Intel i5 2400 temperatura/pitanje

poruka: 76
|
čitano: 8.737
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
intel i5 2400 temperatura/pitanje

evo danas sam ugradio ovaj proc na intel DH67BL ploču, sve ok no međutim tokom gaminga malo zahtjevnijih igara tipa battlefield 3 u load-u poraste temperatura do 100C, na default-u oko 60 i nesto sice

zanima jesu li te temperature normalne za taj proc s tim coolerom

btw koristim gtx 560 ti dcuII asusicu i u kompu imam 2x120mm venta

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.12.2011 1:06 (ibari91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: intel i5 2400 temperatura/pitanje
ibari91 kaže...

evo danas sam ugradio ovaj proc na intel DH67BL ploču, sve ok no međutim tokom gaminga malo zahtjevnijih igara tipa battlefield 3 u load-u poraste temperatura do 100C, na default-u oko 60 i nesto sice

zanima jesu li te temperature normalne za taj proc s tim coolerom

btw koristim gtx 560 ti dcuII asusocu i kompu imam 2x120mm venta

Kada god temperatura prelazi 70-75°C, opasno je. Provjeri da li je cooler dobro sjeo. Provjeri da nisi stavio previse/premalo termalne paste. Da li je proc clockan?

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina

danas sam to sve montirao, pasta je vec dosla s stock coolerom, proc je dobro sjeo a mislim da i cooler, proc nije ni malo klokan, clock je na defaultu

14 godina
neaktivan
ibari91 kaže...

danas sam to sve montirao, pasta je vec dosla s stock coolerom, proc je dobro sjeo a mislim da i cooler, proc nije ni malo klokan, clock je na defaultu

1. Taj proc se ni ne moze clockati

2. Cooler ti nije dobro sjeo. Kupi novu termalnu i lijepo to stavi.

Ofc.
16 godina

oke probat cu ponovo s pastom i s namjestanjem proca i btw jedno offtopic pitanje...prije sam igrao na phenomu ii x4 840, 4gb ddr2 i toj istoj graficki sve na ultra uz povremenim trzajima ( lagom ) no sad na ultra primjecujem dosta manje performanse nego prije, btw koristim corsair 450vx ( nadam se da je to dovoljno ) , ja sumnjam na disk ( seagate 320 gb 8mb kejša  ) mozda s njim nesto nije u redu posto nakon 10 min igranja pocinje to trzanje, ne konstantno stekanje nego ono iritirajuce trzanje, ne kuzim jednostavno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Intel i5 2400 temperatura/pitanje
ibari91 kaže...

oke probat cu ponovo s pastom i s namjestanjem proca i btw jedno offtopic pitanje...prije sam igrao na phenomu ii x4 840, 4gb ddr2 i toj istoj graficki sve na ultra uz povremenim trzajima ( lagom ) no sad na ultra primjecujem dosta manje performanse nego prije, btw koristim corsair 450vx ( nadam se da je to dovoljno ) , ja sumnjam na disk ( seagate 320 gb 8mb kejša  ) mozda s njim nesto nije u redu posto nakon 10 min igranja pocinje to trzanje, ne konstantno stekanje nego ono iritirajuce trzanje, ne kuzim jednostavno

Mozda procesor snizava takt kod pregrijavanja.

Ofc.
13 godina
neaktivan
a kompjuter oce sporije raditi kad se pregrijava. inace me cudi da ti se ne ugasi. bios ima podesen kill switch da se komp ugasi kad procesor dosegne 100°C.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja znam da su ljudi sa puno slabijim pc-om vrtjeli bf3 na maxed out.....u specy programu mi pise "8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)" hmm ja koristim 1333Mhz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ibari91 kaže...

ja znam da su ljudi sa puno slabijim pc-om vrtjeli bf3 na maxed out.....u specy programu mi pise "8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)" hmm ja koristim 1333Mhz

665MHz (ilitiga trebalo bi bit 667, nebitna razlika)  x2 daje problizno 1333MHz.

Ofc.
15 godina
protjeran

Majko bozja, pa kako bi 100C bilo normalno?

Ukoliko ne znas kako se montira cooler obrati se nekom strucnijem.

Najbolje ti je upaliti sva svjetla, smiriti se, otvoriti uputstva maticne i polako.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ibari91 kaže...

Za memoriju ne brini to je to. 665Mhzx2=1330. Meni konkretno piše nepunih 800Mhzx2=1600Mhz koju i imam.

14 godina
ibari91 kaže...

Nisi sigurno instalirao dobro hladnjak. Siguran sam 99% da jedan od onih nižica nije do kraja sjela.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.12.2011 23:59 (itomic009).
15 godina

Provjeri da li su naponi u BIOS-u uredni. VxA=W, W=T, u vašem slučaju T=100C;

Bilo bi dobro resetovati BIOS.

Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo ponovo sam stavio cooler, sad su temperature oko 50 C u idle-u a oko 70 i loadu dok igram bf-3

jos jedna stvar, btw dok igram ventilator od graficke pocinje biti jako bučan i dosta se grije grafa

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I dalje tu nešto nevalja.

15 godina
ibari91 kaže...

evo ponovo sam stavio cooler, sad su temperature oko 50 C u idle-u a oko 70 i loadu dok igram bf-3

jos jedna stvar, btw dok igram ventilator od graficke pocinje biti jako bučan i dosta se grije grafa

Za grafičku je normalno, za procesor još uvijek nije. Jesi li resetovao BIOS? Resetuj i ponovo ga podesi. Napone ostavi na auto(za sada).

Pozdrav! 

14 godina
neaktivan
ibari91 kaže...

DC/II grafa se grije?!

A na procesoru, jesi promijenia termalnu?

Ofc.
15 godina
protjeran
ibari91 kaže...

• Provjeri je li sve dobro ugrađeno i spojeno
  • Jesi li stavio pastu na procesor (na slici sam ti stavio kolicinu koja je dovoljna)?
  • Jesu li instalirani driver-i (chipset, graficka kartica)?
  • Je li sve uredno i cisto?
And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
13 godina

Kad se igraju zahtjevnije igre kao što je BF3 normalo je da se poveća okretaj ventilatora a samim time i buka,što se tiče temp proc i nije baš idealno u idle 50C,za clockani proc OK,ali za standarni režim baš i nije!I ja sam prije imao problema kad mi iz više pokušaja hladnjak nije dobro legao,temp su mi bile kao tvoje,izvadio sam matičnu i onda namontirao hladnjak,sad su mi temp 26min,56max!!

AUDIOFIL
16 godina

zasto bih mjenjao termalnu pastu kad je ova na stock-u sasvim ok, meni tu unutra nesto nevalja, performase su mi veoma cudne, pogotovo u bf-u 3, btw grafa je nova i kupljena prije otpr mjesec dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za SB je sve do 75-80C normalno. Ne znam kako stoje stvari sa stock coolerima ali vjerojatno temperature nisu ni daleko od njegovih 70. Ipak je to samo po sebi govance, samo zauzima prostor, u ormariću mi skupljaju prasinu lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ibari91 kaže...

zasto bih mjenjao termalnu pastu kad je ova na stock-u sasvim ok, meni tu unutra nesto nevalja, performase su mi veoma cudne, pogotovo u bf-u 3, btw grafa je nova i kupljena prije otpr mjesec dana

Ručno podesi napon u BIOS-u na 1.1V i javi šta se dešava!

15 godina
protjeran
ibari91 kaže...

Stvar je u tome da je to pasta, ako si skidao pa stavljao 5 puta ona ne koristi nicemu.

16 godina

napon cpu-a?

15 godina
ibari91 kaže...

napon cpu-a?

Da...postavi ga ručno na 1.1V u BIOS-u. Usput provjeri kojom se brzinom vrti ventilator na hladnjaku (ako se uopšte vrti).

14 godina
ATiGamer kaže...

Za SB je sve do 75-80C normalno. Ne znam kako stoje stvari sa stock coolerima ali vjerojatno temperature nisu ni daleko od njegovih 70. Ipak je to samo po sebi govance, samo zauzima prostor, u ormariću mi skupljaju prasinu lol

Nemoj tako o Intelovim stock hladnjacima. Ja mislim da su jako dobri s obzirom na veličinu, a nisu ni bučni. A drugo, nisu uopće beskorisni da samo zauzimaju prostor i skupljaju prašinu. Moj na primjer stoji mi na prozoru, i kad otvorim jedno krilo prozora Intelov hladnjak ( bez venta ) vrhunski blokira prozor da se zatvori {#}.

16 godina

evo healt testa s hd tune-om

http://imageshack.us/f/24/warningmf.png/

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Nemoj tako o Intelovim stock hladnjacima. Ja mislim da su jako dobri s obzirom na veličinu, a nisu ni bučni. A drugo, nisu uopće beskorisni da samo zauzimaju prostor i skupljaju prašinu. Moj na primjer stoji mi na prozoru, i kad otvorim jedno krilo prozora Intelov hladnjak ( bez venta ) vrhunski blokira prozor da se zatvori {#}.

a vent si natakeo na štap pa stavio u dvorište da vjetrić pirka u njega?

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...
ATiGamer kaže...

slažem se, Intelovi stock cooleri su jako dobri za razliku od AMD-ovih. temperature uopće nisu visoke(i3 540) te nije bučan. dok se AMD-ov čuje kao mlazni avion.

14 godina

Loool, vent stoji i skuplja prašinu. Ali, naću mu primjenu kad dođu vrući dani {#}.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice