Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.673
|
čitano: 14.632.563
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

mSATA je tu samo zato da ljudi nebi trebali vadit van optiku i onda na mjesto nje stavljali SSD. Laptopi sa tim utorom su preskupi, prvi kaj dolaze sa njim su Asusi N551 i to je onda polovicni mSATA, neznam ni sam kakav je tocno taj i di se nadju SSDi bas za takav polovicni, eng. mini/half msata.

Neki stavljaju naljepnicu preko sarafa od poklopca od HDDa sa donje strane, neki ne. Inace, svi Lenovo laptopi su super po tom pristupu komponentama. Nedavno je Roby27 nabavio Lenovo z50, poslikao i stavio na temu Slike hardvera, mislim da nikakve naljepnice nije bilo. Acer E5, vjerojatno i V3 nisu tolko dobri kaj se pristupa tice, HP Probook je isto super po tom pitanju. Ako nema te naljepnice, ne vidim zasto se nebi smio mjenjati HDD, ipak je on nekakva komponenta uz RAMe za koju proizvodjaci i kod jeftinijih laptopa rade te poklopce sa donje strane za valjda cim laksu nadogradnju..

Ista stvar sa optikom, ako nema naljepnice preko sarafa, ne vidim zasto se nebi smjela vadit, cak i ako slucajno ne smije, vratis ju nazad kad bi iso u servis..

Kaj se tice samog SSDa u Aceru, primjetio sam gledajuc hrpu reviewova sa notebookchecka, da oni stavljaju solidne SSDe, znaci ni lose ni neke best buyeve, tj. u vjerujem da bi se u ducanu nasao bolji SSD za npr. 500kn.

S obzirom na sve, sad kako sam skuzio da bi vi radje SSD stavili na mjesto postojeceg HDDa, nego na mjesto optike, Lenovo bilo z50 (ima FHD), bilo g50 (1TB HDD) ili mozda b50 (b kao biznis pa ima matt ekran i Win8.1 po nizoj cijeni) bi bio dosta dobro rjesenje ili HP Probook 455 iz Mikronisa (jos jednom klik), kako dolazi sa primamljivih 36mj jamstva (ja bi zvao za svaki slucaj, inace to kosta oko 600-650kn za taj model, oko 300-350kn kod Lenova, rok za rjesit to je 10mj kod Lenova, neda mi se trazit kolko za HP, isto tako nesto). HP dolazi i sa zasebnom grafom, torbom, a kvalitete ekrana su najzeznutije za predvidit, opcenito tu covjek nema sta za ocekivat (TN matrica).

Procesori su tu negdje kaj se tice spomenutih, ako gledamo kakav i3-4xxxU i A8-4500M, zapravo AMD ima jaci Passmark score ako gledamo i3-4005U/4010U clockane na 1.7Ghz, a malo slabiji score ako ga usporedimo sa i3-4030U clockanog na 1.9Ghz..

@roby27

Opet sam te prizvao :P Lenovo nije imao naljepnicu od ispod preko kakvog sarafa?

Budem pogledao za zlovenca, bas cu danas ili sutra odvrtit Matlab 2014 na svom i5-4200U, vjerujem da ce bit fluidno pa javim feedback.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 16:33 (The_Fichek).
12 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ma nikakve naljepnice nije bilo :) 

0 0 hvala 0
17 godina

Još imam jedno pitanje vezano za CPU.
Koji laptop do 3500kn ima najjači/najbolji CPU?
Hvala

Edit:

Ako može neki redoslijed po jačini:

Npr.

1. i5 578
  2. i3 406
  3. ...
  4. ...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 16:50 (djigibao).
11 godina

Ekipa pogledajte si jos Toshibu L50-B-1K2 koju je spomenuo suky123. L serija bi trebala imati isto tako poklopce ili jedan glavni poklopac od ispod za nadogradnju. Izrada je sigurno losija od Probooka, neznam je li to tu negdje sa Lenovom ili malo/nesto slabije, najbolje u ducanu vidit. Fora je u i5-4210U procu, tj. nekih 25% jacim od i3U jer ima Turbo speed, za koji doduse neznam do kuda tocno ide kod te Toshibe. Kako koga bi mogla smetati glossy zavrsna obrada.

suky123 Kako si poslo sliku od letka napocake ucinilo mi se da je u pitanju 3250kn, ali to je 3520kn kao na popustu, a sad mozes vidjeti link sa nabava.net da se uredno nadje za 3400-3500kn u 5 ducana. Razmotri i ostalo sto sam pisao u zadnjih par postova.

@djigibao

Sad sam vidio post, automatski odgovoren. Prije je bilo Probooka sa i3-4000M koji je jednako jak kao taj i5-4210U ili i5-4200U kojeg ja imam. Nazalost ti M procesori koda izumiru na laptopima, mjenjaju ih stedljivi, ULV, radi produljivanja autonomije baterije, kao da ne postoje programi za undervoltanje i kao da ne postoji Power-saver opcija koja bez problema radi na M/H jacim procesorima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 16:48 (The_Fichek).
12 godina

Ako mislis na Z50 da puno je bolje izrade od te Toshibe. Kome paše neka uzme. 

10 godina
neaktivan
roby27 kaže...
zlovenac kaže...

Pozdrav svima,

tražim 14" laptop (ili čim kompaktniji 15", često sam u pokretu) s mat zaslonom i čim boljim procesorom, dediciranom grafom i barem solidnom baterijom  (rame i disk imam na zalihi). Cjenovno sam ograničen na 6k kn, neće smetati da je manje :). Uščuvani polovnjaci pod garancijom dolaze u obzir, kao i naručivanje iz inozemstva.

Treba mi za uredske aplikacije, matlab, autocad povremeno... Igranje mi nije u planu. Zahvaljujem ;)l

Iskreno ne znam kaj bi ti preporucio, 14" ponuda je katastrofalna hardverski za to sto ti trazis, 13" pak nema M procesore i posebnu grafiku jer je to ultrabook segment gdje je bitna mobilnost i autonomija baterije...pada mi na pamet mozda acer s3 no on je debelo preko buđeta i nije bas isplativ po jacini i novosti hardvera.

Ne znam mozda da ides na klasiku 15,6" asus n551 sa IPS 1080p mat ekranom i solidnom 850m grafičkom, i5H jak cpu.

Ili neka ti fichek nesto iz Njemačke nađe od Acer nitro serije, ne pratim bas strane shopove kaj se tice laptopa...

Zahvaljujem na odgovoru, vjerojatno ću posegnuti za nekim 15,6" kako stvari stoje, nisam se ni ja proslavio u potrazi za 13-14" s traženim karakteristikama.

Ako još netko ima u rukavu kakav model, bilo bi odlično...

10 godina
neaktivan

Tražim laptop za svakodnevne zadatke + trebao bi ponekad nešto izvrtiti na TV-u (.mkv i sl), te zaigrati igricu staru 3 - 4 godine... Bit ce multitaskinga dosta (usporedo otvoreni word, excel, web minimalo)

Vidjeh ovog u HG Spotu: Toshiba

Ima li ga netko, neka iskustva.

Budzet mi je tu negdje, oko 4500, i vazno je da je ekran ok...

Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Da se javim nakon odluke - uzeo sam x550jk sa i7. Ako netko cilja na taj laptop, imate 10% popusta ako imate diners karticu, nakon čega je skuplji samo 400kn od i5 verzije, a dobijete i7 i 2gb rama više! Jedina stvar na koju nisam računao, a koju sam saznao tek nakon kupnje, je ta da laptop stvarno može imati max 8 gb. To sam pročitao na ekupi ali i na neke srpske stranice kojima sam poslao mail, i zaposlenik koji tvrdi da ima isti laptop je potvrdio da ne može preko 8gb, čudno. Kada dobijem laptop u ruke, bacam malu recenziju! :)

0 0 hvala 0
11 godina

Hajd molim te iz prve ruke vidi sto je sa tim RAMima. Tako kako oni vele bi znacilo da je zalemljeno i 4GB i 2GB sto mi je nekako cudno.

@katar

Baci oko na Asus X550JK ili i7 verziju koja je na ekupi.hr za placanje Diners karticom vrlo povoljna. S tim bi laptopom mogao igrati najnovije igre. Mana je HD, a ne FHD rezolucija i prosjecan, a ne iznadprosjecan ekran. Mislim da je najboljeg ekrana u tom rangu ovaj Acer E5-771G (gledaj modele sa 8GB RAMa i FHD od 5544kn nadalje). Iznadprosjecno kvalitetan, veci ekran i veca rezolucija ili dosta jaci hardver, odluka je na tebi, kompromisa mora bit za te pare, a radom na TVu privremeno mices kompromis Asusu. i5-4210U je jedno 35% slabiji od i5-4200H, i5-4200M jedno 10%. 850M je vise nego drasticno jaca od 710M koja pripada najjeftinijoj mogucoj laptop Nvidiji, a jedno 50-100% jaca od 840M koja zastupa srednje jeftin rang. Drugim rjecima gtx850M je zapravo high-end laptop graficka srednjeg ranga koja jos ima potencijal overclockanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 18:43 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Probat ću posudit nečiji 8 gb keks pa vidim, ali ne znam kad ću stići :/ Prema zaposleniku iz winwin.rs, zalemljeno je 4gb dok se 2 gb može izvaditi, no umjesto njega se može nadograditi max 4 gb, jer matična navodno ne prihvaća 8 gb. Svašta :D No dobro, ako je to i istina, laptop mi je i dalje popriličan best buy, pogotovo uz popust.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

http://www.ekupi.hr/Acer-i54GB1TBGT840-E5-571G-55ST-NXMLZEX012-478267.aspx

zanima me vaše mišljenje u vezi ovog laptopa,

povoljna je cijena..a volio bi igrat igrice pa dal zadovoljavaju ovi performansi..pa bi volio cut vase misljenje u vezi toga..hvala

0 0 hvala 0
11 godina

@volim_cvijece

Vidis, nisam o tome razmisljo da maticna nemre podrzat. Kako got bilo, da, sa pravim i7 i 850M, cijena od 4860kn je vrhunska, regularna cijena je isto super kad vidis sta ostali nude u tom rangu. 8GB je ionako zlatna sredina za RAMe, kome treba vise cu paziti na preporuku tako da hvala za malo detaljniji uvid.

@veki11

Da, povoljna cijena, no zavisi na koje igre mislis i na kojoj bi ih rezoluciji htio igrati jer npr. te specs, i5U i 840M su dovoljne za igrat neke popularne igre kao DotA2, LoL, CS:GO na FHD oko 50-60fps. U tom slucaju gledaj Lenovo z50 koji nudi i FHD i 840m, i5U.

Ako pak pucas na najnovije igre bolje se protegnut na spomenuti Asus X550JK, iako reza nije FHD jer te najnovije igre tak i tak nebi mogo fluidno igrat na FHD, makar 850M ima potencijal izgurat dosta njih na FHD, npr. da kupis ili ako vec imas vanjski FHD monitor.

@zlovenac

Ili Asus X550JK iz Hrvatske, bilo i5, bilo i7, bilo na ekupi.hr dok je sad akcija ili ne, ili ovako Acer Nitro iz Njemacke - Cyberport, CU sa, za laptop, vrhunskim IPS FHD zaslonom, ali procesor je slabiji, na razini mog i5-4200U, tako da ja cu ovih dana provjerit kak se to ponasa u Matlabu pa ti javim. Da, nisu to neki ultrabookovi, ali su valjda najveci best buyevi u tom rangu i dalje tankog dizajna. Pravi i7 u Asusu bi mogao biti overkill za tvoju namjenu.

Btw. Autocad 3D ili 2D i kolko bi mucio taj Matlab???

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 20:26 (The_Fichek).
17 godina
djigibao kaže...

Ako može neki redoslijed po jačini:

Npr.

1. i5 578
  2. i3 406
  3. ...
  4. ...

Moze netko odgovorit na ovo  

Recimo ove CPU:

i34005U

QuadCore N3530

QuadCore n3540

E12100

n2840

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 20:30 (djigibao).
11 godina

djigibao ma u tom rangu nemas nista nego i3U, bilo 4050U ili 4010U koji su prakticki isti ili 0.2Ghz jace clockani 4030U ili pak onaj AMD konkurent. Hebiga, velim, prije se po istoj cijeni mogao naci Probook sa i3-4000M, ali vremena su malo zgazila te jeftinije laptope koji su imali "nestedljive" Intele, to je razlog vise zasto je taj Asus X550JK hrpu puta spomenut best buy za 4500kn, al nema ti to nekog smisla za surfanje. Neznam jesam bas tebi rekao, uglavnom, sestra ima i3-3217U, znaci IB i3U i skroz je ok za surfanje, gledanje videja, tako da se nemoras zamarati s time bi li bio dovoljan za tu namjenu, ako je nesto drugo posrijedi napisi da znam.. ** Prvi sa i3-4000M, znaci na razini i5-4210U je Lenovo g710, malo stariji 17,3" Lenovo iznadprosjecnog ekrana, isto super za samostalno prckanje.

Ti pentiumi su ispod i3U, nemoj ih gledat, jedini vrijedan spomena je 3550M sa clockom jezgri na razini i3-4000M, 2.4Ghz, za razliku od i3U nema Hyperthreading. Taj 3550M se isto nadje u g710 i to po odlicnoj cijeni, pogledaj nabavu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 20:32 (The_Fichek).
17 godina

Gledam ove u Elipsu (jer ih ima u mom gradu), a i do kraja mjeseca daju 5 god garancije na sve laptope - KLIK

Laptop trazim za frenda koji nije u tim vodama pa je mene zamolio, on samo prosurfa 2-3 sata na dan, malo youtube i gleda/skida filmove.

Dva iz uzeg izbora:

1. LENOVO IdeaPad G50-70 59-431814
  2. HP 250 G3 - J4T61EA

3 LENOVO IdeaPad G50-70 59-43181
0 ​HP 250 G3 - J4T61EA​
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 20:53 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

The Fischek , hvala. Kupio Lenovo Z50-70 i3 4030 840m FHD u e-kupi (akcija za diners -10%) i došao me 3240 kn.Ista cijena i za cash i do 12 rata.Pozdrav i živ bio.

1 0 hvala 0
11 godina

@šicer

Nema problema, drago mi je da sam bio od pomoci.

@djigibao

Ja bi na Lenovo isao. Taj HP nije na razini Probooka, tj. to je jeftinija klasa kojeg gledas i nema tako dobar pristup komponentama, gore nije aluminij itd. Nije ni kod Lenova aluminij, al je netipicno cvrst za plastiku. Moze jos bacit oko na g710 o kojem sam pricao: http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/LENOVO-IdeaPad-G710__59_431956/ Neka pogleda i ovaj Asus: http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/ASUS-X554LA_XX463D/ za kojeg nekim cudom ne pise da ima tu akciju od 5g, nema optiku, ali bi od ispod trebao imati poklopac za HDD i RAMe. To je to kaj se Elipso-a tice.

EDIT: Bio sam brzoplet pa sam na vote kliknuo HP umjesto Lenovo..

EDIT2: ispravljen link

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 22:49 (The_Fichek).
17 godina
Link od Lenova sto si stavio je isti onaj sto sam i ja predlozio.
To za glasanje mozes promijeniti klikom na onaj drugi.
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Trebala bi mi pomoc ili par savjeta oko odabira laptopa za 2500-3000 kn. Ima toliko razlicitih da stvarno neznam koji da odaberem.

Bio bi koristen za surfanje, youtube i mozda gledanje filmova. Ako moze, bilo bi ok da moze pokrenut neku ovako stariju igricu kao NFS: World.

Bez Windowsa mi vise odgovara, ali moze i sa, ako se isplati.

Hvala!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Fichek, ima li Asus N551JK-CN111D (http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-n551jk-cn111d-156-intel-core-i5-4200h-280-ghz__7594081) ips screen ili ne? Posto se negdje reklamira da ima a negdje pise samo fullhd led..

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@zlovenac

Ili Asus X550JK iz Hrvatske, bilo i5, bilo i7, bilo na ekupi.hr dok je sad akcija ili ne, ili ovako Acer Nitro iz Njemacke - Cyberport, CU sa, za laptop, vrhunskim IPS FHD zaslonom, ali procesor je slabiji, na razini mog i5-4200U, tako da ja cu ovih dana provjerit kak se to ponasa u Matlabu pa ti javim. Da, nisu to neki ultrabookovi, ali su valjda najveci best buyevi u tom rangu i dalje tankog dizajna. Pravi i7 u Asusu bi mogao biti overkill za tvoju namjenu.

Btw. Autocad 3D ili 2D i kolko bi mucio taj Matlab???

Za X550JK je 10% moguće i za gotovinu kako je netko dolje napisao ili samo za diners (nemam ga pa bi mi bila dodatna komplikacija)? Autocad je 2D, zaboravio sam napisati. Matlab (i srodno) koristim za dosta zahtjevne stvari, iako mi se i ovaj i5 čini dovoljan. Je li razlika u kvaliteti zaslona značajna? Bliži sam, neznatno, Aceru. U svakom slučaju zahvaljujem na odličnim preporukama, kapa dolje! 

11 godina

Da, radi se o IPS matrici koja ima znatno bolje kuteve gledanja od TN, takodjer bolja je reprodukcija boja, imas review za taj model na notebookchecku, a razliku u matricama isto lako zguglas. To ti i iz iskustva kazem, ja zapravo imam prethodnika tog Acera, tj. "ultrabook" verziju (mrvu tanji, tezak 2kg pa je kao ultrabook) isto sa IPS FHD, a sestra ima TN HD. Meni se isto cini da bi i5U bio dovoljan, al eto, sacekaj da ja testiram iduci tjedan, makar sam ja nov u tom programu.

10% dodatan popust je za Erste Diners, inace su iste cijene za rate i gotovinu kod ekupi.hr

@Gizmo_CRO

Ima vise stranih recenzija veceg brata CN112D sa i7, na kojima lijepo pise da ima IPS ekran. Kod nasih trgovaca izgleda da oznaka WV ili puno WVA oznacava IPS, kao wide viewing angle, ali to nije najtocnije jer ima ima nekih laptopa koji tako oznacavaju naprednije TN matrice. Neki su kupili N551JM i rekli da ima IPS, oznaka kod N551JM je: "15.6//LED Back-lit//Ultra Slim 300nits//FHD 1920x1080 16:9//AG//NTSC:60%//WV" Ista stvar pise za N551JK sa i5. Problematican je model N551JK sa i7, ali nastavkom N551JK-XO148D, kod njega pise "15.6//LED Back-lit//Slim 200nits//HD 1366x768 16:9//AG//NTSC:45%" Nije spomenut WV i svjetlina od 200cd/m² ga odma smjesta u prosjecan ekran, dok je 300cd/m² iznadprosjecno, tj. karakteristika kvalitetnog ekrana i sto se desktop monitora tice. Posebno je to npr. bitno kod laptopa, ako se s njime misli koristit pri jacem osvjetljenju, npr. vani na suncu.

Kao sto je nedavno receno, imas N551JM za Diners kartice sitno ispod 6000kn pa ako imas tu karticu to ti je konacna preporuka kako mislis igrati WoT i sta vec. To je prvi put da je 860M pala ispod 6k, makar na akciji.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 22:15 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Ekipaa moze preporukaa do najvise 5k ni kune vise treba mi najvisee za video i audio editing da je full hd ili nes vise i da je ekran jako ljep ko na macbooku, hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 22:44 (anonymous_Zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Acer Nitro iz Njemacke - Cyberport, CU Proc jednako jak kao u Macu od 10k, ekran je isto vrlo dobar, tj. radi se o jednom od najjeftinijih laptopa sa IPS matricom. U Hrvatskoj je najjeftiniji sa IPS FHD Asus N551JK, samo taj ima i jaci procesor, ali nema 8GB RAMa, doduse N551JM isto sa IPS i jos jacom grafickom te 8GB RAMa je trenutno na akciji u ekupi.hr za Diners kartice. Ti Asusi su best buyevi u Hrvatskoj i vrijedni protezanja, takodjer 850M i 860M imaju svoju cijenu naspram slabije 840M pa ti je moja preporuka protegnut se na te laptope ili dobro provjerit bi li i5U i 840M bili dovoljni za tvoj posao.

To su sve opcije sa prakticki za laptop vrhunskim ekranom. IPS je rijedak i skupocjen na laptopima, nije ni blizu cest kao na npr. mobitelima tako da se smisli koju matricu zelis.. U rangu do 5000kn u Hrvatskoj je best buy Asus X550JK, ali nema FHD, a sa FHD je popularan best buy Acer E5-771G sa iznadprosjecno kvalitetnom TN matricom i FHD rezom, dijagonala 17,3".

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 22:58 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Acer Nitro iz Njemacke - Cyberport, CU Proc jednako jak kao u Macu od 10k, ekran je isto vrlo dobar, tj. radi se o jednom od najjeftinijih laptopa sa IPS matricom. U Hrvatskoj je najjeftiniji sa IPS FHD Asus N551JK, samo taj ima i jaci procesor, ali nema 8GB RAMa, doduse N551JM isto sa IPS i jos jacom grafickom te 8GB RAMa je trenutno na akciji u ekupi.hr za Diners kartice. Ti Asusi su best buyevi u Hrvatskoj i vrijedni protezanja, takodjer 850M i 860M imaju svoju cijenu naspram slabije 840M pa ti je moja preporuka protegnut se na te laptope ili dobro provjerit bi li i5U i 840M bili dovoljni za tvoj posao.

To su sve opcije sa prakticki za laptop vrhunskim ekranom. IPS je rijedak i skupocjen na laptopima, nije ni blizu cest kao na npr. mobitelima tako da se smisli koju matricu zelis.. U rangu do 5000kn u Hrvatskoj je best buy Asus X550JK, ali nema FHD, a sa FHD je popularan best buy Acer E5-771G sa iznadprosjecno kvalitetnom TN matricom i FHD rezom, dijagonala 17,3".

To su sve dvojezgrenj procesori kolko sam skuzio, jel to dovoljno za sony vegas, adobe audition, premiere? Ovo iz njemacke mi nije bas prakticno mislio sam ovak tu nes iz zagreba, i ako nema bas puno tih ips onda moze neki sa dobrim kutevima gledanja i da kad se problizim da se nevide pikseli previse  jer mrzim to, ako previse trazim za te novce recite hahaha😄

11 godina

Zapravo nemam pojma sto trazis jer ja neznam sta tebi znaci da ti vidis pixele, pixeli su jako mali imao HD ili FHD rezoluciju. Dvojezgreni su, ali imaju Hyperthreading pa u praksi kod ogromne hrpetine programa i kod Windowsa imas 4 jezgre. Imas X550JK sa i7 i 6GB RAMa, a max. nadogradivo do 8GB RAMa za 5300kn ili 4850kn u ekupi.hr za Diners kartice na akciji. Taj ima 4 jezgre i 8 sa HT. Kod laptopa nema i5 kao kod desktop kompova da ima 4 prave jezgre nego su ovdje 2 pa pomocu HT 4, kao kakav jaci desktop i3, a i7 je nesto jaci od jakog destop i5.

Generalno kutevi gledanja su slabi sa TN matricom, velim taj 17,3" Acer ima nesto bolju matricu pa i sitno bolje kuteve gledanja od prosjecne TN, ali to je daleko od IPS. 

Na kraju krajeva, ako se nikako nemres protegnut iznad 5k, razmisli i o novoj desktop konfi di bi sve stalo u budzet bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2015 23:36 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

Evo razgledo sam sve to kaj si reko, netreba mi onda ips, treba mi nesto najjace od performansi sto se moze dobit za 5k al da je full hd

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Di Asus nudi pravog i7, ostali i dalje nude i5U ili i7U tako da.. Ja bi ti preporucio verziju sa i5H, ako nemas para za i7icu pa onda kupit zasebno za 750kn 21.5" FHD AMVA BenQ best buy monitor - klik i7 model je vrlo povoljan na ekupi.hr kao sto rekoh, ali samo za Diners, dok model sa i5 im nije nesto snizen jer je regularna cijena istog preskupa u odnosu na druge ducane.

*Jedini koji ne nudi stedljivca ispod 5k, a da ima FHD je Acer E5-572G: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i5-4210m Iako nema jacu 850M graficku, jedan forumas je napisao da se na jednom podrucju osjetno grije, a ja se ne sjecam kako je tocno opisao, je li problematicno i koliko bi vanjski hladnjak za laptop to uspio rjesiti (jedno 5 stupnjeva bi sigurno skinuo cooler do 200kn).

**Mozes razmotriti jos ovog Asusa: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K555LN-DM165D Pazi, i7U je slabiji i (malo) od i5M i od i5H (ali jaci od i5U). Ko ce ga znat zasto je u ime stavljeno i7 jer to je isto dvojezgreni sa HT, znaci 4 logicke jezgre, nikakvih 8 kao kod onog Asusa. Mala fora je +1MB L3 Cache naspram i5, ali to je nedovoljno da bi se proc zvao i7. Taj ima FHD, a fora kod samog laptopa je i 7200rpm disk pa je zato 750GB, a ne 1TB.. Izrada je malo cvrsca od X(550) modela, a oba nemaju problema sa hladjenjem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 11:53 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Ok, meni nije najvaznija rezolucija, vec citljivost ekrana - znaci gledam da li ima WVA?

Ima ovaj Lenovo, ali ne mogu razumjeti koji je ekran gore? Cini mi se dostatan za moje potrebe, iako sam vise ciljao na 15'6...

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Tražim savjet oko kupnje novog laptopa. Prvenstveno mi treba za fakultet, dakle word, internet... ali bi htio i pokoju igricu odigrati. Tipa lol, ali i pokoji PES, 2K, neki fps... Ali nista ekstremno.
Jako mi je bitno da je laptop koliko toliko kvalitetan, tj. da se nece pregrijavati i pokvariti nakon godinu-dvije.
.
Karakteristike:
Ekran: 15" ili 17" (naravno po mogućnosti veći, ali ukoliko su ostale komponente komparativno kvalitetnije, može i manji)
Procesor: Što kvalitetniji za namjenu
RAM: Ili što više ili mogućnost lake nadogradnje
Grafička: Dovoljna za gorenavedene igre, ukoliko može
Baterija: više-manje nebitno
Zvuk: nebitan, imam surround sistem koji bi spojio na laptop
Sama kvaliteta izrade: što dugotrajnija
Sve ostale komponente: apsolutno nebitne, po mogućnosti da ih nema da ne dižu cijenu

Budžet: ograničen. Negdje oko 4000kn. Naravno, po mogućnost što jeftinije.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice