim vas da mi pomognete, jer stvarno ne znam što da napravim!

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Reklamiraj grafu jer da je do drivera moga bi u bios bez problema a posto nemozes u bios men to smrdi na grafu
nista mi se neda
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
Re: GTX 970-nakon instalacije ne želi boot PC
Čitao sam negdje da je možda i do matične?
This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
12 godina
Ako sve radi sa starom grafom sigurno nije do maticne
nista mi se neda
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
Tony1999 kaže...

Stavi staru grafu natrag, stavi novi BIOS gore, onda vrati novu grafu natrag, probaj.

Probaj novu grafu na drugom PCu.

ps. 650W "power supply" malo znači.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
Nisam baš iskusan u tome, ali ću probati. Ja sam ti onaj tip koji kupuje gotove konfiguracije, toliko o mome iskustvu
14 godina

A zasto si 7970 mijenjao sa gtx970, gledam hwcompare 7970 je u nekim stvarima jaca. http://www.hwcompare.com/18064/geforce-gtx-970-vs-radeon-hd-7970/

Moj PC  
0 8 hvala 0
16 godina
Luka123 kaže...

A zasto si 7970 mijenjao sa gtx970, gledam hwcompare 7970 je u nekim stvarima jaca. http://www.hwcompare.com/18064/geforce-gtx-970-vs-radeon-hd-7970/

To su čiste specifikacije, 970 je u realnosti dosta jačao od 7970/280x, ona je u rangu R9 290

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
neaktivan

Vjerojatno si ukljucio 2x6 pinska power konektora, pokusaj reset CMOS-a, ako prodje POST pogledaj i BIOS postavke, ujoliko ne POST-a pokusaj na drugoj MB ili reklamacija!

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Provjeri jel dobro uštekana, jel sve na svom mjestu, napravi CMOS, flešaj ploču.. Ak ne pomogne niš od navedenog, pravac servis s grafom..

Ak ustanove da je ispravna, onda je nekompatibilna s hardverom...

Možda zvuči nemoguće al sam se uvjerio na svojoj koži...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 12:22 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Tony1999 kaže...

...Zatim sam isključio računalo iz power socketa i maknuo staru i stavio novu. Kada sam instalirao nove drivere i ponovno pokrenuo računalo, PC dolazi do BIOS screena (ne da mi da uđem u BIOS) i samo tamo stoji dok se ne reboota..

-bootao si jednom, bio u win, instalirao i tek nakon restarta problem..

Tony1999 kaže...

-tad se ni prvi put nebi upalilo.

-KISS kaže, neki kontakt, napajanje... rastavi-sastavi, ponovi. Ako ne prolazi POST-Boot, vrati staru (ili onboard) samo za test boota.. i zaključiš dali reklamirati karticu ili ti se nešto pokvarilo kao MBO..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Ja sam imao sličan problem sa prelaskom ati-nvidia.
Rješio ovako.Izvadi karticu van i spoji monitor na matičnu jer u procu imaš intelovu grafu.
Probaj tako butati s tim da u biosu ako sam ne prepozna staviš na integriranu grafu.
Idući korak je da skineš program driversweeper i u safe modu sa tim programom pobrišeš sve drivere od Atija i nvidie koje nađe i display drivera i chipseta.ali ništa drugo.
Kada ponovo rebutaš skineš i instaliraš najnoviji driver sa nvidijine stranice za svoju karticu.
Ugasiš metneš 970 prebaciš monitor na nju i po potrebi u biosu prebaciš na nju ali meni je odmah skontalo da se koristi drugi GPU.
13 godina
neaktivan
batly kaže...
Ja sam imao sličan problem sa prelaskom ati-nvidia.
Rješio ovako.Izvadi karticu van i spoji monitor na matičnu jer u procu imaš intelovu grafu.
Probaj tako butati s tim da u biosu ako sam ne prepozna staviš na integriranu grafu.
Idući korak je da skineš program driversweeper i u safe modu sa tim programom pobrišeš sve drivere od Atija i nvidie koje nađe i display drivera i chipseta.ali ništa drugo.
Kada ponovo rebutaš skineš i instaliraš najnoviji driver sa nvidijine stranice za svoju karticu.
Ugasiš metneš 970 prebaciš monitor na nju i po potrebi u biosu prebaciš na nju ali meni je odmah skontalo da se koristi drugi GPU.

Kolega! njemu racunalo NE POSTA!, driveri su u igri bitni kasnije dok se sistem (sa driverima) podigne... 

Dakle najbrze istestirati = testirati grafu na drugoj ploci, ako ondje ne radi - reklamacija.

Logika, metoda eliminacije... ukoliko na drugoj MB grafa radi tada kako sam vec gore u postu rekao; reset CMOS-a, pokusati podici sustav sa integrusom, ako ne ide mozda je "dobila" i MB, ukoliko se sustav uredno podigne tada ponoviti ugradnju diskretne 970-tke i tada (vrlo  bitno) ako racunalo POSTA konfigurirati BIOS i podici sustav. Tek tada mozemo dalje vidjeti sto kako i zasto, ovo je samo neiskusno nagađanje a upitna je i ispravnost obje konponente MB i nove VGA!

Nadam se da nisi zamijenio ATX konektore sa 6-pinskim od VGA.

Istina, ali u praksi vrlo, vrlo rijetko da dvije komponente nece iz "nekog" razloga zajedno raditi, rekao bi da se pokusa nadograditi BIOS no kako za ovu MB ima samo 2 novija sa podrskom z"a neke CPU... Mozda bas 3. rev. BIOS-a jednog dana rijesi kolegi problem {#}

Nadam se da ce ovih nekoliko smjernica pomoci, Sretno!

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 3:11 (Hardwhelper!!!).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice