775 Stock P4 2.8 Cooler na C2Duo

poruka: 3
|
čitano: 1.226
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
775 Stock P4 2.8 Cooler na C2Duo

Hi!

imam jedno HP računalo u kući, koje koriste roditelji za net i slično.

Htio sam nadogradit procesor sa P4 2.8 na neki Core2Duo E6600 ili nešto slično.

No kako vidim taj cooler je takav da bi ako ga želim mijenjat morao rastavljat čitav komp, a to mi nije opcija.....

sad me zanima kako znam da je P4 dosta topliji od Core2duo procesora.... dali će taj stock P4 cooler moći ohladit recimo E6600......

procesor je P4 2.8 HT.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 11:32 (Robert_84).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: 775 Stock P4 2.8 Cooler na C2Duo

-ta generacija (Prescott) je bila jako vruća, radne temp cca dvostruke u odnosu na wolfdale, tako da bi cooler sigurno bio OK za 'bolje' hlađenje, ali je jednako nepotreban jer je wolfić zadovoljan sa svojim coolerom (stvar izbora, ne nužde, dok bi obrnuto morao staviti jači cooler). Ako je stari cooler bučan logičnije je staviti novi koji se dobije s CPUom.

-u čemu je problem? Fiovi pokrivaju pristup pa ne možeš pristupiti CPUu bez vađenja iz kućišta? Možda samo skloniti PS ili RAM-VGA .. ali čemu uopće pitanje, ako želiš mijenjati i ako je takav fizički raspored komponenti, moraš nekako rješiti stvar ili ostati na starom. Zamjenu CPUa ne možeš obaviti bez skidanja hladnjaka.

Zapravo, nema velike koristi na starom PCu mijenjati CPU ako radi OK jer je dovoljan za 'surfanje' dok je za ostalo potreban i RAM-VGA-HDD pa možda i napajanje ili kompletna MBO (jer se npr kupnja starijeg RAMa ne ispaltu u odnosu na cijenu DDR3, ploča ispadne besplatna..)

- ovisno o generaciji MBO, možda ćeš morati ostaviti stari cooler, jer nisu sve rupe jednake, tj postoji dva standarda pomaknuta za pola cm.

-btw, sama zamjena CPUa, ovosi o verziji MBO-chipseta-BIOSa. Bez npr i945G i novijeg nema mogućnosti prelaska na wolfdalejezgru.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2012 11:50 (ihush).
15 godina
neaktivan
Re: 775 Stock P4 2.8 Cooler na C2Duo

Hi!

radi se o modelu HP desktop 7100C

no kako sad više nisam kod kuće sad nemogu ništa mijenjat.

kad sam stavljao dodatnu VGA.... onda sam vidio da je cooler koji hladi cpu montiran sa zadnje strane MBO-a..... tako da mi se sad baš neda taj čitav komp rastavljat...... da bi mijenjao cpu.... E6600 već imam. ali prvo ću stavit 2 GB rama jer komp ima samo 4X256 rama ddr 1...... pa ću tek onda vidit dal ima potrebe za zamjenom procesora.

ali mi je u globalu bitno da taj cpu cooler može hladit core2 duo..... jer koliko se i ja sjećam ti P4HT su se dosta, pa samom logikom ako može hladit topliji, zašto nebi mogao hladit i hladniji procesor....

u svakom slučaju hvala. ali mislim da kad sam nadograđivao BIOS da je u opisu pisalo za podršku novih procesora ili tako nešto....

svakako moram čekat da se vratim kući.... jer i sad da hoću mbo provjerit preko neta moram imat serijski broj kompa.......

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice